Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Denuntare RCA Astra
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Asigurari si Daune Auto
kikked
În termen de 30 de zile, dosarele de despăgubire se transferă de la Astra la Fondul de Garantare a Asiguraților. Asigurații au posibilitatea să denunțe polițele. Atât timp cât asigurații nu denunță polițele, polița e valabilă. În consecință, despăgubirile funcționează în baza poliței existente”, a precizat Negrițoiu.

Stie cineva cum se face exact si cati bani pot recupera, doar ce l-am facut de doua saptamani.
argon
Recuperezi toti banii, mai putin perioada cat a trecut, deci in cazul tau daca ai facut pe 1 an, iei inapoi aproape tot. Exact ca atunci cand vinzi masina si trece pe noul proprietar, iei banii inapoi pe polita ta.
espacern
Doar dupa ce se declara OFICIAL falimentul poti contacta FPVS.
http://www.fpvs.ro/
kikked
L-am facut doar pe 6 luni, dar ca sa pot renunta la el trebuie sa mai astept sau ma pot duce la Astra sa cer asta? Cum fac exactr, ma duc si le dau polita si ei imi restituie banii?
bob737
ce sa-ti mai restituie? au conturile blocate..
UXE
Si trebuie sa astepti sentinta.
argon
E polita valabila, de ce te agiti? Stai sa expire si faci la cine vrei dupa.
kikked
Nu ma mai agit, am inteles intre timp ca e perfect valabila.
4x4
Grozav. Mai vreti si banii inapoi dupa ce ca vati facut asigurare pe capace de bere...

kikked deci nu valabila, PERFECT valabila.

*** atac la persoana - sters de moderator ***
kikked
Saispe, te stiu din vremuri imemoriale, de cand voiai sa "tunezi" diferentiale, vremea a trecut si pareai ok, desi se vede ca nu. Daca esti totusi curios, spune-mi, de cand se cumpara capace de bere cu 560 lei, ca atat am platit pe 6 luni, desi nu am folosit vreodata RCA?
bob737
QUOTE(4x4 @ 11 Sep 2015, 18:05)
Nu mai pot spune nimic care sa nu fie banabil, pot spune doar atat, ca pagubit in doua dosare Astra, doresc doar sa aveti si voi parte de experienta minunata de care am si eu parte.

*Eu am avut o dauna totala, vinovatul fiind asigurat la Astra. Am rezolvat chiar foarte profitabil toata problema.
Nu sun ca e buna asigurarea de la Astra, e proasta sau aproape la fel de proasta ca si la celelalte firme dar cred ca nu ai stiut cum sa procedezi.
kikked
El e setat, nu ai ce sa ii explicit.
mars
Am si eu o polita RCA la Astra, ca magarii de la Generali au cerut dublu la reinnoire. E pe un an, din august. Acum vreau sa o denunt si brokerul imi spune ca nu se poate si ca nici alta nu pot face, ca nu pot avea doua concomitent. Asa sa fie? Adica sunt captiv inca noua luni???
espacern
Se poate renunta voluntar doar in anumite cazuri.....vanzare de ex.
mars
Ideea e ca nu vreau banii inapoi. Vreau doar sa am RCA in alta parte, sa n-am discutii in caz de accident, nici cu pagubitul, nici cu Fondul de Garantare.
espacern
Recuperarea contravaloare dupa denuntare este alta discutie......si diferita de denuntare asigurare.
argon
QUOTE(mars @ 14 Oct 2015, 15:43)
Ideea e ca nu vreau banii inapoi. Vreau doar sa am RCA in alta parte, sa n-am discutii in caz de accident, nici cu pagubitul, nici cu Fondul de Garantare.
*Te-a lovit simtul civic? LAs-o pana expira, nu o sa ai nici o discutie in caz de accident, polita este valabila, si esti acoperit.
mars
Ma gandeam doar ca n-ar fi prea placut sa te loveasca unul cu RCA la Astra... Dar cred ca o las asa, legea idioata nu-mi permite s-o denunt, nici sa fac alta. Si nu ma apuc acum sa vand masina cuiva din familie pentru o amarata de asigurare.
espacern
Vanzare/radiere/furt....cam astea sunt cateva din variantele acceptate la denuntare.
mars
Legi cretine. Si daca am doua, ce?
espacern
Poti sa ai RCA si CASCO la societati diferite....dar nu esti "acoperit/protejat" daca ai RCA la mai multe societatii (practic imposibil din cauza sistem informatic+VIN/CNP).
Sudsemnatu
Atentie. Un prieten cu o polita la Astra a lovit o doamna anul trecut neacordand prioritate. Au facut amiabila, doamna si-a facut masina pe CASCO cu regres.
Prietenul s-a trezit in posta cu o chemare la jud sector 3 alaturi de Astra care nu vor sa plateasca.|

Dauna e de 120 de mil. Cel mai probabil nu va pati nimic dar nimeni nu ii plateste timpul pierdut pe la judecatorie, avocatul care iti face intampinare etc etc
espacern
Asa e procedura legala....nu nimic bizar.
UXE
QUOTE(mars @ 14 Oct 2015, 14:56)
E pe un an, din august.
*


Si eu o am pana in iulie. Mare scofala. Mergi linistit si nu sta cu chestia asta pe creier, ca altfel asa se va intampla.
klaus
QUOTE(Sudsemnatu @ 15 Oct 2015, 10:12)
Un prieten cu o polita la Astra a lovit o doamna anul trecut neacordand prioritate. Au facut amiabila, doamna si-a facut masina pe CASCO cu regres.

[...]dar nimeni nu ii plateste timpul pierdut pe la judecatorie, avocatul care iti face intampinare etc etc
*

Sa o ia ca pe o plata necesara ca nu a avut carnetul suspendat 3 luni ca nu a dat prioritate...
mars
QUOTE(UXE @ 15 Oct 2015, 09:51)
Si eu o am pana in iulie. Mare scofala.  Mergi linistit si nu sta cu chestia asta pe creier, ca altfel asa se va intampla.
*E RCA-ul pentru soarecul doamnei, nu pentru Laguna. O sa las asa, oricum nu se poate face nimic.
Ov
Eu am avut 2 rca-uri in acelasi timp la o masina. N-ai voie sa deschizi 2 dosare de dauna pt acelasi accident, dar de ce sa n-am 7 rca-uri?

Am avut 2 pt un simplu motiv, urma sa plec sambata in concediu si vineri seara pe la 10 am observat ca am toate tarile taiate pe cartea verde ca era rca in vederea inmatricularii si se pare ca unii asa fac. Cum n-aveam timp sa cer alta polita (ca cica asa se face) de la asigurator mi-am facut inca o asigurare si timp de vreo 2 luni am avut efectiv 2 asigurari valabile. Acum a ramas doar ultima valabila si cautata pe net la CEDAM apare ca fiind foarte valida.
argon
QUOTE(Sudsemnatu @ 15 Oct 2015, 10:12)
Atentie. Un prieten cu o polita la Astra a lovit o doamna anul trecut neacordand prioritate. Au facut amiabila, doamna si-a facut masina pe CASCO cu regres.
Prietenul s-a trezit in posta cu o chemare la jud sector 3 alaturi de Astra care nu vor sa plateasca.|

Dauna e de 120 de mil. Cel mai probabil nu va pati nimic dar nimeni nu ii plateste timpul pierdut pe la judecatorie, avocatul care iti face intampinare etc etc
*Povesti, omiti unele aspecte, si sa nu dezinformezi...e chemat in instanta in calitate de intervenient fortat, si nu are nici o obligatie de plata, nu e nevoie de avocat. Nu e nevoie nici macar sa te prezinti, doar sa faci o declaratie la dosar, care o trimiti prin posta. Si eu am fost in aceasi situatie cu Astra, deci personal , nu am un prieten care are un prieten si a auzit.
Sudsemnatu
QUOTE(espacern @ 15 Oct 2015, 10:48)
Asa e procedura legala....nu nimic bizar.
*nu a zis nimeni ca bizar. Am relatat doar ce s-a intamplat smile.gif

QUOTE(klaus @ 15 Oct 2015, 12:55)
Sa o ia ca pe o plata necesara ca nu a avut carnetul suspendat 3 luni ca nu a dat prioritate...
*El si alte zeci de mii de soferi care fac amiabila si nu ajung la politie.

QUOTE(argon @ 15 Oct 2015, 15:20)
Povesti, omiti unele aspecte, si sa nu dezinformezi...e chemat in instanta in calitate de intervenient fortat, si nu are nici o obligatie de plata, nu e nevoie de avocat. Nu e nevoie nici macar sa te prezinti, doar sa faci o declaratie la dosar, care o trimiti prin posta.  Si eu am fost in aceasi situatie cu Astra, deci  personal , nu am un prieten care are un prieten si a auzit.
*E bine ca ai fost tu in situatia asta, astfel va sti toata lumea ce va face pe viitor, nu sa auda povesti, omise cu unele aspecte, dezinformatoare. In hartia aia nu scrie ca NU E NEVOIE sa te preziti, zice ca TREBUIE sa te prezinti.
espacern
QUOTE(Sudsemnatu @ 15 Oct 2015, 09:12)
Atentie.

QUOTE(Sudsemnatu @ 15 Oct 2015, 15:17)
nu a zis nimeni ca bizar.

Pentru o procedura normala si legala nu trebuie atentionare....avertizarea asta a ta pentru ceva normal e bizara!
adi_ar
Va rog sa va limitati la experiente personale! Am mai facut curatenie printre poastari.
Avand in vedere numarul mare de asigurati la ASTRA (indiferente de preturi, dumping, etc. etc.), de real folos sunt experientele la subiect.
Concret, nu puteti denunta, in principiu, asigurarea ASTRA decat in situatia instrainarii sau casarii autoturismului sau in cazul exceptional de faliment, cu sentinta definitive in acest sens.
Acum, cine cum si cand ... poveste complicate! Lichidatorul va face valorificarea si despagubirea celor care se fac parte, dupa niste proceduri mai complicate.

Astept relatari despre incercari eventuale tentative de denuntare, proceduri, probleme intampinate ...
Alte postari, pe langa subiect, vor fi sterse fara avertisment!

maho
527 de polite au fost deja denuntate, in afara dosarelor de dauna.
QUOTE
    Agentia Domeniilor Statului - 5 polite de asigurare denuntate
    Curtea Constitutionala - o polita de asigurare denuntata
    DGASPC Vrancea - 4 polite de asigurare denuntate
    Parchetul de pe langa Tribunalul Arges - 9 polite de asigurare denuntate
    Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea - o polita de asigurare denuntata

De asemenea, si zeci de companii locale sau straine specializate in transport terestru, maritim sau de constructii din Grecia, Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia si Turcia sau chiar America Latina au denuntat sute de polite incheiate la Astra Asigurari, odata ce ASF a decis sa solicite instantei intrarea in faliment a societatii.

Ideea e ca se poate, totul e sa se ceara.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.