Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: schimbare rulmenti?
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
kosmin90
salll.....as dori sa imi spuneti si mie daca este greu sa schimb de unul singur rulmenti pe spate la o dacie.Nu as vrea sa ma mai merg la mecanic biggrin.gif poate mai invat si eu ceva mecanica in acelasi timp.Tin sa mentionez ca nu am o presa ma gandeam ca poate cu o dalta si un ciocan o sa reusesc biggrin.gif rolleyes.gif astept un raspuns
kitzsteinhorn91
Daca nu ai cele necesare si nici nu te pricepi foarte bine eu zic sa te duci la un mecanic de incredere sa faca lucrarea.
rodi
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1749759
Unii au o teava si dau in ea progresiv, plimband-o... Dar nu dalta, eventual dorn...
kitzsteinhorn91
Exista riscul sa strice rulmentul cu dalta !
PH-06-BOA
Cand a zis de dalta, s-a referit la scos, nu la bagat. De bagat e usor, cu o teava, care sa fie la diametrul inelului interior. De scos, cu doua leviere indoite, ascutite lat, si te folosesti ca sprijin, de doua dintre cele patru suruburi de prindere a talerului. Intrebarea ar fi, de ce vrei sa-i schimbi? Singurul defect pe care ar putea sa-l aiba e calea de rulare ciupita atat la role cat si la inele. Daca joaca fie si stransi, nu eulmentul e de vina, ci fuzeta, care si-a micsorat cota in zona rulmentului mic.
Daca nu reusesti cu doua leviere, il pornesti si cu dalta sau, in ultima instanta, pui flexul pe inel dupa ce dai rolele jos, fara sa-l strapungi total, pentru a nu atinge fuzeta. Termini operatia tot cu dalta, cu care spargi taietura. Pui flexul inclinat, cu disc de 1,6.
kosmin90
sall din nou ...Va multumesc tuturor pentru cati raspuns atat de repede la problema mea si ca mia-ti explicat cum trebuie sa procedez tin sa mentionez ca am pierdut 1 jumate de zi incercand sa fac o presa sa scot rulmenti cand am vazut ca nu reusesc am incerc sa scot cu levierul spre surprinderea mea in mai putin de 5 min am scos rulmentul fara sa dau cu ciocanu sau sa fortez atat de tare.La fel de usor am scos si camasile deci totul a fost ok pentru prima data cand am schimbat un rulment.........cei vechii aveau o uzura foarte mare.Inca o data multumesc tuturor si un sfat pentru incepatori ,incercati pentru ca nu aveti ce pierde in plus economisiti si bani si invatati si meserie wink.gif rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.