Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Merge in 3 pistoane( nu gasesc rezolvare)
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Rango
Salut ! Dacia mea din '97 imi da batai de cap de ceva zile. Dupa un drum mai lung parcurs fara probleme , am oprit la un moment dat pentru cateva minute. Apoi cand sa pornesc , motorul nu mai mergea rotund ( bujia a 2a dinspre cutie spre radiator nu functiona , era uda de ulei). Schimb bujia , acelasi lucru , se uda de ulei. Schimb fisa ca ma gandesc ca poate ea o fi de vina...tot nimic. Apoi schimb platina ( nu stiu daca era necesar) , tot asa nicio rezolvare.Capacul de delcou' verificat , totul in regula . Intr-un final nu am gasit rezolvare...sincer nici nu prea ma pricep la mecanica. Tin sa mentionez ca in trecut( acum vreo 2 ani) parca a mai avut problema asta tot cu pistonul respectiv..un Nea' mecanic mi-a zis ceva de genu ca pistonul ala are 'camasa ciupita' sau ceva de genu'...cert e ca de atunci nu am mai avut probleme pana saptamana trecuta( motorul cam mananca ulei). Daca m-ati putea ajuta as fi recunoscator. Daca nu ma gandesc sa o duc la un mecanic adevarat . Va multumesc anticipat !
bygy007
incearca pe rind cu alta fisa, capac sau o bujie care esti sigur ca merge , poate este fisurat in interior si nu vezi, apoi te duci la mecanic
razvan1985
Daca se uda cu ulei(cum susții),segmentare sau set motor o mai salveaza.
pcostica
verifica servofrana, iti trage aer fals pe acolo.
Bafta!
cosstti
Sunt de aceeasi parere cu colegul Costica.
Porneste masina si stranguleaza cumva furtunul de sevofrana.
Rango
Am strans furtunul de la servo , motorul da sa moara. Inca ceva , am desfacut capacul de la culbutori si acolo am vazut ca o supapa din dreptul bujiei cu pricina era sarita de la locul ei. Ce e de facut ? sad.gif
vladut88
Supapa, sau tija dintre tachet si clbutor?
Pune o poza
paul_p
QUOTE(Rango @ 8 May 2016, 14:17)
am vazut ca o supapa din dreptul bujiei cu pricina era sarita de la locul ei.
Ce e de facut ? sad.gif
*

Du-te la un mecanic, ca nu-ti repari motorul pe forum...
Rango
Tija dintre tachet si culbutor !
maho
Banuiesc ca daca era sarita, ai si scos-o (tija smile.gif ), si te-ai uitat la ea: daca-i inca dreapta, o montezi la loc, daca e stramba (da, e posibil), ai doua variante: a) o indrepti, b ) o inlocuiesti; ambele variante sut ok.
Rango
Va multumesc pentru sfaturi , totusi o sa apelez la un mecanic ! Sper sa o repar curand ! biggrin.gif
Zwargolak
Vezi la ce mecanic te duci. Parerea mea e sa intrebi prin prieteni de un mecanic prieten cu ei. Sau sa te duci la un service si sa stai langa ala, sa vezi ce iti face. altfel, patesti ca mine. "e dacie, e ieftin" si te pomenesti ca ti-a schimbat masina cu totul si-ti cere bani de una noua.
Rango
Pana la urma am rezolvat. Am fost la mecanic si din cate am inteles a fost de vina o supapa blocata ! biggrin.gif
maho
De vreme ce tija era sarita, normal ca supapa era inerta. Macar ti le-a lustruit pe toate?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.