mi-am scos pelerina si cizmele pentru pescuitul la Iesi !
dacis
12 Sep 2013, 22:15
QUOTE(l@u @ 12 Sep 2013, 23:06)
mi-am scos pelerina si cizmele pentru pescuitul la Iesi !
Da' unde pescuiesti la Iesi, man? Si vezi, ai grija: daca vezi plutind prin apa niscaiva cabluri sa te uiti bine la ciubote, sa nu fie sparte ori sa nu ai vreu cui in talpa! Ca poate mai pescuiesc si localnici!...
l@u
12 Sep 2013, 22:30
dac vad un bemveu pe balta arunc carboanele si fug !
sincer nu stiu exact unde, da dupa spusele prietenilor e un loc unde nu am mai fost, si am fost la ceva balti pe la voi !
oricum o sa aveti ceva poze pe topicul dedicat !
Markos
12 Sep 2013, 23:01
QUOTE(l@u @ 12 Sep 2013, 23:06)
mi-am scos pelerina si cizmele
Gata, a trecut viitura?
l@u
12 Sep 2013, 23:06
le-am scos de la naftalina, ca de la et.5 viitura pare un pisat.
nik1965
13 Sep 2013, 07:30
hei, aici se face tuica, nu se pescuieste, aveti report
corbex
13 Sep 2013, 08:07
TU poti bea tuica fara sa ai cizmele-n picioare?
nik1965
13 Sep 2013, 09:14
.... mai greu, da nu imposibil ...
l@u
13 Sep 2013, 09:52
pescuitul fara tuica e ca nunta fara lautari !
bygy007
13 Sep 2013, 10:11
QUOTE(l@u @ 13 Sep 2013, 00:06)
le-am scos de la naftalina, ca de la et.5 viitura pare un pisat.
pai si ai pregatit lansetele?
corbex
13 Sep 2013, 10:15
Electrozii.
l@u
13 Sep 2013, 10:37
QUOTE(bygy007 @ 13 Sep 2013, 11:11)
pai si ai pregatit lansetele?
Am 2 feedere noi noute ce ma asteapta in Iasi, asa ca nu iau decat mulinetele de acasa .
Markos
24 Sep 2013, 17:54
Squirrel
25 Sep 2013, 10:08
Făcurăți stoc pentru octombrie?
Diac
26 Sep 2013, 20:44
[attachmentid=1627909432]
...ca tot ma freca unu pe Facebook sa cumpar vin moldovenesc sa ajut Barasabia care e Romania, etc. Pe eticheta scrie demisec, cupa gustul meu e demidulce, da in fine, e bunicel la super pretul de 11,59 RON la Real.
Markos
26 Sep 2013, 20:47
Cratița aia cât a fost?
Diac
26 Sep 2013, 20:50
www.ikea.ro cauta si singur ca nu mai tin minte.
corbex
27 Sep 2013, 08:28
Cricova e nevasta lui Cric?
gabize
27 Sep 2013, 08:34
După terminația ''o va'', crecă nu-i, da' va fi, măcar ocazional.
Marty
7 Oct 2013, 21:22
Grecu' camuflat.
kog
11 Oct 2013, 23:29
Tocmai am incheiat productia de etilic pe anul asta,. 88l de tuica la 45 de grade si inca vreo 14 ceva mai slaba . A fost un an bun .
Dan73
12 Oct 2013, 09:46
Pune-o la butoi, nu te atingi de ea un an (greu, asta e) dar ai marfa adevarata la anu'
gabize
12 Oct 2013, 17:21
Mai pune-o o dată la fiert.
Dan73
12 Oct 2013, 18:38
Se subintelege. Sper ca a trecut-o de doua ori si a mai adaugat apa chioara. Unii pun apa distilata, ca sa nu-i modifice gustul. Nu cred ca o scotea la 45 doar cu o fierbere.
Update: Feteasca mea inca fierbe..incet. Cica asa e cel mai bine. Are o culoare de nu-ti vine sa pleci de langa damigeana
Cosstel
12 Oct 2013, 20:21
Eu zilele astea am cules si pus le fermentat strugurii. La final ma astept la 50l de vin, suficient pina la vara
kog
12 Oct 2013, 20:41
QUOTE(Dan73 @ 12 Oct 2013, 18:38)
Se subintelege. Sper ca a trecut-o de doua ori si a mai adaugat apa chioara. Unii pun apa distilata, ca sa nu-i modifice gustul. Nu cred ca o scotea la 45 doar cu o fierbere.
Update: Feteasca mea inca fierbe..incet. Cica asa e cel mai bine. Are o culoare de nu-ti vine sa pleci de langa damigeana
Da si nu. Cazanul unde am facut-o are putin peste 300l Din primul ridicat 24 de litri de tuica buna, a iesit de 43. Votca (aia slaba) inca doua galeti am bagat-o la urmatorul cazan si primii 24 de litri au iesit mai tari. Pana la final am egalizat taria si a ajuns la 45. Au mai ramas vreo 18 litri de votca undeva la 30 de grade la care sper sa ii gasesc o intrebuintare. Nu am folosit nici apa si nici zahar la fermentare.
Strugurii sunt si ei la fermentat, ce vin ramane pe anul viitor o sa ajunga la distilat
Dan73
12 Oct 2013, 20:44
Dom' Costel, tu vrei sa dai lovitura cu un DOC-CIB
@kog..eu am inteles ca daca distilezi numai o data raman ceva substante in tuica nu prea sanatoase. La a doua trecere se curata iar daca iese prea tare pt gustul tau, o diluezi...nici o problema.
Markos
12 Oct 2013, 20:47
Popor de drojdieri
gabize
12 Oct 2013, 20:52
Sticla din avatarul tău e de parfum??
Alydor
12 Oct 2013, 20:54
Parfum de hamei
Suma respectelor, Alydor
kog
12 Oct 2013, 20:54
@Dan nu ramane nimic toxic. Ce e toxic iese la inceput cand incepe sa se distileze, ceva alcooli inferiori, metilic si mai stiu eu ce. Iese tulbure vreo 2-300 de grame. Aiai o adun si o arunc. Mai ies ceva distilati toxici la final, dar nu am asteptat niciodata sa ajung la aia.
Cosstel
13 Oct 2013, 05:19
QUOTE(Dan73 @ 12 Oct 2013, 20:44)
Dom' Costel, tu vrei sa dai lovitura cu un DOC-CIB
l-am pus pe googu sa-mi zica ce ii aia DOC-CIB. Am mai spus cu ceva pagini in urma ca la achizitia terenului (2004) in afara de cultura porumbului se afla si o vie. Biata vie insa fusese plantat la stilul hiperintensiv, din juma in juma de metru butucii pe rind iar intre rinduri cit sa aiba loc sa se miste un cal. Cum beutura nu ma tenteaza, deja imi reneg originile vasluiene , am pus sa fie arata cu tractorul via. Dar ca un facut a rasarit mai verde, mai viguroasa si mai frumoasa decit era M-am mai straduit inca vreo doi ani sa o conving ca nu e dorita dar nici o sansa. Atunci am convenit ca eu o las in pace iar ea imi da struguri, taxa de protectie. Si asa se face ca de vreo 4 ani la inceput de octombrie imi rup spatele vreo 2 zile cu culesul, un profesinist n-ar avea ce face in juma de zi, si inca doua zile cu manevrele de a ajunge la must fiindca iarasi nu am dotarile specifice, totul fiind improvizat. Vinul e bun, seara o cana in timpul mesei si dupa, am un somn foarte linistit
kum
13 Oct 2013, 10:13
Unu n-ati bea un ciai... Ia ui' aici ciai de ciai: [attachmentid=1627912358]
Naspa ca e ultima cutie si nu se prea gasesc
kog
13 Oct 2013, 10:22
Sunt jignit
gabize
13 Oct 2013, 10:45
Da, mă, că menta românească nu mai e bună! Ne tragem pe sub nas arome britanice și coloniale...
nik1965
13 Oct 2013, 11:21
parca era vorba de tuica, nu de ceai ...
... fabricuta ...
Markos
13 Oct 2013, 11:21
Da-l beți la ora cinci?
kog
13 Oct 2013, 11:23
Modelul ala de cazan nu e eficient deloc
nik1965
13 Oct 2013, 11:28
QUOTE(kog @ 13 Oct 2013, 11:23)
Modelul ala de cazan nu e eficient deloc
ba e foarte eficient, face tuica si totodata si ... curatenie ... am ars toate vreascurile care ma incurcau si altcumva nu piteam sa scap de ele
kog
13 Oct 2013, 11:32
Trebuie sa grija sa nu il umpli prea tare si sa nu arda focul prea tare, altfel iti iese tuica rosie
nik1965
13 Oct 2013, 11:56
haidi bre, mai taie ...
Wolfman
13 Oct 2013, 12:19
Cu vreo 4 ani in urma am cumparat de la un mosulica cu 250 lei un cazan din inox de 35 l, facut prin '84 la Aerostar Bacau. Este numai bun pt. casa, usor de manevrat, la o tura ies cam 5l de tuica de 50 grade si inca 3-4 mai slaba care-o pun la tura urmatoare. Am facut in septembrie 22 litri de tuica din caise + prune iar week-endul asta 35 l din tescovina (de fapt vinul II, dat la teasc si pus la fiert). Asta-i buna la primavara la visinata, desi nici asa nu-i rea (am avut struguri Muscat Hamburg, foarte aromati). Am doua butoiase din dud, o pun acolo si uit de ea cateva luni, prinde o culoare galbuie si mai scade un pic taria, numai buna! Cazanul avea si o rezistenta de 2 KW functionala, i-am montat doar un cablu de UPS; in 10 ore fierb doua cazane cu 20 KW, nici nu merita sa fac focul la banii astia. [attachmentid=1627912414]
maho
31 Oct 2013, 16:43
Se termina zaibaru'. Pe unul din grafice suntem si noi, pe un onorant loc 6 (la consum).
Cum puii mei sa ne puna pe noi la categoria spirt si pe moldoveni sa-i puna la vin? E ceva putred la mijloc
maho
24 Nov 2013, 12:26
Pai si prin Moldova noastra (Vrancea, de ex.), sunt zone in care vinu-i mai uzual ca apa. Cei de dincolo exporta(u) masiv in Rusia...; la noi or fi tras ardelenii mai greu in balanța.
iulia_boris
24 Nov 2013, 12:32
Alo,Moldova-i plina de podgorii,alea care mai sunt, nu de 'prunarii'.. Vinu-i bautura de capatai a moldoveanului..
gabize
24 Nov 2013, 12:56
las' ca fac și moldovenii țuică din tescovină sau cum s-o numi.
Markos
24 Nov 2013, 13:00
Apropo, câte CarfurMarket sunt în Moldova?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.