Cosstel
10 Sep 2013, 12:27
QUOTE(corbex @ 10 Sep 2013, 11:41)
Vezi si
AICI autorul pare sa fie acelasi.
O parte din userii meseriasi in ale distilatelor de pe softpedia au migrat pe 3xforum
QUOTE(iulia_boris @ 10 Sep 2013, 12:10)
Ce de priceputi..
pentru doamne o visinata ceva?
Acu mi-am adus aminte de tuica croatilor din zona Resitei. Am fost anul trecut intr-o excursie timp de o saptamana undeva pe Cheile Carasului. La ajungere ne-au fost inmanate doua sticle una de tuica uleioasa si una de afinata, ca deh erau si fete cu noi. Noi repede ne-am aruncat pe tuica, am apucat vreo trei sa gustam, am pus-o la loc pe masa si am tinut sedinta. Aveam in fata noastra cea mai aromata si tare tuica gustata vreodata; 60 de grade plus o aroma extraordinara de pruna.
S-a hotarat in unanimitate ca se degusta inainte de masa nu se bea de sete. Acum despre afinata aia. Setos am zis sa trag o dusca. Aproape ca am scuipat-o din cauza gustului puternic, era facuta tot cu tuica foarte tare dar era mascata de aroma afinelor. Am pus-o de-o parte, nici nu a mai gustat-o nimeni pana seara.
La masa ne-am adunat toti, am ciocnit paharele si am dat pe gat licoarea. Fetele insa au zis ca e prea tare tuica si ele nu beau otrava asa ca si-au pus in pahare de wisky cam trei degete de afinata. In jumate de ora caram de ele pe scari =)))
QUOTE(kog @ 10 Sep 2013, 21:00)
... In jumate de ora caram de ele pe scari =)))
O poza, un filmulet ceva?!
corbex
10 Sep 2013, 20:39
Dupa ce le-ati dus sus, ce s-a mai intimplat?
QUOTE(corbex @ 10 Sep 2013, 21:39)
Dupa ce le-ati dus sus, ce s-a mai intimplat?
Daca relatia dnelor cu alcoalele nu se bazeaza pe snoava conform careia "repetitio est mater studiorum" prefer sa nu intre in detalii!
Wolfman
10 Sep 2013, 21:05
QUOTE(kog @ 10 Sep 2013, 21:00)
pentru doamne o visinata ceva?
...
Am facut si niste visinata anul asta: 10 kg visine, cinci kg de cirese amare, 6 kg de zahar si 15 litri de tuica de 55 grade ramasa de anul trecut, a iesit o licoare mai ceva ca nectarul ce-l beau zeii in Olimp, ciresele i-au dat un gust usor amarui, gen Florio de pe vremuri.
Fructele cu zaharul au stat la macerat intr-o damigeana de 50l vreo saptamana dupa care am pus tuica si am plecat in concediu.
Mi-au venit niste musafiri pe biciclete duminica la un domino si-o visinata, urmat de-un gratar, au plecat spre casa pe langa biciclete
acu nu stiu ce s-a intamplat dupa cu ele. Aia care erau cu ele au ramas in camere. Noi, restul ne-am intors si am continuat bautul. Am mai topit un kil de tuica de cirese si ne-am ascuns care pe unde. Atata de lesinati am fost ca eram 3 in camera lati si ne-am certat o jumate de ora care sa se duca sa stinga becul.
corbex
11 Sep 2013, 08:20
Nu-l mai nimereati cu pantoful?
se terminasera pantofii !
nik1965
11 Sep 2013, 09:16
crezi ca mai stiau ce e ala pantof? sau unde sunt?
ei na, crezi ca l-ar fi nimerit careva?
In alta ordine de idei astazi am vizitat cazile de fermentatie si prunele fierb in draci. Abia astept sa iasa distilatul
gabize
11 Sep 2013, 15:59
QUOTE(Wolfman @ 10 Sep 2013, 22:05)
Am facut si niste visinata anul asta: 10 kg visine, cinci kg de cirese amare, 6 kg de zahar si
15 litri de tuica de 55 grade ramasa de anul trecut, a iesit o licoare mai ceva ca nectarul ce-l beau zeii in Olimp, ciresele i-au dat un gust usor amarui, gen Florio de pe vremuri.
Fructele cu zaharul au stat la macerat intr-o damigeana de 50l vreo saptamana dupa care am pus tuica si am plecat in concediu.
Nu e tocmai cea mai fericită alegere să folosești țuică, pentru că are propriul gust. Dulcegăriile gen vișinată, cireșată, afinată, etc. se fac cu dublu-distilat, de preferință din porumb. Așa iese mult mai bine în evidență aroma fructelor. Plus că e păcat de țuică, dacă e de calitate, s-o irosești așa. Iar dacă e veche, nu e de aruncat, ba, dimpotrivă, de ținut. Și degustat.
.
Wolfman
11 Sep 2013, 16:06
Eu nu fac tuica decat din fructe (prune, caise, mere, struguri), rareori din vin (cand ramane de pe un an pe altul, nefiind tratat se nasoleste) si intotdeauna o distilez de doua ori. Prefer sa pun in visinata tuica decat altceva, nimeni din cei care au gustat nu s-au plans, dimpotriva. Mi s-a mai spus ca stric tuica daca-o pun in visinata, insa e oricum prea tare si nu prea se bea.
Stimati domni tuicari, cat mai este, bre, pe la voi litrul de licoare?
Evident, in jur de 50 grade sa fie!
Wolfman
11 Sep 2013, 17:44
Eu nu vand, daca vrei am un nr. de telefon de la un nene din Iasi, de la care mai luam palinca de Oradea (are el niste surse acolo), pot sa-ti dau nr. de telefon pe PM.
aia de 50 e vreo 30 de lei prin zona mea
QUOTE(Wolfman @ 11 Sep 2013, 18:44)
am un nr. de telefon de la un nene din Iasi, de la care mai luam palinca de Oradea (are el niste surse acolo), pot sa-ti dau nr. de telefon pe PM.
Prea lungul lantul de aprovizionare!
Nu mi-i frica sa pierd banii, dar o doza de metelic parca n-am chef sa ingurgitez.
corbex
11 Sep 2013, 19:02
Rezolva cu Kog, tot zicea ca sin puzderie de prune anul asta la Lipova. In muscel, de pilda, nu s-au facut prea multe.
gabize
11 Sep 2013, 19:09
Prunele se fac în Ardeal și Banat (mai ales în Banat!!!
), că știu oamenii ce să facă cu ele
Nu-i păcat să se facă la Muscel și s-ajungă magiun?
corbex
11 Sep 2013, 19:15
Te deranjeaza ca,in timp ce tu schimbi antigelul, juniorul sa se joace cu ligurita in borcanul cu magiun? E loc pentru toata lumea. In plus, tuica de Muscel are si aroma. Dar nu de spirt.
gabize
11 Sep 2013, 19:23
nea Corbex, ce te-a deranjat așa mult la gluma mea, faptul c-am adus vorbire despre Muscel? Sau despre magiun?
iulia_boris
11 Sep 2013, 20:00
QUOTE(Wolfman @ 10 Sep 2013, 21:05)
Am facut si niste visinata anul asta: 10 kg visine, cinci kg de cirese amare, 6 kg de zahar si 15 litri de tuica de 55 grade ramasa de anul trecut, a iesit o licoare mai ceva ca nectarul ce-l beau zeii in Olimp, ciresele i-au dat un gust usor amarui, gen Florio de pe vremuri.
Fructele cu zaharul au stat la macerat intr-o damigeana de 50l vreo saptamana dupa care am pus tuica si am plecat in concediu.
Mi-au venit niste musafiri pe biciclete duminica la un domino si-o visinata, urmat de-un gratar, au plecat spre casa pe langa biciclete
corbex
11 Sep 2013, 20:23
De unde, n-a fost nici un drranj! Parol! Nu prea pun zimbareti, dar era o provocare, nu un deranj. Iar eu, daca as mai putea bea, as prefera tuica simplu distilata. Are mai mult gust si aroma. E o prrferinta personala, nu patriotism local.
gabize
11 Sep 2013, 21:16
Io-s din patria țuicii (fiartă de două ori, c-așai la noi
), da la alcoholice prefer vinul bun. Puțin, dar de calitate
Și berea merge uneori, da' numa' când i-i locu' și timpu'.
daca beau mai mult de doua beri a doua zi stomacul meu imi atrage atentia ca nu le prea suporta, insa cu tuica nu am patit niciodata asa ceva, poate pentru ca e putina si tare.
dan22y
11 Sep 2013, 21:48
QUOTE(gabizegrean @ 11 Sep 2013, 22:16)
Și berea merge uneori, da' numa' când i-i locu' și timpu'.
Wolfman
11 Sep 2013, 21:59
Apropo de vin, azi am luat vreo 300 kg de struguri Muscat de Hamburg, mai inainte i-am terminat de dat la zdrobitor. Ii las 3-4 zile la macerat, sa-si ia mustul aroma din boabe dupa care-l trag in butoi. Cam in 2 saptamani ar trebui sa stea din fiert, plus inca doua pt. limpezire.
Si ciorchinii cum i-ai separat, manual? ca trebuie lasati la macerat doar samburii si coaja de la boabe altfel vinul capata un gust cam neplacut.
Nu stiu cum o iesi vinul din muscat de Hamburg..unii zic ca e bun, sunt totusi struguri de masa.
Eu iau saptamana viitoare struguri de feteasca neagra. Am vorbit cu omul...din vie de la Ceptura.
QUOTE(gabizegrean @ 11 Sep 2013, 23:16)
Patria palincii,vrei sa spui. Ca-i spuneti voi tuica,asta-i alta mincare de peste......
Wolfman
12 Sep 2013, 07:24
QUOTE(Dan73 @ 11 Sep 2013, 23:24)
Si ciorchinii cum i-ai separat, manual? ca trebuie lasati la macerat doar samburii si coaja de la boabe altfel vinul capata un gust cam neplacut.
Nu stiu cum o iesi vinul din muscat de Hamburg..unii zic ca e bun, sunt totusi struguri de masa.
Eu iau saptamana viitoare struguri de feteasca neagra. Am vorbit cu omul...din vie de la Ceptura.
Nu am separat ciorchinii, daca nu-i las mai mult de 3 zile nu iese nimic din ei. Vinul este parfumat si mai usurel (10% alcool). Feteasca neagra am facut acum doi ani, e OK insa nimic deosebit (doar trebue avut grija pt. cei cardiaci), feteasca alba am facut anul trecut, a iesit vinul prea tare (14%) insa comun, anul asta am zis sa fac ceva mai special. Azi dimineata am scos o cana de must, e "genial", vorba lui fiu-miu. Are un parfum aparte iar culoarea e rosu aprins.
QUOTE(Wolfman @ 11 Sep 2013, 21:59)
Apropo de vin, azi am luat vreo 300 kg de struguri Muscat de Hamburg, mai inainte i-am terminat de dat la zdrobitor. Ii las 3-4 zile la macerat, sa-si ia mustul aroma din boabe dupa care-l trag in butoi. Cam in 2 saptamani ar trebui sa stea din fiert, plus inca doua pt. limpezire.
acciza ai platit-o?
dan22y
12 Sep 2013, 08:32
QUOTE(M.C. @ 12 Sep 2013, 08:06)
Patria palincii,vrei sa spui. Ca-i spuneti voi tuica,asta-i alta mincare de peste......
Domnu' staroste (M.C.
) tuica ii zice tot Ardealu'. Restu' Tarii Romanesti o denumeste palinca. Daca zici palinca la noi, se uita astia la tine ca la ozeneu';)
gabize
12 Sep 2013, 09:10
QUOTE(dan22y @ 11 Sep 2013, 22:48)
De-acum facem programări pentru o ieșire la vin, nu la bere
Că nu mergem, nu-i bai! Principalul e să le programăm
Da' apa,cine aduce apa ???
dan22y
12 Sep 2013, 09:24
Eu aduc Jelnoff-ul, apa o aduce camilele
Wolfman
12 Sep 2013, 11:55
QUOTE(kog @ 12 Sep 2013, 09:29)
La vin? Stai sa fiarba intai!
QUOTE(Wolfman @ 12 Sep 2013, 08:24)
Foarte rau. Orice struguri ai, daca nu realizezi si desciorchinarea, n-ai nici o sansa sa faci un vin corect. Basca faptul ca daca descirchinezi poti stropi boabele cu solutie de, probabil., metabisulfit si realizezi protectia la oxidare (=casare) cu minima modificare a gustului. Practic, prin acest proces tehnologic, vinul nu are (pentru limba mea, cel putin!) nici un gust de sulf!...
Markos
12 Sep 2013, 16:14
QUOTE(M.C. @ 12 Sep 2013, 10:15)
Da' apa,cine aduce apa ???
Viitura
i-a spalat pe galateni de i-a maturat... Prima data cand am citit stirea ma asteptam sa fi fost iar ceva exercitiu isu si armata cum mai fac ei cu scenarii de cutremure, inundatii etc. Abia cand am vazut comentariile mi-am dat seama ca e pe bune
Cosstel
12 Sep 2013, 19:38
Am bagat si eu la fermentat aprox. 80l suc de mere ce se doreste in final sa fie cidru.
Dupa 10 octombrie ma apuc sa culeg via, niste tufe nemernice ce m-au chinuit vreme de cinci ani sa le rad de pe suprafata pamintului dupa care ne-am hotarit sa devenim prieteni
QUOTE(kog @ 12 Sep 2013, 17:24)
i-a spalat pe galateni de i-a maturat... Prima data cand am citit stirea ma asteptam sa fi fost iar ceva exercitiu isu si armata cum mai fac ei cu scenarii de cutremure, inundatii etc. Abia cand am vazut comentariile mi-am dat seama ca e pe bune
iesirile din oras sunt blocate de militieni, ca sa ajung la Marasesti am ocolit de m-a luat dreaq !
maine plec la Iesi, sper sa nu acolosc iar !
corbex
12 Sep 2013, 21:21
Ba o sa ocolesti. La noapte ploua iar.
asta e !
la o rasnitza de 1,2 cu gaz chiar nu mai conteaza !
Bicicleta galbena
12 Sep 2013, 21:34
QUOTE(dacis @ 12 Sep 2013, 12:44)
Foarte rau. Orice struguri ai, daca nu realizezi si desciorchinarea, n-ai nici o sansa sa faci un vin corect.
No way, man.
La mine la Tecuci se zdrobesc strugurii cu tot cu ciorchine, intr-o cada mare. In sudul tarii la nevasta-mea, se scot boabele de pe struguri. Exact acelasi soi de strugure - Muscat Hamburg. Stii care e diferenta de gust? Nici una! Testat si ras-testat, din 2004 pan acum. Ce ai spus tu e o idee preconceputa, nu si-a batut nimeni capul sa verifice daca e adevarat.
si taica-miu(Dzeu. sa il odihneasca) avea o vie cu muscat de hamburg, iesea un vin tare de parca era coniac, scotea boabele de pe ciorchini.
corbex
12 Sep 2013, 21:48
La Tecuci nu se bea apa pina se termina vinul. Si voi vreti diferente.
Markos
12 Sep 2013, 21:53
QUOTE(l@u @ 12 Sep 2013, 22:10)
iesirile din oras sunt blocate de militieni
Tarziu.. mult prea târziu...
corbex
12 Sep 2013, 21:57
Militienii nu-i lasa sa se intoarca pe ai de au plecat. Nu mai visa frumos! Toamna, cind se face vinul, apare nostalgia "home, sweet home".
Au fiert prunele la koq
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.