Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Antigel: miros de amoniac
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
qestro
Dupa vreo 300 km de mers continuu 3000-3500rpm, am tras pe dreapta si am observat in borcanul de antigel (g11 de focsani) un miros puternic de amoniac, cu spuma alba si mult mal gri, plus un nivel destul de mare al antigelului, fara bule. Antigelul era abia schimbat, radiatorul fiind nou de aluminiu, concentratia de antigel de -15. Atunci cand am oprit, am aerisit, era un pic de aer in instalatie, dupa care acul de la temperatura statea sub jumatate, desi era canicula si mergeam turat. Dupa cateva zile a urcat mai sus, dar sub ultima liniuta alba.

Astazi am schimbat doar din borcan antigelul, spalandu-l, si cu motorul rece am observat niste bule in borcan, iar dupa ce s-a incalzit, au disparut bulele. Am verificat compresia la motor, in jur de 13-14 bari, curatat buji, iar dupa ce s-a racit complet motorul am pornit din nou, si nu au mai aparut bule si nici spuma. Cand agit borcanul face iarasi acea spuma alba. Temperatura la apa a fost tot timpul in regula, baga caldura, merge bine masina, la fel si uleiul, presiune buna, culoare ok, vreo 1800km in total.

Poate fi totusi probleme cu garnitura, sau e de vina radiatorul din aluminu.
maho
Antigelul tip G11 e pt. radiatoare din cupru. Daca ai de aluminiu, ar fi trebuit sa-i bagi tip G12, dar daca-i Breckner (radiatorul) poti sa-l arunci, macar ai rezolvat o treaba.
sobolan
QUOTE(maho @ 21 Aug 2017, 14:37)
dar daca-i Breckner (radiatorul) poti sa-l arunci, macar ai rezolvat o treaba.
*intai calcat in picioare si apoi aruncat....daca-l arunci intreg il gaseste vreun nevoias si-l ia de bun radmasa.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.