Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Chemare in instanta, accident auto
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Asigurari si Daune Auto
sk0rpion
Buna ziua,
In data de 19.10.2012 am produs un accident auto incheinduse la data respectiva cu o constatare ambiabila. Societatea de asiguratoare a mea: City Insurance iar societatea de asigurare a victimei Astra. La data respectiva am completat la Porche din aviatorilor constatarea amiabila unde sa facut si poze la masini. Inainte de completare am vorbit la telefon cu un reprezentant de la firma de asigurari de unde aveam polita (city insurance) care mi-a spus ca este ok daca se completeaza acolo si ca nu este nevoie sa ma duc la ei. Acum dupa aproape 1 an am primit un plic de la judecatoria sectorului 1 in care imi cere sa depun intampinarea intr-un dosar specificat.

Atasata este si o cerere de chemare in judecata de unde citez "Sc asigurare - reasigurare astra s.a. cu sediul...... prin cabinetul de avocatura...... in contradictoriu cu pârâta societate de asigurare - reasigurare City Insurance cu sediul..... cu citarea, in calitate de invervenient fortat , a persoanei vinovate de producearea accidentului (eu) in temeiul dispozitiilor art 54 din L 136/1995 formulam prezenta:
Cerere de chemare in judecata prin care va solicitam ca, prin hotararea pe care o veti pronunta, sa obligati parata societate de asigurare-reasigurare City Insurance la plata sumei de 12.616,86 LEI, la plata penalitatilor precum si la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de prezenta cauza avand in vedere urmatoarele motive:
In data de 19.10.2012 persoana (eu) conducand autovehiculul cu nr B-589-dan a produs din culpa sa un accident de circulatie astfel cum rezulta din constatarea amiabila de accident. in urma accidentului a fost avariat auto marca seat leon asigurat CASCO la societatea noastra cu polita ..... in baza careia am platit despagubirea cuvenita in cuantum de 12.579.12 lei astfel cum rezulta din extrasul de cont si actul de evaluare a pagubelor si stabilire a despagubirilor.
Prin plata despagubirii in termenul dispozitiilor art. 2210 din NCC, astra se subroga in drepturile asiguratorului sau CASCO, fiind indreptatita sa recupereze suma achitata de la asiguratorul de raspundere civila al persoanei vinovate de producerea accidentului.
Astfel potrivit dispozitiilor art. 49 din L136/1995 suma platita drept despagubire urmeaza a fi recuperata de la parata, intrucat detinatorul auto B-589-DAN al carui conducator se face vinovat de producerea accidentului, avea incheiata asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagube cauzate tertilor prin accidente de autovehicule la societatea de asigurare - reasigurare City Insurance,
Cererea de despagubire a fost inregistrata la societatea de asigurare-reasigurare City Insurance. Parata societate de asigurare-reasigurare city insurance nu a formulat niciun fel de obiectiune cu privire la suma solicitata.
"


Am primit copii dupa toate actele (permis, taloane, asigurari, facturi,) si cererea prin care astra a depuso la City Insurance si le cere bani, si inca o hartie in care scrie "In dovefirea prezentei actiuni va solicitam incuviintarea proei cu inscrisuri precum si a oricaror alte probe a caror necesitate ar reiesi din dezbateri.Depunem prezenta cerere de chemare in judecata in 3 exemplare in vederea comunicarii atat paratei city insurance cat si intervenientului fortat.Solicitam judecarea cauzei si in lipsa. Timbram prezenta cerere cu suma de 868.01 lei."

Acum ce trebuie sa fac eu? trebuie sa ma duc la judecatorie sau trebuie sa platesc ceva?
E prima data cand mi se intampla si nu stiu ce sa fac. Daca a mai patit cineva asa va rog sa-mi spuneti cum sa solutionat.
espacern
In prima faza mergi la un avocat ca te lamureste el de demersurile necesare.
Tu esti cam la "mijloc" intre cele 2 societatii de asigurare....parerea mea.

@+
dandobre
Vezi ca era un topic mai vechi deschis parca de userul argon exact cu aceeasi problema. Da-i un pm sa-ti dea detalii sau linkul catre acel topic.
bygy007
am primit si eu o citatie de genul ala , m-am uitat , si am pus-o intr-un sertar . pina acum nimic (a expirat termenu din mai)
argon
http://www.reno.ro/http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=200...dpost&p=3241766 vezi pe aici ce am facut, ulterior dupa cateva luni am primit rezultatul in posta, adica a platit Astra pana la urma. Eu zic ca nu are rost sa te cheltui cu un avovat, pentru ca lucrurile sunt cat se poate de clare in favoarea ta.
UXE
QUOTE(sk0rpion @ 1 Oct 2013, 19:50)
La data respectiva am completat la Porche din aviatorilornedumerire.gif
asta ce marca e?
Sudsemnatu
era clar ca se referea la Porsche Aviatiei unsure.gif
sk0rpion
QUOTE(argon @ 2 Oct 2013, 16:52)
http://www.reno.ro/http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=200...dpost&p=3241766  vezi pe aici ce am facut, ulterior dupa cateva luni am primit rezultatul in posta, adica a platit Astra pana la urma.  Eu zic ca nu are rost sa te cheltui cu un avovat, pentru ca lucrurile sunt cat se poate de clare in favoarea ta.
*


Ok, si daca trimit intampinarea mai trebuie sa trimit si toate hartoagele care le-am primit de la ei? Am primit copii dupa toate actele + o copie dupa o lista cu mai multe dosare care trebuia despagubite de City Insurance printre care si dosarul meu.

QUOTE(Sudsemnatu @ 3 Oct 2013, 14:30)
era clar ca se referea la Porsche Aviatiei  unsure.gif
*


Exact Porche Aviatiei, scuze
argon
Nu trebuie sa trimiti nimic, doar intampinarea, tot maldarul ala ce l-am primit si eu a ajuns la gunoi.
UXE
QUOTE(sk0rpion @ 4 Oct 2013, 09:14)
Exact Porche Aviatiei, scuze
doh.gif
sk0rpion
Revin cu un update, dupa ce am depus atunci intampinare primesc acum citatie sa ma prezint pe 29 ianuarie citez "Sunteti chemat in aceasta instanta, camera ......in data de .... in calitate de intervenient fortat, in proces cu S.C. asigurare reasigurare astra s.a. in calitate de reclamant.

NU inteleg pentru ce am mai primit citatia asta cand am specificat pe intampinare sa se judece in lipsa mea, si de ce numai apare firma city insurance la care aveam eu RCA-ul
sk0rpion
Nu a mai primit nimeni citatie dupa ce a trimis intampinarea?
kxz
Relax, tu ca intervenient fortat ai practic aceleasi drepturi ca si paratul sau reclamantul, poti administra probe, etc... Asa ca judecatorul doreste sa fii un om informat, poate doresti sa-ti folosesti drepturile de parte in proces.
Epurasul
Nu te agita prea tare scrie o recomandata în care atașezi copia după constatarea amiabila și o noua hârtie în care spui cum ca nu dorești sa te prezinți încât ai avut rca făcut la ...cu data de ...etc dar sa fie recomandata și sa specifici nr de dosar pe plic și ăsta e tot
sk0rpion
Stiu dar de ce in citatie numai apare nimic despre parata, adica societatea la care am avut eu incheiat RCA-ul, asta ma da pe mine peste cap
sk0rpion
Maine o sa ma prezint la tribunal, cum nu am intrat niciodata intr-o sala de judecata as cam avea nevoie de ceva sfaturi, pot solicita sa nu ma mai cheme la urmatorul termen sau se poate solutiona de la primu termen de acum?
espacern
Cand esti chemat la "bara" spui tot ce doresti.....inclusiv doleanta cu prezentarea personala.
Solutionarea nu este chiar asa rapida....mai dureaza pana la final!

@+
sk0rpion
Si cand te intreaba trebuie sa te rezumi doar la ce e pe amiabila sau sa povestesti tot ? pentru ca eu atunci am completat amiabila si am plecat , un idiot de la firma de la care aveam eu asigurarea mi-a spus la telefon sa completez amiabila si atat, ca nu e nevoie sa sa ma duc pentru constatare, din pacate numai tin minte cum il chema.
Smiley
QUOTE(sk0rpion @ 28 Jan 2014, 16:20)
Maine o sa ma prezint la tribunal, cum nu am intrat niciodata intr-o sala de judecata as cam avea nevoie de ceva sfaturi, pot solicita sa nu ma mai cheme la urmatorul termen sau se poate solutiona de la primu termen de acum?
*sa te uiti pe usa salii, ar trebui sa fie afisate cazurile. cauta-ti cazul tau si retine numarul lui de ordine.
la inceput se iau "amanarile", deci fii pe faza, poate vreuna din celelalte parti doreste un nou termen (sa nu stai degeaba pe acolo).
sk0rpion
Am fost la judecatorie, judecatoarea mi-a spus ca nu era nevoie sa ma prezint ca nu sunt pretenti asupra mea dar daca doresc sa aduc probe sau altceva pot sa o fac, am cerut conform intampinari depuse anterioar sa respinga orice actiune fata de mine. City insurance nici nu sa prezentat, nici nu a contestat dosarul, dar nu a platit absolut nimic, avocata de la astra a cerut toate daunele de la city insurance si a ramas ca azi se pronunta in privinta dosarului.
argon
Asa fac, nu se prezinta, chiar daca le baga penalitati peste penalitati pentru fiecare zi de intarziere, ii doare in bascheti.
UXE
Normal , daca au bani..
sk0rpion
pai da, si cu penalitatile alea se ajunge intr-un an la o suma de depaseste valoarea autovehicului nou, poate pe urma sa se intoarca ceva impotriva mea? ca mie ca astia fac apel desi nici nu i-a interesat de dosar pana acum.
sk0rpion
Si solutia data de judecatorie :

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Obliga parata la plata sumei de 12579,12 lei reprezentand despagubiri si la plata penalitatilor de intarziere in cuantum de 0,1% pe zi de intarziere aferente debitului, de la data de 10.05.2013 si pana la data achitarii efective a sumei. Obliga parata la plata cheltuielilor de judecata in suma de 1873,01 lei reprezentand taxa de timbru, timbru judiciar si onorariu avocat redus la 1000 lei. Cu apel in 30 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre 1681/2014 05.02.2014
sk0rpion
QUOTE(espacern @ 28 Jan 2014, 17:08)
Solutionarea nu este chiar asa rapida....mai dureaza pana la final!

@+
*Si mare dreptate ai avut, acum astra a facut apel la decizia de reducere onorariu avocat, si sunt chemat de data asta ca INTIMAT la tribunalul Bucuresti, deci gata cu judecatoria sector 1, deci aviz celor care se gandesc ca fac asigurarea cea mai ieftina ca nu sunt pentru ei, e uite cum te plimba asigurarile ieftine care nu sunt pentru tine, nu mar mira acum sa se rejudece tot cazul de la inceput...

Si acum ce inseamna intimat... definitia este urmatoarea:

"Parte intr-un proces care se afla in situatia unui parat in caz de recurs sau in alta cale de atac. Persoana impotriva careia se declara recursul." ,
si din asta ce sa inteleg ? ca astra vrea sa platesc eu diferenta si costurile de judecata ce vor urma?
adi_ar
Cred ca este o greseala la mijloc! Trag de timp!
Nu ai cum sa devii intimat, ca doar nu tu ai fost cel care ai solicitat plata cheltuielilor cu avocatul! ... sau ai cerut?!
As fi fost curios sa citesc toata acea "decizia de reducere onorariu avocat" la care se face trimitere!
4x4
Urasc companiile astea de asigurare de doi lei.

City Insurance vad ca e la acelasi nivel cu carpatica, daca nu cumva mai jos.
Lex Luthor
Partile in recurs se numesc "recurent" (cel care formuleaza recursul) si "intimat"(adversarul).

Asadar Astra a fost reclamantul la fond si cel care a declarat si recursul, adica este "recurent reclamant".
City Insurance este "intimat parat".
Pozitia ta procesuala este de "intimat intervenient".
sk0rpion
QUOTE(adi_ar @ 26 Mar 2014, 20:01)
Cred ca este o greseala la mijloc! Trag de timp!
Nu ai cum sa devii intimat, ca doar nu tu ai fost cel care ai solicitat plata cheltuielilor cu avocatul! ... sau ai cerut?!
As fi fost curios sa citesc toata acea "decizia de reducere onorariu avocat" la care se face trimitere!
*O sa scriu maine pe seara, abia acum am ajuns acasa si trebuie sa caut maine toate hartiile si cu decizia si tot, in prima intampinare am scris ca la data producerii accidentului aveam incheiata o polita de asigurare valabila la firma de asigurari .......si conform legi (care era ca nu o tin minte) plata daunelor si cheltuielile de judecata trebuiesc achitate de city insurance , si am cerut judecarea mea in lipsa, da tot ma chemat si m-am dus, judecatoarea mi a explicat clar ca nu are nicio acuza formulata impotriva mea si ca calitatea mea este de intervenient si a trebuit doar sa zic daca am produs sau nu accidentul, si ma intrebat daca am si eu ceva de cerut si am zis ca nu, deci eu nu am cerut nimic.

QUOTE(Lex Luthor @ 26 Mar 2014, 22:01)
Partile in recurs se numesc "recurent" (cel care formuleaza recursul) si "intimat"(adversarul).

Asadar Astra a fost reclamantul la fond si cel care a declarat si recursul, adica este "recurent reclamant".
City Insurance este "intimat parat".
Pozitia ta procesuala este de "intimat intervenient".
*Stiu dar uite ca nu scrie nimic de intervenient ci decat de intimat, si numai apare city insurance pe citatie, cred ca cel mai bine o sa le fac maine poze si o sa le urc aici
Lex Luthor
Ia sa te uiti tu mai bine pe hartiile alea.

Esti intimat fortat. Si este apel, nu recurs.

Gasesti datele procesului tau pe Portalul instantelor de judecata, AICI
Doar introduci in caseta nr. de dosar de la Judecatoria Sector 1 sau numele tau si ajungi la pagina dosarului, unde gasesti toate informatiile despre parti, termene, solutii, etc.


sk0rpion
Pe site a aparut acum dosarul la Tribunalul Bucuresti, era decat cel de la judecatoria sectorului 1 unde nu preciza nimic de intimat, si da pe site apare intimat fortat si scrie intimat la city insurance, dar in hartiile care le-am primit acasa scrie doar intimat , atat si totusi intimat , intimat fortat tot intimat este.
dosar online

Intre timp am vorbit cu avocata de la astra si a spus ca, city insurance au platit daunele si acum se judeca pe diferenta de la onorariu avocat + cheltuielile de judecata care vor urma si ca eu sunt trecut ca intimat fortat ca asa cere lege, dar ca nu trebuie sa ma prezint ca nu este nicio acuzatie fata de mine.

Dar intrebarea mea e alta, daca city a platit cat a zis judecatoria nu cumva a inchis dosarul si acum diferenta o sa o ceara de la mine?

Atasez decizia judecatoriei sectorului 1:
[attachmentid=1627939758] [attachmentid=1627939759]

Si citatia pentru apel , unde scrie doar intimat

[attachmentid=1627939760]
SandelBS
laugh.gif Esti culmea. Iti zic 17999 de persoane ca nu mai ai nicio treaba, singura ta "penalizare" e ca iti va creste pretul primei RCA de la anu si tu tot o tii cu diferenta aia de onorarii. Daca nici pe o avocata nu o crezi, te astepti sa crezi pe cineva de pe aici pe forum? De fapt, vrei sa iti spuna cineva ca ai de platit diferenta aia?
Hai ca iti spun eu, da ma ai de platit, iti dau eu un nr de cont, trimite-mi mie banii aia si considera ca nu mai ai nicio treaba cu procesul rasunator. E bine asa? Ma crezi?

P.S. Ti s-a explicat foarte clar tot ce ai cerut! Pro bono!


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.