Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Burduf schimbator viteze sub masina, Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Piese auto - Dacia Logan
Victorine
Ma ajuta cineva cu un cod, sau o sugestie unde as putea gasi burduful ala? La mine s-a rupt. Este vorba de burduful care etanseaza tija la trecerea prin carcasa de plastic prinsa sub masina in podea. Burduful vine prins de o saiba lata prin care trece tija, iar saiba e presata sub bucsa aceea mare in care sta nuca.
Asa arata restul de burduf pe care l-am dat jos:[attachmentid=1628038404] [attachmentid=1628038405]
Acum am facut o improvizatie ca sa mai opresc praful si zgomotul de la coloana de esapament.

18 Jul 2016, 20:43:
Nu stie nimeni?
O idee ar fi sa incerc cu un burduf de pivot...
torquemada
Oficial se schimbă toată piesa 1 sau 2, burduful ăla nu are cod separat
Victorine
Multumesc! La prima vedere nu vad care e diferenta intre 1 si 2. Oricum, burduful de care vorbesc nu e parte integrata din piesa aia mare de plastic... e asociat mai degraba cu tija schimbatorului, ca pe aia e fixat, iar partea superioara a burdufului -saiba aia mare, lata, calca pe carcasa mare din plastic.
O sa fac niste poze cand demontez, pentru ca nu sunt multumit de improvizatia facuta. Am luat 2 burdufe diferite de pivot, unul e mai elastic si are diametrul mic potrivit pentru tija, iar celalalt e mai rigid si are gulerul mai potrivit pentru prinderea pe saiba. Vedem ce iese...

19 Jul 2016, 11:30:
Cam asa arata sistemul desfacut [attachmentid=1628038456] si noua improvizatie:[attachmentid=1628038457] [attachmentid=1628038458]

19 Jul 2016, 11:31:
Final:[attachmentid=1628038459]
kert
Cum ai bagat burduful asta "nou" (improvizat) pe tija?
Eu am schimbat pina acum 3 leviere din cauza garniturii/burdufului ala cit si a jocului lateral si vertical manetei - se uzeaza prinderea aia pe bilă.
Victorine
Sunt 2 si sunt suficient de elastice ca sa le treci peste capatul tijei dupa ce scoti bucsele si peste ghidajul acela dupa ce scoti garnitura aia galbena. Eu am folosit si niste silicon la imbinarea cu saiba, pentru ca era cam larga trecerea fata de burduful de pivot.
Asa cum am zis, burduful de sus se pupa mai bine cu saiba, dar e mai rigid si are orificiul mic mai larg si nu etanseaza bine pe tija. Asa ca l-am adaugat si pe al doilea si l-am inghesuit in primul. Nu apar spatii la miscarea tijei. Am senzatia ca s-a redus putin zgomotul, dar am adaugat si o talpa de pasla dupa conturul trasat de plasticul ala de la husa schimbatorului.
La mune nu are joc nici nuca nici garnitura aia din jurul ei. Altii am vazut ca au pus bucsa dinaia de la Mateo, dar la mine nu e nevoie.
BLUE R 19
e buna improvizatia ta, doar ca ai folosit un burduf de VM Comp.
Victorine
Stiu ... biggrin.gif Ala sa fie punctul slab.
Oricum fata de burduful original care are o grosime de ordinul micronilor si se taie langa saiba, sper ca e mai bun. Se vede clar diferenta de calitate intre burdufe, e alt material. Dar pe de alta parte fiind mai rigid sta mai bine in saibs. Ideea e ca in configuratia asta nici unul din burdufe nu e solicitat, de fapt lucreaza mai mult cel de jos, ala mai elastic, care se plimba cumva pe VM comp.
Desi stiu ca orice lucru provizoriu tinde sa devina petmanent, intentia me este sa gasesc o solutie mai trainica. O sa vad cum arata dupa cateva luni si fac un update aici.

noo_yd
deci se gaseste la piese auto acel burduf ? sau e cu tot cu levier si carcasa aia de plastic ?
noo_yd
nu stie nimeni unde gasesc si eu tot ansamblul ala ? la mine schimbatorul de viteze are un joc sus-jos , se aude si cand dau in gropi , are joc unde e bucsa aia mare de cauciuc , ce sa schimb sa nu mai aiba jocul ala ?
klaus
eu nu am vazut decat tot ansamblu cu levier.
Dar poti incerca la dezmembrari.
Victorine
Exista solutii pentru a limita jocul ala in jurul bucsii mari de cauciuc. Mateo avea de vanzare niste gulere metalice, este si tutorial pe net. Sau o solutie gratis este sa-ti faci tu distantierul ala dintr-un capac de spray cu vopsea. Odata ce vezi despre ce e vorba.
noo_yd
am cautat pe net la magazinele de piese auto , si nu gasesc ansamblu asta ? are vreun nume specific ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.