Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Intretinerea filtrului de particule la Duster
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Duster > Discutii generale - Dacia Duster
StandDuPp
Salut,

Sunt posesorul unui Duster 1.5 dci, ph1, 4x4, 110 CP cu care am parcurs deja cam 3000 km.
Sunt foarte multumit de masina si de aceea ma intereseaza sa o intretin cat mai bine ca sa ma pot folosi de ea in conditii cat mai bune si evident cat mai mult timp.

Ma macina o problema legata de filtrul de particule si asta mai mult din povestile auzite de la unii si altii care spun ca se infunda rapid filtrul, ca trebuie anulat, ca e inutil, ca se aprind martori in bord si alte zvonuri de acest gen.

Dat fiind ca eu nu am avut o asemenea problema si ca rulez in oras zilnic (Cluj aglomerat), dar la fiecare sfarsit de saptamana ies in afara orasului si parcurg intre 100 si 150 km depinde de drum; ce as putea face ca sa evit o eventuala infundare a filtrului de particule ? Trebuie intretinut in anume fel? Unii aditivi prezenti pe piata isi au rostul ? Mentionez ca mereu schimb viteza la 3.000 RPM, rar scad sub aceasta turatie.

As dori sfaturi de la voi; ce stil de condus aveti, intretineti in anume fel masina ca sa evitati infundarea DPF, folositi aditivi periodic, sau o exploatati normal lasand computerul sa faca regenerarile si e totul bine ? orice sfat e bine venit. Tin foarte mult la aceasta masina si nu as vrea sa am o reparatie asa costisitoare legata de DPF.

Multumesc..
Pasdan
Salut. Nu am Duster dar am o alta marca de masina prevăzută cu DPF. Regula ar fi sa nu circuli subturat si sa o scoti cat de des din oras.Cam la câți km face regenerarile?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.