Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: miros puternic de benzina
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
aly
Va salut.
Am si eu una bucata problema: in mers cand turez mai tare masina (cam de la 3500 in sus) vine un puternic miros de benzina dar atentie numai daca am geamul deschis.
Precizez ca in portbagaj nu miroase deloc si nici pe la motor turand-o pe loc nu am observat scurgeri.
Daca inchid geamul mirosul dispare.
Coincidenta sau nu de curand mi-am curatat bujiile, platinile si am reglat avansul, iar din capacul culbutorilor am celebrul furtun scos pana in scut su elice(asta e mai demult iar mirosul e de curand ).
Cineva mi-a spus ca ar fi avansul reglat prost si cand forjez masina(vede destul de des 4000-4500 ture) ar ramane benzina nearsa.
Voi ce parere aveti?
incubus
Destul de curioasa problema ta... Daca ar fi sa-ti dea benzina nearsa pe esapament, n-ar mai trebui sa-ti miroase pe geam, caci mirosul ramane in spate... Incearca sa o turezi pe loc, si umbla cu nasul prin jurul ei, poate identifici locul cu pricina...ceva trebuie sa fie.
De exemplu, ce imi vine in minte acum, poate iti baga benzina in baie, dar din cine stie ce motiv, NUMAI la turatii mari. In uleiul incins, benzina s-ar evapora rapid si ar fi evacuata pe furtunasul cu pricina, deci undeva sub motor, de unde in mers poti sa simti mirosul pe geamul deschis.
Verifica de curiozitate nivelul in baie, vezi cum se prezinta uleiul...pute a benzina sau pute normal ?
grGa
Verifica furtunasele de la rezervor sa nu fie plesnite. Asa am patit eu, la turatii mari si cu geam deschis, returul fiind plesnit, bezina se prelinge pe rezervor, se strange in masca de sub rezervor si miroase (si picura pe sosea).
Bafta !
disaster
si eu am aproape aceeasi problema,dar la mine miroase doar cand iau un viraj mai in forta.cel mai probabil e de la pompa de benzina(vreo garnitura nasoala sau ceva pe acolo).
RIon
Nu e nici o problema! Turand masina se scurge in carburator o cantitate mai mare de benzina, un jet mai puternic, iar pe sub capota, pe la filtru etc. ies aburi mirositori.
nesanatosu
Eu va recomand sa va lasati de fumat biggrin.gif
argon
rezolvare la problema ta..ce ar fi sa-i pui motorina..ca nu are un miros asa persistent laugh.gif
diaconuliviu
Asta pateam si eu.. puteam sa jur ca in portbagaj nu miroase a benzina. Totusi, cu geamul deschis, se facea circulatia din portbagaj si exact de acolo venea mirosul. E doar caz izolat, dar asta se poate intimpla, la drum intins, la turatii mari. Am schimbat garnitura sondei si e OK.
aly
Va multumesc la toti.
Am dus furtunul dinn capul capacului culbutorilor pana sub masina, am reglat din nou avansul si se pare ca s-a rezolvat.(mai miroase putin doar dupa ce trec pe la PECO dar apoi dispare-"cred ca asa face toate")
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.