Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cum va rotunjiti veniturile
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Zona Financiara
Pages: 1, 2
maho
QUOTE(RadulescuRomulus @ 26 Jun 2013, 12:08)
.. imi iau de-o shaorma cu de toate din banii pe cazare & mancare cheltuiti acolo.
deci nu dati cu piatra! la urma urmei, topicu este "cum va rotunjiti veniturile".
*


Fara a da cu piatra, dar de cand cheltuielile = venit, pt. cel care le face ?
Daca tot au scazut dobanzile la banci, de ceva investitii (de exemplu: agricultura, imobiliare, bursa, etc.) nu vorbeste nimeni ?
ionutctn
Pentru pariuri sportive trebuie bani multi si ponturi, atfel nu te scoti. Un meci pe bilet si suma mare. In afacerea asta mondiala sunt 5-10% cate scot bani din asta iar restul tot cotizeaza, cei ce joaca de la 3 meciuri in sus pe bilet.
Dominohunter
Sa iti zic sincer eu unul m-am gandit sa joc la bursa.dar ca sa fiu cinstit, nu ma duce capul chiar atit de departe.e mult de invatat si daca nu esti super analitic ai toate sansele fie sa pierzi banii fie sa te fure broker-ul.in agricultura, poate in zona ta sa mearga.in zona Timis de unde sint eu, te fura italienii de n-ai aer.si in imobiliare ca sa investesti iti trebuie si multi bani si mult timp.ca sa nu mai zicem ca domeniul e si in cadere libera de ceva timp.o alta chestie care ar putea sa mearga daca ai un vad bun ar fi sa devii broker de asigurare.dar costa si franciza aia destul de mult.dar daca ai vad bun, iti scoti banii.

Drumuri bune
SandelBS
QUOTE(Dominohunter @ 26 Jun 2013, 14:09)
Sa iti zic sincer eu unul m-am gandit sa joc la bursa.dar ca sa fiu cinstit, nu ma duce capul chiar atit de departe.e mult de invatat si daca nu esti super analitic ai toate sansele fie sa pierzi banii fie sa te fure broker-ul.
*





Nu inteleg faza cu furtul...te referi la cazul Sima? Ca sa investesti la bursa ai 3 optiuni:
1. Joci pe cont propriu (dar trebuie printr-un broker, ca sa ai acces la bvb sau alte burse)
2. cumperi ce vrei dar ai asistenta din partea broker-ului
3. Ii dai broker-ului putere deplina

Mi-aduc aminte ca a fost un caz cand unii aveau o firma fictiva de brokeraj si pacaleau clientii, dar te poti feri usor de astea, mergand la ssif-uri cunoscute si nu dupa comisioane foarte mici de tranzactionare (bvb isi ia o cota parte, deci e un nivel minim de comision)

Nu e o formula matematica prin care poti castiga la bursa. Am auzit inteligenti din astia care se laudau, dar e doar lauda de ei. Daca ar avea asa ceva, acum erau miliardari sau aruncati la crocodili de gangsteri. Nu includ aici oameni care pot influenta piata sau sunt foarte buni in probabilitati (ii poti numara pe degete).

Foarte mult depinde de noroc, dar trebuie sa citesti presa. Fara efectul de turma, nu are niciun farmec bursa.
Cum am spus si mai sus prefer produse cu risc ridicat, adica pierderi si castiguri mari intr-un timp scurt. Evident, nu e bine sa investesti sume mari de bani in astea.
De exemplu, produsul EBDAXTS27, un certificat de tip short, activ suport indicele DAX, castigi cand indicele scade. Astazi, la 10 45 era 8222 puncte, ceea ce insemna un pret de cumparare 16 lei/certificat. La 12 55 , valoarea DAX-ului era 8144, pret de vanzare minim 18.8 lei/certificat.
Un mic calcul, o scadere cu 0.95% (aproximativ calculul), a determinat o crestere a certificatului cu minim 17.5%, datorita efectului de levier (e o formula ce calcul cotatie). Bineinteles ca in sens invers, o crestere a activului suport, ar fi determinat o scadere a pretului certificatului, insa erau semne clare inca de ieri ca urmeaza o scadere. Vorbind in valori absolute, o investitie de 1600 de lei (100 certificate) determina un profit de 280 lei in 2 ore.

La actiuni e bine sa te concentrezi pe cele cu lichiditate ridicata si/sau care promit dividende mari.

Deci nu iti trebuie cine stie ce cunostinte, trebuie doar sa citesti publicatii gen bloomberg.com (eu nu prea citesc publicatii de la noi pentru ca nu sunt analize, doar constatari de cotatii si ca base si pdl sunt de vina pt tot).


P.S. Nu sunt broker, ma incadrez la categoria 1, joc pe cont propriu.
and_rei
Sa readuc un pic topicul la viata...Spalatoriile,vulcanizarile,service auto,magazin piese auto,taximetrie,astea o sa mearga indiferent de anotimp si criza.Omul e fudul merge cu masina clar.

@eu personal ma gandeam sa iau cateva aparate de cafea si sa le raspandesc prin oras...
Markos
QUOTE(and_rei @ 25 Aug 2013, 11:58)
@eu personal ma gandeam sa iau cateva aparate de cafea si sa le raspandesc prin oras...
*


Nu ți le fură țiganii?
and_rei
smile.gif).Nu le fura pentru ca nu le lasi pur si simplu pe strada.Gasesti locatii gen institutii,santiere,spitale,cladiri birouri etc.Inchei contract cu ei si dai drumul afacerii.
corbex
Cei care le au deja ti-au dat permisiunea sa le pui si tu, pe ale tale?
bion
biggrin.gif
Bussinessmanului nost abia daca i-au mijit tuleii si flocsii, sireacu de unde sa stie el cum e cu viata extrauterina si regulamentele in vigoare.
Maskatu
QUOTE(and_rei @ 25 Aug 2013, 12:34)
smile.gif).Nu le fura pentru ca nu le lasi pur si simplu pe strada.Gasesti locatii gen institutii,santiere,spitale,cladiri birouri etc.Inchei contract cu ei si dai drumul afacerii.
*


S-au gandit altii la asta inaintea ta. Acum piata este supra-saturata de automate cu cafea, suc, mancare, cola, red bull, etc.

Plus de asta nu este tocmai asa simplu. In primul rand ai nevoie de exclusivitate, adica sa pui aparatul undeva unde nu sunt altele. Si cum locurile deja bune sunt de mult ocupate, ai iar o problema.

Ai nevoie de oameni si pentru verificarea periodica a aparatelor, si alimentarea lor cu cele necesare... cafea, apa, lapte praf.

Cand pui totul pe hartie, treaba nu mai este asa simpla. Plus de asta o dracie de aparat mai sofisticat costa cel putin 1000 de euro. Inmulteste cu 4-5 aparate si deja ai de recuperat o investitie destul de maricica, corelata cu pretul unei cafele. O sa fie nevoie de multe cafele de 1 leu pentru a recupera 4-5 mii de euro. De profit nu mai zic.
Diac
Si curentul la alea cum se plateste?
and_rei
QUOTE(bion @ 26 Aug 2013, 18:05)
biggrin.gif
Bussinessmanului nost abia daca i-au mijit tuleii si flocsii, sireacu de unde sa stie el cum e cu viata extrauterina si regulamentele in vigoare.
*



Sper ca nu cu mine vorbeai stimabile.

Legat de pretul aparatelor le poti lua second undeva la 350-500 e sau noi la 2000e.Acum depinde de fiecare ce sortimente are si cate feluri de cafea/ceai.Pretul difera.Unele ok am gasit la 700e.Legat de locul unde le pui asta il gasesti singur ,sa fie aglomerat si sa nu fie un alt aparat prin preajma.

Curentul il platesti la institutia unde il ai,precum si chirie sau un comision depinde.Apa ii pui tu si nu nu ai nevoie de oameni sa se ocupe de ele o poti face si tu.In schimb iti trebuie service 50e/luna sau asigurare (depinde unde il ai).

Bafta!!!
Maskatu
Pai cumpara-ti si tu 2-3 si anunta-ne cum merge treaba. Daca merge bine ne luam si noi. biggrin.gif
SandelBS
Parca mistourile si caterinca nu erau permise pe acest topic. Asa zicea un moderator.

and_rei, nu merge ce zici tu. Ce tot incearca oamenii astia sa iti zica e ca proprietarii actualelor automate sunt unii d alde ceafa lata sau prieteni ai acestora care cica mai platesc si niste taxe de protectie, sau comisioane mai bine spus. Daca te duci si iti instalezi unul acolo s-ar putea sa ti-l cari in spate in secunda 2 de cand l-ai bagat in priza, daca apuci asa ceva.

Imi spunea cineva zilele trecute de agricultura. La 10000 EUR sa zicem poti cumpara in anumite zone 4-5 ha. Ai 2 posibilitati, ori il dai in arenda, unde venitul e parte din productie (de ex 700-1000 kg la grau/ha) sau bani si mai e si a doua posibilitate sa il cultivi. Culturile de preferat floarea soarelui, rapita, soia. De ex la rapita recolta cica ar fi 3-4 t/ha, iar pretul ar putea fi 1300-1500 RON/T. Deci un calcul simplu ar fi ca la un ha venitul ar fi 4000-6000 RON, iar cheltuielile ar fi maxim 2500 lei/ha, deci un profit minim de 1500 lei - 25-30% din investitie in cumparare teren. La suprafete mai mari costurile scad.

Deci cu 10 000 EUR din arenda s-ar obtine un randament de 5-10% pe an, iar din cultivare 15-20% sau mai mult, depinde de cultura, dar aici trebuie sa te si ocupi ca nu cumperi terenul si apoi mergi la banca sa ridici banii pe productie.
AndreiMR
Nu e asa simplu cu agricultura. Tu trebuie sa si vinzi ce cultivi acolo. Si aici e marea problema. Ca idee, stiu pe cineva care are afacere serioasa in domeniul asta, cultiva in principal rapita si o vinde la export...zicea ca iti trebuie macar 1500-2000 de ha ca sa faci o treaba serioasa, indiferent ce ai cultiva. In afara de asta, iti trebuie specialisti, utilaje, irigatii, si cu toate astea depinzi si de vreme...agricultura nu e ceva de "rotunjit" veniturile, cel putin nu la modul asta, cu cateva hectare cumparate. Decat daca vrei sa iti pui niste rosii, cartofi etc si sa mananci din productia proprie smile.gif

O idee de rotunjit veniturile: iti faci o pagina de facebook si vinzi nimicuri, mai ales aduse din China. O prietena se ocupa cu asa ceva, vinde posete, pantofi, gablonturi...tampenii de-astea. Ii ramane un profit de vreo 250-300 de euro pe luna, in conditiile in care nu face nimic altceva decat sa intre seara pe facebook, sa adune comenzile si sa comande apoi de la chinezi. Ca ocupatie pentru timpul liber merge...
cielo99
Eu am inceput de prin septembrie sa confectionez custi pentru caini. Merge treaba binisor pentru rotunjit veniturile dar nu este o afacare din care sa pot trai. Aduce un + de 500-600 de lei /luna ceea ce se simte la buget. Am profitat de cateva lucruri: am sculele si spatiul necesare si am mult timp liber pe care l-am valorificat partial, inca mai caut ceva sa umplu si restul timpului si pot oferi factura pe custile livrate, firma o aveam deja infiintata din 2011 si codul CAEN imi permite.
Investitii necesare: Materiale pentru prima cusa cam 250 lei (sunt materiale care se vand doar la pachet si un pachet ajunge la 3-4 custi, e vorba de polistiren si sindrila bituminoasa) Pret de vanzare aprox 275 lei dar la uramtoarele 2 custi investitia va fi cam de 130-150 lei. pe urma iar 250.
Scule necesare care le-am avut: masina gaurit, masina de infiletat cu acumulator, echer, ferastrau pendular (mai bun ar fi un circular de mana, urmeaza in viitorul apropiat) flex (am montat un suport cu scai pe el si smirghel pentru slefuit) compresor, pistol de vopsit (se pot inloci cu o pensula ), ciocan.
Am mai achizitionat o rindea electrica cu 125 de lei pentru a-mi usura munca.
Concurenta este ceva dar mai e loc pe piata, si am reusit sa ofer calitatea concurentei la un pret mai mic sau o calitate superioara la acelasi pret desi castig mai putin pe fiecare cusca decat concurenta imi fac clientela.
Livrarea custilor o fac eu in limita a 15 km de oras, pe leg deasupra pe Cielo.
Cam asa arata [attachmentid=1627923247]
corbex
Ar merge citeva degete mai lunga streasina. Cade ploaia prea linga baza custii.
b76bgaarh
motiv sa schimbe cusca mai repede.

bafta colegu.
cielo99
Mai repede se traduce 15-20 de ani. Le vopsesc cu Sadolin, imbinarile sunt etansate la montaj cu mastic, are picioare de 5 cm sa nu stea podeaua pe sol sa traga umezeala.

Oricum, eu am expus ideea de baza, cine are putin spatiu, un garaj cu curent electric e suficient, poate incerca. In prima faza am facut una mica pe care am fotografiat-o si am pus anunturi pe net, pe urma primele 2-3 facute le-am fotografiat pentru a putea pune mai multe poze. Comenzile au inceput sa vina mai bine dupa ce am pus poze cu 2-3 custi pe net. Fiecare isi poate face un model al lui.

Aia mica am ramas cu ea, toata lumea vrea mai mare ca nu tine nimeni pichinezii afara icon_mrgreen.gif

PS : Lasa Corbex ca o sa pun optional jgheaburi si burlane la cele full options.
corbex
O sa se simta omul obligat sa-si ia ciine cu pedigree. Nici asa nu-i bine.
VladSoare
Mult succes, colegu'!
Cînd am avut nevoie de căsuțe din astea, am umblat mult pînă să găsesc ceva ca lumea. Cam toate erau făcute la mișto. Pînă la urmă am luat ce-am găsit și le-am mai ajustat noi: pus carton asfaltat pe deasupra, că n-aveau, montat pe cărămizi, că n-aveau picioare, etc.
bogdanelkva
Mda,idei... asteapta nervos.gif
Ma gandesc la o plantatie de zmeura.Pamantul este,1 ha,apa este,la 40m de teren curge Muresul,pericol de inundatie nu cred sa fie,terenul e la 2 m deasupra nivelului raului, curent pentru instalatia de irigatii este la 100m,banii pentru demararea investitiei sunt,ma gandesc la piata de desfacere.Din ce m-am informat,cei 2-3 producatori din zona ori vand la galeata,ori prelucreaza zmeura.Si le merge.Pareri,idei? rolleyes.gif
razvantrc
mda, sa nu te trezesti cu zmeura culeasa de "diverse" pasari
Solenzul
Dar nu faci recolta mai bogata daca iei padurile la cutreierat? Cat sa plantezi si tu sa scoti de 2 galeti? In padure e plin si pe o suprafata mult mai mare. Zic si eu... ?!?
corbex
Poti sa incerci. Intretinerea culturii e simpla. Poti incerca s-o vinzi fabricilor de inghetata.
VladSoare
Zmeura nu-i pretențioasă, crește și se înmulțește singură, nu trebuie s-o gîdili mereu. Pune-o și vezi cum merge; mare lucru n-ai de pierdut.

QUOTE(corbex @ 12 Mar 2014, 19:48)
Poti sa incerci. Intretinerea culturii e simpla. Poti incerca s-o vinzi fabricilor de inghetata.

Fabricile de înghețată nu folosesc zmeură. Au chimicale cu gust de zmeură, care-s mai ieftine. tongue.gif
cielo99
Acum si decapotabila radmasa.gif [attachmentid=1627937174] [attachmentid=1627937175] si cum a dat primavara s-au rarit comenzile asa ca m-am reprofilat pe confectii metalice pe timpul verii si pe confectionatul custilor toamna-iarna.
Markos
QUOTE(cielo99 @ 14 Mar 2014, 19:47)
asa ca m-am reprofilat pe confectii metalice pe timpul verii
*


Ah, deci tu vinzi astea!
user posted image
cielo99
Nu, nu, eu sunt din Cluj, dar stiu 2 producatori, unul in Deva si unul in Medias icon_mrgreen.gif .
Eu sunt cu garduri, balustrade, copertine etc.
Cosmin.nova
alte idei oameni buni? laugh.gif
AR-18-MOS
Te apuci de barbut. rolleyes.gif
paul_p
Vezi ca era si un topic cu moderatori pe daciaclub. Nu stiu daca merge ca job full time, dar un part time cat sa-ti mai rotunjesti veniturile ar putea tine.
ecs17
daca te tine buzunaru..poti incerca cu bitcoins tongue.gif
JuniorF
In Romania,de ceva timp a inceput Reforma energiei electrice si a gazelor naturale.
In legea 123/2012 este mentionat faptul ca orice consumator casnic sau non-casnic isi poate schimba in orice zi furnizorul de energie si gaze.Schimband furnizorul beneficiati de o diminuare lunara a pretului facturilor,de un control permanenet al platilor si scapati de regularizari usturatoare.
A reusit cineva ceva in acest sens?
Markos
Ai PM.
gabize
Încearcă și el. Pe DC n-a avut noroc.
corbex
Cite trebuie sa iau ca sa am productie?
JuniorF
Sper ca discutiile sa se incheie aici,caci nu prea am timp sa intru pe forum des,eu am prezentat o oportunitate actuala,pentru ca am fost si eu la o prezentare si mi s-a parut ok,gandindu-ma ca avem pe aici oameni care colaboreaza in aceasta reforma deja.Nu imi trimiteti mesaje private,eu sunt nou in respectiva reforma..Poate sunt colegi care au reusit si in alte domenii ceva mai bine.Personal un potential crescut il vad in zona IT,daca avem colegi axati pe zona gamming sau apps,sa ne impartaseasca cate ceva util,ar fi bine,caci cred ca mai suntem pe aici cativa care vor sa reuseasca in aceasta nisa.
Markos
Ai PM.
JuniorF
Nu imi mai trimiteti PM,eu sunt foarte nou si este o activitate mai mult part-time,plus ca nu este voie sa ofer link-uri prin Pm sau cel putin asa am vazut in regulament,plus ca nici eu nu cunosc detalii foarte amanuntite si nu vreau sa ofer mesaje eronate.Motivul pentru care am prezentat acea oportunitate a fost sa vad daca este cineva implicat in ea si daca a reusit si faptul ca putem sa schimbam furnizorul,fiind vorba de o liberalizare.
sorin1983
@Markos: sper ca nu o faci iar!
JuniorF
Poate ar dori un moderator sa stearga postarile,inclusiv cea cu reforma,nu vreau sa creez dispute intre useri,iar motivul postarii a fost dorinta de a vedea daca a reusit cineva in asa ceva si de a aduce la cunostinta ca putem schimba oricand furnizorul.
corbex
Carte de munca faci? Dar nu sub 2500 net.
A, si inca ceva! Am un compas. Mi-as putea rotunji veniturile cu el?
meganus_bicorpus
Am cules merele la tara...daca vrea cineva cartoane de 20 kg cu mere la 35 de lei/cartonul (adica aproximativ 7 kg luate direct din piata) sunt deschis la discutii!
Merele sunt culese din livada bunicilor, mai multe tipuri specifice zonei pomicole Voinesti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.