Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Montare Inchidere centralizata
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Diverse - Dacia Solenza
_LAUR_
Salutare si La Multi Ani tuturor!!!
Am si eu o problema cu solenza mea mai bine spus am pierdut cheia cu inchiderea centralizata a masinii si nu o mai am decat pe cea de rezerva care nu are inchidere pe ea. Cea mai ieftina solutie am inteles ca ar fi sa cumpar o inchidere centralizata astfel ca am achizitionat din Vitan una model corex Rc81 care are si o schema. Treaba e ca nu stiu care dintre fire trebuiesc legate la uch. si la care dintre firele uch-ului? e cineva care a mai montat si ma poate ajuta cu niste sfaturi sau o schema? o sa afisez si schema primita de la inchiderea achizitionata si o schema a uch-ului.
sorinnx2
Unesti firele de sus , unde scrie de lock control , apoi le unesti si pe cele care vin de la actuatoare la masina , si o sa-ti iasa doua perechi de fire , le unesti dupa cum vin - + , si cam atat .
Ai grija sa unesti plusurile pe un fir , si minusurile pe un fir si sa nu le gresesti .
nikuniku
si la sfarsit se lasa cu fum,din UCH sau inchidere
danygaro
Eu am o alta nelamurire la schema ta.
Ai acea bucla care "se taie" la nevoie (pictograma indicata de acel foarfece).
La mine, acea bucla imi anuleaza blocarea usilor la pornirea masinii (dupa ce este taiata). Am preferat sa dezactivez aceasta optiune, sa nu tot frec actuatorii. Nu car saci de bani ... tongue.gif . Cu Solenza.
La tine vad ca scrie: cut of pneumatic lock !!!!
Ai cumva Solenza amfibie, de se blocheaza pneumatic tambuchiurile (sasurile) ???
Unde ai dispuse buteliile de aer sub presiune, sau e de la vreun submarin inchiderea centralizata???
Joke !!! tongue.gif
No offence !
_LAUR_
Ideea era ca nu vreau sa tai firele ci doar sa ma leg la firele de la uch, nu cred ca e o idee buna sa tai firele nu de alta dar nu vreau sa fac mai multe stricaciuni.
danygaro, da am acea bucla si intr-adevar si pe schema scrie doar taiati.. e o schema luata de pe internet dar e identica cu cea pe care am primit-o cu inchiderea,cu mentiunea ca pe asta scrie chestia cu cut of pneumatic lock.
danygaro
Nu stiu ce sa zic ... .
Acea bucla pe care am evidentiat-o cu rosu, nu se leaga nicaieri. Daca nu o tai si ramane asa ca in schema, cand pui contactul, o comanada electrica iti va actiona actuatorii de la usi,si va bloca usile. La scoaterea contactului (cand opresti masina), va avea loc fenomenul invers, si toate usile se vor debloca. Asta este rolul acelei bucle. Atat.
Daca in schimb, tai acel fir ce formeaza bucla evidentiata cu rosu, ceea ce am descris mai sus nu mai are loc, practic usile vor ramane permanant neblocate electric. Cam asta e. Cel putin asa am facut eu (alarma Maat). Nu stiu daca are rost sa tot fu ...tzi (scuze) actuatorii inchis/deschis, la fiecare pornire a masinii.
Deci le poti taia fara niciun fel de grija. Tu hotarasti !
_LAUR_
Stie cineva macar, care schema o aplic,cea cu declansator negativ, pozitiv sau pozitiv si negativ? am decis sa ma leg mai bine la butonul de inchidere centralizata din interior,ar fi mai simplu cred.
nikuniku
nu ar fi mai simplu sa-ti puna inchiderea un electrician,asa ramai cu masina intrega fara sa-i dai foc
_LAUR_
Gata s-a rezolvat,am montat inchiderea azi si merge perfect chiar si functia de gasire a masinii in parcare. O sa spun si cum am facut poate mai sunt si altii care au nevoie de ajutor
Am legat firele astfel:
Firul rosu = +12V permanent (UCH, mufa PI, pinul A3)
Firul Negru = masa (UCH, mufa PI, pinul A1)
Maro (1) = + lumini (UCH, PI, A8)
Maro (2) = + lumini (UCH, PI, A9)
Galben, galben/negru = masa (UCH, PI, A1)
ALB = blocare usi (UCH, mufa EHI, pin A17)
ALB/NEGRU = deblocare usi (UCH, EHI, A8)
Celelalte fire nu le-am folosit deoarece nu ma interesau fuctiile lor.
Schemele de la inchidere si uch le gasiti in primul post. Aceleasi legaturi am inteles ca se fac si la Logan, eu am aplicat-o cu succes la solenza mea si merge perfect chiar si de la 30m. Inca un amanunt,firele nu le taiati ci doar va legati cu ele la cele deja legate la UCh si apoi izolati.
dan2008
Aceeasi problema am patit si eu, am pierdut cheia cu inchidere centralizata cu un singur buton acuma o saptamana.
Vreau sa cumpar o inchidere centralizata si sa o montez. Singura diferenta este ca eu am UCE, si nu am schema pinilor, ma poate ajuta cineva?
_LAUR_
Dan vezi daca te ajuta cu ceva postul asta http://www.daciaclub.ro/UCH-pe-solenza-cu-...t83981-s60.html. ai acolo o schema
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.