Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: cutie viteze intra numai in treptele 1 si 2
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Probleme tehnice - Dacia Solenza
mrsfxus
Salutari din Bucuresti,

Cutia de viteze functioneaza doar in treptele 1 si 2. La un moment dat mergand pe centura levierul nu a vrut sa se mai deplaseze spre dreapta ca sa pot introduce viteza a5a. Dupa putin timp nu a mai intrat nici in vetezele 3-4.

In repaus batul schimbatorului sta drept ca si cum ar fi normal dar nu se pot cupla vitezele 3-4. Pur si simplu nu se poate misca fata - spate. In partea dreapta, spre pasager, nu se poate deplasa rezultand ca nu ajunge la pozitia pentru cuplare viteza a5a sau marsarier. In schimb spre sofer, spre stanga, se misca normal si se pot selecta vitezele 1 si 2.

Am apasat manual pe axul de la cutie care culiseaza si cu ajutorul caruia se selecteaza furcile pentru viteze si nu intra in cutie (nu se deplaseaza spre furca 3-4 si furca 5 si marsarier). In schimb am putut sa trag in sus de ax si sa selectez viteza 1 sau 2 (manual).

N-am gasit nici un topic asemanator.

Precizez ca pur si simplu schimbatorul se misca in fata si in spate doar pentru vitezele 1 si 2. La punctul mort se misca numai de la pozitia mediana (vitezele 3-4) spre stanga (spre sofer) si atit. As zice ca are o cursa normala la stanga fata de pozitia vitezelor 3-4 care este pozitia de repaus. De la pozitia mediana unde s-ar selecta vitezele 3 si 4 nu se misca fata spate si nici spre dreapta (ca si cum ar avea cap de cursa in partea dreapta).

Am gasit subiecte legate de lipsa ulei, blocare in viteze, defectare timonerie dar nu am gasit nicaieri problema descrisa.

Multumesc.
mrsfxus
Problema a fost la o dacia solenza si a fost rezolvata la mecanic (eu nu aveam timp si nu eram sigur).
S-a rezolvat in felul urmator:
1. s-a golit de ulei cutia de viteze (cred ca merge si daca se ridica mai mult masina in partea soferului fara scos ulei din cutie)
2. s-a demontat capacul de tabla de la cutia de viteze spre treapta a5a
3. s-a impins axul de la schimbare treapta a5a care ramasese blocat
Victorine
Bun, si de ce era blocat?... Care-i problema in cutie? Ai grija ca odata desfacut capacul de tr.5 daca nu a schimbat garnitura, sa nu iti piarda uleiul pe-acolo.
mrsfxus
Nu stie nimeni de ce a ramas blocat. Pur si simplu. Ce tin minte e ca am vrut sa schimb vitezele cind am trecut peste calea ferata....poate de la vibratii....
Am postat dupa 5 ani rezolvarea.... ca sa se inchida subiectul.
Masina inca functioneaza si acum.
Neavand nici un raspuns atunci ....nu am mai verificat.
Imi pare rau chiar daca nu am primit nici un raspuns timp de 5 ani.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.