Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Academia Romana de Tuica
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
maho
Primita pe mail (de consoarta radmasa.gif ):

"TUICA de PRUNE.
Primele băuturi distilate au fost fabricate de eschimoși în urmă cu 3000 de ani,prin fermentația unor alge. Licoarea avea multiple utilizări terapeutice.
La noi, tradiționala țuicǎ de prună,de o tarie între 22-25 grade ( numa...) era odinioara folosită în vindecările miraculoase ale unor boli de inimă, de stomac și biliare.
Combate bolile de inima
Biochimistii americani au dovedit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae,
este regasita in tuica de pruna, in cantitati de 8 ori mai mari.
Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele capilare coronariene,
vasele care aduc sangele la inima.
Este prezenta in alte 120 de medicamente naturiste diferite,cu rol in prevenirea arterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic,medicamente care sunt foarte scumpe in SUA, Canada si Marea Britanie (depasesc in medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile).
Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inima datorate arterosclerozei.
Acest tip de profilaxie are un pret de 14.000 de ori mai mic decat in cazul unei medicatii naturiste cu extract de cactus, ambalat in SUA.
Antianemic
Cercetatorii germani au descoperit ca in extractele distilate de pruna exista 6 tipuri de substante cerute de celulele rosii sanguine, rapid absorbabile in stomac, o data cu vaporii de alcool.
Aceste substanțe, prezente din abundentǎ in tuica,pot creste cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen).
In plus, țuica de pruna are un bogat conținut in fier,nucleul metalic al hemoglobnei din globulele rosii.
Dar acest lucru nu inseamna nici pe departeca anemia se previne cu tuica, in lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate de medic.
Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata, poate avea efecte nefaste chiar si pentru un organism sanatos.
Reglarea funcțiilor hepatice
Țuica de prună slaba contine o anumita cantitate de vitamine A,B,C,D1 si D2,
nedegradate termic si absorbabile intestinal,cu o eficienta crescuta, atunci cand temperatura bauturii este apropiata de cea a sangelui (37,5 C°).
Acesta este un motiv pentru care tuica de pruna fiarta, nu foarte fierbinte,este, in ciuda celor crezute, benefica functiilor hepatice, avide in anotimpul rece de vitamine si saruri (sunt exclusi cei care sufera de afectiuni hepatice cauzate de alcoolism).
Se recomanda tuica de pruna slaba in dischinezii biliare, probleme de decongestionare hepatica (disfunctii ale ficatului cauzate de slaba irigare cu sange a acestuia), constipatii cauzate de factori alimentari.
Precautii:
1. Tuica de pruna poate avea efecte magice pentru sanatate numai in conditiile in care este preparata curat.
2. Nu se recomanda ca „terapia cu tuica” sa devina un obicei. Aceasta „traditie" se poate usor transforma intr-un viciu extrem de periculos.
3. A mari doza terapeutica de tuica poate conduce la alcoolism. Priviti tuica drept un medicament si aveti fata de ea atitudinea care se impune.
Terapia cu țuică
Mic dejun
Este total exclus a se consuma orice fel de tarie inainte sau dupa micul dejun! Exceptie fac cei care sufera de forme nespecifice de tahicardie (cresterea frecventei batailor inimii)
si hipertensiune netratabila, datorita unui stres psihic puternic.
Acestora li se indica sa consume 30-40g slanina, urmata de un paharel de maximum 40 ml de tuica fiarta de pruna, „data peste cap”. Persoanele care lucreaza in conditii de temperaturi scazute li se recomanda 50-60 ml „pruna” dupa un mic dejun bogat in grasimi.
Dejun
Tuica de pruna slaba (nu alte tarii) este indicata ca aperitiv inainte de servirea mesei.
Alcoolul si, mai ales, sarurile minerale, favorizeaza absorbtia unor elemente benefice, prezente numai in fructul de pruna, inainte de inceperea dejunului. Din acest motiv, este absolut necesar ca tuica sa fie servita cu 10-15 minute inainte de masa de pranz
(care poate contine elemente ce pot bloca absorbtia unor principii active proprii,
regasite numai in tuica de pruna.).
Cantitatea ideala de tuica (de 22-24°) servita a aperitiv nu trebuie sa depaseasca 50-60 ml pentru barbati si 25-35 ml pentru femei.
Nu se recomanda servirea de vinuri tari in timpul dejunului si nici dupa dejun.
Cina
Inainte de cina, se poate servi un paharel de tuica de pruna ceva mai tare (30-35),
maximum 50 ml pentru barbati si 40 ml pentru femei, bautǎ incet, inainte cu 20-25 minute inainte de masa. Nu este recomandat a se consuma nici un fel de bauturi distilate
dupa servirea mesei de seara.

Text: Marius Radu, cercetator Academia Română"


corbex
Deci astept comenzi ferme. Reduceri pentru cantitati mai mari de o vadra.

Nota bene: tuica lu' Victoras nu-i atit de buna ca a mea (terapeutic vorbind).
radian
QUOTE(maho @ 11 Nov 2011, 13:52)
"TUICA de PRUNE...
Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inima datorate arterosclerozei...
*



Interesant studiu, dar autorul s-a cam pripit cand a calculat doza, mai exact a gresit ordinul de marime, a pus virgula zecimala prea devreme...

QUOTE(maho @ 11 Nov 2011, 13:52)
... Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata...
*



Corect. E o adevarata blasfemie sa-ti iei medicamentul fara sa-l insotesti de o doza, academic dimensionata, de slana cu ceapa, sau macar acolo o felie, doua de paine cu untura...

QUOTE(maho @ 11 Nov 2011, 13:52)
...  Nu se recomanda ca „terapia cu tuica” sa devina un obicei. Aceasta „traditie" se poate usor transforma intr-un viciu extrem de periculos...
*



Asta deja e teoria conspirationistilor. Este o minciuna sfruntata. Cu cat mai multa cu atat mai bine. Inima o sa zburde in piept de bucurie...

QUOTE(maho @ 11 Nov 2011, 13:52)
Text: Marius Radu, cercetator Academia Română"
*



Sa-i dea Doamne, Doamne sanatate si multe noi succesuri in activitatea sa academica. Trebuie sa-i cumpar tratatele, si cand o mai avea nevasta-mea vreo obiectie, sa-i tin cate o prelegere academica. Ea nici nu realizeaza ca eu ma duc la carciuma ca la o statiune balneo-cllimaterica, sa faca tratamente preventive pentru bolile de inima, numai ea isi imagineaza tot felul de tampenii...
bion
Tu o sa mori sanatos rolleyes.gif
corbex
QUOTE(maho @ 11 Nov 2011, 13:52)
"TUICA de PRUNE...
Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inima datorate arterosclerozei...

N-a stiut Maho sa traduca, e vorba despre 32,12 pinte.
Victoras2001
QUOTE(maho @ 11 Nov 2011, 13:52)
La noi, tradiționala țuicǎ de prună,de o tarie între 22-25 grade
*


radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif


Tuica de prune e pleonasm. tongue.gif Si s-o serveasca el, ca io o beau. biggrin.gif
radian
Mai, conform lui Pastorel Teodoreanu, despre care se zice ca ar fi fost o autenitca "autoritate" in materie, adevarata tuica romaneasca este aia de Mehedinti de 25 de grade, pe care o bei dupa masa de sete, in loc de apa / bere / vin...
Victoras2001
Prefer sa beau un paharel de 40-45 de grade decat doua cani de 22. Pur si simplu nu intra.
corbex
Tuica de 25 de grade se bea ca sa treaca senzatia de sufocare de dupa palinca.
radian
Mai, io vorbeam de opinia "academicienilor" nu de preferintele personale. Carcotasilor. Am plecat sa fac un tratament preventiv...
corbex
Ciudat! Sa fii posesorul unei tuici asa bune si sa fii deficitar in prezentarea instructiiunilor de utilizare!
bygy007
degeaba te lauzi daca nu ai adus la Moeciu sa o analizam , da dam o nota o poti lauda cit vrei
corbex
Eu am adus, am pus pe masa si am declarat ca e bun public. Am am luat inapoi juma' de sticla, ca v-ati dovedit incapabili. Dar vorbeam de tuica lui Radian. Care e mai ardeleneasca, adica mai tare, dar facuta cu simtul raspunderii.
Victoras2001
Lasa ca am adus si io si nu s-a atins absolut nimeni de ea. Asta dupa ce m-au amenintat 2 saptamani c-o sa bea de-o sa lesine, numai sa aduc.
corbex
Am vrut sa beau eu, m-a deturnat markos cu jeibi-ul icon_mrgreen.gif
bmwh548
Ai dat de oameni sanatosi, fara colesterol.
zanzie
Binevenit topic, recomand!
corbex
Salut aparitia unui topic dedicat preocuparii sanitare, educationale si alimentare a natiunii.
De acum incolo, cind va mai arunca cineva pe piata petarda cu kg de sapun pe cap de locuitor, ii vom putea raspunde calificat si documentat cu litri de tuica pe cap de locuitor. Curatenia incepe pe dinauntru.
zanzie
Deci io declar deschisa campania de curatenie interna pe baza de apa tare! 'ai noroc alcoholic.gif
Marty
QUOTE(corbex @ 11 Nov 2011, 21:50)
Am am luat inapoi juma' de sticla, ca v-ati dovedit incapabili.
*

Da' de ce n-ai zis????? Stii doar ca tata-i fanu' numaru' 1 al tuicii tale!!!!

QUOTE(Victoras2001 @ 11 Nov 2011, 21:54)
Lasa ca am adus si io si nu s-a atins absolut nimeni de ea.
*

Pai ba cretinule, cine plm crezi ca bea (in afara de tine, evident) dintr-o sticla pe care scrie "PiȚUiCĂ"???????
volint
Daca n-avem pruna.... merge si corcodusa? In cel mai rau caz tescovina e admisa s-aia?
corbex
E admisa. Cu putina scortisoara si putin piper nici nu mai stii ce-a fost. Dupa ce ai fiert-o.
Era sa uit: unii pun si foi de dafin.
Victoras2001
QUOTE(corbex @ 11 Nov 2011, 21:58)
Am vrut sa beau eu, m-a deturnat markos cu jeibi-ul  icon_mrgreen.gif
*


Pai ii era frica c-o bea singur.
Marty
Linga dafin mai pui niste carne tocata invelita-n foi de varza si-n loc de tuica fiarta ti-au iesit sarmale!
Victoras2001
laugh.gif
corbex
@Marty: si de ce n-ai zis? Mi-a crescut consumul cu 0,0236 l/100 din cauza greutatii suplimentare.
Data viitoare n-o sa se mai intimple icon_mrgreen.gif
bygy007
pai pe frig a fost buna aia fiarta eu am bagat citeva cesti
Victoras2001
Cum sa pui sarmale-n tuica, aaaa, varza-n dafin? Dafin in tuica si-n sarmale. radmasa.gif
Marty
Chiar ba, cum ar fi niste sarmale lasate la scazut in tuica? 04.gif Creco sarma d-aia baga doi betivi adulti in coma alcoolica.
Victoras2001
In seara asta am tras doua cani de vin fiert si m-a luat un somn...
corbex
Dafinul e pentru gourmet-ii alcoalelor. Reteta de tarabostes. La pileati nu se obisnuieste.
Victoras2001
Razi tu, da alea-n foi de vita/stevie/hrean/etc, le fierb numa-n zeama de oase si vin. nIci n-au auzit de apa.
l@u
QUOTE(bygy007 @ 11 Nov 2011, 21:41)
degeaba te lauzi daca nu ai adus la Moeciu sa o analizam , da dam o nota o  poti lauda cit vrei
*



Ba o adus !!!!!! si o si dat wink.gif
corbex
QUOTE(Victoras2001 @ 11 Nov 2011, 23:20)
Razi tu, da alea-n foi de vita/stevie/hrean/etc, le fierb numa-n zeama de oase si vin. nIci n-au auzit de apa.
*


Am mai zis ca Victoras ne transmite un mesaj subliminal.
volint
Da'... alea ingalbenite la doaga de dud ori salcam... intra la medicamente? Sau la alte categorii? io am ingalbenita de salcam si o tin langa teveu... zice nevasta-mea ca ma intereseeaza stirile...

[attachmentid=1627763518]

O merge transportata in asta?
Alydor
Nu... se transporta doar in butoiul oriiginal


Suma respectelor, Alydor
kum
QUOTE(corbex @ 11 Nov 2011, 22:58)
Am vrut sa beau eu, m-a deturnat markos cu jeibi-ul  icon_mrgreen.gif
*


Auzi badie... Da' de ia 2l de tuica pe care i-am fiert de ce nu spui nimic? nedumerire.gif
Ca io nu am apucat decat un paharel!
Victoras2001
Nu mai tine minte. laugh.gif
corbex
Nu stiu ce-ai pus in ea, dar a fost prima pileala din ultimii 10 ani. A mers la fix. Poate ar mai fi incaput niste foi de dafin icon_mrgreen.gif
AR-18-MOS
QUOTE(Victoras2001 @ 11 Nov 2011, 22:18)
In seara asta am tras doua cani de vin fiert si m-a luat un somn...
*


Iar s-a pilit Victoraj. sad.gif
Victoras2001
radmasa.gif
Cu vin, ma? Imi trebuie doua butoaie pline.
Io joc in alta liga, n-am treaba cu voi. tongue.gif
AR-18-MOS
Nu cumva pahare? 04.gif
user posted image
Marty
Plm, incepatori... Le dai sa miroasa o sticla de vodca si cinta 3 zile.
Victoras2001
Io am facut scoala la rusi, cu rachiu de sfecla. biggrin.gif
bygy007
eu chiar nu imi aduc aminte de aia de care ziceti voi a lu badia , eu imi aduc aminte doar de bidonu ala de 5l
corbex
Te-a invatat sa bei rusoaica la care ai stat. Am auzit ca erai mai mult corijent.
bygy007
QUOTE(kum @ 11 Nov 2011, 22:58)
Auzi badie... Da' de ia 2l de tuica pe care i-am fiert de ce nu spui nimic? nedumerire.gif
Ca io nu am apucat decat un paharel!
*


a fiert din bidonu de 5l
corbex
Nu mai stie nici el ca a fiert de doua ori. Si zice ca a baut doar o ceasca.
Victoras2001
QUOTE(corbex @ 11 Nov 2011, 23:16)
Te-a invatat sa bei rusoaica la care ai stat. Am auzit ca erai mai mult corijent.
*


Am muncit mult ca sa ma ridic la nivelul ei.
Marty
Plm, pai daca tot timpul zaceai lat de beat pe jos, te cred si eu c-ai muncit mult ca sa te ridici la nivelul ei...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.