Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nu mai porneste ventilatorul de racire
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Probleme tehnice - Dacia Solenza
Lucasady
Salutare,am si eu o problema,de vreo cateva zile nu mai porneste ventilatorul de racire,am scos mufa de la sonda aceea de temperatura si a pornit,cand ii bag mufa se opreste si iar se incalzeste si se umple vasul de apa.Am cumparat o sonda de temperatura de logan ca s-a potrivit la fix,dar tot asa face,care sa fie problema?Va rog frumos daca ma puteti ajuta!! unsure.gif
Maiorul
Verifica sigurantele si releile aferente ventilatorului......siguranta F02 si doua releie ptr fiecare treapta,acestea se gasesc in cutia neagra de la motor .revin maine cu o schema ptr identificare.
Lucasady
Am verificat sigurantele si sunt bune,pentru ca daca scot mufa din sonda aceaa ventilatorul porneste,nu stiu ce as putea sa-i fac! unsure.gif
Maiorul
Mda...ideea este ca circuitul e simplu senzor temperatura da semnal la uce injectir apoi uce da catre ventilator....totusi daca ai zvut ghinion si cu al doilea senzor.
bygy007
totusi poate rezistentele senzorilor nu sint la fel (aceeasi valoare)
Maiorul
Am atasat o schema de diagnosticare a ventilatorului ....[attachmentid=1628041083]

Urmareste schema si iao din aproape in aproape cu verificarile.
klaus
Daca ai scos mufa din senzor si a plecat ventilatorul, logic ca siguranta si releul sunt in stare buna (ca altfel nu ar fi plecat, la naiba!).
Problema e legata de senzor.
Lucasady
Problema e de ce nu arata pe tester?E posibil ca sonda aceea fiind de logan sa nu mearga?Adica sa fie diferita la solenza?
psychoo
Cand se scoate mufa din senzor, ventilatorul pleaca pe treapta 2.
Tie poate nu iti pleaca treapta 1. Poate sa fie o rezistenta de pe ansamblul GMV(vezi poza de mai jos) sau releul aferent treptei 1 a ventilatorului.

user posted image
Lucasady
pai gmv are 2 trepte?Mie cand scot mufa din senzor merge gmv turat maxim deci se aude tare!Si unde e rezistenta asta a GMV-ului?Mentionez ca solenza e model confort fara AC.
Maiorul
QUOTE(Lucasady @ 24 Aug 2016, 12:48)
Problema e de ce nu arata pe tester?E posibil ca sonda aceea fiind de logan sa nu mearga?Adica sa fie diferita la solenza?
*




Ai o singura treapta (doar cele cu AC au doua)....posibil sa fie senzorul , trebuie sa iti apara pe tester temperatura .
Poate senzorul respectiv e defect sau nu este compatibil cu uce injectie(nu stie sa citeasca)...cauta de la dezmembrari un alt senzor .

Poate existat si cazuri foarte rare cand senzorul este bun dar instalatie electrica defecta sau uce injectie defect , vezi si in schema .......
Lucasady
colegii va multumesc mult celor care ati raspuns si ati incercat sa ma ajutati,am rezolvat problema,termostatul a fost de vina,l-am schimbat si acum gmv porneste normal!O seara buna. biggrin.gif
Lucasady
buna seara colegii,revin cu aceeasi problema.gmv-ul nu mai porneste din nou,ce ar putea sa fie din nou?Mentionez ca am schimbat termostat si senzor de temperatura si tot nu vrea.Daca scot mufa din senzor porneste.De la ce ar mai putea sa fie?E vreo siguranta pentru el?
user123
Vezi postul 7 - klaus

Iti scapa ceva la diagnoaticat
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.