bygy007
8 Jun 2013, 18:38
sau Carlsberg
eu beau altceva
QUOTE(bygy007 @ 8 Jun 2013, 19:38)
Mersi, da' ăia-s criminalii care și-au bătut joc de Grolsch.
cam toti si-au batut joc de bere , ce dreaq cauta malaiul in bere ?!
grabeste procesul de fermentare.
si pana acum de ce nu trebuia grabit procesul de fermentare ?
sau de ce unele de tip premium mai scumpe, nu au malai in compozitie ?
QUOTE(l@u @ 8 Jun 2013, 20:17)
ce dreaq cauta malaiul in bere ?!
Mamaliga.
Am "ras" adineauri un zaibar...
QUOTE(l@u @ 8 Jun 2013, 20:27)
si pana acum de ce nu trebuia grabit procesul de fermentare ?
sau de ce unele de tip premium mai scumpe, nu au malai in compozitie ?
pai din acelasi motiv pentru care e mai buna (scumpa) mancarea gatita decat aia grabita (fast food)
atunci sa bea ei bere cu mamaliga in ea !
bygy007
9 Jun 2013, 00:01
QUOTE(Markos @ 8 Jun 2013, 19:52)
Mersi, da' ăia-s criminalii care și-au bătut joc de Grolsch.
ba grecule nu e mare diferenta intre ce beau eu si aia de zici tu ba mie mi s-a parut cam la fel , este o bere amaruie la fel ca ursu , am baut din primu lot cind a aparut de i-a facut reclama , intr-o statie de metrou , parca gara de nord , si cind am incarcat lazile in tren am primit cite o sticla , apoi cind s-au terminat filmarile ce a ramas ni le-a dat noua , deci inca 2 , era bataie pe sticle alea cu dop rabatabil
Nu disperati. Ajutoarele-s pe drum!
QUOTE(bygy007 @ 9 Jun 2013, 01:01)
ba grecule nu e mare diferenta intre ce beau eu si aia de zici tu ba mie mi s-a parut cam la fel
Oi fi băut poșircă Grolsch de la Ursus și normal că-s la fel. Crede-mă, e o diferență între Grolschu' olandez și Ursusu' autohton.
bygy007
9 Jun 2013, 21:46
io dasta am baut[attachmentid=1627891786] si nu cred ca au facut-o atunci cind a aparut , mai am inca sticlele
corbex
10 Jun 2013, 07:32
Ce faci cu ele?
iulia_boris
10 Jun 2013, 07:44
Pune bulion.
Sunt bune pentru suc de rosii la toamna.
Vazusem zilele trecute o reclama la Stella Artois. Ieri in Cora zic hai sa iau cateva, ca nu am mai baut Stella de ani de zile. Mi-am adus aminte de grec cu Grolsch si ma uit pe eticheta. produs de Bergenbier SA, iar la ingrediente ...,...,malai,... . Pai de ce as da 4 lei si ceva pe o cutie de Stella Artois daca si asta are malai in ea? Am luat cateva sticle de 33 si restul doze de Staropramen. Pe bune daca am simtit o diferenta intre Stella, Staropramen si Timisoreana la pet.
corbex
10 Jun 2013, 08:17
Berea e ca apa de izvor. Are acelasi gust peste tot.
Malaiul se pune in berea a carei reteta prevede prezenta malaiului. Asa cum cozonacul poate fi cu cacao, nuca, stafide, rahat, tot asa si berea, poate fi cu orz sau cu rahat intr-insa.
QUOTE(Diac @ 10 Jun 2013, 08:44)
Pai de ce as da 4 lei si ceva pe o cutie de Stella Artois daca si asta are malai in ea?
Se vede ca nu ai avut ocazia sa vezi diferenta intre o mamaliga facute de amatori si una facuta de profesionisti!
Squirrel
11 Jun 2013, 14:41
QUOTE(Diac @ 10 Jun 2013, 08:44)
…Pe bune daca am simtit o diferenta intre Stella, Staropramen si Timisoreana la
pat.
Corectat…
Nu e beata e chioara...[attachmentid=1627893392]
"a lunettes" lipsa, mai repede
Grecule, hai repede c-avem treaba... Vezi c-ai un avion pe la 4.
Garett
21 Jun 2013, 08:20
QUOTE(Diac @ 10 Jun 2013, 08:44)
Pe bune daca am simtit o diferenta intre Stella, Staropramen si Timisoreana la pet.
"Staropramen" de la noi e facutat tot la Bucuresti!
Cand a aparut prima data pe piata am luat si eu un six-pack.
Deschid una cu placere si amintiri placute de la Praga, iau o gura si "WTF??"
Toate marcile de bere care-s "facute sub licenta" la noi au fix acelasi gust, care la randul lui n-are nimic in comun cu originalul!
Eu prefer sa iau DAB, chiar daca e "varianta de export" macar are acelasi gust cu originalul.
Non-beer related: Eu sunt mare amator de "Dr. Pepper", cand a aparut prin real "wow, marfa!" Am luat un six-pack, made in Belgium, nice, acelasi gust, am luat de la Selgros, again "WTF??" Ma uit pe eticheta: made in Poland (for dumb-ass east-Europeans)!
Acum m-am invatat minte si ma uit pe eticheta mai intai, sa ma asigur ca-i "pentru piata vestica"!
Am ajuns sa beau de toate si nationale si straine. In ultima vreme am trecut mai mult pe berea de la Lidl-Kaufland. Grafenwalder la butoias de 5l
Stephensbrau filtrat,nefiltrat, lager, pilsner, etc. macar astea n-au malai. Am luat Efes. La ingrediente era si orez
in loc de malai.
Markos
21 Jun 2013, 09:52
Stephensbrau lager e ok.
Markos
21 Jun 2013, 10:07
Alb cu scris rosu, yep. Pilsneru' e cam diluat.
DragosP
21 Jun 2013, 10:12
Cu lămâie?
Au si Sphensbrau cu lamaie, si cu gref si cu.... Cola.
Un sfat privind visinata home made , am pus visine,zahar alcool 96 grd. , s-a facut numa buna , acu trag licoarea in sticle separat si pun iar zahar , alcool sau cum fac ca e prima data cand fac visinata ?
Garett
21 Jun 2013, 10:53
Pai daca ai ajns la faza cu trasu-n sticle inseamna ca-i gata, de ce sa-i mai pui alcool/zahar?
Alcool ii mai pui doar daca ti se pare prea slaba, chestie de gusturi, normal e pana-n 40%
b76bgaarh
21 Jun 2013, 11:40
de ce vrei sa o tragi? la noi la tara se tine in damigeana si cand se termina licoarea se folosesc visinele pt prajituri.
@l@u: alcoolu' se pune la sfarsit, dupa ce si-au lasat visinele suficient sirop (prin adaugire de zahar), adica dupa 1-2 saptamani la temperatura potrivita (nici prea rece, ca nu lasa suficient sirop, nici la soare, ca fermenteaza si se acreste). In timpu' asta mai amesteci/invarti damijana', sa se topeasca tot zaharul.
Iar daca iese prea tare, mai poti completa cu apa fiarta si racita, cate putin, pana se fac gradele dorite; daca-i prea slaba, mai pui alcool; zahar nu mai ai de ce sa pui.
bre, visinata e buna de baut , in continuare las licoarea cu visinele sau o trag in sticle ?
unii spun sa o trag si apoi sa pun iar zahar si alcool !
b76bgaarh
21 Jun 2013, 12:02
serios, nu stiam, la noi se foloseste la salata si bem spirt. stai ca spirt se bea in moldova.
ti-am zis, la mine la tara se tin la comun in damigeana. licoarea se termina cam inainte de craciun si atunci visinele se folosesc la prajituri.
DragosP
21 Jun 2013, 12:14
Și astfel veselia ține-n continuare.
b76bgaarh
21 Jun 2013, 12:16
pai craciun, revelion, sf ioan.
QUOTE(l@u @ 21 Jun 2013, 12:58)
las licoarea cu visinele sau o trag in sticle ?
unii spun sa o trag si apoi sa pun iar zahar si alcool !
Las-o acolo, sa-si faca rodaju', chiar daca in timp, boabele mai trag din tarie.
Cine plm a auzit de "visinata sh" ?! Sau, cu alte cuvinte, ce rost ar mai avea sa pui iar zahar, cat sirop crezi ca-si pot lasa visinele alea ?
Daca chiar vrei cantitate (si ti-a ramas alcool), cumperi o sticla de sirop natural de visine (Lauru'), il diluezi cu apa cum ti-am zis (fiarta si racita), si pui restu' de alcool. Simplu, rapid, natural, nu mai tre' s-astepti nu-tiu-cat pt. sirop si sa-ti faci probleme ca nu-i destul, sau nu se topeste zaharu', sau fermenteaza ca-i prea cald. Gradele le calculezi tu...
DragosP
21 Jun 2013, 12:44
QUOTE(maho @ 21 Jun 2013, 13:43)
Gradele le calculezi tu...
Sau îl întrebi pe Corbex.
Garett
21 Jun 2013, 12:45
QUOTE(b76bgaarh @ 21 Jun 2013, 12:40)
de ce vrei sa o tragi? la noi la tara se tine in damigeana si cand se termina licoarea se folosesc visinele pt prajituri.
Si eu le las la un loc, dar am mai auzit si varianta cu pusul "zemei" separat ca sa nu stai s-o strecori de fiecare data.
QUOTE(maho @ 21 Jun 2013, 12:41)
@l@u: alcoolu' se pune la sfarsit...
Vecinu' zise ca a pus deja alcool de 96, prea slaba nu cred ca iesi...
b76bgaarh
21 Jun 2013, 12:50
alcool de 96 grd? nu e cam tare pt o bautura care se vrea sa fie un fel de lichior?
am uitat sa zic, la tara e facuta si bauta de femei. lau iti explorezi latura feminina?
QUOTE(b76bgaarh @ 21 Jun 2013, 12:50)
am uitat sa zic, la tara e facuta si bauta de femei.
Atunci "fă arhitecto" sa-ti ramina numele!
Pai depinde de proportie, evident; eu am primit de la o verisoara 2,5 l de "palinca", nu stiu cate grade avea, ca n-am putut sa testez regulat (avea "ghini di tãt peste 70...); am preparat-o cum am zis cu sirop, si am o visinata "beton", vreo 40 gr.. Initial am amestecat-o doar cu sirop, si a iesit mult prea dulce, tare, si groasa
; am adaugat putina apa fiarta si racita, si acum e perfecta.
QUOTE(b76bgaarh @ 21 Jun 2013, 12:40)
QUOTE(b76bgaarh @ 21 Jun 2013, 13:02)
ti-am zis, la mine la tara
QUOTE(b76bgaarh @ 21 Jun 2013, 13:50)
asta e visinata de oras !
AR-18-MOS
21 Jun 2013, 13:24
In ce oras e Galati?
Markos
21 Jun 2013, 13:25
QUOTE(l@u @ 21 Jun 2013, 14:15)
asta e visinata de oras !
ca s-o bei cu vișinu' de la trei.
marian-j
21 Jun 2013, 13:37
QUOTE(maho @ 21 Jun 2013, 13:53)
Pai depinde de proportie, evident; eu am primit de la o verisoara 2,5 l de "palinca", nu stiu cate grade avea, ca n-am putut sa testez regulat (avea "ghini di tãt peste 70...); am preparat-o cum am zis cu sirop, si am o visinata "beton", vreo 40 gr.. Initial am amestecat-o doar cu sirop, si a iesit mult prea dulce, tare, si groasa
; am adaugat putina apa fiarta si racita, si acum e perfecta.
Daca ar auzi verisoara in ce hal ai borhotit palinca aia,te-ar strange de grumaz!Lent!
Io,in locul dumneaei,asa as face!
Nu se putea bea; avea mai degraba gust de ... alcool
(de aia am si pus ""); de fructe, nimic.
Garett
21 Jun 2013, 15:50
QUOTE(AR-18-MOS @ 21 Jun 2013, 14:24)
In ce oras e Galati?
În week-end e-n Brăila, la "mol"!
Galațiul adică, nu L@u!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.