Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: alimentare gresita cu combustibil
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Diverse - Dacia Solenza
ionete vali
Ce este de facut in cazul cand in loc de benzina alimentezi cu motorina. Care sunt pagubele si la cat se ridica costurile? Multumesc!
neacsugabrie
Daca nu mergi cu ea,pagubele le calculezi singur:valoarea motorinei+valoarea benzinei pe care o mai aveai in rezervor+pretul manoperei de golire a rezervorului (daca nu faci singur asta).
sorin1983
vrei sa incerci sau ai comis-o deja?
Maskatu
Iti dai seama ca deja a bagat motorina. Pagubele difera in functie de cat ai mers cu ea. Trebuie sa dai jos rezervorul si sa il faci luna. Mai nasol cu scosul de pe cobducte, din pompa si din rampa.
corbex
Depinde care-i procentul de amestec. Cam pina 30% ai pagube minime. Motorul va merge, dar prost. Nu se va strica nimic. La o cantitate mai mare de motorina, scoti furtunul de la rampa, il prelungesti pina la o galeata si pui cntactul. Golesti cit poti din rezervor,apoi pui benzina. Nu e nevoie de nici o spalare. Benzina insasi e cel mai bun detergent.
Am alimentat (afara era intuneric, eu am fost neatent), la fel ca el, dar in proportie de juma/juma, cu motorina. Dupa 2-3 sute de m a inceput sa mearga ca dracu'.
Nu m-am prins, am acuzat alte cauze si i-am dat bataie. Mergea cind in 2, cind in 3, cind perfect, la intervale scurte de timp.
Am facut aproape 400 km. La intoarcere am alimentat din nou, la aceeasi pompa. Atunci mi-a cazut fisa ca dimineata folosisem pistolul alaturat, care era de motorina. Am facut plinul cu benzina peste amestecul vechi rsmas si, dupa alte citeva sute de metri totul a reintrat in normal. De atunci am mai facut 50-60 de mii de km, masina nu se resimte in nici un fel.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.