Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: rohia-barsana-viseul de sus
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
emilab
rog colegii de forum sa-mi spuna starea drumurilor dintre manastirile de la Rohia la Barsana (drum judetean - sau sa-mi ofere o alternativa cu un drum acceptabil de circulat) si starea drumului de la manastirea Barsana la Viseul de sus . Multumesc anticipat
gruita2005
Salutare,

De la Rohia la Barsana mergi pe traseul Rohia-Tg. Lapus-Strambu Baiut-Cavnic-Budesti-Ocna Sugatag-Barsana. De la Targu Lapus pana la Cavnic drumul este destul de prost, adica este vechi cu denivelari dar fara gropi, dar si foarte frumos. De la Strambu Baiut este putin mai prost pe urcare cand treci muntii in Maramures dar oricum nu poti merge cu viteza pe acolo. De la Cavnic la Barsana este asfalt nou, drum de nota 10.

De la Barsana la Viseul de Sus mergi pe traseul Barsana-Bogdan Voda-Viseul de Jos-Viseul de Sus.
De la Barsana la Bogdan Voda drumul este acceptabil, putin mai bun ca si cel de la Tg. Lapus la Cavnic. In Bogdan Voda ai indicator cu Viseu de Jos la stanga, este o intrare mica, vezi sa nu o ratezi. De acolo treci dealu si ajungi de pe valea Izei pe valea Viseului. Pe aceasta trecatoare drumul este la fel ca si de la Barsana la Bogdan Voda dar mai ingust, dar si spectaculos cand ajungi sus. De la Viseu de Jos la Viseu de Sus drumul este iarasi nou de nota 10.


Drumurile nu sunt de speriat doar ca nu poti sa te grabesti pe ele.

Grija de radare intre Viseu de Jos si cel de Sus.

Ca sa vezi cum sunt drumurile cat de cat in tara te poti baza pe harta de pe enjoymaps.ro

Concediu placut!
corbex
Nici un tomobilist care moare de grija gropilor nu are un concediu placut. Ask Uxe.
gruita2005
Nu este foarte exacta harta aia, pe Gutinu (Baia Sprie- Mara) drumul este in lucru, nu este inca excelent. Pe coborare este jale. Ocna Sugatag-Barsana este excelent acum etc biggrin.gif
emilab
Multumesc pt indicatii gruita2005. Sunt in pelerinaj si in vacanta nu la raliu. Daca pot merge cu 60-70 km/h (cu exceptia urcarilor) voi fi multumit
Batrânul
Deși a cam trecut sezonul concediilor, poate va mai fi util și comentariul meu: Bârsana-Bogdan Vodă drumul este OK (un pic cam vălurit, dar merge). Din Bogdan Vodă, trecerea de pe Valea Izei pe Valea Vișeului se face pe un drum foarte spectaculos din punct de vedere al peisajelor. Drumul este îngust și nemarcat, dar este bine asfaltat (unele porțiuni au fost reparate în această vară) și iese în DN18 la Vișeu de Jos.
cccccc
pentru trei zile am fost oaspete la o pensiune in vadu izei. pentru a ajunge in zona am urmat traseul prin lapus la dus si prin beclean la intors.
ambele variante sunt acceptabile pe portiunile unde am strabatut dj.
alunecari de teren au fost doar in zona satului chiuesti si au fost rezolvate in 10 minute dupa ce am ajuns in zona.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.