Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Electromotor sau baterie?
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
pais_valenciano
Salutare baieti, Dacia unui prieten tocmai ce si-a dat duhul in parcare dupa ce bineinteles si-a adus propietarul acasa biggrin.gif , adica daca da la automat la inceput electromotorul face clant se invarte un pic, luminile la bord da se se stinga, pe urma iar face clant, iar invarte un pic si tot asa cateva secunde dupa care bendixul face numai clant, clant, clant biggrin.gif sa fie bateria descarcata sau are probleme la electromotor? blink.gif
val2011
Sa incerce cu o alta baterie buna. Atunci o sa stie sigur.
fzoli
salut,
eu cred ca bateria a murit, încerca sa pui pe redresor și vezi după aia sau pune o baterie buna și vezi dacă face la fel.
LA MULTI ANI.
megyes raul
Salutare!
Revin si eu cu o problema asemanatoare, doar ca sunt aproape sigur ca electromotorul e de vina...
Se da o Dacia 1310 nepornita de vreo 6 luni cu bateria,clar, descarcata. In ideea de a o porni cat mai rapid, am incercat sa o pornesc luand curent de la masina de zi cu zi(baterie de 60A). Ii dau o cheie(defapt mai multe) si vad ca motorul se invarte foarte slab...Am curatat toate contactele, bornele etc, fara rezultat.
Am demontat electromotorul si l-am probat direct la baterie(cea buna), se invarte el destul de slab... L-am facut bucatele si ,aparent, era destul de unsuros pe interior, iar rotorul se invartea destul de greu in bucsa din capatul de catre volant.
Acum vin intrebarile: Ma gandesc ca am nevoie de bucse noi, nu?
Exista vreo sansa sa fie stricat rotorul?(in ideea ce la ultima pornire totul a mers perfect)
Era sa uit, vorbim de electromotor 'tip vechi', romanesc...
ChrisSs
Schimbi bucsile ca sunt foarte ieftine (undeva la 5 lei) , si apoi vezi ce face.
Si daca tot l-ai facut bucati poti schimba si periile cu ocazia asta.
Poate te ajuta si tutorialu asta facut de domnul bygy. smile.gif
PH-06-BOA
De unde stii ca electromotorul nu se invarte cu turatia normala? Cand iei curent de la alta baterie, daca nu sunt cabluri groase si scurte, se va pierde mult prin ele, chiar de mai ai si pe masina baterie. Bucsile nu sunt o cauza, decat daca sunt ovalizate la interior si rotorul atinge de stator. Uita-te pe stator sau pe rotor, si vezi daca a atins intre ele. Daca atige, la turatie se poate si inrosi, scurtcircuitand bobinajul din rotor. Masoara izolatia la rotor. Vezi si capetele bobinelor, daca nu sunt desprinse din "stegulete" , si refa-le cositorindu-le. Curent se poate pierde si prin contactele de la starter (din solenoid), perlandu-se capetele celor doua suruburi de cupru, sau clema de contact se gaureste. Roteste cu 90 de grade, ambele suruburi, prin slabirea piulitelor si impingerea lor in interior, pana permite rotirea, ca sa-i schimbi pozitia. Va fi ca noi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.