Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: zgomot la franare mers inapoi
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Duster > Probleme tehnice - Dacia Duster
sandu_68
La franare brusca ,in marsalier , a aparut un zgomot puternic ca de lovitura. Cei de la service au spus, ca zgomotul este de la tamburii rotilor spate.
Totusi se simte in pedala de frana si se aude din fata .
Pecizez ca acest zgomot a aparut progresiv.
Daca aveti informatii.....
lar
Apare zgomotul asta doar la prima frana in marsarier sau si la urmatoarele ? Daca e doar la prima este normal. Asa face si a mea si nu e duster, am mai avut si altele, la fel faceau. Dar doar la prima apasare a franei si la apasare destul de brusca, iar zgomotul nu este foarte puternic. Explicatia ar fi ca in marsarier se inverseaza sensul de rotatie al discului de frana fata de cel uzual si placutele sunt pasuite pe disc in sensul in care franezi cel mai des, adica la mersul inainte. Nu am explicat eu prea grozav, dar cred ca se intelege. Daca zgomotul este foarte puternic si apare la fiecare apasare a pedalei de frana in marsarier atunci problema e alta.
sandu_68
Zgomotul este puternic la prima franare brusca. Daca franez repetat se aude mai incet. Daca franez usor zgomotul dispare. Cred ca ai dreptate cu placutele de frana. Am sa verific uzura placutelor.
Multumesc pentru informatii!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.