Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: achizitie auto fara inmatriculare
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Legislatie
paradox_utopic
sa zicem ca in ziua x cumpar o masina y de la un oarecare

facem act de vanzare,omul isi opreste numerele personalizate YON ,platim cazanul si dintr-un motiv oarecare ne

hotaram sa nu o mai inmatriculam,vrem sa o facem bucati.

1. probleme ?
2. apar la vreun impozit ceva ?
3. daca apar cu ea la impozit,cum o scot ?

va multumesc
espacern
1.?
2. Posibil sa se faca declaratie vanzatorul cu numele cumparatorului.
3.Radierea de la directia financiara se face in anumite conditii clar stabilite de lege:instrainare/furt/dezmembrare...dar si daca ai posibilitate de stocare pe teren privat.

@+
paradox_utopic
1. orice problema ar aparea....

2. "posibil" nu ma ajuta...

3. terenul poate apartine unei rude ?

ps : exista un circuit in care financiarul mi-o pune in carca in baza actului
de vanzare-cumparare,daca eu nu trec pe la ei ?! adica: ma trezesc cu ea la impozit ?
espacern
1.daca respecti legea nu apar probleme(termen 30 zile sa declari bunul dobandit)
2.depinde de lucrator directie financiara daca anunta/transmite in localitatea ta
3.nu!dar intreaba mai bine

p.s.vezi 2....in carca ti-o pui singur cand semnezi actul

@+
dacia_geo
Cand cumperi un vehicul dobandesti un bun pe care trebuie in 30 de zile sa il declari la taxe si impozite ca sa il iei pe rol. Dc trec mai mult de 30 de zile platesti o amenda (posibil si ceva penalitati). Acum daca vrei sa dezmembrezi masina si sa scapi de a plati impozit pe o masina care nu mai exista iti trebuie certificat de distrugere dat de un centru de profil. Fara certificatul respectiv nu poti scapa de ea o data ce ai luat-o pe rol.

Acum ridic si eu o alta intrebare. Cumpar de la x masina y cu acte in regula. O trec la fisc pe numele meu, o duc la un centru de dezmembrat (mai mult sau mai putin intreaga) si iau certificat de distrugere. O scot de la fisc. Pana aici simplu.... Cum ramane cu politia rutiera? O radiez din circulatie pe baza certificatului de distrugere? Ma gandesc ca dupa ce e distrusa, masina nu o sa mai aibe civ (care era pe numele vechiului proprietar) iar eu nu fac transcriere. E vreo problema in a o radia?
espacern
Nu este nici o problema sa o radiezi din circulatie daca ai facut anterior radierea de la directia financiara.
Cateodata trebuie placile(numerele de inmatriculare) la radierea din circulatie.

@+
vercingetorix
Legea spune ca in termen de 30 de zile de la dobandirea unui bun trebuie declarat la fisc.
Pe de alta parte, daca esti din Constanta si cumperi o masina din Baia-Mare nu exista un sistem de verificare dubla, adica fiscul din Baia-Mare sa verifice fiscul din Constanta din 2 motive:
-in Romania se urmareste bunul pe persoana dupa CNP si nu dupa codul VIN sau alt criteriu relevant pentru auto (serie motor, caroserie, CIV)
-softul de gestiune al fiscului nu e uniform la nivelul tarii, fiecare directie de taxe si impozite locale functioneaza pe langa primaria respectiva, avand aplicatii si baze de date distincte, de aici si imposibilitatea concatenarii bazelor de date in una singura

Deci, nu vo sa vina nimeni niciodata sa te intrebe ce ai facut cu masina respectiva.
E bine totusi sa pastrezi o chitanta sau adeverinta de casare.
Sau, cel mai ieftin, un act de v/c cu cineva batut la masina si gata... icon_mrgreen.gif
Smiley
mai devreme sau mai tarziu vor reusi sa conecteze bazele de date de la circulatie cu cele de la anaf, si cei de la anaf vor reusi sa-si conecteze bazele de date din judete diferite. atunci sa vezi ce va ploua cu amenzi si cu topicuri noi pe toate forumurile.

daca nu vrei sa fentezi ceva (gen taxa de mediu), atunci mai bine declari masina la fisc si o radiezi fiscal in aceeasi zi.
espacern
QUOTE(Smiley @ 31 Aug 2014, 18:33)
atunci mai bine declari masina la fisc si o radiezi fiscal in aceeasi zi.

Nu poti sa o radiezi de la directia fiscala fara motiv clar.
Motive:instrainare,furt,dezmembrare,stocare pe teren privat...etc.

@+
Smiley
pai el spune ca vrea sa o faca bucati, deci are un motiv intemeiat.
espacern
Dezmembrare=acte de la Remat.....nu dorinta respectivului!

@+
vercingetorix
QUOTE(Smiley @ 31 Aug 2014, 17:33)
mai devreme sau mai tarziu vor reusi sa conecteze bazele de date de la circulatie cu cele de la anaf, si cei de la anaf vor reusi sa-si conecteze bazele de date din judete diferite. atunci sa vezi ce va ploua cu amenzi si cu topicuri noi pe toate forumurile.
*


De 25 de ani se chinuie sa rezolve problema asta.
Din fericire pentru noi, e o problema politica de licitatie la nivel national, cine face softul, cine il vinde, cine vinde licentele, cum se imparte cascavalul, etc.
Fiind o chestia asa ''big" trebuie sa cada la pace toti politicienii ce iau decizia asta.
Lucru cam greu, acum se umbla cu DNA si se dau ani de puscarie...
Deocamdata nu e nici un pericol, deci... icon_mrgreen.gif
andrei87grs
Va spun eu cum star treaba, am trecut printr-o problema ca aceasta.
Am cumparat o masina avaraiata de la o firma pentru a o dezmembra, cu factura ,acte,fisa fiscala etc. Masina era inmatriculata la IS, eu domiciliat in HD. De la finante de la Iasi mi s-au trimis actele la adresa de domiciliu pentru a o lua in evidenta dupa aprox 9 luni. A trebuit sa platesc impozit pentru perioada in care masina a fost in proprietatea mea. Caroseria am dus-o la un centru REMAT autorizat unde mi s-au dat s-au dat 2 adeverinte de predare la un centru autorizat, una pentru finante iar alta pentru politie. Atentie cei de la finante comunica intre ei si isi trimit dosare pentru a lua in evidenta persoanele care se eschiveaza!
george_scala_2004
Salut,

Atitea discutii fara ceva concret...Exista un ordin al ministrului de interne referitor la procedura de inmatriculare/radiere a unui autovehicul...acolo spune ca se poate radia la cerere un autovehicul daca detinatorul acestuia face dovada spatiului de depozitare:

http://www.prefecturabucuresti.ro/?d=servi...gere_circulatie

QUOTE
Radierea din circulație a vehiculelor
(art.24 și 25 din Ordinul MAI nr.1501/2006)
Cazurile în care proprietarii sunt obligați să solicite radierea în termen de 30 de zile, sunt:
a) vehicul dezmembrat, casat sau predat unei unități specializate în vederea dezmembrării;
cool.gif scoaterea definitivă din România a vehiculului;
c) declararea furtului vehiculului;
Proprietarii de vehicule înmatriculate pot solicita și radierea din circulație la cerere, făcând dovada deținerii unui spatiu în vederea depozitarii acestuia. Această radiere nu permite și scoaterea din evidența fiscală. Fals. Pe baza certificatului de radiere emis de Politie se merge la Impozite si taxe locale si se cere radierea.
Documentele în baza cărora se poate solicita radierea vehiculelor sunt următoarele :
 certificat de înmatriculare – original (în cazul pierderii/furtului, declarația din care să rezulte pierderea sau furtul certificatului de înmatriculare) ;
 plăcuțe cu număr de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declarația din care să rezulte pierderea sau furtul plăcilor cu număr de înmatriculare) ;
 cartea de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993),
 fișa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorității administrației publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală,
 documente care atestă faptul că a intervenit una dintre următoarele situații (dezmembrare, export, furt, depozitare in spatiu propriu).
 document de identitate (original si copie);
 trei exemplare certificat de radiere completat.
În cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care dețin certificate de înmatriculare și numere de înmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricație mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua în baza unei declarații pe propria răspundere a titularului înmatriculării ori a moștenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulație și nu mai circulă pe drumurile publice.
Certificatul de radiere se eliberează pe loc, la ghișeu.


http://www.drpciv.ro/info-portal/downloadF...o&lang=ro&id=48
b06fcn
Cand am cumparat R 21 Turbo rosu de la Sibiu, am facut actele cu vanzatorul, am luat masina in evidenta la sect 5, dupa care am trimis CIV+talon+placute inmatriculare la Sibiu pentru radiere din circulatie. Am primit adeverinta de radiere si masina sta acum in curte in asteptarea taierii. Platesc insa impozit in continuare, pana cand reusesc sa o tai si sa duc caroseria la un centru de preluare fier vechi, de unde urmeaza sa primesc o adeverinta pe care trebuie sa o depun la fisc si in baza careia se radiaza si fiscal masina in cauza.
paradox_utopic
"sa o tai si sa duc caroseria la un centru de preluare fier vechi, de unde urmeaza sa primesc o adeverinta pe care trebuie sa o depun la fisc si in baza careia se radiaza si fiscal masina in cauza. "

pot sa ma duc doar cu sasiul gol la remat si sa-mi dea adeverinta de casare ?!
b06fcn
Cand am zis sa o tai ma refeream la cateva elemente sudate pe caroserie de care am nevoie, gen aripi spate. Trebuie dusa caroseria goala la Remat, nu doar partea cu seria de sasiu.
cread
Cu scuzele de rigoare , ma bag si eu cu o intrebare: anul viitor vreau sa-mi aduc o "donatoare de organe" din afara , trebuie si aia inscrisa pe undeva ?la vre-un impozit ceva ?la inlocuirea motorului cu unul identic 1.5dci 80cp e deranj mare la RAR? dar cu un 1.5dci cu 100cp?
Multumesc.
espacern
@cread=Nu trebuie declarata daca nu vrei sa imnatriculezi.
La RAR trebuie cateva formalitati....vezi site rarom.ro la intrebari fregvente.

@+
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.