Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Radio auto - nelamurire
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > In Car Entertainment
d1nu
Buna ziua ... am un Radio Lira , si vreau sa-l montez pe Dacie ... am 5 fire [ 2 pt. boxe si 3 mai groase ... la aceastea 3 : 2 rosii si unul roz care are 2 dungi rosii ] .. imi poate spune cineva care dintre acestea indica plusul ? Multumesc anticipat biggrin.gif = La revedere !!!
val2011
Eu stiu cand am pus radio pe masina a avut 2 fire pe +.
ChrisSs
Salut, din ce spui acela roz cu 2 dungi rosi ar trebui sa fie masa (sau minus) si din cele 2 rosi unu trebuie sa fie + permanent (de memorie care iti tine memorate setarile) si celalalt se leaga la plusul de la contact.
Nu ai cartea tehnica de la el?
B17XGG
Memorie ?? Lira este un aparat vechi produs de Tehnoton prin anii '80. Acord cu inductanta variabila (manual, din buton). S-a produs in doua variante: cu montare directa si cu halter (pentru evitarea furtului), situatie in care este prevazut cu conector. Are 3 lungimi de unda (comutabile din clape): lungi, medii si scurte (toate AM).
Normal, ar trebui sa aiba 3 fire: unul rosu, mai gros, pt.+ si doua pt. difuzor (nu este stereo), masa se conecteaza la surubul central spate de pe carcasa, antena are priza ei. Deschide-l si uite-te de unde vine puzderia aceea de fire (?).
bygy007
din ce vad eu trebuie sa aibe 4 fire , 2 alimentare 2 difuzor , masa e ala care da cu carcasa , sint 2 fire minusul si unu de la difuzor , al 5 lea poate fi iluminatul , daca pui o poza cu circuitul poate iti spun , da sa fie clara
Ov
auzi la ei, memorii, afisaj iluminat radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

uite aici cum vin firele: [attachmentid=1627865353]

daca ai nevoie iti pot trimite pe mail (sa-mi dai un mesaj privat cu mailul tau) manualul de reparatie wink.gif
bygy007
io ma refeream doar la becurile care se aprind odata cu pozitiile smile.gif sa vada omu scala
B17XGG
La vechile aparate iluminatul scalei se realizeaza numai la conectarea din butonul asociat cu volumul. Nu exista fir separat de la pozitii despartit cu o dioda interna de plusul alimentarii pentru a se ilumina si la actionarea butonului pe timp de zi. Schema postata de @Ov confirma ceea ce am spus mai sus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.