Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alternator Dacia
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
ernestino
Buna seara tuturor!

Sper sa nu gresesc, dar eu asa stiu, ca in cazul unui motor electric de 1 kW (1,358 CP) consumul acestuia in sarcina maxima este de 1000 W adica 1 kW.

As dori sa aflu, care este consumul in CP (sau in WATT) al unui alternator de 50 Ah / 12 V (sa zicem de Dacie) ? Este principiul de calcul si in cazul invers, adica pentru a obtine cei 600 W (50 Ah X 12 V) ai alternatorului, avem nevoie tot de o putere minima care genereaza o forta de cel putin 600 W?

Si mai este ceva de mentionat aici. Acel alternator poate fi folosit la 1000, 2000... rpm, si si la 13000, sau mai stiu eu la cate rpm. Este evident, ca pentru o turatie mai mare, avem nevoie de o putere /forta mai mare pentru a-l mentine in functiune. Una este forta necesara pentru 1000 rpm si alta pentru a-l folosi la 8-10.000 rpm. Sau ma insel?

As dori sa aflu aceste valori de la cineva, care ma poate ajuta.

Studiile mele superioare nu sunt din domeniul electricitatii, mecanicii, sau fizicii, si nu prea ma pricep la aceste lucruri, si din pacate nici pe net nu am gasit raspuns la intrebarea mea. Sper ca nu am spus nimic la nelocul lui, dar daca da, imi cer scuze tuturor care sunt mult mai pregatiti in acest domeniu, cerandu-le sa ma lamureaca cu niste formule de calcul, sau cu valori fixe - daca exista asemenea valori in cazul mentionat mai sus.

Va multumesc tuturor!

:-)
bygy007
succes
cielo99
si rine cont de faptul ca tensiunea e cam 14.2 v nu 12v
krapcarasu
trebuie tinut cont de randamentul alternatorului, simplist , cu un consum electric de 600W ii faci motorului o frana de vreo 1 cp
PH-06-BOA
La un raport de transmisie de 1/1
ernestino
As dori sa folosesc un motor electric, pentru a pune in functiune acest alternator si din aceasta cauza doream sa aflu care este puterea sau forta minima necesara, pentru a folosi acest alternator la randamentul maxim.

Dupa cum am mai mentionat, 1,358 CP = 1 kW. E si normal, cu unui motor electric de o asa putere, nu reprezinta o problema sa puna in miscare un alternator de 600 W (sau ma rog, de 710W), nemaivorbind de motorul masinii, care pune in miscare tot autovehiculul.

Deci intrebarea este:

Ce putere ( cati Watti) minima trebuie sa aiba un motor electric pentru a putea folosi acest alternator la randamentul maxim, (avand in vedere si raportul de transmisie) si suficient de puternic insa, sa nu se se arda dupa cateva minute de functionare?


Minim W = ? - sub aceasta valoare motorul se va arde / nu va porni / nu va produce suficienta forta (rotatie) necesara functionarii alternatorului

Maxim W = ? - o valoare mai mare de aceasta este inutila, deorece acest motor va consuma energie electrica in plus (consum inutil)


Va multumesc inca odata tuturor pentru ajutorul acordat.
bygy007
QUOTE(ernestino @ 19 Nov 2012, 20:05)
As dori sa folosesc un motor electric, pentru a pune in functiune acest alternator

    Ce putere ( cati Watti) minima trebuie sa aiba un motor electric pentru a putea folosi acest alternator la randamentul maxim, (avand in vedere si raportul de transmisie) si suficient de puternic insa, sa nu se se arda dupa cateva minute de functionare?
       
*




poti folosi cu succes un transformator adecvat
krapcarasu
spune exact in ce scop ai nevoie sa antrenezi alternatorul , asa la general ti-as recomanda un motor asincron de mnim 1kW la 3000 ture
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.