Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Despagubire RCA
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Asigurari si Daune Auto
aLecsunder
Salutare! Am cumparat o Laguna II de la o societate. Aceasta a facut factura de vanzare si a scos masina de la fiscal. Eu nu vreau sa platesc taxa ridicola dar urmeaza sa imi expire RCA-ul. Polita se face conform talonului dar intrebarea mea este daca asiguratorul va despagubi in caz ca fac vreo boacana ori daca asiguratorul unuia care intra in mine ma va despagubi.

De precizat ca n-am bagat masina la fiscal sa platesc impozit dar o voi face zilele astea.
george_scala_2004
rca pentru o masina care urmeaza sa fie inmatriculata este mai mare decit una deja inmatriculata... blink.gif de ce? habar n-am...sa nu uitam ca masina are rca valabil pe numele fostului proprietar pina la data la care noul proprietar se duce sa o inscrie la politie...

sa recapitulam: fostul proprietar are rca valabila...vine masina...noul proprietar face o alta rca pentru inscriere...numai ca chiar si b6 suma de plata este mai mare decit a fostului proprietar...si o perioada aceeasi masina are doua rca, chiar daca prima nu mai este valabila... wacko.gif

nu mai pricep nimic... sad.gif ohmy.gif
adi_ar
Asigurarea odata incheiata este valabila pana la expirarea termenului de valabilitate sau pana la reinmatricularea autovehiculului.
Exista posibilitatea ca un autovehicul sa fie asiguat RCA la 2 societati! In caz de accident, puteti utiliza oricare dintre asigurari, cu conditia sa folositi doar una. Daca se vor solicita despagubiri pe ambele polite pentru acelasi eveniment, se va considera tentativa de frauda.
Bonusul nu se transmite la vanzarea autovehiculului! Criteriile de stabilire a pretului RCA nu au nimic de-a face cu nou/vechi inmatriculat.

T.rac3Er
rca se calculeaza simplu.
daca pe numele noului proprietar mai figureaza alta masina (fie ca a avut alta a vandut-o dar inca in baza de date nu s-a operat modificarea) RCA are B0
daca a avut alta masina, a vandut-o si nu mai figureaza pe numele lui, atunci pe noul autovehicol se va putea face RCA cu continuarea clasei de bonus/malus precedenta.

maximul este B8, de cand s-a introdus sistemul.

depinzand de proprietar sumele variaza destul de mult, caci exista criterii de varsta, etc...de preferat sa se puna pe numele parintilor, ca altfel tanarul plateste de il iau toti dracii
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.