Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Moarte în Herăstrău - ATENȚIE la Podul Constanța
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Coltul biciclistului
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
address
Dragi concetățeni Bucureșteni, colegi pietoni și cicliști, ce străbateți Parcul Herăstrău de jur împrejurul Lacului Herăstrău, și sunteți obligați, din nesimțirea cu consecințe criminale a autorităților locale, să traversați podul de cale ferată spre Constanța, vă expun o tragedie cumplită, ce a luat viața unui tânăr de 30 de ani, plecat să se plimbe duminică în parc. Fără să știe că va fi ultimul său drum.
Așa cum știți, podul este metalic, cu grinzi laterale față de linia ferată, si in exteriorul lor există câte o pasarelă de jumătate de metru lățime, pe care se face "traficul pietonal", pasaj cu gard de 80cm înălțime ca să nu cadă pietonii în lac. Pasarela e așa îngustă, încât mulți o iau pe piatra sfărâmată de lângă linia ferată. Trenurile trec fără nicio reducere de viteză, cu peste 100km/h, fiind o linie dreaptă de câțiva km.
Așa se desfășoară traficul pe acest pod de zeci de ani. Fiind singurul mod de comunicare între cele două maluri ale lacului, fiindcă geniile carpatine de la administrația locală și de la cea a lacurilor nu vor să facă un pod pietonal (e vorba de 7m între maluri în acel punct), așa cum sunt cele de pe insula Herăstrău, sute de biciclete trec duminică pe acest pod, la trei metri de calea ferată.
În această seară, în jurul orelor 19, un băiat de 30 de ani venea pe bicicletă pe acest pod, dinspre malul de pe Șoseaua Nordului. La nici doi metri de la începutul podului, pe pasarela laterală, a fost surprins pe bicicletă de un tren care circula aiurea, stil cfr (adică nu circulație "pe dreapta", merg în ambele sensuri pe ambele linii paralele, ei știu după ce criterii) și aruncat de suflu de pe bicicletă, căzând exact pe o rampă de beton de sub pod. Ironia este că, dacă ar fi fost doar trei metri mai spre centrul podului, ar fi căzut în apă, cu mari șanse să scape nevătămat.
Neatenție a ciclistului? Poate. Deși nu avea cum să prevadă pericolul.
Indiferență criminală a autorităților? În mod cert !
De ani de zile, Parcul Herăstrău a devenit o bișniță a unor derbedei corupți, care au concesionat zone extinse din parc unor cârciumari veroși, care parazitează acest parc. Aceiași derbedei care au transformat centrul istoric al Bucureștiului într-o imensă cârciumă, cu birt lângă birt, pe absolut toate străzile, pe kilometri întregi. O rușine națională. Doar din lăcomie, și pentru comisioane grase.
Până și Pavilionul H (conceput ca o sală de sporturi, transformat de comunisti în expoziție de mobilă, devenit apoi talcioc post-revouționar), in loc sa fie amenajat ca sală de sporturi sau patinoar acoperit (București e singura capitală europeană ce nu are nici unul), a fost concesionat unei găști de îmbogățiți dubios, care l-au făcut o cârciumă gigantică. Mii de oameni aleargă în parc, printre nori de fum de la grătare, în sunet de geamparale date la maxim, bazele nautice (sursa multor medalii olimpice si mondiale) au fost aproape exilate (un crâșmar infect le-a tăiat de capul lui pontul mobil, că il deranja...), aleile de pe maluri se fisurează și alunecă spre lac, taluzurile sunt înghițite de apă, iar administrația coruptă oferă tineretului dornic de mișcare... alcoolism și pericole mortale.
Eu am să fac un memoriu autorităților (in)competente, și voi sesiza și Avocatul Poporului. Fac un apel la toți bucureștenii cu conștiință civică (da, domnilor din administrația locală, încă mai există așa ceva, coșmarul vostru) să exercite presiuni pe toate căile legale pentru eliminarea crâșmelor din Parcul Herăstrău, cel mai mare și mai frumos parc european, și amenajarea sa în spiritul apropierii de natură, de normalitate, de frumusețe. Ce există acum e similar cu epoca buticurilor diforme și a tarabelor ce impuțeau toate străzile Bucureștiului până acum zece ani. Așa ceva nu mai este tolerabil.
De viața bietului copil ucis astăzi de către corupția și indiferența voastră criminală, de familia sa distrusă de durere, vă pasă, sau vă ștergeți undeva, ca de obicei? Când vi se vor întâmpla și vouă tragedii, să nu ziceți că nu știți de ce. Am ajuns țara-exponat a dictonului "corupția care ucide". De ce nu vă duceți voi la cimitir, satiri corupți, nu tinerii care vor să se plimbe duminica în parc, într-un oraș curat și într-o țară civilizată ?

Rog ca eventualele comentarii să fie făcute cu decență, cu respect față de memoria acestui tanăr - ce putea fi oricare dintre noi.

Dumnezeu să-l odihnească, și, pe cât posibil, să aline durerea familiei.

Drumuri sigure și liniștite tuturor.
bygy007
nu ai cum sa sa stii cind trece un tren pe acolo , nu conteaza sensul de deplasare al trenului , nu este ca la masini, sint semafoare in ambele directii din cauza aia locomotivele au doua cabine, la o trecere peste nivel de cale ferata fara bariere cum treci? nu te asiguri inainte? in zona aia au murit multi oameni datorita inconstientei si neatentiei zic eu , ar trebui inchisa definitiv zona aia spre pod, sau ingradita cumva facindu-se un culoar ingradit (inclusiv deasura ) si in asa fel incit sa nu poti ajunge aproape de linia ferata

dar cam asta este adevarul , imi pare rau de prietenul tau , Dumnezeu sa il odihneasca
cj98czh
Nu casti ochii ... patesti ... naspa ... dar adevarat ...

Era pe bicileta sau pe langa?

Trebuie inteles ca nu autoritatile trebuie sa te protejeze .... ci tu trebuie sa te protejezi ... in primul rand ..
R19/16v
La ce prostv lucrezi, OP?
Ai scrisa ditamai peretele de text si ai avut esență in 2 randuri...
stefandinescu70
RIP

Nu este nimic de adaugat , numai ca , ca si la moto si la bicicleta singurul care poate sa se protejeze este doar cel care o conduce. Altfel se incheie grav . Libertatea de a merge pe oriunde pe o bicicleta nu este inteleasa bine cateodata. Daca situatia cere poti merge si pe langa ea f. bine.
corbex
Putem pentru ca sa stim de ce ne-ai dat stirea asta de kkt? Vrei sa facem o asociatie si sa dam cfr-ul in judecata? Agariciul ala nu putea sa treaca podul pe linga bicicleta?
address
Mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

Câteva mici precizări. Nu e ușor de văzut un tânăr cu toată viața în față strâns cu fărașul din cauza unor jigodii care au vândut Herăstrăul la kilogram, fără să investească nimic în el. Și da, autoritățile trebuie să protejeze cetățenii, să acționeze în interesul comunității, că de asta le plătim, să lucreze în slujba cetățenilor.

Zona nu trebuie închisă, trebuie construit un pod pietonal și atât. Cfr - ul să reducă viteza în zonă, trec zilnic mii de oameni pe acest pod, în special în weekend. În acest parc nu s-a mai construit nimic important din anii '30. Au făcut doar pe insulă "monumentul" uniunii europene, o porcărie rasolită, aproape sinistră.

R19 1,6 supape, eu am scris EXACT ce am avut de spus, conform gravității situației; fiecare cuvânt are rostul lui, perfect justificat logic și moral. Dacă nu ai priceput TU decât două rânduri, stai în prosteveul tău de telespectator inert, și etalează-ți zeflemeaua în altă parte. De de-ăștia care se semnează în bătaie de joc pe postările altora, precum câinii pe stâlp, geme netul. O astfel de tragedie impune un respect, dacă știi ce e aia. Să nu te mai prind cu obrăznicii de-astea pe postările mele.


Dumnezeu să-l odihnească. Prețul plătit de acest om să fie un semnal de alarmă pentru toți cei implicați.

Drumuri liniștite și sigure.
corbex
Bai nene, tu pricepi ca lumii i se rupe de tinerii care au viata in fata, si o arunca la spate? In fiecare zi mor mii de insi, in tot felul de circumstante. Nici nu stiu ca ei exista, nici nu ma intereseaza. Vii tu sa-i scoti in fata. Vrei sa stringi cite 5 lei? Faci practica de jurnalist de Romania Tv aici?
cj98czh
address - amicul tau era pe pasajul destinat pietonilor? da sau nu? era pe jos sau pe bicileta? da sau nu?

Daca la ambele intrebari raspunsul este nu, atunci fara suparare si-a cautat-o ..
address
Corbex, ai venit precum omologul tău aviar, să croncăni la mort. Vorbește cu "băi nene" la tine acasă, că nu ne tragem de șireturi, iar aici e un forum public.
Am venit să cer cinci lei...? Nu ți-e rușine? Poate mâine-poimâine te faci tu praf din cauza imbecililor - probabil o să se găsească unul ca tine să râdă și de moartea ta. Așa ești din fabricație sau faci cursuri la seral?

Încep să mă satur de nesimțire împietrită, lipsă de conștiință și atitudini neputincioase. Închei discuția aici, înainte să fie transformată în circ de pleava forumului.
corbex
Mai exista cursuri serale? Si daca te saturi, ce? Vrei sa ma bati? Daca tot zici ca forumu-i public, atunci inghite. Cica nu se mai accepta sa scuipi.
cj98czh
Aici este un forum privat.

Poti sa raspunzi la ce te-am intrebat? Eu iti inteleg supararea ... dar nu ar fi rau daca privesti si cu obiectivitate ...

Eu o vad cam asa situatia ... vrei sa scurtezi traversarea muntelui si alegi sa o iei prin tunel ... unde ai ghinionul sa te intalnesti cu trenul .... si dupa aia prietenii tau striga ca sunt nenorociti aia de la CFR ca au lasat sa circule trenul ...

Repet, in primul rand tu trebuie sa te feresti sa te expui la astfel de pericole ... s-ar putea sa iesi mai castigat si probabil sa traiesti mai mult.
VladSoare
QUOTE(address @ 11 Jun 2017, 23:37)
a fost surprins pe bicicletă de un tren care circula aiurea
*

Asta a fost cea mai tare. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Ce nesimțire dom'le, să circuli cu trenul pe linia de tren, cine s-ar fi așteptat la așa ceva? Of, ceferiștii ăștia care circulă ca demenții și pun în pericol viața oamenilor nevinovați. mad.gif
MuciX
QUOTE(cj98czh @ 12 Jun 2017, 08:28)
Trebuie inteles ca nu autoritatile trebuie sa te protejeze .... ci tu trebuie sa te protejezi ... in primul rand ..
*


Discutabil. Cica fumatul e interzis in carciumi din dragul autoritatilor pentru sanatatea cetateanului.
Putea sa fie si acolo in intelegere e genul, nu iti place fumul, nu intri, asa cum se propune in cazul podului - nu te tin balamalele, nu treci.
corbex
Nu-l treci pe bicicleta, nici n-ai voie pe pasajul pietonal. Daca tot vrem sa fim scrofulosi la datorie.
VladSoare
Podul ăla nu face parte din circuitul Herăstrăului. Parcul se termină într-o parte și începe în cealaltă. Că unii urcă pe arătură și traversează lacul pe linia de tren, e problema lor.
Selecția naturală trebuie să se facă și ea cumva.

Dar biciclistul român dacă acolo are treabă, acolo se duce, ce pușca lui. Că n-are de ales, că nu-i fac autoritățile pod special pentru el. Dacă-mi sare în față pe trecerea de pietoni călare pe bicicletă, și-l lovesc, toată feisbucimea bucureșteană sare pe mine că-s un criminal dement și că el era un biet tînăr cu viața înainte.
Și-atunci de ce să-mi fie milă cînd face același lucru cu un tren?
cj98czh
QUOTE(address @ 12 Jun 2017, 00:37)
podul este metalic, cu grinzi laterale față de linia ferată, si in exteriorul lor există câte  o pasarelă de jumătate de metru lățime, pe care se face "traficul pietonal", pasaj cu gard de 80cm înălțime ca să nu cadă pietonii în lac. Pasarela e așa îngustă, încât mulți o iau pe piatra sfărâmată de lângă linia ferată. Trenurile trec fără nicio reducere de viteză, cu peste 100km/h, fiind o linie dreaptă de câțiva km.
*
Multi si-o cauta cu lumanarea ...
VladSoare
Exact. Și cînd și-o găsesc, autoritățile criminale sînt de vină. rolleyes.gif
corbex
As fi de parere ca linia Constantei sa fie mutata pe la Dragomiresti. Astia au mai omorit oameni si la Voluntari. Oameni seriosi, cu beemve.
adip
In primul rand, imi cer scuze anticipat ca ma bag ca musca in lapte in discutie. Si imi cer scuze anticipat si daca raspunsul meu ii va face pe unii sa se simta jigniti. Insa nu am putut sa stau deoparte citind replicile acide venite din stanga, dreapta sau centru. Da, omul acela a murit ca nu a fost atent, dar cati dintre noi nu am fost niciodata neatenti si am scapat doar datorita norocului la un moment dat?
Mi se pare uimitor ca in 2017, intr-o tara care se pretinde civilizata, oamenilor inca li se pare mai usor sa dea cu piatra si sa arunce vina pe victima - "a fost prost", "a cautat-o cu lumanarea", "cine sa-l pazeasca?" - in loc sa invete din ce s-a intamplat si sa caute solutii. Tragedia asta nu a fost nici prima, nici a doua si nici nu va fi ultima pana cand ceva nu se va schimba la podul ala. Ce a invatat lumea din tot ce s-a intamplat acolo pana acum, in afara de a repeta la nesfarsit "esti neatent, platesti", "selectie naturala" si alte truisme ieftine?
De ce vi se pare normal ca pentru o neatentie sa platesti cu viata? Nu cumva suntem mai buni de atat?
Intre timp, pe partea ailalta a lumii, unde bunul simt, compasiunea si grija pentru cel de langa noi nu au disparut complet, autoritatile incearca sa faca ce pot ca sa reduca numarul de victime ale neatentiei.
http://www.heraldsun.com.au/news/victoria/...8a52-1497251698
Nu incurajez si nu tolerez neatentia si nici nu mi se pare 100% corect ca din taxele mele sa platesc pentru o solutie care ii va feri de belele pe astia cu ochii in telefoane, dar inteleg ca e un compromis necesar. Si nu as vrea ca nimeni drag mie sa cada victima unei situatii nefericite dintr-o neatentie. Accidente se intampla si se vor intampla mereu, chiar nu putem face nimic sa reducem numarul lor? In afara de a arata cu degetul, mai exista si alte solutii?
Din ce tin eu minte podul ala, se pot cred instala niste usi metalice comandate de sistemul de semnalizare care sa se inchida / deschida in functie de traficul feroviar. Oare cat o costa o solutie de genul asta (sau oricare alta) si cat costa o viata de om?
Nu pretind ca am dreptate, de-aia intreb.
psychoo
Mai ieftin sa pui plasa de sarma ca sa nu permiti pietonilor sa intre pe linia ferata.
MuciX
Daca podul ala nu face parte din circuit, daca nu ar trebui sa circule pietoni pe acolo, de ce nu e inchis cu totul, sa nu poata intra decat personalul care administreaza podul si gata?
Cand au halit niste caini un copil, vina l-a batut pe proprietarul terenului in preajma caruia se aflau si care avea cainii in proprietate, nu?
cj98czh
Daca cauti poze o sa vezi ca podul ala are pe laterale niste pasarele destinate probabil pietenilor ... cand tu alegi sa mergi pe langa ele, mai mult de atat chiar pe bicicleta ... nu te supara da poate ti s-a urat cu cele lumesti ...[attachmentid=1628064008] [attachmentid=1628064009]VladSoare
QUOTE(adip @ 12 Jun 2017, 09:37)
Da, omul acela a murit ca nu a fost atent, dar cati dintre noi nu am fost niciodata neatenti si am scapat doar datorita norocului la un moment dat?

Nu a fost neatenție, ci nesimțire și miserupism. Adică exact ceea ce vedem în trafic la 90% dintre bicicliști. De-aia nu te poți aștepta la prea multă compasiune pe un forum automobilistic.

Iar comentariile au fost acide și din cauza poveștii lacrimogene inițiale, cu criminalii de la CFR care circulă aiurea și omoară tineri nevinovați.
cj98czh
http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_...e-siguranta.htm

Nu doar circula pe langa linie, mai era si cu casti in urechi ... si nu a fost aruncat de suflu ci lovit de-a dreptul ... conform ISU .. deci era prea aproape de linie sau poate chiar intre linii ...
MuciX
cj, stiu podul. Nu am spus ca este indicat sa o iei prin pietris, e clar ca a gresit luand-o pe acolo, desi nu avea ce cauta, dar autoritatile ar fi trebuit sa prevada ca vor fi oameni care vor ocoli pasajul pietonal din diverse motive, de ei stiute.
Hai s-o luam altfel. Daca era un card de pusti care s-au departat de parinti cu bicicletele?
cj98czh

MuciX - neatentia ucide, din punctul meu de vedere ... daca tu nu ai grija de tine si astepti ca altii sa o faca ... nu traiesti mult, trist dureros dar este este realitatea ... tu ca de obicei tot scormonesti de dragul scormonitului ... selectia naturala este cat se poate de reala si da poate ca pana la 30 de ani trebuia sa fie constient de asta ... nu vb. de un copil vb. de un adult ...
VladSoare
Nu poți să iei măsuri contra tuturor formelor posibile de prostie și nesimțire. Nu poți să închizi toată populația într-o bulă sterilă.
Dacă acum, fiind vorba de un tren, se iscă atîtea discuții, ba încă se merge pînă la a declara că trenul avea viteză prea mare și "circula aiurea, din motive numai de CFR știute" wacko.gif, voi vă dați seama cum ar fi fost dacă idiotul ar fi sărit cu bicicleta în fața unei mașini? Cred că jumătate din voi săreau pe șofer că e un criminal nenorocit care trebuia să fie mai atent. blink.gif

Dacă era un cîrd de puști, ideea ar fi fost exact aceeași, cu singura deosebire că vinovații ar fi fost părinții, nu victimele. Dar nici în acel caz n-aș fi dat vina pe autorități sau pe CFR.
corbex
Adip, poti pentru ca sa vii tu cu niste solutii? A zis cineva vreodata, ai auzit sau citit tu, ca calea ferata e deschisa publicului?
Iar legat de inchiderea podului, nu-mi dau seama daca vrei sa faceti gard pina la linie sau si peste linie. Ultima solutie ar putea fi propusa de doamna firea. E femeie serioasa.
MuciX
QUOTE(cj98czh @ 12 Jun 2017, 11:12)
tu ca de obicei tot scormonesti de dragul scormonitului
*


Mvai, sunt faimos. blush.gif

Astept cu interes sa vedem cabluri de 380v lasate libere in aer, scari fara balustrada, lifturi la care poti deschide usile indiferent de pozitia cabinei, guri de canal descoperite si cand cadem in ele sa ne-o ardem selectie naturala and shit.
Nu m-ar mira, dar ziceam ca ar fi interesant.

Intre timp companiile private prin tari cu risc mare in sensul asta pun plase antisuicid la ferestre sub presiunea autoritatilor, sau porti care inchid accesul catre linia de tren cand acesta nu se afla in statie.
Bine, aia sunt niste fatalai stangisti, noi suntem daci liberi in plm, e inutila comparatia.
P.S. nu spun nici precum initiatorul ca e intentie, intre bisnitarii din parc si tiranii din cefere, dar macar lipsa de interes tot se poate observa.
corbex
Te anunt cu emotie ca tara e plina de cabluri aeriene de 7000, de 125000, de 2700 si de 750 de v. Bine, toleul si tramvaiul sin usor de desfiintat. Eu as propune sa taie curentul, daca baga copilul destele-n priza? Sau capul in wc? Sau isi trage o punga pecap? Dupa cum am zis, podul nu e public, cum nu e nici un traseu de cale ferata. Cind ti se spune ca Transfagarasanul e inchis, tu esti cu koaie mari si rotunde si te bagi, si te omoara o avalansa, cine e de vina? Sau salvamontul iti spune sa stai acasa si tu iei copiii si-i duci pe unde-i mai periculos, cine-i de vina? Un gard in jurul muntelui, ceba? Ia zi Adip! Baga solutia!
MuciX
Pai transfagarasanul cand e inchis e inchis.
R19/16v
Asa ai putea crede, dar nu e asa smile.gif
Solon
Ca alergator de Herastrau ce sunt, normal ca trec pe pasarela aia. Sambata dimineata eram la alergat, a venit trenul cu goarna pusa si a trecut cu viteza mare. Eu eram pe partea pe care se poate merge. Nu se simte atat de rau curentul cand trece pe langa tine. Sigur, e neplacut dar faza aia cu "curentul de aer l-a aruncat" e cam aiuristica.
Se mai zice ca avea si casti. Va zic eu una: acum vreo cateva luni eram la alergat in herastrau cu casti in urechi. Am ajuns pe pasarela si veneau din fata 2 alergatori. Am iesit de pe pasarela pe terasament sa le fac loc. Cand am vazut ca am iesit fix in fata trenului m-am pi.sat pe mine de frica si m-am retras imediat. Mecanicul dadea cu goarna inainte. Eu de unde dracu sa aud ca eram cu castile in urechi? De atunci, m-am cam lasat de ascultat muzica la casti. Si oricum sunt mult mai atent.
VladSoare
QUOTE(MuciX @ 12 Jun 2017, 10:26)
Astept cu interes sa vedem cabluri de 380v lasate libere in aer, scari fara balustrada
*

blink.gif
Uită-te la poza de mai sus. Podul ăla are balustradă și e foarte clară.
Că un dobitoc a ales s-o ignore, că știe el mai bine, e cu totul altă poveste.
Ce legătură au cablurile de 380 cu discuția noastră? Dacă un dobitoc se cațără pe un stîlp de înaltă tensiune și se curentează, e vina Enelului? blink.gif

QUOTE(MuciX @ 12 Jun 2017, 10:54)
Pai transfagarasanul cand e inchis e inchis.
*

Și dacă totuși unul cu trei oo ocolește bariera? Sau o dă la o parte? Atunci cine-i de vină?
adip
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 18:13)
Nu poți să iei măsuri contra tuturor formelor posibile de prostie și nesimțire. Nu poți să închizi toată populația într-o bulă sterilă.
N-am cerut asta, doar am sugerat ca se poate intotdeauna face ceva pentru a salva vieti. Ne diferentiem de animale nu fiindca avem instinct de conservare, de care tot se pomeneste pe aici, ci fiindca suntem inteligenti, sau macar pretindem asta. Spre deosebire de regnul animal, vegetal, amiba, euglena verde etc noi am progresat fiindca am incercat intotdeauna sa ne facem viata mai usoara si mai sigura. Nu fiindca ne-am folosit instinctul de conservare, ci creierul.
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 18:13)
Dacă era un cîrd de puști, ideea ar fi fost exact aceeași, cu singura deosebire că vinovații ar fi fost părinții, nu victimele. Dar nici în acel caz n-aș fi dat vina pe autorități sau pe CFR.
De-aia frate unii au ramas la sapa si caruta, in timp ce altii au mers inainte. Pai asta e cel mai important dupa parerea ta? Sa ai pe cine da vina cand se intampla cate o tragedie? Blamarea e cea mai usoara optiune de a expedia o problema, dar nu e o solutie.
QUOTE(corbex @ 12 Jun 2017, 18:26)
Adip, poti pentru ca sa vii tu cu niste solutii? A zis cineva vreodata, ai auzit sau citit tu, ca calea ferata e deschisa publicului?
Cata vreme oricine poate trece pe podetul ala pe jos, bicicleta, trotineta sau skateboard inseamna ca da, e deschis publicului. Si daca e loc sa mergi cu bicicleta pe acolo inseamna ca intotdeauna se va gasi cineva sa o faca. Cu casti sau fara, prost sau destept, nu are importanta.
Iar solutie am dat: instalezi in ambele capete ale pasajului ala ingust usi metalice comandate de sistemul de semnalizare. In mod sigur solutia nu-i va impiedica pe sinucigasi sa o ia pe lumea ailalta, dar sigur va preveni mortile accidentale. Melbourne, ca exemplu, are o retea de cale ferata foarte intinsa si sistemul asta e in uz in multe locuri unde pietonii trebuie sa traverseze linia ferata. Da, au fost cazuri in care unii au fost suficient de hotarati ca sa sara peste ele si rezultatul a fost naspa, dar pe cei hotarati nu ii poti feri de ei insisi.
QUOTE(corbex @ 12 Jun 2017, 18:26)
Iar legat de inchiderea podului, nu-mi dau seama daca vrei sa faceti gard pina la linie sau si peste linie.
Apreciez simtul umorului, dar momentul e nepotrivit. Pe langa portile de la trecerea pietonala se pot instala si garduri metalice pe o anumita lungime a caii ferate, cat sa incerci sa-i descurajezi pe cei care vor sa evite portile si sa o ia pe sine. Sunt sigur ca sunt suficient de multe persoane mult mai inteligente decat mine si care cunosc bine zona care sa vina cu variante.
Ca tot mi-am adus aminte: prin '95-96 bagam destul de des ture de Herastrau cu prietena de atunci, nefasta de acum. Pe jos. Cand ajungeam la pod intotdeauna treceam pe potecuta aia ca sa traversam pe partea cealalta. Si cine sustine ca e bine sa inchizi traversarea aia pentru pietoni habar nu are ce vorbeste. Pentru multa lume frumusetea si farmecul plimbarii tocmai aia e, posibilitatea de a te plimba de jur imprejur.
VladSoare
QUOTE(adip @ 12 Jun 2017, 11:03)
N-am cerut asta

N-ai cerut tu, ci MuciX. Lui i-am răspuns acolo.

QUOTE(adip @ 12 Jun 2017, 11:03)
Nu fiindca ne-am folosit instinctul de conservare, ci creierul.

Exact. Iar în cazul de față cineva nu și l-a folosit.


QUOTE(adip @ 12 Jun 2017, 11:03)
De-aia frate unii au ramas la sapa si caruta, in timp ce altii au mers inainte. Pai asta e cel mai important dupa parerea ta? Sa ai pe cine da vina cand se intampla cate o tragedie? Blamarea e cea mai usoara optiune de a expedia o problema, dar nu e o solutie.

Păi nu despre asta e vorba? Despre autoritățile criminale, CFR-ul care circulă aiurea, pe partea greșită, după criterii stabilite doar de el, etc.? huh.gif
Toți sînt vinovați, numai idiotul nu. El a fost doar un biet tînăr nevinovat, care într-un moment de neatenție (yeah right, neatenție, de parcă poți să ratezi zona pietonală din greșeală) a fost ucis de indiferența autorităților criminale. Întreaga poveste a fost scrisă doar pentru a arunca vina pe oricine altcineva în afară de dobitocul care a crezut că știe el mai bine decît fraierii care au făcut podul.

La noi balustradele, indicatoarele și bunul simț sînt opționale. Iar cînd o luăm în freză, atunci alții sînt de vină pentru că n-au luat suficiente măsuri ca să nu le putem ocoli. rolleyes.gif
corbex
Mucix: cu aceeasi emotie iti comunic ca Transfagarasanuln-are nici o bariera. Doar pancarta care spune ca e inchis si care e instalata in mai multe locuri, inca de la iesirea din curtea de arges. Drum inchis inseamna ca nu vei putea cere despagubiri nimanui (nici asigurarile nu-ti platesc) si ca nu poti trage la raspundere pe nimeni.
dizzy
Ca a murit acel om este un tragic intr-adevar.
Acel pod nu este deschis traficului pietonal PE SINELE DE TREN.
Ai podirisca aia, mergi pe acolo!
Daca tot alergi, macar cand esti pe langa sina de tren scoate castile din urechi.

VladSoare
E tragic că a murit, bineînțeles. Sper ca din tonul meu vehement de mai sus să nu se înțeleagă că aș nega asta.
Dar a murit exclusiv din vina lui proprie. Zona pentru pietoni este evidentă. Nu poate fi mai clară de-atît. Un adult, în deplină cunoștință de cauză, a decis de bunăvoie și nesilit de nimeni să nu țină cont de ea. Nu poți s-o faci din greșeală, nu poți s-o faci din neatenție. E un gest deliberat.
Autoritățile sînt vinovate? Trenul circula "aiurea"? Nici vorbă. Autoritățile au făcut un pod pe care orice oligofren poate merge în siguranță. Să pună acuma și porți automate împotriva nesimțiților pe care-i doare-n cot de reguli și de bunul simț? Asta-i culmea...
corbex
Un pasaj suprateran pentru tren n-ar fi bun?
VladSoare
Ba da, cum să nu. Și o limitare de viteză, ca să nu facă prea mult curent cînd trece.
Hmmm... dar dacă totuși unii reușesc să se cațere pînă acolo? Să-i pună totuși și niște porți automate, pentru orice eventualitate. biggrin.gif
adip
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 19:10)
Toți sînt vinovați, numai idiotul nu. El a fost doar un biet tînăr nevinovat, care într-un moment de neatenție (yeah right, neatenție, de parcă poți să ratezi zona pietonală din greșeală) a fost ucis de indiferența autorităților criminale. Întreaga poveste a fost scrisă doar pentru a arunca vina pe oricine altcineva în afară de dobitocul care a crezut că știe el mai bine decît fraierii care au făcut podul.
Mare atentie cu apelativele astea, mai ales daca nu stii persoana.
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 19:10)
La noi balustradele, indicatoarele și bunul simț sînt opționale. Iar cînd o luăm în freză, atunci alții sînt de vină pentru că n-au luat suficiente măsuri ca să nu le putem ocoli. rolleyes.gif
Nici o legatura cu bunul simt, ci cu siguranta si educatia.
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 19:54)
E tragic că a murit, bineînțeles. Sper ca din tonul meu vehement de mai sus să nu se înțeleagă că aș nega asta.
Dar a murit exclusiv din vina lui proprie. Zona pentru pietoni este evidentă.
Prietene, ma faci sa cred ca-mi racesc gura de pomana. Ce puii mei conteaza a cui e vina?
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 19:54)
Nu poate fi mai clară de-atît. Un adult, în deplină cunoștință de cauză, a decis de bunăvoie și nesilit de nimeni să nu țină cont de ea. Nu poți s-o faci din greșeală, nu poți s-o faci din neatenție.
Inteleg ca tu esti un fel de Mr. Perfect care niciodata nu a gresit, de te pricepi asa bine sa ii imparti in idioti si non-idioti?
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 19:54)
Autoritățile sînt vinovate? Trenul circula "aiurea"? Nici vorbă. Autoritățile au făcut un pod pe care orice oligofren poate merge în siguranță. Să pună acuma și porți automate împotriva nesimțiților pe care-i doare-n cot de reguli și de bunul simț? Asta-i culmea...
Repet, portile automate nu au legatura cu nesimtirea si nu o previn, ci cu siguranta. Nu de-aia incercam sa evoluam si vrem sa ne cumparam masini mai bune, mai sigure? O masina sigura ne apara in mod sigur de imbecilii din celelalte masini - ca nu-i asa, intotdeauna alalalt e cretinul, nu io! - doar ca, in unele cazuri ne salveaza de la un dezastru produs ca urmare a propriei greseli.
Uite ce-i interesant, am deschis discutia mai devreme cand eram toti 4 la masa, 2 adulti plus unul de 15 ani plus unul de 8. Am povestit situatia, cum am inteles ca s-a intamplat, unde anume si in ce conditii, ca ala nu doar ca era pe bicicleta, dar avea si castile pe urechi. Intrebarea a fost: Ce parere aveti despre ce s-a intamplat? Cum vi se pare?
Reactii:
1. Nevasta-mea: "Ooo, pai si-a cam cautat-o cu lumanarea saracul"
2. Astia mici:
- Sa construiasca un pod de pietoni peste linia de tren ca sa nu-l arunce curentul de aer de pe pod.
- Sa instaleze porti automate ca aici la noi
- Sa puna semafoare pentru pietoni.
Deci cred ca e si ceva legat de locul in care ai crescut. Noi astia mari, ca prima reactie ne apucam sa judecam victima: a fost prost, si-a cautat-o, etc. Astia mici nu s-au gandit la asa ceva, ci prima lor reactie a fost sa vina cu solutii.
Poate ca avem toti de invatat cate ceva din reactia asta. Sunt curios, cei cu copii, daca deschideti discutia si puneti intrebarea "ce parere aveti?" oare ce raspunsuri o sa primiti de la cei mici.
VladSoare
QUOTE(adip @ 12 Jun 2017, 13:12)
Nici o legatura cu bunul simt, ci cu siguranta si educatia.

Cînd ai o pasarelă foarte clară și sigură pe care poți să treci, dar tu alegi în mod deliberat să-ți bagi picioarele și să faci cum îți convine ție, aia are legătură cu bunul simț. Și da, ai dreptate, cu educația, pentru că bunul simț vine din educația primită în cei șapte ani de-acasă.

QUOTE(adip @ 12 Jun 2017, 13:12)
Prietene, ma faci sa cred ca-mi racesc gura de pomana. Ce puii mei conteaza a cui e vina?

Ți-am mai răspuns la asta. Are legătură cu faptul că acest topic a fost creat tocmai pentru a arunca vina pe cineva și pentru a ne avertiza că viețile noastre sînt în pericol din cauza autorităților criminale.
Treaba cu vina nu ți se adresa ție. Eu n-am răspuns doar la comentariile tale, ci la toate celelalte. Le-am răspuns celor care cred că autoritățile sînt de vină pentru accident.

QUOTE(adip @ 12 Jun 2017, 13:12)
Inteleg ca tu esti un fel de Mr. Perfect care niciodata nu a gresit, de te pricepi asa bine sa ii imparti in idioti si non-idioti?

Ba am greșit de multe ori, dar ce-a făcut el nu este greșeală, ci este un gest deliberat, pe care l-a făcut în deplină cunoștință de cauză.
Eu nu am mers niciodată cu bicicleta pe linia de tren. Și nici n-am s-o fac vreodată. Dacă aș face-o, aș fi un idiot.

E orașul plin de bicicliști care consideră că regulile sînt pentru alții, pe care-i doare-n cot nu doar de legi, ci și de cele mai elementare reguli de bun simț. Îi evit în trafic în fiecare zi. Și lor li se pare normal să fie așa.
Dacă aș atinge pe vreunul, mi-ar sări toată lumea-n cap că-s un criminal nenorocit. Aș sta fără permis doi ani de zile, fără să am vreo vină.
Și-atunci normal că-s pornit contra lor și-i consider idioți cînd o iau pe coajă din prostia lor. Miserupismul cronic de care suferă bicicliștii bucureșteni (mă rog, majoritatea, nu toți) s-a întors împotriva unuia de-al lor. Ghinion.
corbex
Aici e topic de scos cfr-ul vinovat. Sa plateasca, 'le muma-n coor, au omorit unsuflet nevinovat care mai avea viata-n el!
VladSoare
Trenul mergea aiurea. Mama lor de criminali! mad.gif
adip
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 21:28)
Cînd ai o pasarelă foarte clară și sigură pe care poți să treci, dar tu alegi în mod deliberat să-ți bagi picioarele și să faci cum îți convine ție, aia are legătură cu bunul simț. Și da, ai dreptate, cu educația, pentru că bunul simț vine din educația primită în cei șapte ani de-acasă.
Educatia nu se opreste la cei 7 ani de acasa.
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 21:28)
Ba am greșit de multe ori, dar ce-a făcut el nu este greșeală, ci este un gest deliberat, pe care l-a făcut în deplină cunoștință de cauză.
Cine stie, poate ca omul chiar a vrut sa se sinucida, nu am date suficiente. Doar ca vezi tu, daca accesul pe linia ferata era blocat, era mai greu sa o comita.
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 21:28)
Eu nu am mers niciodată cu bicicleta pe linia de tren. Și nici n-am s-o fac vreodată. Dacă aș face-o, aș fi un idiot.
Vezi tu, toti am fost mai mult sau mai putin idioti in anumite momente ale vietii. Doar ca cei mai norocosi am supravietuit si ni s-a oferit sansa sa invatam din greseala. Nu ma intereseaza cat de idiot e unul sau altul, daca poti face ceva sa imbunatatesti situatia si sa reduci numarul de accidente, pai fa-o, nu arata cu degetul si nu pune etichete.
Lasand la o parte educatia (sau lipsa ei) si idiotenia celui decedat, se uita aspectul practic. In situatia discutata aici, autoritatile au o oarece vina. Podul ala e singura optiune care face legatura intre cele doua maluri ale lacului si fara el nu se poate face turul lacului.
Ma ingrozesc doar la gandul ca in 2 luni vom fi in Romania si va trebui iar sa transpiram in jungla de soferi mitocani si semnalizare rutiera aproximativa. Fiindca multe accidente pleaca de la semnalizarea insuficienta.

@corbex: n-ai inteles nimic din tot ce am scris, imi pare rau pentru tine, sincer.
corbex
Sa nu-ti para! Ma simt asa de bine in creierii mei ca nu i-as lua pe-ai altuia nici sa-i dau la ciine.
sorin1983
iete surpriza... ca e precedent si ce sa vezi...e interzis accesul:
http://www.cfr.ro/index.php/precizari-2015...erastrau-pro-tv
deci se poate inchide smile.gif
adip
QUOTE(VladSoare @ 12 Jun 2017, 21:54)
Trenul mergea aiurea. Mama lor de criminali! mad.gif
Trenul mergea bine, omul mergea aiurea. Se putea face ceva sa se previna situatia? Sigur ca se putea. De ce nu s-a facut? Fiindca ne doare pe toti fix in varful puI*& de celalalti, lasa-l sa moara daca-i prost, da-l in gura masii.
De-aia bai nene se scsalda tara aia in cenzuratul in care se scalda, nu doar de compasiune si intelegere se duce lipsa acolo, dar si de creier. Cu modul asta de gandire "lasa-l sa moara ca-i prost" e cam greu cu mersul inainte.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.