Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Disponibilitate stocuri de piese originale, noi
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Diverse - Dacia Solenza
Tudor.T5
Se gasesc usor piese originale, noi pentru Dacia Solenza in prezent? Inteleg ca se asigura piese si consumabile 10 ani dupa iesirea din productie, prin urmare din 2014 de unde le-as putea procura? Cei cu modele Super Nova cum au procedat, le-au vandut, le mai detin? Am observat ca pe site-urile de anunturi modelul Solenza a devenit o raritate, le numeri pe degete si ma gandesc ca oamenii le pastreaza, avand in vedere timbrul de mediu.
Maskatu
Normal ca sunt o raritate piesele. Nu isi mai bate nimeni capul sa tina pe stoc piese pentru o masina ce nu se mai fabrica de aproape 10 ani.

Pentru super nova spre exemplu, nu mai gasesc cadru motor, oale, ax volan, radiator racire si alte elemente de caroserie sau piese.

Dacia nu tine cont de politica cu "10 ani". Face legea cum doreste ca deh... "suntem dacia si facem ce vrem".

In schimb avem "norocul" de piese compatibile, asa zisele piese de "srl". Care din pacate uneori sunt de o calitate foarte proasta. Costa cam jumatate din cat costa piesa originala dar nu rezista nici 10-20% din cat rezista piesa originala.

Si a doua parte buna este ca intr-un fel suntem "legati" de renault care a pus multe piese de pe masinile lor, pe daciile noastre... bucsi, pivoti, capete de bara, si altele.

Asta vine si cu o parte negativa. Preturi pe masura. Un rulment original Dacia-Renault costa 90-100 de lei. Nimeni nu tine cont ca masinile astea nu mai fac nici cat doua lazi de bere. Vrei sa circuli, vrei piese bune? Atunci scoti banul din buzunar.

Norocul nostru, celor cu super nova, este solenza. Multe piese se potrivesc. Rulmenti, discuri, placute, saboti, si multe altele.

Si norocul solenzarilor si dsn-istilor sunt piesele after market care se fabrica pentru automobilele renault.

In orice caz dsn si solenza au fost doua struto-camile. S-au pus piese de solenza pe ele dar intr-un haos fara de haos. Spre exemplu la dsn rulmentii pe fata sunt de doua feluri. Modelul de nova, cel vechi, si modelul de "renault", cei noi. Insa au fost puse la nimereala. Spre exemplu eu am modelul de renault, chiar daca a mea este din 2001, si teoretic ar fi trebuit sa aiba modelul vechi de rulmenti, adica cei de nova.

Bine ca pe spate rulmentii sunt la fel... super nova, solenza, logan, si multe alte modele renault.
Tudor.T5
Inteleg, presupun ca de faruri, geamuri (parbriz/luneta) si de alte elemente de caroserie nici nu mai poate fi vorba, dupa 10 ani.

@maskatu: "Si norocul solenzarilor si dsn-istilor sunt piesele after market care se fabrica pentru automobilele renault." Aici la ce piese aftermarket te referi? Adica o curea de distributie compatibila dar noua vom mai putea gasi?
Maskatu
Parbriz, luneta, gasesti la pilkington. Faruri, stopuri mai gasesti. Depinde de noroc. In vitan se mai gasesc la unele magazine, elemente de caroserie.

Poti sa o pastrezi linistit. Gasesti la dezmembrari suficiente masini, de pe care sa iei piese.
adi_timisoara
se ma fabrica si lampa spate de solenta uneori
Maskatu
De distributie chiar nu se pune problema. Aici avem noroc cu loganul. Este aceeasi distributie, adica clasica diatributie pentru 1,4 injectie. Apoi vin after marketurile. Inceland cu ieftinaturi gen klaxcar si terminand cu gates care uneori mai fabrica si pentru renault.

Datorita motorului aproape identic. Ma refer la cel al dsn/solenza cu logan, avem si piesele mai mici, garnituri, furtune, senzori, s.a.m.d.

Din pacate dacia a scos din productie motorul de 1.4 inlocuindu-l cu 1.2 75cp. Dar piese pentru 1.4 vor continua sa existe.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.