Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Academia Romana de Tuica
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Cosstel
QUOTE(Dan73 @ 14 Feb 2017, 21:12)
Din productia 2016  rolleyes.gif
[attachmentid=1628054660]
*


paharul e pe jumatate gol plange.gif
ady77
Sau pe jumătate plin wink.gif
DannyY
Pai n-auzi ca jumate l-a beut?
corbex
Scade optimismul asa repede?
Dan73
QUOTE(DragosP @ 14 Feb 2017, 23:44)
Adică, în total?
*


Ma chinui sa nu depasesc 300 ml pe zi. La tăți ni-i greu sad.gif
In total 500 ml...slabut, stiu, dar tine cont ca nu am avut cu cine ma antrena.
QUOTE(Cosstel @ 15 Feb 2017, 06:48)
paharul e pe jumatate gol  plange.gif
*


Nu il umplu mai mult de atat ca devin prea optimist si-l golesc prea repede. blush.gif
maho
Pfff... motorinã; filtreazã cam mult lumina dãtãtoare de viatã, si cauzeazã la tensiune.
Check this out, crecã nu mai e nevoie de alte detali, in afara de: 2016, netratat, bio, zaibãr de Stoenesti. Oltenii produc si lucrui bune, nu doar politicieni de cãcat. biggrin.gif
[attachmentid=1628054709] [attachmentid=1628054710]
Cam greu de pãstrat, intr-adevãr, din motive multiple.
Dan73
ce sa zic...
la soare ma pot uita blush.gif
Cosstel
QUOTE(maho @ 15 Feb 2017, 14:34)
[attachmentid=1628054709]
*


frumoasa culoare wub.gif
maho
Scuzati tilifonu'. blush.gif
bmwh548
Pardonati un nestiutor, da' zaibarul nu trebuia sa fie inchis la culoare? Sau telefonul e vinovat?
corbex
E Nochea.
maho
E Moto.
Un rosu mai inchis. Am tinut paharu' spre soare ca sa-l vad mai bine. tongue.gif
radian
QUOTE(bmwh548 @ 15 Feb 2017, 19:36)
... zaibarul nu trebuia sa fie inchis la culoare? ...
*



Ce stiu brasovenii ce-i ala zaibar. Nici macar n-au auzit de el...
maho
Unii mai stiu, prin natura imprejurarilor.
Cosstel
QUOTE(Bicicleta galbena @ 12 Feb 2017, 09:49)
Nu vrei sa-mi trimiteti si mie niste mostre spre analiza?!?
*


am facut rezervarile cu pricina
tescovina - 0.7l
fructe - 0.7l
gutui - 0.33l

QUOTE(Bicicleta galbena @ 12 Feb 2017, 11:30)
... ne vedem la urmatoarea ta cursa, iti fac poze (tot mi-am luat aparat foto! biggrin.gif )
*


eu zic ca daca ai drum prin zona de metrou Brancoveanu ne putem da o scurta intilnire cit sa-ti predau stafeta ca poate te roade curiozitatea biggrin.gif
concurs am pe 02.04, 28.04 si 14.05 da parca nu te-as incalta cu niste sticle aiurea
trebuie sa ai libertatea de miscare ca sa-ti valorifici fiorul artistic wink.gif
daca nu si nu, atunci la unul din evenimente facem transferul
Han Solo
rachiu de gutui, pfuaaa... 38.gif
Cosstel
asta e prima incercare, e bun dar e loc si de mai bun
daca anul asta mi se fac gutuile o sa maresc sarja smile.gif
cristic1982
Le distilezi normal ca la tuica sau ai alta metoda? Si cat timp la tii la macerat, ca is cam tari?
Cosstel
pai aici mi-am luat teapa sad.gif
o parte din gutui au fost zdrobite, o alta parte doar taiate sferturi
le-am lasat din toamna pina-n mijlocul iernii la fermentat pe balcon, bineinteles si cu 5 kg zahar
alea doar taiate erau bine mersii, nici macar oxidate icon_mrgreen.gif
apoi distilare normala facuta cu ustensile proprii

anul asta procesul tehnologic va fi aseamanator numai ca am de gind ca gutuile se le dau un pic in clocot cit sa usurez procesul de macerare
Han Solo
tre' tocate. nu glumesc. mi se pare ca tataie le si oparea.
cristic1982
Eu am un gutui la tara care e foarte rodnic si am tot facut (maica-mea si soacra-mea) dulceata si as vrea sa diversific putin.
Han Solo
faci si gem? 04.gif
radian
QUOTE(Cosstel @ 10 Mar 2017, 11:19)
am facut rezervarile cu pricina... gutui - 0.33l
*



Hmmm nedumerire.gif
cristic1982
Hanule cred ca e dulceata ca sunt ori rase ori bucati mici.
Diac
Deci am si eu o problema...mare.

Asta toamna am fost cu bunica-miu de-am luat struguri sa facem oleaca de vin. Aveam ceva din bolta+via de la câmp, dar am zis sa facem ceva in plus si am mai luat si struguri albi (galbena si nu mai stiu ce) si rosii (cica merlot). Probalema e ca TOT vinul, dar absolut TOT vinul e mult prea DULCE pentru gustul meu. Ce-i drept, asta toamna in septembrie era cam frig cand am facut vinul iar tataie a bagat si câte o juma' de tableta de Tannisol (metabisulfit) la o damigeana de 50l de vin prin decembrie. Asa ceva adica :

http://www.utilvinificatie.ro/antioxidanti...te=139-tannisol

Vinul acuma, toate felurile adica merlot, alb si capsunica din curte... e dulce, prea dulce. E limpede, totul e ok, miroase bine, dar nu merge.

Pareri? Unde s-a gresit? Oare se va drege gustul? Ceva sfaturi pt la anu' daca anul asta s-a busit treaba?
Dan73
Ia-l sub plapuma..sa fermenteze 04.gif
Diac
Bag aeroterma in pivnita? huh.gif
corbex
Cineva a pus zahar la fermentare. Despre transformarea zaharului in alcool am auzit, invers, nu! Poate metabisulfitul i-a taiat fermentarea la jumatate. Cum n-ai avut nici o intentie sa faci vin ecologic, bea-l asa. Cei care iubesc vinul, nici nu stiu ce-i ala metabisulfit.
Dan73
QUOTE(Diac @ 10 Mar 2017, 12:55)
Bag aeroterma in pivnita?  huh.gif
*


Eu asa am facut smile.gif
Probabil ca la frig s-a adaugat si faptul ca mustul e foarte dulce. Activitatea drojdiilor e cu atat mai incetinita cu cat e mai dulce zeama si, prin urmare, fermentatia e mai lenta...din cauza de presiune osmotica cica tocilar.gif
Daca apuca sa porneasca fermentatia ca lumea, crestea temperatura de la sine, ca efect al fermentatiei.
Ii trebuie ceva temperatura ca sa compenseze, dar trebuie sa urmaresti sa nu depaseasca 25-27 de grade in masa mustului.
Poti sa il ajuti cu ceva drojdii selectionate care fac fata la temperaturi mai mici.
De aia e buna pivnita adanca...controlezi temperatura mai usor. rolleyes.gif
radian
ÎMBLÂNZIREA BĂUTURII

băutura face din senin
valuri-valuri în pahare
atunci
pescărușii vestesc furtuna

bețivii cruzi intră în panică
pur și simplu își pierd cumpătul
tremură mai mult decât
îi stă bine unui bețiv
(căci tremuratul de frică
nu-i totuna cu tremuratul de băutură
unul îți aduce rușinea
celălalt - gloria)

în astfel de momente
bețivii adevărați nu se pierd
cu firea
ei îi învață pe bețivii cruzi
cum să îmblânzească băutura

luați aminte

când băutura se întunecă dintr-odată
și face clăbuci negri în pahar nu e
deloc semn bun da’ deloc

imediat veți lua un pahar curat
în care veți turna jumătate
din băutura din celălalt pahar

și așa cu două pahare în față
veți începe să povestiți
după cum urmează

cu paharul murdar cu băutură rea
veți vorbi urât
ca un temnicer cu pușcăriașii pe viață
ca un proxenet cu prostituatele sale
ca o țață în piața mare
ca o țigancă la focul șatrei

nu veți cruța nici un cuvânt urât

când vă veți epuiza vocabularul
veți lua imediat (chiar pe datorie)
cuvinte urâte cuvinte scabroase
de care și argoul se rușinează

dacă nici așa nu veți reuși
veți pune broaște râioase
și șerpi otrăvitori în cuvinte

nu va fi ușor
dar în cele din urmă băutură rea
se va transforma în noroi coclit
din care vor ieși râme
negre uriașe
râme de piatră
de care nu aveți a vă teme
căci ele sunt sfârșitul băuturii otravă

acesta e semnul că ați învins
definitiv băutura rea
băutura venin băutura otravă

cu paharul curat
veți vorbi frumos
ca și cum ați spune seara
povești unui prunc mângâiat
de razele lunii
în prisaca din pădurea cu salcâmi

povești de miere

veți vorbi în așa fel
ca și cum ați vorbi cu
părinții voștri pe care nu
i-ați văzut niciodată
care au pierit demult
îmbrățișați
în cruciadele beției

veți mângâia și veți drăgăli paharul
ca pe primul vostru fiu
veți mângâia și drăgăli paharul
până când băutura
se va însenina
și în pahar se vor oglindi
stelele și soarele
iar băutura va fi liniștită
ca un lac
locuit de nuferi

ei bine băutura aceasta
băutura bună băutura luminoasă
s-o dați pe gâtlej
pe îndelete
căci
mult bine vă va face
nu doar vouă
ci și urmașilor urmașilor voștri
urmașilor noștri

(Nu-s eu autorul)
M.C.
Domne' , biblioteca-i biblioteca, ce mai incolo incoace. Se vede cine studiaza amanuntit..... tongue.gif icon_mrgreen.gif
radian
Una pe zi...

BOICOT

de când mă știu locuiesc
pe strada bețivilor
cea mai profundă stradă din oraș
(dar și cea mai neglijată de autorități)

să nu mă înțelegeți greșit
pe strada noastră avem de toate
grădinițășcoalăcabinetemedicalefarmacie
cinemacurentelectriccanazireapăcurentăgaze
ba pe un dâmb a răsărit și un schit

din păcate
nici un candidat la municipalitate
nu a cuprins vreodată în programul său electoral
edificarea unei cârciumi
unei amărâte de bodegi
sau măcar a unui local la pahar
(care putea fi ridicat lesne
din doagele butoaielor
de care sunt pline toate curțile
noastre din sticlele golite de cetățeni)

de aceea noi
cetățenii străzii bețivilor
nu am votat niciodată
M.C.
radmasa.gif radmasa.gif
corbex
Eu n-am invatat niciodata sa beau poetic.
bion
Nu e chiar asa. Cand mor ii ingroapa totusi primaria. rolleyes.gif
Epitaf
L-a-nghițit azi glia
Căci – precum se știe -
N-a avut tăria
De-a nu bea tărie.

Epitaf

Pentru-n țoi când n-avea banu',
Își lăsa zălog sumanu'.
Pentru-n kil când a-nsetat,
Sufletul și l-ar fi dat.

De la crâșmă toți plecară,
Numai el mai stă pe-afară.
A plecat și el acum,
Cumpănindu-se pe drum.

Merge pân' la cruncea 'naltă,
ªi la cruce buf în baltă.
S-a sculat cu mare greu,
Iată-l la căminul său.

Soața-i zice : "Arde-o focul,
Crâșma ți-a mâncat norocu'!"
Dânsu'-i bate din picior:
"Nu șopti că te omor!"

Ea mi-l roagă:”-Hai la masă!”
El o ia de păr prin casa
Copilașii sar țipând,
El le cară pumni la rând.

“Vai păgânul….mi-i sugrumă!
“Ce ?…Mai na și ție ciumă!”
Apoi cade jos turtit
Somn adânc l-a copleșit!

Dimineața o arsură
Foc îi sunt: și piept și gură
Că să-i treaca al său jar
Merge-n sat la crâșma iar…

Într-o noapte viforoasă,
'Geaba l-așteptau acasă.
Dimineața l-au găsit,
Într-un șanț înțepenit.
radian
Nu se pune. Nu promovam violenta!Iar tu, nu le iei de sursa...
marksman
Cum sa nu le ia de la sursa? Colectia revistei Urzica biggrin.gif
DannyY
Numai tuicologi emeriti pe-aici. Astia-s in stare sa fabrice tuica si din castraveti murati biggrin.gif
marksman
Pai daca au reusit deja sa faca din pufoaica... biggrin.gif
DannyY
Pentru cine e chiar interesat de lucrarea de doctorat tuicologic prezentata de venerabilul, trebuie modificat linkul astfel incat "cenzurat" sa fie inlocuit de ingredientul original al licorii biggrin.gif
bion
Gainat. Unii sustin , insa fara dovezi ca se tine pufoaica la macerat 1 an in latrina.
Se mai practica aditivarea unai tuici proste cu 100g de gainat fermentat ca sa ii dea un gust iute care pacalea papilele ca e tarie alcoolica.
DannyY
Dadadadada, "gainat" radmasa.gif
[attachmentid=1628064649]
Nu cred ca are forumul motor de cenzurat poze biggrin.gif
radian
Chiar nu le am cu fabricarea tuicii, dar, care ar fi treaba cu gainatul fermentat? Este material organic. Fara E-uri... Parca exista o cafea, chiar de lux, preparata din boabe de cafea recuperate din gainatul a nu stiu ce "gaini" exotice sud americane.
DannyY
Kopi Luwak. E mentionata intr-un film cu Morgan Freeman si Jack Nicholson (parca "The Bucket List"). In Romania costa cam 200 lei ceasca.
neumann
N-as zice ca sunt tocmai digerate boabele alea.


QUOTE
Civet cats, in fact, love coffee cherries, and they pick up the seeds and eat them. During the digestive process, the flesh of the coffee cherries is removed. During the digestion process, coffee seeds and beans are actually not digested. During the process, some scientists and experts believe that the natural enzymes in the intestines of civet cats reduce the acidity of beans, making them less bitter. Also worth noting, civet cats remove some of the caffeine during the digestion process adding high aroma and smooth taste to the coffe.

Some 24 or 36 hours after the civet cats have eaten the coffee beans, they defecate them. Farmers pick up those beans, or the waste from civet cats, and then forward them to a factor for coffee processing. Before farmers send the beans to the factory, they have to separate the beans from the feces. They also wash and dry the beans on the sun.

The beans are dried out, and at this point farmers remove the outer skin and put the beans into wooden mortar and pound them. After the pounding, farmers sort out the beans to damaged and beans ready for roasting. To produce approximately 4 pounds of kopi luwak coffee, farmers need 22 pounds of defecated beans.



Plus uite aici, a aparut inclusiv legenda ca pisicile salbatice ingurgiteaza boabele de cafea si le kaka mai gustoase decat alea de ferma crescute in acest scop. radmasa.gif



QUOTE
One of the big questions regarding Kopi Luwak is sustainability of the coffee. Due to the popularization, several markets, retailers and producers have started keeping wild cats in resorts, for one purpose only, to pick up beans, eat them, and then pop them.

However, results have shown that the taste is not the same, and that living in the wild and picking up wild coffee beans makes a ton of difference. One retailer that has found a way to keep the wild cat population safe and find a sustainable way for production is British Harrods.

M.C.
Cunosc pe unul care bea asa ceva. Cica e buna rau. Sa fie la el acolosa.Bleahhhh.... greata.gif
neumann
Tu de ce crezi ca tin unii pisici pe langa casa? Avem si topic dedicat!
volint
QUOTE(M.C. @ 21 Jun 2017, 11:33)
Cica e buna rau.
*




HSBP... numa' la voi prahovenii auzi expresia asta. Poxă egzblici cum draq vine asta... bun rau?

Asta ar fi pe langa intrebarea: de unde stii ca-i buna?

radmasa.gif
radian
Hai sa te incurc total. In oraselul din Valea Jiului la a carei primarie am lucrat acum mai multi ani, exista o strada care se numeste "Sus pe vale". biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.