Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: O nelamurire !
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Diverse - Dacia Solenza
jhony95
[B]In primul rand Bine v-am gasit ca tot sunt nou pe aici si in al doilea rand imi cer scuze ca ma repet cu topicul ! Am cumparat o solenza an 2004 benzina ,proprietarul cunoscut ,in fine ! Masina a fost scoasa de la el de la financiar si trecuta la mine si acolo mi-a trecut instrainat catre ...si la data de ... . Ca sa merg linistit ,am oprit intr-o zi la un nenea politai de la circulatie si l-am intrebat daca pot sa circul cu masina daca mi-a scris pe talon . Mi-a raspuns ca pot sa circul fara probleme atata timp cat masina nu a fost radiata . Acum ,nu stiu ce sa cred , voi ce parere aveti ?
MyKe89
Daca ti-a scris pe spatele talonului "Instrainat catre ... la data de ...", ai 30 de zile la dispozitie sa o inmatriculezi.
Maskatu
Ce sa mai inmatriculeze ca la euro 2 taxa sare de 1500 de euro, iar la euro 3 este undeva la 1300. Cel putin asa imi arata mie calculatorul anaf.
MyKe89
Maskatule, tot respectul, dar ca moderator te intreb: ce treaba are taxa cu subiectul topicului?
Maskatu
Dupa cele 30 de zile nu mai poate sa circule cu ea daca a fost trecut in talon instrainat catre initiator. Deci trebuie sa o inmatriculeze. Ca sa faca asta trebuie sa plateasca taxa. Nu vad pe nimeni sa plateasca 1300-1500 de euro pentru o masina care are (sau nici nu mai are) aceeasi valoare de piata.

Si parca nu e nici ok sa ai la financiar masina pe numele tau si la politie pe numele fostului propietar.
MyKe89
Ba mai poate circula, dar va intampina probleme atunci cand se va hotari sa o inmatriculeze.
Maskatu
M-am uitat pe alte site-uri si zic ei ca daca circuli dupa cele 30 de zile te opreste politia, risti dosar penal..
QUOTE
Ba da, discuti despre dosar penal.

Deocamdata este o masina inmatriculata, dar in 30 de zile de cand vanzatorul a scos-o de la impozit, se radiaza din oficiu (AFP comunica DRPCIV radierea fiscala iar DRPCIV dispune radierea din circulatie).

Asta daca nu vanzatorul a radiat-o mai devreme, ceea ce se poate intampla daca vanzatorul nu vrea sa aiba batai de cap pentru o masina pe care a vandut-o. Sunt pline netul si presa de povestiri in care X a vandut masina lui Y, dar Y n-a inmatriculat-o si toate amenzile si pagubele rutiere veneau inca pe numele lui X. Multa lume stie asta si dupa vanzare se duce si o radiaza a doua zi, in temeiul art. 24 alin. (2) lit. ( d ) din Ordinul 1501/2006 .

Intr-o atare situatie, tu mergi cu numerele si talonul vechi, radiate din circulatie, ceea ce reprezinta infractiune. La orice simplu control te depisteaza.

Da, e posibil ca vanzatorul sa nu fi radiat masina si da, e posibil ca AFP sa nu comunice radierea fiscala la DRPCIV si da, e posibil ca DRPCIV sa nu dispuna radierea din circulatie, dar de-aici pana la a spune ca poti conduce linistit e cale lunga.

Art. 24.Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligați să solicite radierea din circulație în termen de 30 de zile de la data:
-când vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unități specializate, în vederea -dezmembrării;
-scoaterii definitive din România a vehiculului;
-declarării furtului vehiculului;
-trecerii vehiculului înregistrat în proprietatea altei persoane.
jhony95
Eu am intrebat si la informatii la Pipera daca pot sa mai circul ,si a zis ca nu am nicio treaba ,si pe unu la circulatie ,a zis la fel ,ca sa am asigurarea si itp-ul valabile ,rovinieta ,pot sa circul pana o inmatriculez ,atata timp cat masina nu a fost radiata si eu platesc impozitu si toate taxele ,nu stiu de ce nu as putea sa circul pe numerele lui si scris alea pe talon ..!? Si am inteles ca pot sa mai fac la notariat ,nu procura ,o declaratie cum ca eu nu i-am dat lui toti banii si ca nu imi face actele pana nu ii platesc banii...
fuzzzy
La cum te-ai exprimat mai sus, si eu iti pot spune ca n-ai nici o treaba...
cata82
O radiaza de la Administratia vanzatorului apoi timp de 30 de zile ai timp sa o inregistrezi la Administratia Sectorului/Municipiului de care tu aparti, apoi daca nu ai inscris-o la Administratie te va amenda (Administratia) cu 120 ron in 48 de ore, contravaloarea amenzi, depinde de Administratie.
Cat timp ai un act de vanzare cumparare (factura, contract) asupra ta (in original) politia rutiera nu-ti poate face absolut nimic, cu conditia ca ITP-ul sa fie valabil, RCA-ul valabil, rovinieta valabila.
Maskatu
Bun bun. El deja a luat-o in evidenta la financiar dar nu si la politie. In cazul asta ce se intampla? Si eu cand am vandut scorpio acum 3 ani am facut la fel. Am radiat masina dar nenea ala nu a fost nici la financiar nici la politie si a abandonat masina.La financiar nu mai este pe numele nimanui iar la politie banuiesc ca a ramas pe numele meu.
fuzzzy
1- talonul cu inscriptia "instrainat catre" se poate schimba pe motiv de pierdut/ distrus foarte usor.. pe bani, bineinteles, la pipera.

2- actul de vanzare-cumparare a fost facut deja, tu mai trebuie doar sa o inscrii la politie, ceea ce in 30 de zile de la data instrainarii va trebui sa o faci, daca circuli cu ea asa se numeste ca nu este inmatriculata, daca imi aduc aminte e caz de dosar penal...

3- cata minte iti trebuie sa faci repede actele apoi sa iti dai seama de taxa pwl!! si sa intrebi mai bine pe forum, ca poate gasesti vreo solutie de ocolire a legii... pai te-ai bagat deja in rahat, cine vrei sa te scoata, niste necunoscuti binevoitori? hai pe bune...

p.s.: am indoieli serioase in legatura cu ce i-ai intrebat pe cei de la pipera de ti-au zis ca poti sa circuli cu masina linistit....

6 May 2013, 11:51:
@Maski: tu trebuie sa le aduci politistilor de la pipera o dovada in sensul ca tu ai vandut masina la data de "x" si cu asta ar trebui sa poti sa o radiezi din baza lor de date, desi asta ar fi trebuit sa se intample automat cand ai facut actele de vanzare-cumparare si ai scos-o de la financiar....
Maskatu
In mod normal el trebuia sa se duca la financiar pentru luat in evidenta, apoi politie. Dar nu a facut-o. Ma indoiesc ca exista o legatura intre baza de date de la administratia financiara si cea a politiei...

O sa fac un drum sa intreb ce si cum. Oricum eu am act vanzare cumparare si actele de radiere de la financiar plus copii de la talon si certificat ca doar originalele sunt la ala.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.