Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Noaptea Muzeelor la Muzeul Aviației din București
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Stiri > Stiri (Non-Auto)
aripiromanesti
Daca vrei să descoperi lumea aviației și aeronauticii românești, să afli lucruri captivante despre exponatele cu valoare istorică de la Muzeul Național al Aviației Române, atunci primește invitația Asociației “Aripi Românești” de a vizita muzeul cu ocazia Nopții Muzeelor. Nu uita să adaugi data de 19 mai 2012 în calendarul activităților tale. Te așteptăm la Muzeul Național al Aviației Române, din strada Fabrica de Glucoză, nr. 2-4, sector 2, București, începând cu ora 21:00. Asociația “Aripi Românești” te invită la Noaptea Muzeelor pentru a te delecta cu poveștile despre viața și activitatea aviatorilor din România.

Iată una din acestea:
În 2 octombrie 1931, Smaranda Brăescu a decolat la bordul unui avion, de pe aerodromul din Pipera. Aceasta stabilește “Record național absolut”, fiind decorată cu “Crucea de aur a Virtuții Aeronautice” – cea mai mare decorație a aviației militare, din acele timpuri, urmând ca în 19 mai 1932, românca noastră să fie proclamată învingătoarea recordului mondial de coborâre cu parașuta.

Asociația ”Aripi Românești” este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este promovarea aviației și a zborului în toate formele sale.
aripiromanesti
Asociația “Aripi Românești” îți deschide poarta către Muzeul Național al Aviației Române, din strada Fabrica de Glucoză, nr. 2-4, sector 2, București, în data de 19 mai, a.c., începând cu ora 21:00.

În incinta Muzeul Național al Aviației Române se află trei Hangare, declarate monumente istorice. În zona centrală a Hangarului I se află câteva avioane foarte valoroase: I.A.R. 813, care este unicat la nivel național, și I.A.R. 823, avion pe care foarte mulți dintre piloții de astăzi au învățat să zboare, în școala militară, avioanele de vânătoare cu reacție din prima generație Yak 23 și MiG 15, avionul Aero 45 și replica avionului I.A.R. 80, principalul avion de vânătoare al românilor în cel de-al Doilea Război Mondial, care a avut mai multe victorii decât înfrângeri.

Hangarul al II-lea este dedicat aviației reactive. Dintre exponante, poți admira: avionul MiG 17, care a avut radar de bord și motor cu postcombustie; MiG-ul 19, primul avion supersonic din dotarea aviației noastre și MiG-ul 21 F13, primul avion de acest tip care a aterizat în România.

Între cele două hangare, care adăpostesc expoziția de bază, se află un pasaj care păstrează aspectul unei străzi din Bucureștiul înterbelic, unde în vitrinele librăriei, chioșcului de ziare, cinematografului, cafenelei sau croitoriei pot fi găsite informații scrise despre aviația de altădată sau pot fi admirate uniformele de acum 70-80 de ani.


19 May 2012, 08:45:
Vă amintim că astăzi, 19 mai a.c., Asociația “Aripi Românești”, vă așteaptă la Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Aviației Române, începând cu ora 21:00.

Vizita la Muzeul Național al Aviației Române vă va fi răsplătită de expoziția care acoperă istoria aeronauticii române de la începuturi până la sfârșitul anilor ’60. Aceasta cuprinde: diorame, avioane militare, piese de artilerie antiaeriană, stații de radiolocație, uniforme de aviatori și costume de zbor, decorații, documente deosebit de valoroase.

Printre ordinele și medaliile expuse, un loc aparte și-l adjudecă Ordinul Național „Virtutea Aeronautică”, primul ordin de aeronautică din lume, instituit de regele Carol al II-lea, acordat în anul 1930.

Așadar, dacă vreți să descoperiți mai multe despre istoria aeronauticii române sau să vă delectați cu povești despre viața și activitatea aviatorilor din România, atunci vă invităm să vizitați Muzeul Național al Aviației Române.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.