Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: probleme relanti dacia injectie
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
spinu94
Salut! am cautat si am citit toate topicurile posibile de la cap la coada cuvant cu cuvant dar nu am gasit o rezolvare pt problema mea. Vreau sa va rog pe toti cei care stiu si au idee, daca au mai intalnit problema mea, sa ma ajute si pe mine. Voi fi recunoscator.
Sa incepem cu inceputul......dacia 1310 injectie an 2004, spart 2 pistoane in motorul original, km 230000....am mers frumos cu ea ,de aceea m-a dus atat de mult setul original. I-am facut motorul acum 2 luni de zile, insa de ceva vreme, mai exact 1 luna aproximativ am observat urmatoarea problema: daca o las la relanti dupa ce o pornesc merge cam 15 min si dupa usor usor se gatuie, adica incepe saa scada turatia si trepideaza toata masina pana ce la un moment dat se opreste. O pornesc din nou si aceeasi problema. In mers barem nu mai zic...daca accelerez , nu are nicio problema. Insa daca vreau sa merg cu viteza 80 sa spunem constant, iara face la fel...incepe si se gatuie ca si cum i-ar taia benzina si se opreste de tot....insa daca ii dau 2 "sprite" ca la carburatie isi revine pt cateva secunde si dupa iar la fel. Mentionez ca am motoras pas cu pas nou, sonda lambda noua, injector nou, senzor de pe chiuloasa nou, toate originale+pompa benzina noua. Care ar putea fi cauza acestor opriri asa din senin?? Va rog mult sa ma ajutati daca puteti...
spinu94
nu ma poate ajuta nimeni si pe mine?? sad.gif
TRK
A mai ramas bobina si bujiile.
Senzorul de pe volanta scoate-l si curata-l.
spinu94
Am curatat si senzorul de pe volanta...bujiile sunt noi. O sa schimb totusi si bobina sa vad daca ea e buba. Si in mers am observat acum, ca daca merg cu ea constant da putin in nas si dupa intra singura in frana de motor ca si cum i-a taia benzina...daca ciup putin acceleratia isi da drumul pt cateva secunde si dupa iara face.sad.gif
fzoli
Salut,
Ești sigur ca pompa de benzina își face treaba?
Vezi ce presiune se măsoară, poate mai și întrerupe.
Vezi si de filtru de benzina.
spinu94
Salut! Eu zic ca isi face treaba! De la magazin mi s-a zis ca este originala...am dat 380 de lei pe ea originala bosch...o sa ii masor si presiunea sa vad..si filtrul de benzina este si el nou. Dupa ce am pus motorul l-am schimbat.

12 Jan 2016, 11:48:
Tin sa va mai spun ca si daca o accelerez deodata...inainte nu imi nu imi facea asa cum imi face acum. Da rateuri in corpul clapeta si daca nu am capacul ala mare cu 3 suruburi scoate flacara pe acolo. Odata mi a parlit parul de pe mana cand a facut asta. Si de atunci imi e cam frica sa mai merg cu ea pentru ca nu vreau sa se intample vreun lucru rau.
r3d
incearca sa reglezi dinou culbutorii dupa ce umbli la chiulasa dupa cateva sute de km ciulasa trebuie stransa dinou.si la km care ii are motoru tau vezi daca arcurile la supape mai sunt suficient de tari ca sa poata inchide supapele.daca spui ca iti da flacara pe admisie e clara ca supapele sau supapa la admisie nu mai inchide corect.curata bine si injectia tot ce se poate demonta curata si monta la loc.
cristian978
Salut ,am si eu o mare problema , de cateva zile am probleme cu turatia motorului,cand o pornesc dimineata turatia nu se ridica cum ar fi normal pe vramea asta, sta intre 600 si 8oo de turatii dupa circa zece minute cand se incalzeste motorul turatia creste la 1200 de turatii si asa merge toata ziua chiar daca apa se incinge si pornneste electroventilatorul ,mentionez ca nu am probleme cu pornirea (porneste la sfert),nu da in nas merge ok . A mai patit cineva asa ? va rog un sfat oidee.multumesc!
r3d
motorasu pas cu pas functioneaza?.roaga pe cineva pana sa pornesti uitete daca lucreaza.cand pui contanctu trebuie sa accelereze un pic motoru.
cristian978
cred ca de la motoras este ,nu functioneaza corespunzator nu isi face cursa cum trebuie am incercat sa il dau inapoi sa scada turatia dar el revine mereu la 1000 -1200 turatii chiar daca este motorul cald si porneste electroventilatorul .
Momentan am scos mufa din el si merg asa pana cumpar altul ,este un cosmar dimineata pana se incalzeste motorul parca este trabant la relanti (scuze nu vreau sa jignesc detinatorii de traby).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.