Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nordul Moldovei
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
Lord Hades
Frati Moldoveni! (Si nu numai)

Prin august urmeaza sa fac un tur de forta cu camping in Suceava (oras nu judet) pentru 4 nopti.
Zona o cunosc relativ bine ce nu stiu este starea drumurilor secundare (tot ce nu e marcarlt ca drum eurooean pt mine e secundar smile.gif ).

Ii rog pe cei care au trecut recent prin zona sau care rezidențiaza acolo sa ma indrume ce poteci sa evit si pe unde sa imi invart rotile mai cu placere.

Obiectivele ar fi: putna, moldovita, sucevita, humor, voronet, dragomirna, piatra neamt etc.
daca aveti si ceva recomandari le astept cu placere.

Mii de multumiri.
bion
Nordul Moldovei aka Bucovina e in mare parte in Ucraina. Nu stiu cum stau cu drumurile pe acolo. Recomand un TAB.
In Suceava accesul la manastiri e ok. Recomand ca loc de cvartir Gura sau Manastirea Humorului. De acolo ai acces facil cam la toate sectiile BOR. Se pot vizita toate in 2 zile in pas intins.
Ar merita inca o zi sa urci pe Rarau si una pentru o plimbare la Moldovita cu Hutulca si salina de la Cacica.
Dupa aia poti cobora spre Agapia... si treci apoi in secoime spre casa.
Lord Hades
Maestre Bion, ma refeream la Moldova care inca ne apartine, nu posed (inca) vehicul de asalt ca sa ma dau cu el prin Ukraina.

Merci pt Salina, de asta nu stiam, am trecut-o pe lista biggrin.gif
Pe Rarau nu cred ca ma cocot, am pitica cu mine la purtator si se cere carata de tasu cand se plictiseste de mers pe jos.

Pentru moderatori daca au timp sa faca o mica corectie vroiam sa scriu Circuit ...

Mi-am facut deja cazare langa Suceava, Conacul Domnesc ii zice vedem ce iese.
hellcat
Nu sunt probleme cu drumurile "secundare" sau de acces pe la manastiri sau alte obiective turistice,se pot parcurge in conditii bune. Spre ex. accesul la Manastirea Humor si la Voronet se face pe drum cu asfalt vechi, dar peticit si per total te deplasezi ok.
valikris2002
LA CACICA daca stati bine cu nasul coborati, altfel e un miros puternic de motorina!
bion
Inca mai e in exploatare ? Io credam ca au inchis ocna.De angajament sunt treptele si viteza cu care te alearga ghidu. biggrin.gif Biserica facuta de minerii poliaci.
Pana la Cabana Rarau este drum auto 14 km din Pojorata. Stiu ca e modernizat.
G. Humoruluie cam in mijlocul zonei tursitice de aceea e mai buna ca locatie de cazare.Pensiuni hoteluri kklau.
E super peisaju cu mocanitza la Moldovita.
slider2
Am facut turul manastirilor acum 3 ani de zile, am stat in Gura Humorului la pensiunea Orhideea pe care o recomand. Eu am un symbol si n-am avut nici o problema in a parcurge drumurile catre obiective si manastiri cu viteze normale. Singurul drum mai problematic este spre Chilia lui Daniel Sihastru unde efectiv vreo 2 km nu este asfaltat. Nu stiu sa-ti spun daca merita vizitata Chilia ca n-am fost, caci era numai pietris si trebuia sa merg foarte incet ca sa nu sara pietrele
UXE
Eu am facut asta acu 2 ani de zile. Drumurile de acess la manastiri sunt foarte bune. Eu aveam atunci arcuri sport pe symbol, iar la Chilie am lasat masina la podet si am mers pe jos pe acel drum ( cam 500-600m de la podet).

La Chilie merita macar o data sa mergi, nu e cine stie ce...
Batrânul
@ slider2: ce coincidență! Și eu am fost în acea frumoasă zonă tot în urmă cu trei ani, tot cu Symbolul și am stat tot la pensiunea „Orhideea”...
aqua
sa nu indraznesti sa pleci de la gura humorului spre durau pe traseul dat de google maps, mai exact prin stulpicani si ostra, drum judetean 177A
daca ai in plan asa ceva smile.gif

am fost si eu la manastiri dupa care am zis sa ajung si la durau

e CRIMINAL acel drum, am mers vreo 5 km si daca eram destept ma intorceam, altfel am mers vreo 20 de km in aproape 2 ore
cine se ocupa de drumul ala ar trebui batut, drumul forestier e ceva civilizat pe langa drumul ala, nu mai zic ca daca ai ghinion sa faci vreo pana pe acolo mai trece lupul pe langa tine, numai gropi, crapaturi, denivelari si tot asa
Brainie
QUOTE(aqua @ 24 Aug 2015, 15:51)
sa nu indraznesti sa pleci de la gura humorului spre durau pe traseul dat de google maps, mai exact prin stulpicani si ostra, drum judetean 177A
daca ai in plan asa ceva  smile.gif
*Ha, era cât p'aci să-l încerc ! Să vedem când mai ajung în zonă ce și cum va fi ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.