Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: probleme Inchidere centralizata
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Diverse - Dacia Solenza
Pages: 1, 2
mecanicosu
sall am o dacie solenza de aproape 3 luni si de cand am cumparato nu Imi merge Inchiderea centralizata nu o pot Inchide de la butonu de pe cheie apes pe el ledu se aprinde dar nu se intampla nimic la masina ma poate ajuta cineva ?
klaus
fa o "sincronizare simpla" a cheii, daca iti merge inchiderea din butonul de pe bord.
Iulikk
Din butonul din bord o poti inchide/deschide?
mecanicosu
din butonu de pe bord mai exact acela de langa casetofon o pot inchide si deschide dar din butonu de pe chie nu merge cand apas pe el masina nu da nici un semn ca ar vrea sa se Inchida sau sa se deschida Exista vrun buton de resetare a Inchiderii centralizate ?
CIPTUNING
Pt resincronizare (sfatul lui Klaus), se vor efectua urmatoarele operatiuni :
-se ia contactul
-se apasa si se mentine astfel, pentru aproximativ 5 secunde, comutatorul închidere
usi situat pe plansa bord; actuatorii usilor efectueaza o cursa de închidere-deschidere.
-în timpul urmatoarelor 10 secunde, confirmate prin aprinderea permanenta a
martorului antidemaraj, apasati de 2 ori butonul telecomenzii RF; actuatorii usilor efectueaza
o cursa de închidere-deschidere.
-procedura de sincronizare este terminata; verificati blocarea /deblocarea usilor
apasând butonul telecomenzii RF."

QUOTE(CIPTUNING @ 5 Oct 2010, 19:35)
Renunta la deschis/inchis din butonul cheii, daca vrei sa eviti sa nu-ti mai recunoasca deloc cheia la pornire in viitorul apropiat. Foloseste butonul din bord pt inchis si yala usii soferului pentru deschis.
Sau monteaza o inchidere centralizata cu telecomanda separata.
*

mecanicosu
am observat astazi cand am demontat fata de la usa din stanga sofer ca nu are montat motoras asa trebue sa fie sau a fost dat jos?
AM INCERCAT SINCRONIZAREA SI NU SA INTAMPLAT NIMIC AS VREA SA MA UIT LA INCHIDERE DACA E MONTATA, UNDE SE AFLA MONTAT SUB BORD?
klaus
QUOTE(mecanicosu @ 7 Jan 2012, 11:26)
din butonu de pe bord mai exact acela de langa casetofon o pot inchide si deschide
*

QUOTE(mecanicosu @ 7 Jan 2012, 13:59)
am observat astazi cand am demontat fata de la usa din stanga sofer ca nu are montat motoras asa trebue sa fie sau a fost dat jos?
*
Pai merge sau nu din butonul de pe bord inchiderea?
Ca daca merge, inseamna ca ai motorasul in usa montat, ca doar nu se incuie cu inductie cuantica usa aia...

Daca dupa resincronizarea simpla nu-ti merge, desi ledul se aprinde, probabil capul de cheie nu e cel original de la masina, si are pus un transponder in el, pentru antidemaraj.
Cealalta cheie iti porneste masina? Sau ai doar o cheie?
mecanicosu
butonu de Inchidere de pe bord functioneaza dar se inchid doar 3 usi, usa de la sofer nu se Inchide o Inchid manual, celelalte usi au motoras doar usa de la sofer nu are motoras .

La masina am doua chei cu un buton functionale amandoua am Incercat sincronizrea cu fiecare cheie si nu sa Intamplat nimic
shade4free
QUOTE(mecanicosu @ 8 Jan 2012, 15:31)
butonu de Inchidere de pe bord functioneaza dar se inchid doar 3 usi, usa de la sofer nu se Inchide o Inchid manual, celelalte usi au motoras doar usa de la sofer nu are motoras .

La masina am doua chei cu un buton functionale amandoua am Incercat sincronizrea cu fiecare cheie si nu sa Intamplat nimic
*



La solenza nu am avut probleme,dar
la o fosta berlina,mi-am pus alarma si inchidere
stiu sigur ca motorasul de la usa sofer are mai multe fire deact celelalte
este posibil,la tine fiind lipsa motorasul,sa nu iti trimita comanda la celelalte usi. camanda fiind data de primul motoras,acesta fiid cel de la sofer.
Nu sunt foarte sigur pe ce am spus,dar ia in calcul si aspectul asta,
mecanicosu
Am sa incerc si varianta asta am sa ma duc maine sa cumpar un motoras,
dar stie cineva unde se afla montata Inchidereea sub bord? cutia cu circuite
LA SOLENZA SCALA FUNCTIONEAZA MARTORU DIN BORD DE CENTURA?
Iulikk
La nici o Solenza nu functioneaza martoru de centura.
Ming
La solenza toate actuatoarele au cate 2 fire (si cel de la usa soferului), pt ca toate sunt comandade de UCE (sau UCH).
La inchiderile centralizate aftermarket actuatorul de la usa sofer (sau ambele usi din fata), are 5 fire, pt ca 2 sunt de la motoras si celelalte 3 sunt doar firele unui contact care comanda inchiderea sau deschiderea celorlaltor usi, cand incui sau descui din broasca. Sistemul aftermarket nu are telecomanda care sa-i dea "ordine".
cristi_eftimie
cine imi poate spune si mie motivul pentru care nu se mai incuie toate usile din cheie(doar cea de la sofer)iar din telecomanda se incuie toate
am alarma cu butoane pe cheie din fabrica
crick
Banuiesc ca "la incuierea din cheie" te referi la incuierea din yala de la usa soferului.Actuatorul din usa soferului nu da comanda de incuiere ca la alte masini/inchideri .Incuierea "manuala" se face de la butonul din bord cu usa soferului deschisa,se tranteste apoi usa si toate usile raman incuiate.La descuiere,se descuie cu cheia usa soferului din yala apoi la deschiderea usii se vor descuia si celelalte automat.Aceiasi manevra este si la Logan.
Iulikk
La mine e asa: Descui usa de la sofer cu cheia, apoi le descui pe restul din buton. La incuiere fac asa: cu usa de la sofer deschisa, incui celelalte 3 usi din buton dupa care inchid usa soferului si o incui cu cheia.

Inchiderea din buton nu mai merge pentru ca am schimbat UCE, dar nu si capetele de chei.
mecanicosu
Am cumparat motorasu pentru usa si l am montat dar tot nu merge sai fac sincronizarea la inchidere. CRED CA O SAI CUMPAR O ALARMA ,dar pot sa leg alarma de motorasele pe care le am la masina? sau trebue sa cumpar altele
edy99
alarma cu butoane pe cheie, nu am mai vazut pana acum. este alarma din fabrica, si eu am, dar am telecomanda normala, nu se afla pe cheie.

QUOTE
La mine e asa: Descui usa de la sofer cu cheia, apoi le descui pe restul din buton

la tine nu se deschid celelalte usi pt ca nu iti merge butonul din stalp ce aprinde plafoniera. in momentul in care ar face acel fir de la acel buton contact cu masa, ar trebui sa trimita un impuls la uce si sa deschida toate usile
problema cealalta e sigur s-a schimbat cip-ul din cheie, pt a o recunoaste uce la pornire, ca nu o mai recunostea, si de asta nu iti mai incuie usile din butonul de la cheie.
din alarma ar trebui sa se poata inchide, daca se monteaza o alarma. pur si simplu se leaga firele de inchidere si deschidere a alarmei la firele de deschis si inchis de la butonul din bord. nu necesita inchidere centralizata
Iulikk
edy99: deci spui ca tre schimbat contactul din usi? Sa stii... cred ca ai dreptate... nu se mai aprinde plafoniera cand deschid usa smile.gif .
cristi_eftimie
plafoniera nu ti se mai aprine ca s-a stricat monocontactul ala de pe stalp
Florin27
Am si eu cu o problema...Mi-a facut de vreo 2 ori figura asta.Am incuiat masina de 3 ori succesiv din telecomanda si s-au incuiat toate usile mai putin usa de la sofer.Abia la a4a incercare sa incuiat si usa soferului...Ce poate fi?
Iulikk
Bă (cu riscu' de a lua warn) eu ma piș in ea de inchidere din fabrica. Pun aftermarket.
klaus
warn ar trebui sa iei ca te-ai prins tarziu ce trebuie sa faci cu adevarat tongue.gif
Maskatu
Am inchiderea din fabrica (~11 ani) si inca functioneaza fara probleme. Nu caraie nici un actuator. Vara trecuta le-am gresat pe toate, si de tinut inca tin. Atata timp cat nu s-au defectat, nu vad rostul schimbarii lor, mai ales la o solenza, unde sunt mult mai noi.
BoR
La mine in 2008 deja caraiau 3 din 4, insa cursa inchis-deschis o faceau. I-am schimbat pe toti cu unii universali si totul e ok.
Ming
Eu am schimbat actuatoarele originale cu unele nemtesti cu angrenaje metalice (pt ca, cele originale deja baraiau toate si trebuia sa apas de vreo 50 de ori pe buton ca sa inchida)
edy99
QUOTE
Pun aftermarket.

trebuie pusa doar alarma, fara inchidere. inchiderea iti merge, o data ce merge sa inchizi si sa deschzi usa din butonul de la bord
Iulikk
Nu stiu. Nu prea ma intereseaza 04.gif . Deocamdata merge asa.
John Ionut91
salul,am si eu o problema la solenza....am facut sincronizarea la cheie si acum nu prea o mai recunoaste la pornire in sensul ca licare becut de pe bord cand pun contactul dar nu mereu. Ce este de facut?
Iulikk
Deci, dupa cum stie lumea pe aici, la Ferrariu din dotare am schimbat UCE decodor si nu mai merge inchiderea centralizata. Am si eu o intrebare la voi: am un prieten care a facut dauna totala o Solenza Scala. Daca as cumpara de la el UCE decodor al lui + cheile aferente (doar partea plastica, neagra, rotunda, fara partea de metal care intra in contact) va merge inchiderea centralizata la masina mea?
mecanicosu
Se poate monta o goarna la Inchiderea centralizata din fabrica?, eu as vrea sa sune numai cand Inchid si deschid masina din telecomanda.

12 Apr 2012, 14:00:
Sall am montat azi la usa stanga motorasu de Inchidere cntralizata fabrica,si merge In sens invers fata de cele lalte usi (cand deschid masina din butonu de pa cheie usa se Inchide ,cand Inchid masina usa se deschide) Rog AJUTORR sad.gif 1zhelp00.gif
cristy2008
Cred ca ai inversat firele cand l-ai montat.
mecanicosu
Am rezolvat, eu montasem firele dupa culori dar nu mergea si le-am inversat si acum merge
cosstti
Poate ca ar fi mai bine sa-ti montezi o alarma cu tot cu inchidere centralizata pe bibiu.
Astfel vei inchide si deschide portierele si portbagajul din telecomanda, asa vei avea si goarna, iar cheia o vei folosi doar la pornit masina si la busonul de la rezervor.
Pentru portbagaj se poate monta un actuator pentru dechiderea acestuia tot din telecomanda.
Daca ai ceva cunostinte de electricitate, un aparat de masura si o masina de gaurit poti sa ti-o faci singur.
mecanicosu
Deocamdata nu ma gandesc sa cumpar o alarma ,poate mai tarziu sa mai strang ceva bani
La portbagaj voi monta un actuator dar nu cu deschidre din telecomanda ci cu deschidere din interioru masinii.
cosstti
Se pot face ambele, si cu buton montat discret undeva in habitaclu (in lateralul nisei din partea stanga a bordului, sub butonul de dezaburire a lunetei) si bineanteles din telecomanda la o apasare mai lunga intai portierele si apoi portbagajul.
Pentru portbagaj se pune o dioda pe circuitul actuatorului pentru a intarzaia actionarea acestuia. Este comod sa dispui de ambele posibilitati de deschidere a portbagajului.
mecanicosu
Nu este o idee rea cred ca voi Incerca .Poti sa mi arati o poza cu dioda pe circuitu actuatorului ? (sami fac si eu o idee )
Cosmin MNM
Salut,
Am inchidere centralizata din fabrica,nu-mi mai merge inchiderea din cheie.
Contactul masinii a fost schimbat.
Care este problema? sad.gif
Ming
ai incercat metoda asta?

"Pt resincronizare (sfatul lui Klaus), se vor efectua urmatoarele operatiuni :
-se ia contactul
-se apasa si se mentine astfel, pentru aproximativ 5 secunde, comutatorul închidere
usi situat pe plansa bord; actuatorii usilor efectueaza o cursa de închidere-deschidere.
-în timpul urmatoarelor 10 secunde, confirmate prin aprinderea permanenta a
martorului antidemaraj, apasati de 2 ori butonul telecomenzii RF; actuatorii usilor efectueaza
o cursa de închidere-deschidere.
-procedura de sincronizare este terminata; verificati blocarea /deblocarea usilor
apasând butonul telecomenzii RF."

asa am rezolvat eu de cateva ori problema smile.gif
velceani
Salut,

are cineva vre-o idee, de ce nu mi se mai deschide masina din butonul din bord?
Din cheie merge ok, dar din buton numai inchiderea merge, nu se mai si deschide..
edy99
ai verificat daca nu ai fire rupte?
velceani
in spatele mufei da, pe traseu nu...
nu stiu care trebuie verificat?
solenza zaz
siguranta ai verificato sau de la buton
velceani
ZAZ

da am verificat sigurante, am si alt buton si la fel face...
edy99
eu am avut un fir desprins fix in mufa. injuram de numai... si acum e desprins dar legat de papuc cu lita, ca nu aveam pistol de lipit pe care sa il bag in masina
Cosmin MNM
Ming,
Am incercat si resincronizarea,dar tot nu merge.
Cosmin MNM
Ce am inteles eu prin resincronizare
Pun contactu la masina ,il iau dar las cheile in contact..apas pe butonu de inchidere din bord..se aprinde martoru antidemaraj,apas pe butonu de inchidere din telecomanda de 2 ori...scot cheia din contact si apoi apas pe butonu de pe cheie pe inchidere.
Zic bine? smile.gif
Ming
Salut, am si eu o problema (iar)
am postat mai sus metoda de re-sincronizare (gasita intr-un post de a lui Klaus),
acuma nu mai vrea sa mearga deloc inchiderea (merge doar butonul de pe bord, telecomanda nu). daca fac resincronizare, cand ajung la pasul la care trebuie sa apas pe telecomanda, and apas, usile se blocheaza si se deblocheaza, semn ca UCE imi vede cheia dar dupa asta nu mai merge
cand apas pe butonul cheii, ledul clipeste de 2 ori dar masina nu face nimic...
exista o alta rezolvare in afara de alarma?
multam
edy99
schimba bateria la telecomanda
myx
Am si eu prebleme cu inchiderea centralizata din telecomanda. UCE si cheile au fost schimbate in urma cu cativa ani cu cele de pe Logan. Inchidere/deschidere usi din interior functioneaza.
Din pacate nu stiu unde se afla al doilea rand de chei sa testez si cu ele.
Pe langa asta am observat ca si vitezometru nu mai functioneaza.
Are vreo legatura ? Vreo mufa care nu face contact ?
i96nds
Da, cel mai probabil ai o masa imperfecta pe undeva, eventual chiar la tabloul de bord !

Daca nu ai masa cum trebuie la UCH sau la bucsa anti-demaraj... poti avea tot felul de simptome ciudate. Eu zic sa o iei pe fir ....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.