Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vibratii
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Probleme tehnice - Dacia Solenza
romanvs
Am vibratii care se transmit in toata masina,uneori se simt mai tare alteori mai usor.Am observat ca aceste vibratii se simt mai bine in treapta 5 pe la aproximativ 2500-2600 rpm. La motor pe liber,turat usor spre 3000rpm se aude un "zornait" pe la 2500-2600rpm apoi dispare.Vibratiile se simt pe turare si in frana de motor.
klaus
Suportii motor cum sunt?
psychoo
Pe langa suportii motor, as verifica si traseul de evacuare sa nu frece de caroserie
romanvs
Am sa verific suportii si evacuarea. Un mecanic mi-a zis ca ar putea fi si ambreiajul (are 164000km) care ar putea sa creze trepidatii.

Maiorul
Mecanicul tau sarputea sa aiba dreptate cu ambreajul...ceva asemanator am si eu (probabil placa sau discul ovalizate)........
romanvs
Am verificat evacuarea si este aproape totul in regula cu exceptia racordului flexibil care este pe duca.
De suportii motor nu imi dau prea bine seama cum sunt,bieleta rasucita a fost schimbata de curand.
Referitor la ambreiaj,l-am mai slabit cam o grosime de piulita si parca nu prea ar mai trepida ,dar am sa mai fac cativa kilometri pt a fi sigur ca asta ar fi fost cauza...
romanvs
Am mers destul de mult cu masina si la viteze de pana la 150 km/h si am constatat ca nu pare sa fie problema de la motor.Cred ca e ceva de la rulare pt ca trepideaza in jurul vitezei de 90km/h apoi trepidatia dispare.Ma gandesc sa merg sa fac o diagnosticare in service pt ca am mai pus cativa mecanici sa se uite la masina si nu au constatat nimic.Poate o fi ceva ovalizat,poate joc prea mare la rulmenti,etc.Cand vibereaza nu se simte in volan .Vibratia o simt atat cu rotile de vara cat si cu cele de iarna.
romanvs
Se pare ca problema era de la discurile de frana care erau ovalizate.
bion
Discurile ovalizate se simt la franari si atat .La inceput se simt vibratii in pedala de frana . Been there twice.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.