Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: A patra revizie
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Sandero > Diverse - Dacia Sandero
vic24
Salutare,
Ca si la celelalte revizii, am onoarea sa deschid acest topic. Azi am fost la RCS Bratianu Constanta pentru revizia de distributie. Eu pana acum am facut trei revizii, deoarece le-am facut la 15.000, din precautie. Asa ca acum, la 3 ani si 58.000 m-am prezentat la revizia "cea mare".
Lista:
- ulei elf evolution 5w30, 4 l - 190 ron
- filtru ulei - 32 ron
- filtru aer - 53 ron
- kit distributie - 243 ron
- curea acesorii - 70 ron
- antigel - 82 ron
- apa distilata - 4 ron
- lichid frana - 23 ron.
- manopera - 612 ron
TOTAL - 1300 ron.

S-au schimbat cele doua curele, lichidele de racire si de frana, uleiul, filtrele, s-a gresat una-alta, s-au desprafuit franele spate. Pompa apa si pinionul de distributie sunt ok, nu au scurgeri. A durat 3 ore.
Una peste alta ok, nu am de ce sa ma plang. Poate de manopera, zic eu, putin cam mare. Masina este ok, porneste la sfert, am alergat-o putin si nu am constatat nimic suspect. Sper sa fie totul ok.
bobo77
Mi se pare bun pretul la nuvel de reprezentanta, mai ales daca au facut si treaba buna.
vic24
dar cum e cu rolele de la accesorii? l-am intrebat pe seful de service si mi-a spus ca se schimba numai daca au uzura, joc mare, etc, pentru ca sunt foarte scumpe si nu are rost. in schimb vad ca multi pe topicul R4 logan, spun ca li s-au schimbat.
weryx 83
Eu zica ca trebuiau schimbate , deci pretul este fara acele role.
bobo77
Acum vad si eu, nu stiu de ce traim cu impresia ca acele role fac parte din kit. Probabil crestea pretul si de aceeaia nu ti le-au schimbat si ti-au spus ce au vrut ei. Si eu zic ca trebuiam schimbate. Si cat costau si acele role?
Iulikk
Kitul de accesorii (adica rolele + curelele) la Solenza costa acum 1 an 500 de lei. Oricum una peste alta pretul este ok.
vic24
da, mi-a zis ca ceva de gen 300 lei o rola. deci 2 role si cureaua vreo 670...!?
alindrgn
scump.

preturile mi se par (unele) ok, dar altele exagerat de mari. de exemplu manopera, pe mine m-a costat 300 lei in martie parca, sau in februarie. filtrul de aer zici ca e poleit cu aur? altfel nu explic diferenta de la 16 la 53 lei. nu cred ca iti trebuie filtru original luat din reprezentanta, tinand cont ca il poti schimba singur. si ar mai fi pret exagerat la uleiul ala de gatit. cu 120 lei luai ceva calumea, un castrol magnatec, nu spalatura de butoaie din franta ambalat la lubrifin in brasov.
bobo77
Pai in cazul asta pretul este foarte mare, chiar ma miram sa-si fi revenit nea Olteanu...
vic24
daca pica o rola de accesorii mai schimb si cureaua (cum se face la distributie?) sau desfac, schimb si pun cureaua la loc? ca atunci nu imi pare rau ca nu le-am schimbat acu, schimb cand pica...
Iulikk
In mod normal se schimba si cureaua...
vic24
am citit tot topicul revizia 4 la logan si vad ca de fapt aceste doua role se schimba foarte rar, cei mai multi useri raportand schimbarea numai a curelei de accesorii. deci nu pot sa-i acuz pe rcs de proasta informare, ci doar de manopera excesiv de scumpa.
Iulikk
Mda.. cam asa e. Majoritatea schimba rolele alea la 120.000 km impreuna cu pompa de apa.
vic24
a, apropo de pompa de apa. ii zic eu sefului de service ca vreau sa schimb pompa de apa, sa nu cedeze pana la 120.000. el nu si nu, ca se uita la ea si daca nu are nicio urma de scurgere nu schimba. ca a montat si 4 distributii pe aceeasi pompa de apa care tot nu a curs. dar ca daca totusi insist sa nu-l cred, el imi ia banii. oare sa fie si cazuri de pompe asa de rezistente??
alindrgn
a mea la 48k a inceput sa tiuie, fara sa curga. am schimbat-o la 60k.
angelblack
Nici mie nu mi-a schimbat pompa de apa cand a schimbat distributia.
Total revizie si distributie a fost de 1650 la Auto Cobalcescu pe Splaiul Unirii
vic24
io ma apropii de a doua distributie si merge bine pompa
angelblack
Asta este un lucru foarte bun, dovedeste ca este un motor fiabil.
creiveancristi
Am Sandero din iulie 2008.deci a facut 5 ani.Kilometraj 52000.
Oare este timpul sa-i schimb distributia,si daca da ce anume?
Din ce am vazut kit-ul este format din 1 curea si 1 rola,este suficient sa-i schimb astea?
alindrgn
conform cartii de intretinere a masinii e cazul sa schimbi distributia atingand perioada maxima recomandata de producator. desi daca nu ma insel era 4 ani (nu mai stiu sigur, eu am facut mai repede 60000 km decat perioada). daca nu ai aer conditionat, da, doar o rola si o curea, se verifica pompa de apa si daca e nevoie se schimba (la mine a facut figuri inainte cu 10000 km de a face distributia).

se mai recomanda schimbul bujiilor daca acesta nu a fost facut, schimbul lichidului de frana, al antigelului etc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.