Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Probleme pornire Dacia 1310 din 91'
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
calinguia
Buna ziua! Am si eu o problema cu Dacia mea pe carburator di 91',are motor de 1400cm3.In urma cu vreo cateva saptamani am iesit cu ea la plimbare si am ajuns pe un drum de tara care era plin de gropi,unde am lovit cu baia de ulei.Dupa ce s-a terminat drumul,simtind ca am lovit calumea cu baia am oprit sa vad daca s-a indoit ceva pe sub masina,dar nu am observat nimic evident asa ca am plecat mai departe.Dupa vreo doua saptamani am plecat cu ea intr-o seara pana intr-un oras vecin si in timp ce ma plimbam dintr-o data a inceput sa se auda un scartait si un fel de bataie.Am mers acasa si ziua urmatoare am dat jos motorul si l-am dus la un mecanic bun unde s-a constatat ca baia de ulei a fost indoita si sorbul de ulei atingea in ea si in urma acestei probleme a trebuit sa-mi schimbe cuzinetii de la pistonul 4.Toate bune si frumoase,reparatie ieftina,iar dupa o saptamana de stat la mecanic, l-am adus acasa si l-am montat pe masina,asta fiind prin 15 ianuarie 2016.Am montat motorul pe masina(nu sunt mecanic,dar e usor de montat asa ca am facut singur montarea),un prieten m-a ajutat cu partea electrica, am bagat ulei in motor(20w40S1)si antigel.Am pus bateria ii dau la automat si.....nimic,am pus bateria la incarcat pentru a doua zii si am cumparat bujii noi,capac delcou nou,platini,pipa.Incerc si a doua zi si la fel nimic(platinile au fost montate corect ,distanta fiind masurata cu lera de 0.4mm),dar aceiasi problema: invartea dar nu pornea.Am zis sa incerc sa o pornesc trasa, poate asa merge,dar degeaba.....Nu stiu ce sa mai fac am testat si benzina intra in carburator,scanteie iasa la bujie,am desfacut capacul la tacheti si am verificat daca se da scanteia cand trebuie si e pus corect delcoul......NU MAI AM NICIO IDEE...VA ROG FRUMOS AJUTATI-MA CU UN SFAT !!!
aliceman
Vezi ca poate nu ai pus fișele de la bujii bine , pune o poza să văd cum le-ai pus .
calinguia
Le-am pus bine.1-3-4-2,unde 1 este catre cutia de viteze ,iar prima fisa se pune catre aripa stanga si merge in sensul acelor de ceasornic.
cris06
Distributia a fost pusa la punct? Cand dai la automat, ai tensiune la bobina de inductie? O boala este contactul de cheie!
calinguia
Daca ar fi de la contact,nu ar porni nici trasa?
cris06
Teoretic ar trebui sa porneasca daca vine tensiune la bobina. Verifica, mai intai, distributia!
maho
QUOTE(calinguia @ 23 Jan 2016, 14:59)
am bagat ulei in motor(20w40S1)si antigel.
,am desfacut capacul  la tacheti si am verificat daca se da scanteia cand trebuie si e pus corect delcoul......

Poate totusi e decalat cu 180 de grade; iar 20w40 e ulei de vara, e cam gros acum (20-ul ala).
razvan1985
Spune exact(daca stii),la ce a umblat respectivul mecanic,sa se poata deduce eventualele "omisiuni",da vreun rateu,vreun semn ca ar vrea sa porneasca ?
bygy007
volanta la semn, vazut daca este distribuitorul (luleaua) pe cilindrul 1 , platina , condesator
calinguia
Nu dă nici un semn ca vrea să pornească și din câte știu motorul a fost desfăcut tot fiindcă mecanicul nu știa care era problema,dar a schimbat doar cuzineții la pistonul 4.și eu am schimbat discul de ambreiaj...dar nu cred ca are legătură.
razvan1985
Daca a fost desfacut complet trebuie verificat :
-punerea la punct a distribuției
-montarea corecta a pinionului delco
-alimentarea cu combustibil
-aprinderea
ps:primele doua sunt esențiale,din moment ce ai spus ca ai scanteie si alimentare combustibil,mai departe daca porneste/da semne de pornire,se verifica jocul culbutorilor,distanța platinei(care ai spus ca e ok),cam astia ar fi principalii pasi.
dstdan
Corecte toate sfaturile colegilor, daca crezi ca nu ai cunostintele necesare, sau anumite reglaje te depasesc sau nu te incumeti, si/sau sa-ti ,,creasca ,,tensiunea de pomana, un sfat simplu, cauta in localitate un mecanic din asta mai ,, batranel,, care are experienta masinilor pe carburatie, Dacie, intreaba daca nu, ada-l acasa, dai 100 lei si ai scapat de ,,vene groase ,, pe la tample. e si asta un sfat, apoi urmareste tot ce face respectivul mecanic si ,,fura meseria,,. Bafta sad.gif
mstaniloiu
pana la urma, care a fost problema ? pozitia delcoului ? sau distributia ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.