radian
13 Aug 2015, 15:53
Iote aci profesionist:
http://www.retete-gustoase.ro/link.php?art..._key=1003350106"Universitate pentru specializarea în distilate și studii despre Șliboviță" in Vsetin, Cehia.
Ma apuc de a doua facultate. Ma fac inginer slibovitar!
corbex
13 Aug 2015, 17:08
Eu as negocia sa ma duc direct profesor.
Decât pentru cunoscători:
Bei din asta in stare nativa?
Daca da cand mori o sa iti dea foc ca de putrezit nici pomeneala sau te duce la Antipa.
A găsit-o un coleg făcând curat prin magazia părinților. E intactă, n-a desfăcut-o. E de prin '95 sau '96.
Dai-o lui Bion. Vrea la Antipa.
Io altuceva te intrebam.
Mai curat era ala sarbesc sau me rog cine apuca la din ala recativ de laborator 99%. Cand lucram la UVA , la laborator era o tanti Olga Mandl care facea cea mai buna votca pe care am beut-o vreodata. Apa distilata, alcool 99% si un strop de glicerina care taia arsura si facea si mensicul al misto din pahar. Proportiile numai ea le stia dar puteai sa bei pana picai jos si cand te trezeai erai ca un nounascut.
Tanti Olga a contribuit
aici.
Cosstel
3 Oct 2015, 06:44
Iar eu aici:
distilare
Ii iubesc pe cercetatorii americani. Au stabilit, in baza unui studiu de 20 de ani, ca cei care beau regulat traiesc mai mult iar cei care nu beau de loc au sanse mai mari sa devina depresivi si mor mai tineri.
Eu beam si fara studiul asta, dar asa macar am o scuza
Ce fericiti or sa fie colegii de lectura, diseara la biblioteca, cand am sa le aduc la cunostinta ca au facut alegerea cea mai buna!
Eu nu prea citesc la biblioteca, imi iau cartile acasa
Asocialu-le si mizantropu-le care esti!
Tu citesti BPT, maxim doua volume. Radian e la Submarinul Dox, un nesfirsit foileton.
InBev cumpara SABmiller pentru aproximativ 100 de miliarde de Euro. Adica se va naste un nou imperiu al berii. Pentru noi aici inseamna ca berile produse sau importate de colosul asta vor fi : Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Stejar, Azuga, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Redd's, Pilsner Urquell de la SAB Miller si de la In bev : Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau, Noroc plus cele importate Leffe si Hoegaarden.
Adica pe scurt din trei producatori mari de bere vor ramâne 3 : asta mare Inbev+SabMiller, Carlsberg si Tuborg.
Yeeeeeei! Traiasca PET-ul.
Zaganu rulz!
Asta pana nu-i inghite si pe ei vreun mamut din astia...
b76bgaarh
13 Oct 2015, 13:02
vezi ca carsberg detine tuborg.
bafta.
Bun Zaganu'
Pentru day by day mai nou iau Tuborg la lada. In mod normal e 45 RON lada la angro', iar din când in când 40 RON la benzinarie la MOL. Si apa minerala tot cu lada iau Perla Hargitei sau Borsec.
<span class='edit'>13 Oct 2015, 13:05:</span>
QUOTE(b76bgaarh @ 13 Oct 2015, 13:02)
vezi ca carsberg detine tuborg.
bafta.
Am confundat Carlsberg cu Heineken, la naiba tot verzi sunt sticlele. Deci InbevSABmiller, Carlsberg si Heineken.
Nu stiu cum puteti bea mizerii d-astea asa acidulate, parc-ar fi sifon, alcool ciuciu. Nici o ragaiala ca lumea nu poti sa bagi, sar stropi. Iti trece setea pana bei o cana...
Azi am incercat o chestie d-aia de bea mos-u', de mere, primita cacado. 2x:greata: Mai bine beau apa de la chiuveta.
QUOTE(DannyY @ 8 Oct 2015, 12:46)
Asocialu-le si mizantropu-le care esti!
Am uitat sa precizez ca îmi iau acasă și colegii de lectură.
In lumina ultimelor evenimente, ISU a retras avizele pentru toate cazanele de tuica din Bistrița Nasaudului.
nu stă producția în alea...
Cosstel
9 Nov 2015, 18:06
QUOTE(corbex @ 9 Nov 2015, 16:59)
In lumina ultimelor evenimente, ISU a retras avizele pentru toate cazanele de tuica din Bistrița Nasaudului.
corbex, rogu-te nu glumi cu chestii din astea
saptamina viitoare am programare ...
Costel, zi ca nu-i faina culoarea!
[attachmentid=1628013493]
bygy007
10 Nov 2015, 06:13
un pic mai roze si era la fix
Cosstel
10 Nov 2015, 06:27
o fi schimbat uleiul la masina
n-as bea asa ceva nici rugat
iti face matele nemuritoare
Un merlot diesel asa tre' sa fie! Nimica nu stiti
Asta-i din ala de butuc din curte?
Este merlot 100% DOC Sahateni, cativa km mai la deal...Dealu Mare.
Facut totul ca la carte: struguri pe alese, desciorchinati, fermentat cu tescovina scufundata 2 saptamani (de aici culoarea) dupa care separat si tras in damigene sa isi termine fermentatia. Dupa inca o luna l-am transvazat de pe drojdie.
Atat doar ca nu l-am tratat cu sulfit si nu am folosit enzime sau drojdii selectionate.
Mai spre primavara, daca se prezinta cum trebuie, il trag la sticle...ca sa am ce destupa.
Nu comentez pretul (240 lei/0.5l, de zmeura - as gusta-o totusi, dac-as avea ocazia), dar de cand are
palinca doar 42 de grade
gabize
15 Nov 2015, 10:33
Am gustat zilele trecute o pălincă de gutui. În condițiile în care nu agreez mirosul și gustul pălincii "clasice", asta era total diferită. Chiar mi-a plăcut.
radian
15 Nov 2015, 10:36
QUOTE(gabize @ 15 Nov 2015, 11:33)
... pălincii "clasice" ...
A aparut neo-palinca? Si palinca neconventionala? Spune-mi, nu ma lasa sa traisc in ignoranta!
gabize
15 Nov 2015, 10:38
Cosstel
15 Nov 2015, 10:49
Poti afla, in mare, tehnologia de lucru ?
Anul asta mi-am cam batut joc de gutui si la anul m-ar tenta ceva de genul asta.
corbex
15 Nov 2015, 11:46
QUOTE(radian @ 15 Nov 2015, 11:36)
A aparut neo-palinca? Si palinca neconventionala? Spune-mi, nu ma lasa sa traisc in ignoranta!
Nu-l lua in seama! Se da abstinent necunoscator penticostal.
gabize
15 Nov 2015, 12:18
QUOTE(Cosstel @ 15 Nov 2015, 10:49)
Poti afla, in mare, tehnologia de lucru ?
Anul asta mi-am cam batut joc de gutui si la anul m-ar tenta ceva de genul asta.
Nu promit, nu știu dacă proprietarul glăjii are habar sau nu. Întreb.
DannyY
15 Nov 2015, 12:22
Apa/spirt cu furtunu', zahăr cu pumnu' si-a ieșit omieunu.
Cosstel, nu stiu cum s-o spun, dar m-ai impresionat profund!
Daca cineva vrea sa se apuce de baut tuica si nu stie cum s-o faca ma ofer coordonator de proiect
.
Celor care "produc", cu siguranta un schimb de experienta cu Cosstel le-ar fi util. Tuica ta e superba, cu siguranta cea mai buna pe care am avut ocazia s-o gust in ultimii ani.
La tarie e taman buna, nici ca cea olteneasca pe care o bei dupa masa de sete, nici ca palinca din Nordul Ardealului sau Secuime, din care ai tras o ștampă inainte de masa pe post de aperitiv dar la a doua nu te incumeti ca ti se "ingroasa" limba si ti se incetoseaza privirea. Se potriveste la fix pentru o cura de 2, 3 paharele discutate in familie dupa ce te-ai asezat la masa si pana sa pui mana pe tacamuri.
Iar la gust, nici pomeneala de acreala, de unde ai scos-o pe asta? Are un buchet superb. Daca printre comeseni exista abstinenti, cu siguranta nu vor fi deranjati daca dupa ce umpli paharul nu pui dopul la sticla. Emana o aroma placuta. Si dupa ce-o gusti papilele gustative urla in gura mare: mai vrem, mai vrem ...
Bicicleta galbena
1 Dec 2015, 10:36
Radian, te rog nu mai povesti...
Parol, monser!
Care va sa zica, imi pui la indoiala competenta si onestitatea?
Cosstel
1 Dec 2015, 11:22
QUOTE(radian @ 1 Dec 2015, 10:29)
Cosstel, nu stiu cum s-o spun, dar m-ai impresionat profund!
Ei da lasati
esti tu amabil cu mine
Intrasem in depresie cu marfa lui marksman
Multumesc, ajuta, cu prima ocazie o sa-ti cer o recenzie si asupra unei tescovine.
Baaaa... de ce nu ati pus pe masa tuica?
Pai e corect? Din vinu' meu popesc ati gustat, da' tuica lu' Cosstel unde a fost?
AR-18-MOS
1 Dec 2015, 12:03
QUOTE(kum @ 1 Dec 2015, 12:01)
Nu te râde, că nu știi despre ce-i vorba.
QUOTE(radian @ 1 Dec 2015, 13:04)
Care va sa zica, imi pui la indoiala competenta ?
Pai ia posteaza siviu' cu volumele studiate coleasa,ca sa stim aria de competenta,ca are si aia categorii si subcategorii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.