Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cum schimb cureaua de alternator?
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Diverse - Dacia Solenza
whiteangel
Salutare !
Cum se schimba cureaua de alternator ? Alternatorul are intinzator sau se umbla la fuzeta? m-ar interesa pasii pentru demontare/montare, chei necesare&eventual cateva poze. Multumesc!
ramsen
ai cumva si curea accesoriu pentru servodirectie si aer conditionat???daca nu ai este simplu de schimbat...
whiteangel
Nu, este model confort
wheelman2011
a mea are un intinzator si trebuie sa dai de el cu o inelara de 14 parca, dar la a ta e fara ca nu ai aer si nici servo si slabesti doar piulita de sus de la alternator si aia de jos de la ax si dai de el inspre motor sa se slabeasca cureaua si sa o poti scoate, sus e 13 si jos e 14 parca.
whiteangel
Daca aveti si poze cu piulitele despre care a scris : wheelman2011 mi-ar fi de folos; sa fiu sigur ca nu desfac altceva.
wheelman2011 dar cum procedez la montat cureaua? Si cum o tensionez?(nu am diapazon).
vladut88
Ai 2 suruburi 1 de 8 (cheie 13) si 1 de 10 (cheie 17 )
wheelman2011
poze nu am dar e destul de simplu cum te uiti la alternator are un surub in partea de sus si unul in partea de jos pe care il vezi ceva mai greu si din cate stiu eu e tot M8, iar de intins stai linistit ca nu iti trebuie nici un diapazon, dupa ce pui cureaua tragi de alternator si in timp ce il tii putin fortat pui pe cineva sa stranga surubul de sus si apoi pe la de jos, nu trebuie exagerat cu intinsul curelei ca se duc naibii rulmentii de la alternator.
whiteangel
ms frumos
whiteangel
In cazul celor cu AC cum se procedeaza?
whiteangel
stiti cumva ce rol au cele 4 suruburi din lateralul surubului care strange fulia?
abc
ia o cheie si afla.. blush.gif
vladut88
sunt 2 fulii prinse intre ele cu cele 4 suruburi, fulia din interior este pt alternator si cea din exterior e pt servo directie si AC (unde e cazu)

la cele cu ac ca sa schimbi cureaua de la alternator ,trebe dat jos cureaua de la AC la ac trebe o cheie de 10 si 1 de 13 ideal ca cea de 10 sa fie tubulara
whiteangel
ms frumos vladut
nnuuttzzuu
ca sa scoti cureaua de la alternator trebuie sa i scoti fulia de la cureaua de la aer conditionat?
vladut88
fulia nu , dar trebuie sa dai jos cureaua de la ac
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.