Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Păcăleala numită EUROINS!
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Asigurari si Daune Auto
Pages: 1, 2, 3
Cosmin1183
mad.gif wacko.gif mad.gif
Cum să stai cu mașina legată cu sfori, “tras pe sfoară” de Euroins

Păcăleala amară numită RCA nu reprezintă altceva decât o mare țeapă pentru “băieții fraieri”. Da! Pentru toți aceea care nu fac altceva decât să respecte legislația în vigoare, și anume să umple cu sute de milioane de euro buzunarele leșinate de aviditate ale “băieților deștepți” care patronează firmele de asigurări. Cum așa? Păi, iată o dovadă clară de bătaie de joc din partea unuia dintre cei mai “faimoși” (a se citi ieftini și păguboși) asiguratori din România, respectiv Euroins.

Dar să o luăm cu începutul, la fel ca în orice poveste. Cum “blonda” mea (Renault Clio) era la hibernat pe la începutul lui martie, mai exact pe cinci ale lunii, și asta pentru că nu avea încălțări adecvate a fost vizitată, fără a-și anunța înainte intenția, de vecinul meu de la scara unu, și care are loc de parcare de-a dreapta ei. Să nu va gândiți că s-a spijinit de ea sau ceva de genul! Nuu! I s-a părut prea mică parcarea, așa că la gararea cu spatele a acroșat-o atât de bine încât i-a împrăștiat întreaga față. Și cum vecinii de lângă casă nu te lasă, dar nici nu te anunță, noroc că blonda mea beneficiase în toamnă, pe langă un lifting facial – proiectoare, far și grilă nouă, și de o alarmă din aceea mai aleasă, adică cu un pager. Altfel spus, în timp ce stăteam liniștiti pe la vreo 22.30 la Tv ]ncepe s[ zbiere ca nebunul pagerul alarmei. Zic inițial că iară-și fac de cap pisicile din cartier pe mașina mea, dar ce să auzi. Pagerul urlă la mine în continuare, ba chiar îmi arată că sunt hoți la blondă. Nici nu știu când am sărit din pat, îmbracă-te repede și dai pe scări ca să-i încingi pe huligani. Se prăvălesc pe treptele întunecate cele 100 de kilograme ale mele, ies într-un suflet din scară, fac dreapta spre parcare, liniștesc un vecin care nu știe ce s-antâmplat cu mine, și mă urmează.

Samariteanul, prieten cu asfaltul

Când dau să mă apropii de mașină văd un nene cu un fes in cap, geaca groasă și blugi albaștii (s-a dovedit mai târziu că e un alt vecin, un samaritean de ocazie) care era cu bara din față a mașinii în brațe. Ce-mi zic, las ca le arăt eu tâlharilor cine e șeful, și mă îndrept parcă mai repede spre samaritean. Ridic pumnul să-l mustrey și cand întoarce capul ce să auzi. Vecinul meu cu prezență de spirit mă întreabă dacă a fost prinsă cu ceva bara. Mă uit la el șui, îi explic că era să pupe asfaltul, și toate astea sub privirile nepăsătoare ale vecinului care o accidentase și care tăcea mâlc lângă mașina lui. Întreb ce s-a-ntâmplat, nu conștientizez pe moment ce se întâmplă, iar agresorul îmi spune sec că a intrat în mașina mea și nu știe cum. Abia atunci încep să mă uit în jurul meu și constat că pe lângă bara de la samaritean din mână, bucăți din scut, aripile de noroi, din aripa de pe partea dreaptă și din grilă sunt împrăștiate pe o suprafață de trei locuri de parcare. Îmi spun că nu e adevărat și încep să le adun. Așa mi-am umplut portbagajul de plastice. Cum zona în care stau e „de bună calitate”, să las mașina în bezna din parcare fără bara din față, cu aces ușor la piesele motorului mi-a fost greu. Astfel îl rog pe samaritean sa ma ajute să o repozitionez și dăi cu scoci preț de două role. Vorbesc cu agresorul blondei și convenim ca să ne-ntâlnim a doua zi, dis de dimineață, în parcare pentru a vedea care sunt pagubele la lumină și să facem demersurile necesare pentru declararea și lămuzrirea evenimentului. Zis și făcut! După o noapte albă, chiaun, ies imediat ce mijește soarele la mașină. Iese și vecinul, după un apel telefonic din partea mea și punete pe dezbătut. Asta și pentru că am văzut pe zi și farul din dreapta fașă spart, oglinda de pe aceeași parte pe jos, bucăți și multe alte daune.

“Avariile ne impiedică să vă despăgubim!”

Cum sunt un vecin bun, îl înțeleg pe agresor, și sunt de acord să nu mergem la Poliție, ci să completăm foaia de înțelegere amibilă și să ne prezentăm la inspectorul de constatări a daunelor de la asigurarea lui. Aici intervine prima belea. Aflu cu stupoare că e asigurat la Euroins, inspectorul începe să facă mofturi, și anume că el nu are pagube, iar eu am toată fața stricată. Îi explic că agresorul are un Opel Zafira (un tanc în miniatură), iar eu, după cum se vede, un renault din fibră de carbon. În fine, completează el foaia de daune, nici măcar cu 40% din pagube, îl ceartă pe agresor că nu știe să scrie și-i dictează el câteva fraze cu privire la modul în care s-a produs accidentul, ne înmănează câte o copie și mă sfătuiește călduros să revin spre finele săptămânii cu un telefon la sediul lor central pentru a vedea dacă au aprobat dosarul. Așa am făcut, astfel că vineri (n.r. 9 martie 2012), la prima oră sun la ei și-mi spun că dosarul este încă la comisie și nu s-a dat o soluție. Revin luni și nimic, marti la fel, abia pe miercuri îmi spun că-mi vor trimite rezoluția acasă. Aștept până pe data de 22.03.2012, când la presiunea mea telefonică intru în cele din urmă în posesia soluției date. Stupoare, să înnebunesc și nu alta. După ce că unul dintre asigurații lor îmi face mașina parcată regulamentar varză, aștept cu nemiluita un răspuns de la ei, iar când vine mă anunță sec că “neconcordanțele între avariile celor două autovehicule motivează decizia Euroins de a nu dacurs solicitării dvs. de despăgubire”. Sun la ei și-mi explică politicos că nu pot să mai solicit o altă reconstatare și că nu prea am ce să fac decât să mă împac cu soluția trimisă.

Ajutor, ajutor, … și nimeni nu răspunde!

Normal că nu am lăsat-o așa! Pun mâna pe telefon și sun la Poliția Rutieră, de acolo mi se spune că odată declarat la asigurator evenimentul ei nu mă pot ajuta cu nimic. Sun și la Victimele Străzilor, dar mă lovesc de același răspuns. În ultimă instanță fac apel, printr-un e-mail la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Le trimit poze cu cele două mașini, copii după declarațiile martorilor, după rezoluția de la Euroins, etc. ca în cele din urmă să-mi spună un nene drăguț că situația mea e complicată, dar simplă în același timp. Întreb scurt “cum așa?” și începe să-mi explice. Dumneavoastră aveți două variante, și anume prima să luați legătura cu agresorul și să-l convingeți să vă repare mașina pe banii lui, iar cea de-a doua, dacă nu vă înțelegeți, să-l acționați în instanță. Îmi cade fața cum i-a căzut blondei și-mi zic în minte că aștia sunt nebuni! În cele din urmă prind curaj, pun mâna pe telefon și-l sun pe agresor. Îi explic că a venit soluția negativă la dosar și, cum el este cel care mi-a produs pagube trebuie să-mi cumpere componentele avariate. Ce credeți că-mi spune vecinul, care până atunci se purta cu mine mieros? Iată:”păi și ce bă vrei să și le cumpăr eu? Am mers cu tine la constatare, ți-am dat asigurarea așa că nu mai e treaba mea”. Am tâmpit în timp ce telefonul începe să sune a ocupat. Băi, îmi zic, nu e adevărat!

“Eu am asigurare!”

Încerc să mă calmez și în cele din urmă ies peste vreo 2-3 ore în parcare, la mașină. Cine credeți că era acolo? Da, aveți dreptate, agresorul! Scot din torpedou o copie după soluție, i-o înmânez și-i arăt în paralel și originalul pentru a nu crede că i-am dat altceva sau rezoluția incompletă. Vecinul mă întreabă sec și cu sictir maxim că „așa și, ce să fac eu cu asta?” I-am răspăuns și eu că-i explic. Și dă-i cu explicații până ce aud din gura lui că ”nu știu mă, pe mine nu mă intereesează, îmi pare rău că am intrat în jegul astă!”. Atunci îmi sare muștarul rău de tot și-i zic că ”jegul ăla e mașina mea, că jegul ăla era garat regulamentar în parcare și că nu avea nimica, că în jegul ăla a intrat el cu mașina lui și le-a adus în halul de față. Drept urmare cum asigurarea lui mi-a tras clapa, el e cel care trebuie să-mi cumpere, chiar și de la dezmembrări piesele rupte pentru a le înlocui”. Și iată ce-mi spune, plin de sictir, agresorul mai ales că-i spusesem mai devreme că partea cu vopsitul nu-l costă nimic întrucât am aranjat eu, ”bă, păi eu am asigurare, mai i-ați declarații de la martori și vezi ce faci și unde te duci să rezolvi problema!”. Până la urmă, văzând că nu o scot la capăt am lăsat-o în coadă de pește.

Poate știți voi ce să fac cu omul asta pentru a-mi repara blonda?
TheSting
Din pacate in situtia de fata nu ai decat 2 variante :
1. Il dai in judecata pe cel ce ti-a lovit masina.
2. Dai in judecata compania de asigurari si depui o reclamatie la ...(am uitat cum ii zice, se ocupa cu sanctionarea asiguratorilor care trag pe sfoara victimele)
Daca aveai CASCO, iti reparai masina pe CASCO, apoi CASCO dadea in judecata atat firma de asigurari cat si Inculpatul. Dar neavand CASCO tot ce poti face este sa dai tu in judecata atat vinovatul cat si asiguratorul.

Mult succes.
raresh3r
da' nu mai bine postai aici: http://www.reno.ro/Asigurari-si-Daune-Auto-f88.html ?
rtBK
din ce se vede in poze bara nu e rupta si ar sta... plasticele care sunt pe jos se pun la loc ca nu pare nici unul din ele rupt/spart. Mie mi-a cazut plasticul ala lung dupa ce am atins 1cm o teava iesita din pamant, cand am fost in service a fost remontata "ca din fabrica".

Eu zic sa mergi la un service care se ocupa cu reparatii de tinichigerie sa le pui plasticele in brate ca s-ar putea sa rezolvi chiar ieftin si rapid toata treaba.

Cat despre vecin... primul lucru care mi-a venit in cap.. sa iei un harb 1310 cu asigurare carpatica si sa i-o tunezi total. Dupa care sa ii dai asigurarea si sa iti vezi te viata, cred ca nu mai asa pot intelege astfel de oameni ca reactia lor de 2 bani nu e asa frumoasa.
janos
Ne place sau nu, eu cred ca in astfel de cazuri trebuie sa avem incredere in justitie.
Da-l in tribunal.
Val3ntin0
Ar trebui dat in judecata, desi sunt costuri cu care cred ca mai repede ti-ai repara masina, poate plasticele alea sunt doar sarite din prinderile lor... Amuzant ar fi ca la urmatoarea asigurare ce o plateste "agresorul" tau sa i se mareasca si lui asigurarea ca a avut daune, desi tie ei nu ti-o repara biggrin.gif

Cat despre Euroins, ma gandesc de ce au refuzat, asta nu inteleg nici eu, pentru ce mai este asigurare?!?! Sa conteze chiar asa mult ceea ce declari acolo la dosar?
Pana acum nu am avut conflicte de genul si sper sa nu am... Asigurare eu personal la Carpatica nu fac, chiar daca multi zic ca: "oricum o dai mai departe" am dat mai mult cu cateva zeci de lei si am evitat firma asta.

Dar si daca ma loveste unu si imi da o Carpatica in brate, pe riscu meu ca mi-o repar singur oricum, cred ca tot ii rup bara din fata si lui de nervi!
crisolro
QUOTE(TheSting @ 22 Mar 2012, 02:53)
Din pacate in situtia de fata nu ai decat 2 variante :
  1. Il dai in judecata pe cel ce ti-a lovit masina.
  2. Dai in judecata compania de asigurari si depui o reclamatie la ...(am uitat cum ii zice, se ocupa cu sanctionarea asiguratorilor care trag pe sfoara victimele)
Mult succes.
*uitati de varianta 2 - este strict problema lui ca Euroins nu despagubeste gafa proprie, n-are decat sa-i reclame el la Comisia de Supraveghere

tu dai in judecata "agresorul" si apoi n-are decat sa-si dea el in judecata asiguratorul de rahat - pagubele nu par a fi extraordinar de costisitoare si avand in vedere durata proceselor e mai bine sa o faci in cel mai legal mod (cu chitante, facturi, oferte - de preferat chiar la un service specializat pe marca sau si mai bine reprezentanta, pentru a nu fi acuzat de cheltuieli exagerate, nejustificate pe care le vei dori recuperate in instanta) si vei avea sanse majore sa-ti recuperezi cea mai mare parte din cheltuieli
mai ai sansa sa se inmoaie nesimtitul si sa revina la sentimente mai bune cand va vedea citatia - mare noroc ca ai ceva martori care par a fi impartiali
la modul in care se comporta nu mai are sens nicio discutie cu el

aviz amatorilor de RCA-uri ieftine!

dealtfel, chiar daca si impulsul meu ar fi sa dau 10 mil. pe o Dacie si sa-mi fac un RCA la CUCU SRL si apoi sa-i trosnesc Zafira lui, vei ajunge in aceeasi situatie poate :0 - sa nu fi despagubit el de CUCU tau smile.gif
Val3ntin0
De anul acesta a fost din nou introdusa regula cu varsta la asiguratori..
Adica daca anul trecut am platit la Astra 270 lei pe 1 an asigurarea, anul acesta fiindca am 25 ani am platit 380 lei tot pe 1 an la Uniqa, la Astra la care fac de 3 ani asigurarea eu ma costa 500 de lei. Carpatica ma costa mai ieftin cu 100 lei sincer dar nu am ales-o.
Din aceasta cauza o sa fie tot mai multi cu asig ieftine gen Carpatica si Euroins, asa ca trebuie sa ne ferim fiecare cat putem de incidente. Aici nu aveai ce sa feresti tu ca era parcata... pur si simplu a fost ghinion.

Intereseaza-te cat te costa mai bine si vezi cum iesi mai rentabil!
cristy_4speed
salut colegu !
o faza de genu am patit si eu ......pe 14 feb la 22 stateam linistit cu nevasta in pat....cand incep sa imi sune telefoanele in draci..... un vecin disperat ...ca mi-a lovit unu masina si sa cobor repede.....zis si facut.....imi iau rpd un trening pe mine si dai viteza pe scari.......
ajung in spatele blocului un pretenas cu un logan(nu am nimika cu masina ) ...nu sa gasit sa parcheze decat in bertonele meu.......prima reactie a fost sa-l tavalesc un pic....dupa l-am intrebat ce sa intamplat/.....
in fn nervi ......scanzal .....o leaca de bataie ca e buna ...din cand in cand.......trecem peste asta mergem la politie .....isi reunoaste omu vina IMI face politia proces verbal.......poze etc ....imi da prietenu asigurarea.....si surpriza ....avea asigurare la CITY INSURANCE....cand vad imi pica fata ....
ma duc a 2 zi la onstatare cu masina .....imi da devizu de reparatie....duc masina in service ....toate bune si frumoase ....dupa o sap ....primesc acasa.....o hartie ....ca nu vor sa ma despagubeasca.....ca nu sa intamplat asa accidentul.....
dute la ei .....am facut un scandal monstru .....nimik....am fost am facut plangere la csa.....nimik ...si nenea agentu de la firma de asigurari imi raspunde sec ....pe noi nu ne intereseaza ce scrie politia akolo nu va comvine ......datine in judecata.........
si asa urmeaza sa fac ...stau cu masina lovita din 14 feb.......nici macar o expertiza la masina nu au facu....decat 3 poze amarate ....si din alea au dedus ei ca nu sa intamplat asa accidentul.......
dar le-am zis ....ca ii voi da in judecata ....sa imi recuperez prejudiciul...+ daune morale .........ei sunt in stare sa si-o ia la m""""e singuri sa nu te despagubeasca...........so deci multa bafta in recuperarea pagubelor!!!!
daca te incurci pe undeva da-mi un tel si poate reusesc sa te ajut ....ca si eu m-am documentat ....m-am intalnit u avocati.....etc
tel: 0729425280
o zi buna!!!!
theodor2004
Din pacate acesta este riscul de a lucra cu firme ieftine, atat la CASCO cat si la RCA. Eu nu mi-am facut RCA la EuroINs sub nici o forma exact din simt civic.
Pe de alta parte, sa stiti ca si firmele mari incearca sa sunteze puternic in ultimul timp, se pare ca au avut pierderi mari din cauza accidentelor din iarna aceasta...
Stiu un caz concret la BCR Asigurari, cand o fata a fost calcata pe trecere de o masina, soferul si-a recunoscut vina, dar BCR refuza sa o despagubeasca, fara sa dea vreun motiv. Paradoxal, si AllianzTiriac tot asa face, cu o colega de birou.

Nu stiu ce sfat as putea da aici, era bine daca aveai CASCO, o reparai pe CASCO al tau, si firma facea regres spre Euroins. Acum nu ai decat sa il dai in judecata pe vecin, si apoi sa se judece el cu Euroins.

PS: si daca mergeati la Politie tot era bine, pt ca Euroins nu putea sa treaca peste dosarul Politiei, care facea poze si constata accidentul, si stabilea clar ca el a fost vinovat si ca accidentul a avut loc, si a avut loc din vina lui.

Acum sa ne fie invatatura de minte la toti, daca ne mai loveste cineva cu asigurare la Euroins, Carpatica sau alta fantoma, mergeti direct la Politie, si da-ti-o incolo de constatare amiabila.
crisolro
@cristy_4speed: apropo, ce ti-au spus avocatii - sa dai in judecata firma de asigurari sau pe cel care te-a lovit?
Shush
Si ala chiar nu avea nicio urma pe Zafira ? Ala numai tanc nu e ...
Daca bara fata a cazut cu totul inseamna ca a lovit-o destul de serios. Exceptand cazul in care avea carlig/bull-bar ar fi trebuit sa aiba si el macar zgarieturi pe masina.

Pana una alta cea mai buna solutie este un avocat !
crisolro
daca i-a dat-o din lateral (mai pe colt asa) nu trebuia sa fie f tare si cu plasticele reno m-am lamurit smile.gif - sunt fff avantajoase celorlalti la impact radmasa.gif
Cosmin1183
Dragi prieteni, să o luăm pe rând!

1 - Așa că, de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor mi s-au dat două soluții, și anume ori mă înțeleg cu cel care m-a lovit să-mi ia piesele și să mi-o repare ori să mă îndrept în instanță, pe civil - pt că nu au fost victime, către asigurat, adică către vecin dacă nu mă înțeleg cu el, și nu către Euroins. Către firma de asigurări, mi-au explicat cei de la CSA că trebuie să se îndrepte el pentru a-și recupera banii.

2-Eu, deși nu stau deloc pe roze cu banii, adica sunt șomer, și de curând le-am terminat, dar a intrat în el soția mea am făcut întotdeauna un efort financiar și am ales o companie care mai plătește daunele, respectiv anul trecut am avut la Astra, iar în pezent am la Asirom.
PS- Ai dreptate Theodor2004, la poliție că pe urmă te iau de prost și-și bat joc de tine. Ești bun cu ei cât ești vecin bun, pe urmă...

3-cât privesc daunele, scutul dintre bară și cel de la baia de ulei a fost smuls din piciorușele din spatele bării și din șuruburile metalice. dacă privești cu atenție vei observa că din el lipsește o bucată, care este alături. Apărătoarele de noroi au fost smulse cu bucăți din bară, farul are piciorușele, adică 2 din 4 rupte, aripa are gaură în ea, la fel și farul, iar bara are toate piciorușele de prindere(2 pe aripi, 4 pe scuturile de noroi, 4 in scutul de sub mașină și alte două la grilă), cât despre grilă a cedat la nivelul grilelor.
PS- am postat mai multe foto cu pagubele.

4-cât îl privește pe "agresor", el nu a spus cum s-a-nt\mplat evenimentul, de aceea inspectorul ]l tot ]ntreba ;i le-a pus de vreo 3 ori s[ completeye. În plus, a omis să spună, că mi-a lovit mașina, blonda smile.gif , nu doar o dată, adică cu spatele în timp ce gara, ci a intrat o dată cu colțul bării din spate în aripă și far, a reușit să-ți bage mașina în parcare, în dreapta mea, dar cum i s-a părut lui că e prea aproape a încercat să o îndrepte și a atins cu oglinda lui pe a mea (asta nu a spus inspectorului, ci făcea pe prostul când le-a întrebat cum mi-a luat și oglinda) apoi cu bara lui din spate mi-a agățat bara și-a smuls toată fața. Cei care au Clio știu că dacă vrei să dai bara jos nu mai rămi pe mașină decât cu farurile, în rest totul e atașat de bară.

5-cât privesc pagubele lui, protecția de la oglindă, vezi foto, ruptă la vârf și zgârieturi pe bandou și bară spate.

22 Mar 2012, 22:14:
Si alte poze...

22 Mar 2012, 22:23:
Mulțumesc crysti_4speed pentru nr de tel, am să te sun cât de curând, eu acum umblu pe la dezmembrări să i-au piesele, m-am lipit deja de aripă la 14 sute. E mai dificil cu instanța, îți trebuie bani, dar o să te sun să-mi spui ce ți-a yis ție avocatul și poate mă pui în legătură cu el. Mulțumesc din suflet încăodată.
Oricum, am să revin cu rezoluția să o postey și cu fața agresorului. Imediat ce le scanez smile.giftongue.gif
laurentiu2002
twinbubu, nu e asa cu fransiza. daca autorul este cunoscut (si nu esti tu) nu platesti fransiza, pentru ca pagubele sunt recuperate 100% de la vinovat sau asiguratorul lui. Cel putin asa s-a intamplat la mine cand am fost lovit de un posesor de RCA carpatica. La momentul la care am deschis dosarul pe Casco, fara sa ma fi dus la polite, doar cu hartia de constatare amiabila, am intrebat ce se intampla daca nu isi recupereaza banii din regres, platesc eu fransiza? omul mi-a spus simplu ca nu e treaba mea, ca d-aia au departament juridic, recupereaza banii cu orice pret.


QUOTE(twinbubu @ 22 Mar 2012, 21:58)
*** instigare - editat de moderator
*
<span class='edit'>22 Mar 2012, 22:35:</span>
atentie la poza a cincea. scuze Cosmin1183 pentru necazul tau dar m-a pufnit rasul. Omul si-a pus un cauciuc pe zidul din spatele locului de parcare. Oare de ce ? eu daca as fi judecator poza a cincea mi-ar spune multe smile.gif
crisolro
Intreb si io ca prostu: zafirosu nu era manga cand a facut tampenia? Adica, la cat loc e acolo ... si s-o lovesti si de doua ori ... ala ori e handicapat, ori era beat-muci
Cosmin1183
Draga crisolro, sincer nici nu stiu daca are voie sa conduca, intrucat in decembrie el a suferit o operatie de montare de stenturi. Cat priveste locul, am vb cu vecinul din stanga mea si am dat masina cat mai aproape de a lui. sper sa nu o loveasca si asta smile.gif
PS-Oricum, unul dintre martorii pe care-i am a fost cu el in masina, dar ala era cam luat de flama, mai ales ca avea in masina sticla cu mahoarca!
doctoru1980
Nu stiu daca ai vreo sansa daca il dai pe "agresor" in judecata. Omul o sa spuna in instanta ca el a respectat legea si avea asigurare asa ca tu nu ai un temei legal sa te judeci cu el personal ci cu firma de asigurari.
zfmflorin
Citesc si nu-mi plac aceste situatii.

Asigurarea RCA, ar trebui sa fie ca un fel de Casco, adica sa conteze unde o faci, in sesul ca:
-esti implicat intr-un accident (ne fiind vinovat);
-faci constatarea si celelalte cheltuieli necesare reparatiei pe RCA-ul tau, urmand ca firma sa recupereze banii de la RCA-ul celui vinovat.

Si astfel cred ca ar conta unde de asiguri, iar bataliile se vor da intre firmele de asigurare(pt recuperarea daunelor), fara sa mai puna lumea pe drumuri.
Cosmin1183
Nu cred ca este asa doctor1980, si asta pentru ca, desi e adevarat ca a respectat legea, dar cum asiguratorul lui a refuyat sa ma despagubeasca, iar el e vinovat, atunci eu nu pot da in judecata asiguratorul lui, ca nu am in calitate de ce, ci doar sa ma indrept asa cum am mai spous spre el, urmand ca vinovatul sa-si recupereze banii pe care i-a dat pe reparatiile mele de la firma lui unde are RCA-ul. Doar el poate sa-i actioneye in instanta! Eu daca fac asta o sa vina cu rezolutia data, o sa faca apel si la decizia CSA si nu reyolv nimik, doar bani pierduti pe un proces. sad.gif
Andy_ACS
Copie la indigo u ce a patit o prietena cu Carpatica. *** care nu acorda prioritate asigurat la Carpatica intra in noi. Se face constatare amiabila, dupa saptamani de telefoane - nu despagubesc pe motiv ca avariile celor doua masini nu corespund. Eu care eram cu ea in masina am facut si poze, am dat declaratie ca martor si am atasat pozele - degeaba.
In final a renuntat din lispa de timp si si-a facut masina pe banii ei. Pe asta mizeaza si *** astia.
Nu inteleg cum CSA permite unor firme gen Euroins si Carpatica sa faca RCA. Sunt tepari nesimtiti.
Nu inteleg cum oamenii inca isi fac asigurare la asa firme. Sunt nesimtiti - dupa ca ca il lovesti pe unu' din vina ta ii mai dai si asigurare dinasta cu care te stergi la dos...
Nu ai decat sa iti faci masina pe banii tai, pastrezi devizul si il dai in judecata pe vecinul care ti-a lovit masina. E singura varianta. O sa castigi procesul (probabil dupa destul de mult timp) si cred ca iti vei recupera cheltuielile de reparatie + judecata.
Vecinul la randul lui poate chema Euroins in judecata (in ideea ca el e asigurat si aia nu au respectat contractul).
Firmele astea de rahat pe asta mizeaza, va zic eu - oamenii sunt scarbiti si nu au timp, nu cunosc procedurile, nu vor sa se complice, si renunta.
Eu mi-am promis un lucru - pe langa faptul ca nu o sa fac in viata mea asigurare la astia (nici gratis!!!) o sa le fac antireclama pe unde pot. CDeja ma mandtresc ca am intors de pe calea gresita minim 10 persoane!

Bafta!

*** - Editat moderator
Cosmin1183
Bravo Andy_ACS!

Asta fac si yo de acum in colo, cat despre deviz, vezi tu, din lipsa de bani caut piese pe la dezmembrari, iar acolo facturi...pauza!
In plus, pe nesimtiti ca vecinul meu nu ai cum sa-i faci usor sa inteleaga ca daca ai RCA nu esti absolvit de orice vina, in ce privesc despagubirile!
Oricum, chestia cu RCA-ul e o mare mizerie, conteaza sa ai, dar nu si de unde!
Sunt curios si eu cam cat la suta din profitul firmelor astea pleaca spre buzunarele celor de la putere? Personal cred ca, profitul din jaful acesta, chiar pot spune din talharia asta legalizata pe plan national se imparte 50-50%. wink.gif
doctoru1980
Cosmin1183 eu zic ca daca il dai in judecata vei cheltui timp si bani si pana se finalizeaza procesul probabil masina ta va fi deja vanduta pentru ca probabil, o sa vrei sa iti iei alta peste 3-4 ani sad.gif.
Din ce am vazut pagubele nu sunt asa mari, iar piese de caroserie de Clio se gasesc la dezmembrari. Probabil reparatia va costa mult, mult mai putin decat un proces si nici nu vei pierde atata timp.
crisolro
QUOTE(doctoru1980 @ 22 Mar 2012, 23:58)
Nu stiu daca ai vreo sansa daca il dai pe "agresor" in judecata. Omul o sa spuna in instanta ca el a respectat legea si avea asigurare asa ca tu nu ai un temei legal sa te judeci cu el personal ci cu firma de asigurari.
*colegul cu masina lovita nu are calitate procesuala pt. a da in judecata Euroins si actiunea va fi respinsa din start
zafirosu are obligatia de a suporta prejudiciul cu RCA-ul propriu sau altfel; se pare ca nu a resusit cu RCA-ul, deci trebuie altfel si nu are decat sa se ia la tranta cu Euroinsul pentru a fi acoperit
nu e o actiune complicata, care sa aiba costuri mari si sa impuna prezenta unui mare avocat iar cheltuielile pot fi recuperate + ca exista sanse majore ca zafirosu sa revina la sentimente mai bune cand va auzi ca va fi dat in judecata sau la primirea citatiei
raman la parerea ca omul nu era tocmai apt pt. a se afla la volan avand in vedere descrierea incidentului (daca a fost asa cum l-a descris colegul); de ce insist pt. varianta asta: e bine ca atunci cand sunteti loviti sau chiar loviti, sa fiti atenti la starea celulalt sofer si adca aveti dubii ca e baut etc. nu stati pe ganduri si chemati politia si veti avea sanse mai mari sa se faca dreptate
dizzy
Ce as face eu:
1) Cere un raspuns scris de la compania de asigurari, conform caruia ei refuza despagubirea si pe ce motiv, nu asa pe vorbe la telefon.
2) Vorbit cu un avocat specializat pe daune si as da in judecata in gramada pe Zafioros si compania de asigurare.
3) Ala va trebui sa declare in instanta ca a lovit masina ta. Cum tu nu erai acolo va trebui sa spuna cu gurita lui cum a lovit-o. Apoi pe baza deciziei instantei vor trebui sa te despagubeasca.
4) *** - editat de moderator
Incerci sa convingi intr-un mod civilizat si corect pe vinovat sa te despagubeasca. Nu cumva sa-l ameninti sau mai rau, ca doar suntem civilizati, ce mama zmeului. (asa e bine dom' sef?)

5) O repari cu piese de SH si uiti de toata isprava. Iti faci CASCO la troaca si RCA la EUROSPANAC si nah, poate peste vreun an cand vine iarna, si mai departe nu mai scriu ca-s vigilenti moderatorii......te prinzi tu!

Bun, daca mi le editezi mie, editeaza te rog si cuvintele gen pacaleala, ca poate minte initiatorul topicului in timp ce EUROINS e cea mai serioasa companie de asigurari de pe pamant.

Punctele 4 si 5 sunt un pamflet la adresa asiguratorilor *** si vor fi tratate ca atare.
adi_ar
Atentie la limbaj si instigari la violente/distrugere! Urmeaza sanctiuni!

Revenind:
Pentru a-l da in judecata pe vinovat:
1 - trebuie sa existe dovada vinovatiei (proces verbal de constatare sau martor) !!!
2 - actiunea se deschide impotriva vinovatului (insa procesul se deruleaza in realitate impotriva societatii de asigurari), atata vreme cat exista o asigurare valabila. Este important cum se formuleaza actiunea, functie de dovezi si argumente;
3 - pentru a pregati actiune in instanta, este nevoie de comunicarea scrisadin partea asiguratorului referitor la daunele constatate (pv constatare) si motivele pentru care se respinge despagubirea. Functie de aceste elemente se va deschide actiunea. Ce s-a spus pe la colturi de un inspector sau altul, nu prea conteaza!
Atentie, daca ai semnat PV constatare cu mai putine daune decat au fost in realitate ... asta este, nu prea mai poti reveni decat relativ la avarii ascunse, constatate in service, dupa demontare, avizate apoi de asigurator.
4 - pana la inceperea unei actiuni, ori lamurire cel putin, recomandarea mea este sa nu repari nimic!!!

Depinde mult ce s-a semnat pana acum!
dizzy
Si daca acea mirifica companie de asigurari nu vrea sa ii dea un raspuns scris de refuz ce faci domnu moderator?
Ete-asa nu vrea hartia mea sa scrie. Nu scrie pixu domnu'
kxz
daca nu vor, te duci la csa.
dizzy
Si aia de la csa iti zic: Nu putem face nimic daca nu ai refuz de la Compania Mirifica de Asigurari
Pardon, deja i-au dat o , hmmm cum sa exprim asta cilivizat, partida de relatii nepotrivite aia de la CSA.
aleksanders
tu depui catre asigurator o hartie cu cerintele tale care este si inregistrata- asiguratorul este obligat prin lege ca intrun interval de timp sa iti dea un raspuns - deci nu e ca nu ii scrie pixul - si daca el nu face nicio miscare in timpul ce il avea poti incepe actiunea judecatoreasca
Madriann
Faine masuratori dar ai ceva diferente (6-8 cm). Pozele le-ai facut cu vecinul in masina? icon_mrgreen.gif
adi_ar
In general se merge pe intimidare si razboi psihologic in chestiile astea. Vorba aceea ... este o chestiune de bani!

Gandit logic, trebuie sa existe dovada fiecarei actiuni, inclusiv aceea de buna credinta in incercarea de conciliere (ca este vorba de recuperarea unor sume de bani).
Nu va primesc cererea (adica n-o inregistreaza/stampoleaza? Nu-i nimic, trimiteti recomandata cu confirmare de primire!
Nu va dau raspuns? ... este si asta un raspuns, inclusiv pentru instanta, daca aveti dovada solicitarii!
maho
@Andy_ACS: cred ca-ti aduci aminte, s-a rasdiscutat chestia cu cei 2 tepari - "asiguratori". Din pacate, nu toti conducatorii auto citesc forumul asta, cu problemele discutate, si, mai rau, o parte din membri isi asuma un rca la ei, in cunostinta de cauza. Pe principiul "corb la corb nu-si scoate ochii", CSA-ul n-o sa le faca (mai) nimic, cel mult o amenda de forma (doar de pe urma lor traiesc). Doar falimentul ii poate scoate pe astia definitiv din circulatie.
Eu am mai zis-o, in caz de accident cu unul cu rca la astia, mers direct la politie, fara discutii de "amiabila", etc. Si, in masura in care se poate, banu' jos imediat !
Catalinmodena
Judecata si gata.Insa,parerea mea,trebuia mers la politie imediat dupa accident,se facea proces verval,se stabilea o vinovatie,si poate altfel stateau lucrurile.

Acum,vecinul are o atitudine de nesimtit,insa ce vina are el?A avut RCA valabil?Firma este acreditata de CSA?Din pacate asta este situatia.
Astia de la CSA stiu de problemele societatilor,gen Carpatica,insa nu fac nimic.Acolo este buba!

Spor in rezolvarea situatiei,si repet,trebuia mers la politie!
Cosmin1183
Asa cum am promis, revin dragi prieteni cu amanunte!

Azi de dimineatza am vb cu un avocat care m-a lamurit cum sta treaba. Dar sa o luam metodic.
În primul rand, valoarea actuală pe piata a masinii mele este evaluata undeva pe la 12.000 de lei. Costurile cu deschidrea unui proces sunt urmatoarele:
- constatare pentru deviz la reprezentanta Renault 150 de lei
- consultanta juridica la avocat 200 lei
- constatare expert a dinamicii accidentului pana la 1.300 de lei
- 7% taxa timbru din valoarea sumei cerute in instanta. Adica daca cer dublul pagubelor de pe deviz, care se ridica la 4.000 de lei, doar piesele avariate, fara manopera + cheltuieli de judecata estimate la minim 500 euro onorariu avocat + costurile de mai sus fac ca simpla actiune de punere pe rol a dosarului sa se ridice la vreo 9.300 de lei. si ma intreb retoric - Merita?!?!?!?
Cam astea sunt costurile de judecata!

PS- Mi-am informat vecinul care a intrat in blonda mea, la harneala, ca il voi da in judecata, iar costurile pentru el vor fi mult mai mari, si asta in speranta ca poate isi revine si ma despagubeste. Mai ales ca, i-am spus ca am gasit un magazin unde valoarea la toate piesele se ridica la 2.750 de lei, iar daca mergem la dezmebrari le putem lua mai ieftin. Dar,... degeaba, raspunsul lui a fost acelasi, ba chiar in momentul in care i-am spus ca avocatul meu va solicita in instanta parerea unei comisii medicale cu privire la faptul daca ai dreptul sa conduci la nici 4 luni dupa ce ai suferit o operatie de montare de stenturi la inima sau bypass - cava de genul, asa cum a facut el. "Ma doare in p... ma, ti-am dat asigurarea, ... da-ma in judecata, sa ma aresteze astia, oricum eu nu vin nici la concilierea amiabila, o sa vina avocatul meu! Nu ma intereeseaza, poti sa ti-o faci, dar eu nu-ti cumpar nimic! Nu ma intereseaza de unde-ti iei piesele, ca nu le iau eu!" - acesta a fost raspunsul lui.

Tot azi am luat declaratie si de la martorul care a fost cu el in masina, si m-am crucit. oricum am anexat-o sub forma de jpg-uri, dar e incredibil. Magarul nu a spus ca mi-a lovit blonda de mai multe ori, ca la primul impact nici macar nu a coborat sa vada ce mi-a facut la masina si nici ca martorul il implora sa ma sune!
Aruncati si voi o privire pe declaratie si spuneti-mi ce parere aveti!
Am atasat dragi prieteni constatarea amiabila de accident si procesul verbal al inspectorului de la Euroins.

Tot azi incerc sa i-au declaratie si de la cel de-al doilea martor, asa ca urati-mi bafta! smile.gifsmile.gifsmile.giftongue.gif

Oricum, cred ca-mi fac o asociatie sau fundatie pentru toti cei care sunt pacaliti de asiguratori, pentru cei ca mine, care nici macar nu erau in trafic, nici in masina in momentul accidentului si care sunt obligati sa-si repare masina pe banii lor desi nu au nici o vina.

Rusine, rusine, si haideti sa ne unim fratilor ca nu mai tine cu astia!

UN "FRAIER" CA MINE NU POATE FACE PREA MULTE, DAR DACA SUNTEM MAI MULTI... CINE STIE!

PS- draga Mariann, uita-te mai bine la poze, le-am facut si io cum m-am priceput, dar sa nu exageram, ca nu e diferenta de 100 de cm! Cat despre modul in care am facut pozele, simplu, si la ora actuala masinile din foto stau parcate una langa alta tongue.gif:)
- si tu ai dreptate Catalinmodena, dar nu eu am intrat in masina lui! Mi-a dat asigurarea, dar daca euroins a refuzat sa ma despagubeasca, nu era normal ca vecinul, mai ales ca mie mi-a fost mila de el, ca in seara aia se ruga de mine sa facem amiabila, ca-i da amenda, ca e bolnav, ca are suparari, iar acum cand stau cu mortu in parcare sa se dea lovit ca pe el nu-l intereseaza?

M-am saturat sa tot fim luati de prosti!
shade4free
QUOTE(crisolro @ 23 Mar 2012, 09:07)
colegul cu masina lovita nu are calitate procesuala pt. a da in judecata Euroins si actiunea va fi respinsa din start
zafirosu are obligatia de a suporta prejudiciul cu RCA-ul propriu sau altfel; se pare ca nu a resusit cu RCA-ul, deci trebuie altfel si nu are decat sa se ia la tranta cu Euroinsul pentru a fi acoperit
nu e o actiune complicata, care sa aiba costuri mari si sa impuna prezenta unui mare avocat iar cheltuielile pot fi recuperate + ca exista sanse majore ca zafirosu sa revina la sentimente mai bune cand va auzi ca va fi dat in judecata sau la primirea citatiei
raman la parerea ca omul nu era tocmai apt pt. a se afla la volan avand in vedere descrierea incidentului (daca a fost asa cum l-a descris colegul); de ce insist pt. varianta asta: e bine ca atunci cand sunteti loviti sau chiar loviti, sa fiti atenti la starea celulalt sofer si adca aveti dubii ca e baut etc. nu stati pe ganduri si chemati politia si veti avea sanse mai mari sa se faca dreptate
*Hai salutare
in ultima fraza spuneai de starea celuilalt sofer,probabil baut
Anul trecut stand la trecere sa treaca 4 femei,am fost lovit de un passat care avea dupa martori cam 80 la ora.Impact ce s-a lasat cu multe pagube la viteza aia
Soferul passatului,baut,politistul spune asa la ochi ca nu este baut,la inceput nu am priceput(politist ce a fost coleg cu mine de munca)
La politie ,poiltistul mi-a spus ca este constient ca ala este baut,dar daca ii pune fiola trebuie sa faca proces,si daca este baut,ii pica asigurarea(casa de asigurari nu despagubeste daca soferul este sub influenta bauturilor alcoolice) .Asa ca eu trebuia sa ii spun lui sa imi repare masina cu banii lui,daca nu vroia,trebuia sa o fac cu banii mei,si apoi sa il dau in tribunal.,sa ne lalaim,si la final sa spuna ca nu are bani,si gata,Asa ca politistul m-a invatat sa trec peste treaba cu bautul,si sa iau asigurarea. Am facut masina fara probleme,deci atentie la treaba cu soferul baut
kikked
De Casco la Euroins ce parere aveti, ca am o oferta buna.
Markos
Merita! Nu mai sta pe ganduri.
Cosmin1183
Fii foarte atent si cu de-al de CASCO la Euroins. Tot in familie, fratele meu si-a luat motor, casco la Euroins, la nici o saptamana unul trece pe rosu si-i face motorul zob, dar si pe el il lasa cu handicap. Cu greu au acceptat dauna totala la motor, iar din cei 14.000 de euro cat a dat pe el fratele meu, de la mirificul asigurator Euroins a primit doar 7.500 de euro, si asta dupa ce frati-miu a tot facut cu avocatul nenumarate negocieri.

Asa ca, Euroins, Carpatica sau Uniqa... Nuuuuuuuuuuuuuu!

La RCA gandeste-te la cel pe care-l lovesti si la buzunarul tau, caci actiunile lui in instanta se vor indrepta in cele din urma spre tine.
La CASCO, ai mai sus un exemplu! - si la ora actuala, dupa 4 ani de la eveniment se judeca in continuare pentru ca nu vor sa-i plateasca despagubirile integral, cheltuielile cu judecata, cele medicale si daunele obtinute.

Fratilor, nu va bucurati de oferta, indiferent de cat de putini bani aveti, ci intrebati-va de ce v-ar face cineva o polita ieftina, dar care ofera, chipurile, aceleasi avantaje ca cea de la Allianz, Asta, Ominiasig sau mai stiu eu ce companie de asigurari...!
Victoras2001
QUOTE(Andy_ACS @ 23 Mar 2012, 00:55)
Nu inteleg cum CSA permite unor firme gen Euroins si Carpatica sa faca RCA.
*


radmasa.gif
La mine pur si simplu tipa la telefon. Daca eram fata-n fata probabil ca ma pocnea domnul de la CSA.


QUOTE(adi_ar @ 23 Mar 2012, 09:30)
Atentie la limbaj si instigari la violente/distrugere! Urmeaza sanctiuni!
*


Ma rog... E singura satisfactie pe care o poti avea in lupta cu societatile de asigurari de teapa alora (nu le zic pe nume ca treci la sanctiuni).
E o mica ipocrizie faptul ca ne gandim toti la ce le-am face astora, dar, pe forum, suntem monumente de politete si amabilitate. wink.gif
BZN
QUOTE(Cosmin1183 @ 23 Mar 2012, 22:09)
...
La CASCO, ai mai sus un exemplu! - si la ora actuala, dupa 4 ani de la eveniment  se judeca in continuare pentru ca nu vor sa-i plateasca despagubirile integral, cheltuielile cu judecata, cele medicale si daunele obtinute.
...
*Sper ca nu se intelege ca as apara Euroins, insa, o mare parte din cheltuielile mai sus mentionate, nu tin de CASCO ci de RCA a vinovatului.
tribunul
QUOTE(BZN @ 24 Mar 2012, 10:55)
Sper ca nu se intelege ca as apara Euroins, insa, o mare parte din cheltuielile mai sus mentionate, nu tin de CASCO ci de RCA a vinovatului.
*Omul zicea ca avea casco la motor, facut la Euroins .... cum nu tine de Casco? Atunci de ce si-a facut Casco.

Tine fix de Casco, apoi e treaba lui Casco sa-si recupereze banii de la RCA.

Unul din motivele pt. care am Casco este si acela ca sunt multe masini asigurate la firme gen Euroins.
BZN
CASCO nu acopera cheltuieli medicale si de judecata, nici daunele morale. Astea trebuiau obtinute direct de la Asiguratorul vinovatului.
tribunul
QUOTE(BZN @ 24 Mar 2012, 11:28)
CASCO nu acopera cheltuieli medicale si de judecata, nici daunele morale. Astea trebuiau obtinute direct de la Asiguratorul vinovatului.
*Casco asigura si persoanele aflate in masina, desigur contra-cost.
Depinde de fiecare contract in parte, si de cat e dispus asiguratul sa plateasca.
BZN
Exceptii care intaresc regula.
Scuze de off, gata.
tribunul
QUOTE(Cosmin1183 @ 23 Mar 2012, 23:09)
Fii foarte atent si cu de-al de CASCO la Euroins. Tot in familie, fratele meu si-a luat motor, casco la Euroins, la nici o saptamana unul trece pe rosu si-i face motorul zob, dar si pe el il lasa cu handicap. Cu greu au acceptat dauna totala la motor, iar din cei 14.000 de euro cat a dat pe el fratele meu, de la mirificul asigurator Euroins a primit doar 7.500 de euro, si asta dupa ce frati-miu a tot facut cu avocatul nenumarate negocieri.


Io asta am inteles, la un motor nou, de o saptamana vechime, il face unul dauna totala, iar casco ii da jumate din valorare motorului, si astia dupa multe negocieri.

Dupe mine, vina in mare este a asiguratului, care se duce dupa ce-i mai ieftin care intodeauna este si cel mai prost, dar si a statului care "ocroteste" genul asta de firme.

Daca vrei sa sapam mai adanc, de vina este saracia.
bigpostman
Ma scuzati stimati colegi..........dar pe bune,ce vina am eu ca aceste firme sunt tolerate in sfera asta a asigurarilor???????????Daca diferenta intre o firma"'PREMIUM"si una ""BAD-NAME""pe un an de zile este de 150 lei,ce argumente ar trebuii sa gasesc eu ca sa platesc pe praful asta din tara asta diferenta aceasta??????????????????????Daca de ex.""ti-ar"" mai trebuii exact 150 lei ca sa achiti intretinerea la bloc si nu ai mai avea de unde sa ii iei si miine prin absurd ti-ar expira RCA-ul.......CE""AI""ALEGE??Si de ce sa fiu eu tarat prin tribunale in conditiile cand eu am respectat cu exactitate legea??????Dar daca esti la o firma pompoasa si te trezesti ca ai si tu in 15 ani de soferie si de cotizare anuala un accident din vina ta(bine nu ca ametitul asta in parcare) si MAREATA ta firma nu plateste regresul catre nevinovatul accidentat........ atunci ce mai alegi???????????150 lei in bugetul familiei........sau in bugetul de vacanta din BAHAMAS al asiguratorilor??????????????????????????????????????????????????????
argon
QUOTE(bigpostman @ 24 Mar 2012, 17:15)
Ma scuzati stimati colegi..........dar pe bune,ce vina am eu ca aceste firme sunt tolerate in sfera asta a asigurarilor???????????Daca diferenta intre o firma"'PREMIUM"si una ""BAD-NAME""pe un an de zile este de 150 lei,
*Nu ai idee ce vorbesti, diferenta la RCA poate fi muuult mai mare. Cand am facut ultimul RCA pe un an am dat vreo 250 lei la Astra, si oferta de la Alianz sau Generali era 1200 lei, acelasi sofer, aceasi masina , fara malus. LA carpatica sau Euroins era mai ieftin, deci Astra ar fi solutia de mijloc ca sa zic asa.
Markos
De unde drec ai scos 1200 de lei un RCA?!? ohmy.gif
george_slz
Cica asa e, la 1,4 litri, sub 30 de ani si cu oua in chiloti valoreaza 1200 ron la Tiriac...
In schimb peste 30 de ani, pretul scade si se aliniaza la bcr asig si la altii mai decenti.

Pretul ala, practic e o bariera, e o usa inchisa in nasul celor care vor sa creasca riscul de plata a lu' Tiriac, dar numai Dumnezeu si contabilii de la Tiriac stiu ca sunt multi fraieri care nu se prind si platesc pretul ala....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.