Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cum sa iti construiesti un garaj...
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2
SiloS
Omul cat traieste invata. Daca are de la cine. Eu nu am prieteni zidari, constructori, nu am nici prieteni care sa fi construit ei ceva vreodata cu mana lor si nici carti in biblioteca cu titlul "Cum sa iti construiesti un perete in 2 zile. Metoda usoara" nu am.

Asa ca ma vad nevoit sa cer sfaturi in mediul virtual.

Treaba e, in mare, cam asa. Vreau sa construiesc o incapare, cu destinatia de garaj. Nu stiu in detaliu nici despre materialele din care se poate face, nici despre costurile de constructie.

In mare, am ca optiuni:

1. Structura din profile metalice cu:
1.1. Placaj exterior din tabla.
1.2. Placaj exterior din tabla, mijloc din polistiren si interior din PAL.
1.3. Placaj exterior din tabla, mijloc din polistiren si interior din tabla.

2. Zidarie, folosind ca material de baza:
2.1. Caramida poroasa.
2.2. BCA.

Ma intereseaza ca garajul sa aiba o oarecare eficienta termica si fonoizolatie si totodata, o constructie oarecum simpla si cu costuri reduse.

In mod intuitiv, cred ca este mai ieftin sa il fac din profile metalice decat prin metodele clasice de zidarie, dar inclin catre o constructie din BCA.

1. Cum se construieste fundatia? Cum se construieste podeaua garajului? Pe ce anume se va aseza prima caramida?
2. E nevoie de o structura de rezistenta din fier beton avand in vedere dimensiunile reduse si lipsa etajelor?
3. Ce se pune intre caramizi? Ar trebui sa fie un ciment de legatura, pentru lipire.
4. Cum se procedeaza pentru taierea blocurilor de BCA, ce fel de aparat se foloseste?
5. O data ce peretii sunt finalizati, cum se procedeaza pentru a construi un acoperis? Structura acoperisului e musai sa o fac din cherestea rindeluita, nu se poate face si din metal? Cum se fixeaza structura acoperisului pe pereti?
6. Cum se realizeaza finisajul peretilor din BCA, astfel incat sa se ajunga la un perete varuit?

Astea sunt marile probleme. Restul, daca e sa existe sprijin pe forum, pe parcursul lucrarii.






RZV
Io as vedea si cat costa panouri tip sandwitch pe stuctura metalica. Au si partea de izolatie fonica si termica inclusa, acoperis, etc.

Desi, daca e sa faci in curte, arata cam prea industrial.
b76bgaarh
sa te intreb de autorizatie, proiect etc?
bucatzel
Lasa-ma sa ghicesc. Ai vrea sa incapa 4 masini inauntru, si nu te-ar deranja existenta unui elevator.
neumann
pai daca avea proiect, probabil nu mai punea intrebarile alea referitoare la calculul structurii, alea alea
SiloS
QUOTE
sa te intreb de autorizatie, proiect etc?


Proiectul acum il facem... Daca ma incadrez in bani, il si autorizez spre a se concretiza intr-un garaj!

Nu vreau sa incapa 4 masini, vreau sa incapa una singura cu suficient de mult spatiu pe langa ea cat sa pot lucra linistit si cu ceva spatiu de depozitare.

Revin cu detalii...
Ake
In functie de dimensiuni, alcatuire si reglementarile locale, autorizatia poate sa nu fie necesara.

Unul facut de mine pentru un prieten, cam trei zile de munca cu totul, dar cu pauze...adica a luat vreo doua saptamani facut printre picaturi.

fundatie-centura de beton, 60cm sub pamant, 20cm deasupra (mai putin la usi), parca vreo 30 sau 40 grosime. cate 3 stalpi pe fiecare latura (8 in total - 4 in colturi, cate unul pe mijloc laterale si spate, unul putin excentric in fata (cat sa incapa o usa tip rulou de vreo 2 metri juma) dimensiuni de cca 6 metri si ceva pe 4 si ceva. Stalpii din profil rectangular 100 x 100 x 5 mm. Tot din profilul asta (pe care il aveam deja) am facut si grinda perimetrala desi mergea si profil ceva mai mic. stalpii bagati in centura si sudati de armatura (bare de 8 am avut eu, merg si de 6). Etrieri am folosit tot din ce ii ramasese de la casa, pusi la bunul simt.
Peste structura asta de baza, am sudat un schelet din rectangulara de 30x50x3. Pe asta am pus panouri sandwich pereti si acoperis. Ulterior a vrut sa arate cam ca si casa de langa si a pus Lindab peste panouri iar la pereti am inventat ad-hoc din ce avea prin curte un termosistem. (aveam materiale ptr alcatuirea standard de la Baumit) Singura smecherie a fost ca intre tabla si polistiren am bagat pentru preluarea diferentelor de dilatatie un strat de OSB montat cu prinderi articulate. Cum spuneam, probabil a durat 30 de ore cu totul. Cel mai putin a luat montajul panourilor sandwich, vreo ora, le-am cumparat gata taiate pe dimensiuni si s-au potrivit la fix. Iti trebuie ca sa mearga repede trei oameni.
Din cate am inteles de la amicul meu l-a costat pana la final cu instalatii si ce-a mai bagat dupa aia vreo 5000 de euro.
SiloS
O amprenta la sol de 63m2 sper sa fie ok. 7m lungime, 6m latime, cu 3m/7m spatiu depozitare acareturi.

Inaltime perete 3 metri.

Aproximativ 78 m2 de perete.

Din care imi scad usile si cu ferestrele si raman cu ~70 m2.

Apare problema urmatoare:

Un m3 de BCA costa aproximativ 227 de lei. "Bca Elpreco 650x200x250 " Daca fac un perete gros de 20 de cm (e suficient, e prea gros? merge si de 15cm?) inseamna ca dintr-un metru cub pot construi 5 m de perete.

Dupa un calcul sumar rezulta ca imi trebuie ~3000 RON doar pentru BCA.

Cat m-ar costa si lipiciul dintre caramizi pentru asa ceva ?

Dar fundatia? Cum se construieste fundatia? Sapat, turnat pietris in groapa, batatorit pietrisul si apoi turnat beton?

4 Oct 2016, 18:02:
Panourile de tip sandvich sunt mai scumpe decat BCA-ul. Costul total al peretelui de BCA creste in functie de preturile cimentului de legatura, glet, var... Avantajul BCA-ului e ca imi permite evolutia in etape... In prima faza un perete din BCA chel, urmand ca dupa un an sa il finalizez cu glet/var.
Ake
Sef, lipiciul dintre caramizi nu te costa prea mult daca nu te arunci la super-glue din ala scump de 15 lei sticluta de 8 ml
Eu l-as face exclusiv cu fieratanii, castigi timp la greu, e infinit mai simplu, nu faci nici un pic de mizerie...si probabil materialele costa cam la fel...poate doar putin mai scump, dar scutesti din alte chestii.

La ce dimensiuni zici tu acolo, autorizatie iti cam trebuie. Eu aveam conditie (primita de la primarie) de 2 m sub cornisa si metal ca material ca sa nu am nevoie de autorizatie

SiloS
Avantajul la fieratanii e ca il poti fixa de fundatie prin suruburi.... ceea ce il face demontabil... ceea ce inseamna ca nu trebuie autorizatie.
FiveThreeFive
Posibila solutie alternativa (nu inseamna neaparat ca este si buna pentru tine): 2 containere de 40', lipite unul de altul pe latura lunga si apoi izolate termic cu polistiren.
Rezulta un spatiu intern total de cca. 12m (L) x 4.7m (l) x 2.3m (h), cu o rezistenta structurala foarte buna si loc super suficient cam pentru orice activitate de garaj.

In plus, nu-ti trebuie fundatie si sunt convins ca nici autorizatie de constructie, de vreme ce in esenta sunt 2 cutii puse pe sol.

Info:
https://en.wikipedia.org/wiki/Intermodal_co...#Specifications
Victorine
6x7 nu e 42? wacko.gif
Serje
QUOTE(Ake @ 4 Oct 2016, 17:45)

fundatie-centura de beton, 60cm sub pamant
*



Adica adancimea de inghet ii pe la 50cm??? blink.gif
zax
QUOTE(SiloS @ 4 Oct 2016, 18:18)
Avantajul la fieratanii e ca il poti fixa de fundatie prin suruburi.... ceea ce il face demontabil... ceea ce inseamna ca nu trebuie autorizatie.
*


imi place cum gandesti... da-le consultanta alora de-au facut asta ca-i tot dă fer. biggrin.gif


Ma, cel mai simplu si ieftin il faci din lemn da tot iti trebuie dimensionat lemnul ala ca s-a mai bazat unu' p-aci pe un tigan si a consolidat planseul de doua ori (si nici acum nu cred ca stie unde a gresit).
Pentru fundatie si placa chemi un negru sa ti-o faca, nu merita nici munca si nici banii in caz ca nu iese pentru cat iti cere ala pe manopera.

Zidaria iar n-o sa-ti iasa daca nu ti-a aratat nimeni si-o faci din carti, pentru metal fie ti-l pregateste cineva si tu doar il montezi fie il il tai si-l sudezi tu la pozitie... daca te pricepi si ai cu ce da' chiar si-asa, sa te vad cum aliniezi elementele verticale.

Pentru lemn iti trebuie un joagar si-un ciocan. Ca sa-l protejezi de umiditate, carton bitumat sub perete si ridicat 15-20cm pe fetele peretelui si membrane anticondens si bariera de vapori sub finisaj.

Oricum, daca nu stii nimic asigura-te ca ai disponibil cel putin dublul bugetului calculat.
Cosstel
QUOTE(zax @ 4 Oct 2016, 18:55)
(si nici acum nu cred ca stie unde a gresit)
*


stie ma, stie sad.gif
constructia e la locul ei de vreo 10 ani si nu da semne de oboseala
dar nu recomand
Markos
QUOTE(Ake @ 4 Oct 2016, 17:45)
Din cate am inteles de la amicul meu l-a costat pana la final cu instalatii si ce-a mai bagat dupa aia vreo 5000 de euro.
*


Cât Loganul doh.gif
Ake
QUOTE(Serje @ 4 Oct 2016, 17:47)
Adica adancimea de inghet ii pe la 50cm???  blink.gif

eee...e mai jos, da atat am avut materiale, plus ca e naspa de sapat mai adang cu harletul. In plus, proprietarul a zis ca daca e frig afara pune el o plapuma de jur-imprejurul garajului sa nu moara fundatia de frig....

QUOTE(zax @ 4 Oct 2016, 18:55)
... daca te pricepi si ai cu ce da' chiar si-asa, sa te vad cum aliniezi elementele verticale.


sfoara...plumb, d'astea din popor...sau un laser frate!...ca au aparut pe la magazine unele ieftinache sub 200 de lei
zax
QUOTE(Ake @ 4 Oct 2016, 20:52)
sfoara...plumb, d'astea din popor...sau un laser frate!...ca au aparut pe la magazine unele ieftinache sub 200 de lei
*



Nu m-am exprimat destul de complet smile.gif Ce intentionam sa spun ca-i mai simplu de lucrat cu lemnu' decat cu metalul, e mai usor, mai simplu de prelucrat, ceva mai iertator la greseli...

Oricum, asta cu invatatul meseriei de constructor de pe forum devine din ce in ce mai interesanta smile.gif

Serje
QUOTE(Ake @ 4 Oct 2016, 20:52)
eee...e mai jos, da atat am avut materiale, plus ca e naspa de sapat mai adang cu harletul. In plus, proprietarul a zis ca daca e frig afara pune el o plapuma de jur-imprejurul garajului sa nu moara fundatia de frig....
*



Nu fundatia sufera de frig, asa puteai pune direct pe pamant si tot cam acelasi drac era si mai facea si economie de material si nici nu mai dadea la harlet atata.
luck33ro
Blasfemie, ar spune taica Dragos... El are obsesii cu constructorii tongue.gif

5 Oct 2016, 08:31:
QUOTE(zax @ 4 Oct 2016, 21:04)
Nu m-am exprimat destul de complet smile.gif Ce intentionam sa spun ca-i mai simplu de lucrat cu lemnu' decat cu metalul, e mai usor, mai simplu de prelucrat, ceva mai iertator la greseli...

Oricum, asta cu invatatul meseriei de constructor de pe forum devine din ce in ce mai interesanta smile.gif
*


DragosP
Dragul meu, încearcă să nu mă mai aduci în discuțiile care nu mă privesc, cel puțin pentru că nu m-am implicat în ele.
klaus
Avand in vedere ca initiatorul doreste o constructie izolata cat de cat (ca vad ca vrea sa puna polistiren intre straturi), in locul lui eu l-as face din lemn.
N-as face fundatie continua ci doar niste piloni din cand in cand pe care m-as lega cu suporti speciali pentru lemn.
As ridica constructia cativa cm de la sol cu ajutorul suportilor, as pune barne orizontale intre piloni si as pleca in sus cu o constructie cu cusaci de lemn, cu contravantuiri. Sub barnele (patrat de lemn) orizontale as baga niste caramizi sa reziste la eventuala umezeala ce ar veni de la sol, puse pe o folie bituminoasa)
Pe exterior as pune tabla (cel mai ieftin) cu vata minerala intre si cu un interior din scandura sau OSB (scandura iese mai ieftin, dar se strange in timp, ca nu se gaseste la noi scandura uscata). Vata minerala nu e cu mult mai scumpa decat polistirenul (cu 10-20% mai scumpa) dar umple mai usor goluri atipice (rezultate din contravantuiri, de ex)
Structura metalica ar avea problema trasnferului termic si daca nu se izoleaza in afara structurii metalice, degeaba se pun materiale izolante intre peretii exteriori si interiori.

De asemnea, oberv ca problema la constructia dorita deschiderea mare. Pentru 6 metri deschidere, indiferent daca la acoperis sunt barne de lemn sau profile de metal, sunt necesare contravantuiri sau grinzi "compuse" (nu stiu care e denumirea inginereasca, gen cele de poduri de metal cu grinda jos, grinda sus si intre ele cu contravantuiri).
Daca iarna e cu multa zapada, la prima "indoire" de acoperis o sa se intelega de ce sunt necesare masurile de intarire...

Suportii de lemn sunt de genul celor atasati. 2 sunt pentru a fi inglobati in beton, al treilea se prinde cu buloane in betonul gata turnat si intarit
b76bgaarh
silo, tunel nu vrei?

ps klaus cam greu sa tina o masina, si colegu are cateva chiar grele, pe podea de lemn ridicata de la sol.
luck33ro
QUOTE(DragosP @ 5 Oct 2016, 08:43)
Dragul meu, încearcă să nu mă mai aduci în discuțiile care nu mă privesc, cel puțin pentru că nu m-am implicat în ele.
*



Nu erai tu "fanul" declarat al constructorilor?
klaus
QUOTE(b76bgaarh @ 5 Oct 2016, 12:06)
ps klaus cam greu sa tina o masina, si colegu are cateva chiar grele, pe podea de lemn ridicata de la sol.
*


Eu n-am vorbit de podea!
Eu am vorbit doar de pereti.
Pe jos poate sa puna ce vrea, de la sapa de beton turnat, la dale cumparate din comert.
b76bgaarh
sapa de beton/dale de beton pe structura de lemn, la garaj, ce padure vrei sa taie. o sa ii zici sa nu ridice masina pe cric in garaj, ca poate si in curte.
corbex
Pe vremea mea un garaj se facea simpu. Puneai masjna in curte, bateai 4 pari in colturile masinii si puneai o șatra pe ei.
kato
madmax nu alta radmasa.gif
tarzy
sa-ti spun cum am facut eu acum ..... cred ca-smai bine de 8 ani

suprafata aproximativ 5,5 * 6,5
teren cu ceva declivitate
constructie realizata pe parcursul a 4 ani .... etapizat pe motiv de buget/timp, de fapt si acum ar mai fi niscaiva bibileli de facut.

- fundatie - sapat perimetru la harlet, latimea harlet si adancime variabila (unde aveam de ridicat terenul mai adanc (peste 60 cm), unde era "la fata" cam 15 cm - opratiune facuta de mine in cca 3 ore
- cofrarea si armarea fundatiei - am folosit ptr stabilirea planeitatii sistemul de "furtun cu apa" .... a iesit chiar super bine, ptr armare plasa de buzau decupata si modelata, in armatura am prins si mustati din fier beton (FI 8) cate 2 din metru in metru si lungime de cca 1m - cam 2 ore;
- nivelare suprafata, ptr a umple am folosit pamantul scos de la sapatul fundatiei, plus compactare - m-a ajutat un vecin ptr asta ... nu cred ca a durat mai mult de 4 ore;
- placa - armatura cu plasa de buzau + turnat si fundatie si placa cu beton facut la minibetoniera - cu 2 ajutoare am lucrat cam 6 ore .... ne tinea in loc betoniera ca se supraincalzea
- a ramas in acest stadiu cam 2 ani, parcam linistit masinile si remorca pe suprafata perfect dreapta
- in vara viitoare am adus 2 "dorei" din care unu cat de cat priceput si am ridicat garajul din lemn (structura din grinzi de 10x10 prinsa de placa cu mustatile din FB si folosit carton bituminat ptr izolatie, acoperit cu tabla galavinzata si pereti din scandura de constrcutii peste care am lipit placi de poliestiren (parca 2,5 grosime) cu adeziv de poliestiren, am folosit ptr ferestre "fixe" recuperari din ce aveam prin batatura. lucrare facuta intr-un singur w/e de vara lucrand zi lumina (estimez ca minim 30 de ore de lucru in 3 persoane);
- a stat in aceasta stare (fara usi, fara pereti finisati, etc) cativa ani buni (il foloseam sa adapostesc peste iarna Dacia 1100, remorca si cutiile de stupi) inchis "provizoriu" cu placi de osb prinse in autofiletante - il desfaceam doar de 2 ori pe an.
- prin 2012 am facut portile, din structura de metal inchise cu osb - cu un meserias sudor" am lucrat un w/e .... dar in acest timp am mai facut si portile de intrare in curte - cam 15 ore 2 oameni estimez
- in vara lui 2015 am finisat peretii cu tencuiala decorativa - cam 5 ore a lucart un dorel



garajul s-a comportat foarte bine cu exceptia unei mici deplasari (am lasat deschiderea fara stalp de sustinere la mijloc) dar pe care am remediat-o "intarind" prin structura de fier a portilor. Este bine izolat termic, iarna temperatura este cu cca 10 grade peste cea de-afara.

ce as fi facut mai bine:
- fara deschidere atat de mare;
- utilizat elemente de prindere in beton;
- izolat si tavanul nu doar peretii, vara se incinge tabla foarte tare

o mica poza din etapa in care nu aveam inca portile facute
klaus
QUOTE(b76bgaarh @ 5 Oct 2016, 13:07)
sapa de beton/dale de beton pe structura de lemn, la garaj, ce padure vrei sa taie. o sa ii zici sa nu ridice masina pe cric in garaj, ca poate si in curte.
*


Cred ca ma exprim eu prea elevat si nu sunt inteles: Eu nu m-am exprimat pe planseu!
Eu m-am exprimat strict pe cosmelie.
Ce planseu face e treaba lui, evalueaza ce-i trebuie si-l face.

Am fost suficient de clar sau trebuie sa fac si un desen explicativ?
b76bgaarh
QUOTE(klaus @ 5 Oct 2016, 10:56)
N-as face fundatie continua ci doar niste piloni din cand in cand pe care m-as lega cu suporti speciali pentru lemn.
As ridica constructia cativa cm de la sol cu ajutorul suportilor, as pune barne orizontale intre piloni si as pleca in sus cu o constructie cu cusaci de lemn, cu contravantuiri. Sub barnele (patrat de lemn) orizontale as baga niste caramizi sa reziste la eventuala umezeala ce ar veni de la sol, puse pe o folie bituminoasa)

*



plaseul leviteaza, nu e important, ca de aia e garaj. misto si faza cu caramizile de supt grinzi.


da imi place cum incerci sa te scoti.

ps. si nu te exprimi elevat, decat prost.
luck33ro
doh.gif
klaus
Ca sa acoperi niste goluri sub grinzi de lemn trebuie folosit ceva. Sa nu bata vantu, sa nu treaca prea vesela apa, d-astea.
Experienta mea (buna-proasta, cum o fi) in constructii usoare pe langa casa m-a dus la aceasta solutie, care la mine s-a dovedit eficienta.
Dar ea e foarte posibil sa fie proasta si necorespunzatoare, ca eu sunt economist.
Specialistii in constructii ar putea da solutii mult mai bune, sunt convins
Daca-s specialisti.
E, in lipsa de specialisti pe aici, care sa se priceapa si sa dea niste sfaturi competente, imi permit si eu sa-mi dau cu umila mea parere de economist care a mai facut cate una-alta pe langa casa.

Dar astept cu interes solutiile/sfaturile specialistilor. Ieftine, eficiente, corespunzatoare, la obiect.

PS: si am zis ca poate folosi solutii "de la...pana la". Nu am zis exclusiv doar o anumita solutie.
Ma scuzati din nou ca ma exprim prost si nu pe intelesul elevat al profesionistilor.
zax
QUOTE(klaus @ 5 Oct 2016, 13:59)
Am fost suficient de clar sau trebuie sa fac si un desen explicativ?
*



In constructii (si in inginerie in general) explicatiile se cam dau cu desene.


PS: Solutiile ieftine, eficiente, corespunzatoare, la obiect se dau cu munca si din motivul asta pe bani... Una e sa dai unn sfat despre schimbat un bec si alta e sa explici in 3 posturi cum se executa un obiect ingineresc, fie el si un garaj sau o bicicleta.
b76bgaarh
klaus, daca ai facut, nu inseamna ca este si bine.

caramizile stau direct pe pamant, stau pe pamant imbunatatit, stau pe balast?

ce faci cu planseul? pe care il omiti din lunga descriere a realizarii garajului?

ps inca o data limbajul elevat e pe plansa de desen, la tine decat gresit.
klaus
Pai d-asta zic, eu nu-s speialist.
Dar un profesionist ca tine ar putea da niste sfaturi la obiect!
Ai putea chiar face niste comparatii de solutii, cred ca l-ar ajuta pe initiator sa nu cada in vreo greseala facuta de altii, nepregatiti profesional.
zax
QUOTE(klaus @ 5 Oct 2016, 14:46)
Pai d-asta zic, eu nu-s speialist.
*



Fara a intentiona un atac la persoana, dupa cum te exprimi pe diferite subiecte unii ar putea crede ca esti... si nu-i bai daca cineva nu cumpara chiar aparatul foto sau tableta ideala dar cand vorbim de constructii unde-i vorba de multi bani, munca, timp si chiar siguranta, eu as fi mai retinut.
b76bgaarh
sfatul meu este sa isi faca proiect. apoi sa il autorizeze pt ca locuieste in orasul BUZAU si tocmai au fost majorate amenzile.

iar pt realizare sa se gandeasca ce mester local vrea sa foloseasca, ca daca vrea inchidere de metal si dorel stie lemn o sa iasa prost.
klaus
Si care ar fi cele mai ieftine si corespunzatoare solutii?
Ca poate il pacalesc aia cu proiectul si-l pun sa faca pe cadre de beton sau mai stiu eu ce fantezii
Ce ar putea face singur, fara proiect si ce ar trebui obligatoriu sa faca cu proiect?
Si care ar fi avantajele si dezavantajele unor solutii fata de altele?
Dar acoperisul cum ar trebui facut, in cate ape? Ca sa fie si ieftin si sigur, ca inteleg ca e important costul.

b76bgaarh
poate ii vand proiect de zgarie nori, cine stie.
klaus
Asta am inteles cu ce prevede legea si oferta de servicii pe bani.
Dar cred ca initiatorului i-ar prinde foarte bine niste sfaturi, din prietenie gratuite, de la niste profesionisti, specialisti in domeniu, care s-au lovit de probleme serioase in activitatea lor,
- spre ce sa se orienteze?
- ce solutii tehnice ar fi cele mai rezonabile cost/rezultat?
- ce ar putea face singur?
- care ar fi avantajele si dezavantajele unor solutii fata de altele?
etc.
tarzy
mha .... ce de orgolii pe acilea ....

ca si idee .... de evitat lipsa placii turnate .... e pacat sa dai bani cu ghiotura sa nu-ti ploua masina si sa te zgarcesti la placa => sursa sigura de rugina, soareci, etc.

mai degraba torni placa si ridici apoi "acoperisul" decat invers
marksman
Am fost in aceeasi situatie, cu o constructie gen "casuta de gradina". 3,5mx2,5m. Se toarna placa, obligatoriu armata cu plasa "dă Buzău", daca vrei sa nu crape in viitor.
Constructia s-a facut din lemn, cu grinzi 8x8 (la tine mai mari) prinse in beton cu suporti de genul celor din postul lui Klaus. Lemnul care s-a pus pe placa s-a pus peste niste fasii din carton asfaltat, nu direct peste beton.
Se face scheletul din lemn, pana la acoperis inclusiv, se acopera cu ce vrei tu, dupa care se placheaza la exterior cu OSB sau cu lambriu (exista lambriu de plastic, pentru exterior), la interior cu ce vrei, asta dupa ce pui un strat de vata minerala intre peretele exterior si cel interior.
La dimensiunile alea de 6 metri cred ca e musai sa obtii o autorizatie de constructie, cu tot ce presupune asta. Vezi care-s retragerile specificate in urbanismul local, variaza de la 60 cm la 6 m in unele localitati (unde in urma cu 20 de ani erau de 10 m). Mergi la primarie si cere un certificat de urbanism pentru informare ca sa afli exact de unde pana unde te poti intinde.
BoR
Am construit de curand un garaj de 6x6m, pe structura metalica, peretii si invelitoarea fiind din tabla cutata.
Mai ales daca ai de gand sa lucrezi in interiorul lui, nu recomand solutia aleasa de mine. Vara este foarte cald in interior, dar am mai atenuat din disconfortul termic montand polistiren extrudat sub acoperis (la o distanta de 2cm sub el pentru a pastra o perna de aer).
Planseul betonat l-am armat cu plasa sudata, iar dedesubt am pus o folie pe toata suprafata.
neumann
QUOTE(tarzy @ 5 Oct 2016, 15:25)
mha .... ce de orgolii pe acilea ....

ca si idee .... de evitat lipsa placii turnate .... e pacat sa dai bani cu ghiotura sa nu-ti ploua masina si sa te zgarcesti la placa => sursa sigura de rugina, soareci, etc.

mai degraba torni placa si ridici apoi "acoperisul" decat invers
*



stiu si io.. la mine la mosie avem casa pe piloni rotunzi din beton, armati, fara sapa, cu podea din lemn si incalzire in podea.
b76bgaarh
si ce majina bagi in ea?
neumann
nu e garaj.. da se pot gasi solutii. casa sta pe niste bare de otel cu profil in H care se sprijina pe piloni. Daca vrei, pui barele sub linia imaginara a rotilor, de exemplu. Nuj, nu ma pricep, decat am zis.
tarzy
QUOTE(neumann @ 5 Oct 2016, 16:49)
stiu si io.. la mine la mosie avem casa pe piloni rotunzi din beton, armati, fara sapa, cu podea din lemn si incalzire in podea.
*



Ptr casa / magazie mai treaca mearge ... ptr garaj insa nu prea merge asa "pe piloni"
klaus
de ce nu ar merge "pe piloni"?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.