Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: [VAND] Renault Laguna 10/2000
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Bursa > Arhiva cu anunturi
srevni
Renault Laguna Grandtour fabricatie 10/2000, motor 1,9 dci.

Dotari:

aer conditionat automat
parbriz si scaune fata incalzite electric
interior partial piele
rc cu magazie 6 cd-uri
oglinzi electrice incalzite
avertizare vocala engleza
jante aliaj (rezerva tabla)
4 geamuri electrice
4 airbag-uri

Istoric:

Unic proprietar in germania, adusa in 08/2010 in tara (262k), inmatriculata in bulgaria pe firma. Acum, bordul arata 273k.

Verificarea tehnica, asigurarea si impozitul sunt platite pina la sfirsitul lui noiembrie 2013. Taxa de drum in ro, este platita pina in mai 2014. Verificarile tehnice se fac doar cu prezentarea masinii la Ruse.

Schimbat distributia, cureaua de accesorii si fulia alternator in 08/2010. Masina a fost lovita in fata. Tinichigeria s-a facut in germania. S-au schimbat: capota, masca, bara, aripa dreapta, faruri, proiectoare. S-a vopsit capota si aripa fata dreapta in tara, ocazie cu care, vopsitorul, nu a mai stiut pune capota la loc la linie. Ca urmare, capota este deplasata spre dreapta cu cca 5-10mm. Un tinichigiu adevarat, ar putea sa o puna la loc, dar cum nu cunosc nici unul, nu am mai avut curaj sa o duc la nimeni.

08/2010 schimbat ulei motor si cutie viteze. Urmatorul schimb de ulei, trebuie facut peste vreo 2k.

10/2010 schimbat pompa transfer sh (de pe o masina cu 140k.)

01/2011 schimbat placute frina spate.

10/1012 schimbat rulmenti sarcina telescop stinga + dreapta.

11/2012 schimbat rulment stinga fata.

12/2012 schimbat bateria. In garantie inca un an si ceva.

01/2013 schimbat pompa servodirectie, ocazie cu care s-a spalat circuitul si s-a inlocuit si uleiul. Pompa este in garantie inca 10 luni.

06/2013 schimbat capetele de bara de la caseta de directie stinga + dreapta. Inca nu am reglat directia, dar nici nu am facut 50 de km. de atunci.

07/2013 decontaminat vopseaua si geamurile; aplicat seal G2V3 pe tabla si G5 pe geamuri de la Gtechiq. Fuge apa de pe ea ca de pe rata. Cu o fisa de 5 lei, poti spala masina la autoservire doar cu apa de 2 ori.

Probleme:

Nu functioneaza temporizatorul la stergatoare.

Martorul ABS se aprinde cind ploua afara, precum si iarna. Mesterul, zice ca ceva senzor intrerupe la umezeala. Vara trecuta a stat masina la service in curte 2 saptamini (cit am fost plecat in concediu), dar nu a avut timp sa verifice si sa schimbe senzorul cu pricina.

Prezinta ceva zgirieturi pe laterale, si una mare pe capota. Toate au aparut in parcare dupa ce a ajuns masina in tara, ca asa-i sta bine romanului sa se plimbe cu cheia scoasa din buzunare printre masini.

Vara trecuta, o ploaie cu grindina, si-a lasat amprenta pe pavilion. Am incercat sa surprind in poze adinciturile.

Rulmentul de la burduful interior al planetarei scurte (stinga) face putin zgomot. Tot acolo, semeringul da semne de oboseala si scapa citeva picaturi de ulei peste noapte. Defectiunile astea, au aparut dupa lucarea de schimbare a rulmentului de pe stinga. Mesterul de pe cricul vecin, mi-a spus ca mesterul meu a a asigurat planetara cit timp a mers sa scoata rulmentul sa-l schimbe, asa ca asta (planetara) a cazut de pe masina. Cu ocazia asta, am hotarit sa schimb mesterul.

In interior, se poate vedea uzura pe cotiera centrala si volan. In rest, interiorul este intact si curat.

Nu am cheie de roti. Are cric original. In loc de cheie de roti, folosesc cheia dinamometrica, dar asta nu intra in pretul masinii.

In 3 ani, am facut cca 11k, din care 3k cluj-ruse de 3 ori, restul prin oras. Consum mediu 7,1% viteza medie pe ultimii 5,5k 33km/h.

Masina se vinde la pretul de 999 euro, negociabil la fata locului.

Poze:

https://picasaweb.google.com/11015727146060...feat=directlink


Contact:0761 45. 74. 20; aici pe topic sau PM.
srevni
Cind am schimbat distributia, am schimbat si pompa de apa si antigelul. In noiembrie 2011, am schimbat bujiile incandescente (toate patru). Porneste la prima cheie si la -25C.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.