Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Asigurare locuinta - abuzuri
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Zona Financiara
neumann
primita azi pe e-mail de un coleg:


QUOTE
Iti multumim ca ai ales sa iti protejezi casa - locul care te defineste si unde te simti in siguranta alaturi de cei dragi - prin incheierea unei asigurari complexe pentru locuinta la Generali!

Prin aceasta asigurare, ai la dispozitie un pachet complet de riscuri acoperite, astfel incat sa poti fi la adapost de orice cheltuieli cauzate de evenimente neprevazute care iti pot afecta locuinta si familia.

De aceea, pentru a-ti pastra protectia dorita, este important sa stii ca asigurarea ta facultativa pentru locuinta trebuie completata de asigurarea obligatorie a locuintei (PAD).

In ce fel este modificata asigurarea facultativa de noua legislatie?
Deoarece vei avea o suma acoperita prin asigurarea obligatorie, asigurarea ta facultativa va contine o fransiza in valoare de 20.000 de euro pentru riscurile de Cutremur, Inundatii si Alunecarea terenului.
Este asadar obligatorie incheierea unui act aditional, pe care il poti semna in Office-ul de care apartii, dupa achizitionarea unei polite de asigurare obligatorie a locuintei (PAD).

Te asteptam cat mai curand la Office cu polita de asigurare obligatorie a locuintei pentru a alege cea mai buna optiune pentru familia si casa ta!

Iti multumim,

Stefan Vancek
Director Executiv






de pe site de la Generali:


QUOTE
Eurocasa Completa plus

Polita EUROCASA Completa Plus


Protejeaza-ti casa cu asigurarea completa a locuintei si ai toate riscurile asigurate, cu pana la 15% reducere!

Ce este EUROCASA Completa Plus?
EUROCASA Completa Plus este asigurarea completa a locuintei, care acopera o gama variata de riscuri, adresandu-se proprietarilor si chiriasilor de apartamente, case, vile si cabinete profesionale.
Se pot asigura atat cladirile si dependintele, cat si continutul existent in acestea.

Avantajele asigurarii complete a locuintei
• Reducere de pana la 15%
• Asigurare fara fransiza, cu exceptia cutremurului, in zonele de risc
• Fara limita maxima de despagubire
• Plata rapida a daunelor.

Protectie completa – ce riscuri acopera?
• Incendiu, trasnet, explozie, lovirea locuintei de catre vehicule rutiere sau caderea aparatelor de zbor
• Daune cauzate bunurilor asigurate, provocate de emanatii de fum, gaz, vapori
• Calamitati naturale: cutremur, inundatii/aluviuni, fenomene atmosferice (inclusiv grindina), alunecarea/surparea/prabusirea terenului, greutatea stratului de zapada
• Daune produse de instalatiile de apa sau de canalizare ale imobilului
• Furt prin efractie, talharie
• Acte de vandalism sau evenimente socio-politice
• Raspunderea civila a familiei.

E bine sa stii ca ai casa pe maine bune.

Afla tariful tau special. Click aici!
Danezu
Nu este nici un abuz, legea spune ca asiguratorii sunt obligati sa incheie polite de asigurare locuinte cu o fransiza de 20.000 euro la cele 3 riscuri(obligatorii),care se gasesc acoperite pe polita obligatorie. Este foarte normal asa ceva, pentru a nu supra-evalua pretul locuintei. Daca le faci pe amandoua odata la o firma care face parte din grupul PAID este ok,daca nu trebuie sa-ti faci 2 polite, una obligatorie si una facultativa(pentru diferenta la suma asigurata reala) cu fransize de 20.000 euro la cele 3 riscuri (cutremur,alunecari de teren si inundatii-calamitati natirale).
Colegul tau nu este afectat cu nimic daca merge la Generali. Legea este prost conceputa - trebuia sa excluda clientii care au o asigurare de locuinta facultativa,dar foamea statului este mare icon_mrgreen.gif

Bafta!
semit
eu am facut si obligatorie si facultativa.. smile.gif
Ov
am facut si eu d'aia obligatorie si m-am interesat si de cea facultativa

Treaba sta asa:

1. aia obligatorie costa 20 euro si in caz de cutremur/alunecare de teren/inundatie naturala primesti 20.000 euro
2. la aia facultativa, DOAR pt despagubirea in caz de cutremur si ce mai e in aia obligatorie (deci nu si daca te inunda vecinul sau iti sparg hotii casa, etc) exista franciza de 20.000 de euro pe care practic ii iei de la asigurarea obligatorie. Teoretic in final nu se pierde nimic. Ai de exemplu suma asigurata de 75000, vine ala mare, pica sandramaua, tu iei 20000 de la stat, ii dai la facultativa si ei te despagubesc dupa aia cu 75000. Asta evident daca mai au pe cine sa despagubeasca smile.gif

Singura problema dupa capul meu ar fi ca in caz de Doamne fereste, tu nu poti sa-ti iei banii de la asigurarea facultativa pana nu platesti ce trebuie sa iei de la aia obligatorie. Partea proasta e ca aia obligatorie e sub obladuirea statului si la cum isi plateste mai nou statul datoriile catre altii tare mi-e ca o sa fie nitel delicata situatia.
neumann
Si totusi, are cineva articolul unde se precizeaza clar ca e obligatorie introducerea fransizei? Raspuns: NU. Se precizeaza doar ca asigurarea privind riscurile respecitve se face doar pe diferenta intre valoarea reala si ce acopera asigurarea obligatorie. Asta nu inseamna fransiza, in mod obligatoriu.

De ce nu diminueaza, de exemplu, suma asigurata? Daca eu am 50.000 suma asigurata, de exemplu, agreem impreuna sa ma asigur in continuare la 30.000 de euro. De unde pana unde fransiza, fara a reduce ratele lunare? De ce la banci fac scandal pentru aplicare retroactiva, iar la astia nu?

Oricum, ca idee, daca cineva imi va impune vreodata sa imi schimbe conditiile unui contract deja semnat, in urma cu ani de zile, evident voi rezilia si voi merge la alta companie. Pe motiv ca primii nu sunt in stare sa isi asume obligatiile respective, asa ca nu mai am incredere in ei, deci nu le mai dau bani.
Ov
1. in simularea care mi-a facut-o nenea ala, pt ca aveam franciza scadea si valoarea politei (cam cu 10%)
2. daca e sa ma intrebi pe mine, si mie mi s-ar fi parut frumos sa-ti asigure fara franciza la valoarea estimata minus 20.000 eur ca sa nu existe discutii ca iei banii din 2 locuri (desi nu vad care ar fi problema sa-i iau din 10 locuri daca am 10 polite platite)
3. degeaba reziliezi si mergi la alta companie daca la TOATE exista aceasta franciza smile.gif
argon
QUOTE(Ov @ 25 Nov 2010, 17:59)
1. aia obligatorie costa 20 euro si in caz de cutremur/alunecare de teren/inundatie naturala primesti 20.000 euro
*



E de mentionat ca acel cutremur trebuie sa fie peste 7 grade, sub nu primesti nimic la daune. Si unde ati auzit de alunecare de teren sau inundatie naturala in oras la bloc? In zonele inundabile sau cu risc de inundatie, chiar si in orase nu iti incheie asigurarea.

Mai merita mentionat ca firmele de asigurare sunt doar intermediar, nu au nici un interes sau castig daca fac asigurarea obligatorie, toti banii intra la bugetul statului. La facultativa castiga si ei. Aici e abuzul din partea statului, care mai nou face si pe asiguratorul, modalitate de adus bani la buget - asigurarea obligatorie.
C a t a l i n
Mă cam îndoiesc să existe fonduri pentru despăgubiri în caz de cutremur peste 7 grade...
argon
Asta e ideea, se bazeaza ca nu se va intampla peste 7 grade, si la mai mici sa nu despagubeasca, ca de la buget o face, nu din banii societatilor.
neumann
Pana mea, parca am fi in comunism, trebuie musai sa fac asigurare pentru primii 20.000 de euro la stat. Unde mai e concurenta? Unde mai e piata libera? Maine poimaine desfintam si benzinariile, si alimentarele, si magzinele de haine, de pantofi, electrocasnice, restaurantele... sa ia statu banii, nu?

Daca statu vrea profit din asigurari, atunci sa infiinteze o companie cu capital de stat, si sa concureze liber pe piata.
iulian'71
Sa stii ca in capitalism e cam tot la fel ca in socialism, dar e alta nuanta, adica esti liber sa faci ce vrei, sa vorbesti ce vrei, sa mergi pe unde vrei dar atata cat iti dau ei voie.
Voi de ce credeti ca au bagat-o pe asta cu cutremurele? Findca nu s-au incheiat politele obligatorii, incercand astfel sa ii faca pe propietarii de locuinte sa-si inchrie politele.
argon
QUOTE(neumann @ 26 Nov 2010, 16:39)
..
*



20 euro inmultit cu cate locuinte sunt in Romania, statul si-a asigurat un venit, societatile de asigurare desi sunt obligate sa faca asigurarea obligatorie, nu le iese nimic din afacerea asta, doar daca faci la pachet si cu facultativa, doar acolo opereaza ei.

Modalitatea de constrangere de la anul pentru asigurarea obligatorie va fi sa nu poti plati impozitul daca nu faci dovada asigurarii.
Victoras2001
De unde ati scos-o p-asta cu 7 grade? Ca la mine-n polita nu scrie asa ceva.
Iar firmele ar trebui sa aiba bani pentru pagube. Sunt asigurate la randul lor la alte companii care numai cu asta se ocupa. Iar majoritatea sunt de pe afara. Doar n-o cadea toata Europa la cutremur.
vijelie
7 grade masurate unde?
La 100km de epicentru (daca vb de Richter) sau chiar in "Scursurestii de Padure"?
Victoras2001
QUOTE(argon @ 26 Nov 2010, 09:24)
Si unde ati auzit de alunecare de teren sau inundatie naturala in oras la bloc?
*


In Galati?
neumann
QUOTE
Presedintele Basescu a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor.

Actul in cauza a fost adoptat pe 16 noiembrie de Camera Deputatilor, care a fost camera decizionala in acest caz, avand un amendament care modifica esential actuala legislatie privind sistemul de asigurari obligatorii a locuintelor.

Amendamentul in cauza:

"(8) Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie."

Proprietarii care aveau asigurari facultative la locuinte erau obligati sa-si faca asigurari obligatorii la reinnoirea contractelor


Hmmm, interesant. Deci s-a dat legea pentru cateva luni, ca sa prinda niste fraieri. Bine de aia care le-au dat moooye, explicandu-le ca daca modifica vreo clauza in contractul existent, contractul inceteaza si sunt pasibili de daune interese biggrin.gif
leinad
Da' de chestia asta ce ziceti? Se pare ca termenul limita nu e 15 ian 2011! A aparut ieri pe site-ul mediafax:


Românii trebuie să încheie asigurări de locuințe la un an de la emiterea primelor polițe

Românii sunt obligați să încheie asigurarea de locuință la un an de la începerea emiterii polițelor, respectiv 15 iulie 2010, informează Ministerul Administrației și Internelor

"În conformitate cu prevederile articolului 35 din Legea 260/2008, obligativitatea încheierii asigurărilor de locuințe decurge de la un an de la începerea emiterii polițelor", se arată într-o precizare de miercuri a MAI.

Astfel, în contextul în care polițele de asigurare au început să fie emise în 15 iulie 2010, termenul limită de încheiere a acestora este 15 iulie 2011.

După această dată, primarii vor amenda proprietarii de locuințe care nu au încheiat asigurarea obligatorie, precizează sursa citată.
adi_ar
Este putin altfel:
QUOTE(Lege 260/2008)
ART. 35
    Pentru primul an, proprietarii de construcții cu destinația de locuințã sunt obligați sã încheie contracte de asigurare obligatorie a locuințelor pânã la expirarea unei perioade de un an de la data împlinirii termenului prevãzut la art. 3 alin. (1).

adica
QUOTE(Legea 260/2008)
ART. 3
    (1) Începând cu data la care se împlinesc 90 de zile de la data adoptãrii normelor de cãtre Ministerul Administrației și Internelor și Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, emise în aplicarea prezentei legi, persoanele fizice și juridice sunt obligate sã își asigure împotriva dezastrelor naturale, în condițiile prezentei legi, toate construcțiile cu destinația de locuințã, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora și înregistrate în evidențele organelor fiscale.


tataiedaciotul
Bine...bine...si pina la urma care este termenul real?
Tamango
Eu tot n-am inteles ... am apartament luat prin credit ipotecar, m-a obligat banca sa-i fac asigurare dar in favoarea ei, eu nu primesc nimic in caz de ceva ... MAI TREBUIE sa fac si pocnitoarea asta de asigurare obligatorie ?
autom
Nu!
l@u
de termene stie cineva ?
vijelie
15 iulie 2011
yhattori
+1
mariusd4
Asigurarea obligatorie, nu este chiat atat de obligatorie. Adica daca ai o asigurare facultativa care sa acopere riscurile cauzate de fenomene naturale nu trebuie sa mai inchei polita la stat.
Este un barem in functie de anul constructiei, eu mi-am facut o polita in care nu se mentioneaza nici un fel de fraciza, nu se pune problema, platesc 180 ron pe an si sunt astigurat pt toate daunele cauzate de natura, incendiu, inundat de vecini, accidente rutiere etc si prima de despagubire este de 40.000 eur. Este bine sa cititi legea pt ca are multe chichite. Stima
leinad
Totuși, ăștia de la PAID nu renunță la ciolan. Iată o declarație a celor de la PAID de pe 17 ian 2011 luată de pe site-ul www.1asig.ro:

In alta ordine de idei, potrivit Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.260/2008, promulgata de Presedinte la finele anului 2010, cei care au cumparat deja o asigurare facultativa ce acopera daunele produse de inundatii, cutremure si alunecari de teren nu vor mai trebui sa incheie si o polita obligatorie. Totusi, o nota trimisa de catre oficialii PAID - companie care gestioneaza subscrierea asigurarilor obligatorii de locuinta - precizeaza ca "acest lucru se refera la politele facultative care au fost deja incheiate, iar potrivit normelor publicate anterior de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in momentul expirarii politei facultative proprietarii trebuie sa incheie si asigurarea obligatorie".
Astfel, pana la elaborarea de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a unor noi norme de aplicare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.260/2008, aceasta ramane interpretarea PAID a legii votate de Parlament in decembrie 2010.
Danezu
Daca ai cele 3 riscuri acoperite cu SA 20.000 euro fiecare nu mai esti obligat sa faci PAD(obligatorie). Deja societatile de asigurari incheie polite(2011) fara cea obligatorie. O sa renunte la ciolan sati linistit! Oricum cei care stau la tara isi fac obligatorie,deci le ramane ceva de ros smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.