Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: RCA ?
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Asigurari si Daune Auto
Cosmin.nova
Buna seara tuturor!
Stau cam asa: Intentionez sa cumpar o masina si ca oricine incerc sa-mi usurez traiul prin mici ghidusii. Este mai bine sa inmatriculez masina pe numele tatalui meu (55 de ani) decat pe numele meu (25 de ani) in vederea unui RCA mai ieftin? Mai este valabila si anul acesta treaba cu RCA mai ieftin in functie de varsta si eventuale incidente?
Inca o intrebare: contractul de cump/vanz al masinii poate fi intocmit pe numele meu; iar inmatricularea/RCA/taxe pe numele tatalui meu?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
espacern
Da,da si nu.
Cosmin.nova
Scurt si la obiect, multumesc mult.
Lord Hades
Dacă tatal tau crea sa te ajute faci totul pe numeele lui. Poti întâmpina ceva dificultăți spre exemplu la parcarea de reședință daca nu stai cu părinții la aceeasi adresa pt ca nu o sa ai prioritate la atribuire deoarece nu posezi auto in mod legal. Cel putin asa prin brasov ...
radian
Referitor la ultima intrebare, daca vrei totusi ca raspunsul sa fie "da" studiaza oportunitatea intocmirii unui contract de comodat intre proprietar (tatal tau) si cel care foloseste masina (adica tu).
Thaddaus
Am cumparat o masina noua pe numele mamei mele.Am avut nevoie doar de copia ei de buletin si atat.Nu a fost nevoie sa se deplaseze fizic in Bucuresti( am semnat eu tot ce trebuia in locul ei).Totul e practic pe numele ei.Am facut apoi contract de comodat dupa ce am avut numerele definitive si mi-am luat si locul de parcare fara nici o problema.Cred ca "probleme" pot aparea daca vrei sa iesi cu masina respectiva din tara.
Jenkins
Ai semnat cu semnatura ei sau a ta?
C a t a l i n
Numai la gainarii va e gandul...
argon
Nu toti au bugetul tau, nu e totuna sa dai 300 sau 2000 lei pe asigurare. Daca baga RCA ca in Anglia pe sofer nu pe masina, se linistesc toti. Ai o masina in familie condusa de 3 persoane?! Faci 3 RCA-uri, ca masina nu se conduce singura . Asa e corect, pana atunci se fac gainarii intr-un stat gainar.
Thaddaus
QUOTE(Jenkins @ 16 Jan 2016, 08:43)
Ai semnat cu semnatura ei sau a ta?
*cred ca semnatura mea.un X
C a t a l i n
hargoane, daca si-ar pune mintea la contributie in mod constructiv, in loc sa piarda vremea cautand tot felul de astfel de tertipuri, cu siguranta ar avea resursele necesare platii unei asigurari RCA.
Thaddaus
C a t a l i n fara suparare dar ai idee cat costa rca/casco in Bucuresti la o masina pentru o persoana de 28 de ani?Da puteam sa le platim si asa dar am ales varianta mai ieftina si in acelasi timp legala.
Laurentziu83
Cat e?
Thaddaus
In jur de 4500ron pe numele meu/Bucuresti.. pe numele mamei in jur de 2000ron
Laurentziu83
Si RCA-ul? CASCO nu-i obligatoriu.
tatabobu
Da' cat de mare-i motorul masinii de-i atat de scumpa asigurarea si pentru o persoana trecuta de 45 de ani?

QUOTE(argon @ 16 Jan 2016, 10:46)
Daca baga RCA ca in Anglia pe sofer nu pe masina, se linistesc toti.  Ai o masina in familie condusa de 3 persoane?! Faci 3 RCA-uri, ca masina nu se conduce singura .
*Vezi ca nu stii? Faci o asigurare pentru soferul principal, la care adaugi si soferii secundari.
Thaddaus
In jur de 4500ron pe numele meu/Bucuresti.. pe numele mamei in jur de 2000ron

Sunt preturile pentru rca+casco(care la o masina noua e foarte recomandat)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.