Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Topic pentru baieti - alcoale, shoturi, cokteiluri
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3
luck33ro
Azi am aflat de la Garret o reteta mistoaca:



QUOTE(Garett @ 3 Aug 2016, 13:15)
Fermentat, puh! sad.gif
Mos-ule, fii atent  aici rețetă: iei suc de mere, nefermentat, se înțelege, și-l torni peste 100 ml de vodca, pui vreo trei cuburi de gheață și  vreo trei "shot-uri" de sifon, cât  să-i dea un pic de fâs.
Garantat uiți de zeama de mere fermentate! biggrin.gif
*



asteptam si alte propuneri - eu am primit oferta belea de alcool pur (farmaceutic) 95 1litru = 30 lei ma gandesc ce fac cu el deja... tongue.gif
Markos
Aveam topic despre alcoale.
luck33ro
e plin de ele da lipsesc cu desavarsire tongue.gif
trascau nu ma intereseaza
Garett
QUOTE(luck33ro @ 3 Aug 2016, 14:27)
Azi am aflat de la Garret o reteta mistoaca:
asteptam si alte propuneri - eu am primit oferta belea de alcool pur (farmaceutic) 95 1litru = 30 lei ma gandesc ce fac cu el deja...  tongue.gif
*


Lichior de gutui, dacă mai ai răbdare până în toamnă! wink.gif
Mă rog, lichior e impropriu spus, iese pe la vreo 35 grade!
Face Mrs. Garett, e nebunie curată, pectina aia se transferă în alcool și iese o chestie așa, semicoloidală și parfumată.
luck33ro
Zi reteta nebunule wub.gif Ma gandesc sa fac si o zmeurata cat mai se gaseste zmeura...

gutuiata ii zicem? deja salivez...
Cosstel
pai continua ...

am incercat ceva si m-am trezit ca mi-a precipitat pectina
ceva asemanator am patit si la o zmeurata insa in timp vad ca s-a dizolvat smile.gif

mi-a reusit o tuica de gutui wub.gif
pacat ca anul asta ioc recolta de gutui sad.gif
M.C.
QUOTE(luck33ro @ 3 Aug 2016, 15:27)
eu am primit oferta belea de alcool pur (farmaceutic) 95 1litru = 30 lei
*


O bunatate alcoolul asta de sinteza.De sanatos sa nu mai zic... alcoholic.gif
luck33ro
Da mah ca tu din comertz bei numa alcool bio laugh.gif ala nu e de sinteza e recoltat din arborele de alcool tongue.gif
Dan73
@ cosstel
Nici acel gutui nu are? nu crede.gif

Nu stiu ce va trebuie atatea, mie imi ajunge o afinata.
DragosP
QUOTE(Dan73 @ 3 Aug 2016, 14:55)
Nu stiu ce va trebuie atatea, mie imi ajunge o afinata.
*


Tu ești băiat finuț. blush.gif
Cosstel
nici
insa evolueaza bine avind in vedere uscaciunea de acum smile.gif

am si eu doi peri, fructele urmeaza sa se coaca dar n-ajung din cauza de cotofene sad.gif
jale anul asta cu fructele la mine

luck33ro
Mai eftin la noi nu am gasit... sleep.gif
Cosstel
ninja e buna oferta
cu ceva ani in urma cutam de nebun asa ceva dar ce gaseam era la un pret de ... m-am lasat pagubas
de fapt nu, asa m-am apucat de facut tuica biggrin.gif
Fratzica
Votca ce are?
l@u
@ luck33ro
Ala e de la rusi(moldoveni) si e putin peste 20 lei/litru.
DragosP
Juma mitilic, juma etilic.
l@u
Daca nu ma insel am o sticla in camara, ma uit sa vaz compozitia.
AR-18-MOS
O guști pe toată? tongue.gif
luck33ro
QUOTE(l@u @ 3 Aug 2016, 15:10)
@ luck33ro
Ala e de la rusi(moldoveni) si e putin peste 20 lei/litru.
*


ai dreaq au scris pe ea Blegique radmasa.gif acu vazui ca scrie spirit fin nu spirt icon_mrgreen.gif

Eu o iau pe aia de la bratia balgarski - la 30 de lei si e garantata luata din farmacie - smile.gif
ady77
Acum nu stiu daca am inteles bine, ninjalau a dat report ca DragosP l-ar fi facut pe unu' betiv, dar la 5 zile face topic despre alcool?
luck33ro
Ete cine se plange de alcoale.... radmasa.gif

3 Aug 2016, 15:46:
QUOTE(Cosstel @ 3 Aug 2016, 14:48)
pai continua ...

am incercat ceva si m-am trezit ca mi-a precipitat pectina
ceva asemanator am patit si la o zmeurata insa in timp vad ca s-a dizolvat smile.gif

mi-a reusit o tuica de gutui  wub.gif
pacat ca anul asta ioc recolta de gutui sad.gif
*


ce rol are pectina?
Dan73
leaga pelteaua rolleyes.gif
Garett
QUOTE(luck33ro @ 3 Aug 2016, 14:46)
Zi reteta nebunule  wub.gif  Ma gandesc sa fac si o zmeurata cat mai se gaseste zmeura...

gutuiata ii zicem? deja salivez...
*


Pai da, gutuiata ii zicem și noi, rețeta e relativ simplă, se pun la fiert gutui cu zahăr, 2:1, parcă, siropul rezultat se amesteca cu alcool etilic, cam 1:3, și se lasa la macerat vreo doua săptămâni.
Aaa, musai în sticle cu deschidere mare, ca sa încapă, si să poti scoate dupa aia, câteva bucăți de gutui pentru extra pectina.
DragosP
QUOTE(Garett @ 3 Aug 2016, 15:50)
Pai da, gutuiata ii zicem și noi, rețeta e relativ simplă, se pun la fiert gutui cu zahăr, 2:1, parcă,  siropul rezultat
*


Dacă mai fierbi oleacă ajungi la peltea. blush.gif
corbex
Pai moldovenii folosesc alcoolul si ca mincare, deci da!
DragosP
QUOTE(ady77 @ 3 Aug 2016, 15:38)
Acum nu stiu daca am inteles bine, ninjalau a dat report ca DragosP l-ar fi facut pe unu' betiv, dar la 5 zile face topic despre alcool?
*


Următoarea mișcare e un topic despre topică și punctuație.
dizzy
Daca nu pui alcool iese dulceata de gutui, nu-i asa?
gabize
Gutuiata aia-i un fel de magiun alcoholizat...
Bre, gutuile se zdrobesc intr-un butoi si se lasă să fermenteze. Bine, că stau prost cu fructoza. Hapsânii pun și zahăr, că iese mai multă. Da' se pierde la calitate.
Produsul rezultat se distilează (la cazan autorizat!), musai de doo ori.
Cosstel
pus si zahar
distilat o singura data
scos la 47*
ca gust se apropie de gin rolleyes.gif
am facut mici greseli anul trecut iar acum n-am materie prima sad.gif
luck33ro
Aia e tuica de gutui, nu gutuiata smile.gif

QUOTE(DragosP @ 3 Aug 2016, 16:22)
Următoarea mișcare e un topic despre topică și punctuație.
*


Vezi ca asta e topic secular... daca te vede Sefu aici esti excomunicat si mergi in Iad sa fim colegi wink.gif
corbex
E milenar. Romanii beau de dinainte de Bûro Bisztá.
bion
Cum miroase a etanol hop si roiu de musculite betive. biggrin.gif
Capacitatea de ingurgitare poate fi cuantificata dupe numarul de postari? unsure.gif
Garett
QUOTE(DragosP @ 3 Aug 2016, 15:52)
Dacă mai fierbi oleacă ajungi la peltea. blush.gif
*


QUOTE(dizzy @ 3 Aug 2016, 16:36)
Daca nu pui alcool iese dulceata de gutui, nu-i asa?
*


QUOTE(gabize @ 3 Aug 2016, 17:01)
Gutuiata aia-i un fel de magiun alcoholizat...
*


Buey mofturosilor! mad.gif
Incearca omul sa va largeasca "orizoantele" cu tot felul de fineturi da' voi tot la tuica ajungeti! tongue.gif

QUOTE(Cosstel @ 3 Aug 2016, 17:28)
ca gust se apropie de gin  rolleyes.gif
*


Pai mai bine ia-ti direct gin! tongue.gif
luck33ro
Cum sa faci ma peltea si sa pui gelatina in bauturile fine eu nu pricep... Si zahar dry.gif
Garett
Asa arata "pelteaua":


3 Aug 2016, 19:59:
QUOTE(luck33ro @ 3 Aug 2016, 19:47)
Cum sa faci ma peltea si sa pui gelatina in bauturile fine eu nu pricep... Si zahar  dry.gif
*


Gelatina se pune-n piftie bre!
Asta-i pectina, si n-o pune nimeni, iese ea singura din gutui!
Cosstel
pectina aia este ... si cu asta basta
de obicei se gaseste in concentratie mai mare in coaja si cotorul fructului
in urma procesului termic, pectina migreaza in lichidul/siropul obtinut iar prin tratarea termica a siropului se obtine un jeleu/peltea

acum acest sirop bogat in peltea are prostul obicei se floculeze/precipite cind bagi un alcool mai tare, peste 40*
si inca ceva, pelteaua asta e de bine biggrin.gif daca stii cum sa o folosesti, ea creste viscozitatea bauturii dindu-i in gust mai plin, catifelat
altfel se baga diverse extracte obtinute din alge si lumea va fi extaziata icon_mrgreen.gif
Garett
La mine nu s-a floculat, s-a omogenizat binemersi! Si am pus alcool de 96!
Ai incercat sa pui alcoolul cand e calda "zeama"?
Eu il pun tot timpul imediat dupa ce l-am dat intr-un clocot, mestecand continuu.
Cosstel
o sa incerca ... dar la anul biggrin.gif
la zmeurata fenomen asemanator, mi-am bagat picioarele in ea si am incercat-o recent, minune, totul era un lichid, chiar bun la gust

mai am o combinatie cu cafea dar e amara binisor
ar trebui sa o trec prin hirtie de filtru dar momentan n-am nici un chef
poate fi bauta si ca atare daca chiar imi vine tongue.gif
DragosP
QUOTE(Garett @ 3 Aug 2016, 20:04)
mestecand continuu.
*


Clefăind chiar!
Probabil nea Cosstel amestecă. tongue.gif
radian
mad.gif Titlul topicul parea promitator. Ma asteptam la niste studii comparate, cu argumente de nivel academic, de genul de ce Smirnoff sau, de ce mai bine Absolut. Cand colo voi o ardeti ca d-soarele de pension cu zmeurata, afinata, gutuiata si alte compoturi...
Garett
Noi aici "iexperimentam", inovam, ridicam alcoalele pe noi culmi ale progresului! smile.gif
Din astea gata facute poate cumpara oricine!
Bautura bruta are merite ei, nu zic, dar e mai interesant sa vezi la ce poti sa ajungi cand o combini.

@Dragos: Eu chiar "mestecam" niste "peltea" aseara in timp ce scriam! tongue.gif
M.C.
QUOTE(Garett @ 3 Aug 2016, 21:04)
La mine nu s-a floculat

*


Ma,vorbeste frumos! slap.gif icon_mrgreen.gif
ady77
QUOTE(radian @ 3 Aug 2016, 23:50)
Cand colo voi o ardeti ca d-soarele de pension cu zmeurata, afinata, gutuiata si alte compoturi...
*


Amatori, ce pretentii sa ai de la ei?
Dan73
QUOTE(radian @ 3 Aug 2016, 22:50)
Cand colo voi o ardeti ca d-soarele de pension cu zmeurata, afinata, gutuiata si alte compoturi...
*


S-avem pardon! Afinata mea e facuta cu palinca originala de la Livada, Satu Mare.
Acuma recunosc totusi ca am stricat-o cu putintica miere...in loc de zahar. blush.gif
radian
QUOTE(Dan73 @ 4 Aug 2016, 10:00)
... recunosc totusi ca am stricat-o cu putintica miere...in loc de zahar. blush.gif
*



Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. Dar totusi, sa strici bunatate de palinca s-o transformi intr-o chestie dulce...
tatabobu
Plus ca vine cu un gust suplimentar, care poate nu se impaca bine cu fructul din care ai facut "-ata".
Bine, eu vorbesc, dupa ce am facut cornata cu gin si mi-a placut de numa'.
Dan73
Speculatii rauvoitoare mad.gif
Se impaca foarte bine mierea de la Niculitel cu tuica de la Livada si cu afinele din Apuseni via Piata Obor.
Dacus_Malus
Si eu am facut anul trecut tuica de gutui....
Ca si randament este destul de slab: din circa 200 kg borhot am obtinut 23 litri de tuica de gutui cam de 33 grade.
Ca si calitate a tuicii...este de nepovestit...
Trebuie sa bei ca sa intelegi cat de buna e.
Din pacate (ptr. voi) eu am cam terminat-o...
Sper ca anul asta sa repet isprava, mai ales ca acum am si cazan propriu.
Si am si experienta....
Principala chestie la aceasta tuica, este sa fie lasat borhotul sa fermenteze sufficient (are nevoie de mult mai mult timp sa fermenteze decat prunele).
Eu am lasat borhotul la fermentat cam 7..8 saptamani si a fost insufficient....
Mai ales ca gutuile se coc un pic mai tarziu, si le prinde frigul la fermentat...
DragosP
Le poți ajuta cu un picuț de zahăr.
bion
33 de grade.Aie e bere alcoolizata.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.