Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Radiere
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Legislatie
Rimio de Vassur
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu informatii pentru urmatoarea situatie: cum radiez o masina al carei proprietar a decedat, iar in urma succesiunii masina are 3 proprietari?

Cine poate cere radierea? Unul? Toti trei? Trebuie sa fie toti trei prezenti la ghiseu?

La SPRC.... blabla mi s-a spus sa stau la coada pina ajung sa intreb la ghiseu. (si nu pot sa ma plimb pentru asta de la bucuresti). La biroul de dactilografie de la acelasi SPRC... blabla nu stia cum sa completeze actele. Nici un birou de informatii, nu ai pe cine intreba. Audiente doar miercuri.

Apoi: trebuie programare online? Pe un afis scria ca se poate face asa ceva, dar nu si daca e obligatoriu (la premise de conducere scria ca e obligatoriu).


Cum scap fizic de masina? Cele 3 remat-uri din zona nu vor sa o preia nici daca le-o arunc la poarta (daca zici ceva de voucher pentru rabla parca ii injuri). Noi nu o folosim, avem masinile noastre.


Multumesc

PS: actele masinii au ramas asa cum au fost, nu a fost reinmatriculata dupa succesiune.
ionut_spanu
Ulterior emiterii certificatului de mostenitor, mergeti la acelasi notar si faceti un act de partaj si iesire din indiviziune. Banuiesc ca in masa succesorala nu era doar un bun mobil (autoturismul). In acest fel va puteti imparti si celelalte bunuri mobile / imobile.

Ulterior autentificarii actului in cauza, veti stii fiecare, care sunt limitele dreptului de proprietate. In prezent inteleg ca fiecare detine o cota parte din bunurile ce au alcatuit masa succesorala.

Succes.

P.S. Clarificarea situatiei juridice a bunurilor trebuie clarificata mai devreme sau mai tarziu. Cu cat mai tarziu cu atat ma rau.
Rimio de Vassur
Multumesc pentru raspuns, dar nu ne "certam" pe nimic smile.gif Nu vrem sa impartim nimic, vrem doar sa lichidam acest autoturism. Oricare e modalitatea, toti sintem de accord.

Cum ma ajuta limitele dreptului de proprietate? Am x% din masina asta. Nu pot sa radiez x% din ea. Ar ajuta daca s-ar vinde si ne-am "certa" pe bani (si nu e cazul).
Facem 3 cereri de radiere in acelasi dosar?

(iertare daca zic vreo prostie juridical)

ady77
QUOTE(Rimio de Vassur @ 14 Nov 2017, 13:53)
Cum ma ajuta limitele dreptului de proprietate? Am x% din masina asta. Nu pot sa radiez x% din ea.
*


Nu ai nimic din masina pana nu faci succesiunea.
maho
Inteleg ca au facut succesiunea ("in urma succesiunii masina are 3 proprietari") deci s-a emis certificatul de mostenitor, nu si partajul si iesirea din indiviziune. De vreme ce se inteleg in privinta masinii, partajul si iesirea din indiviziune nici n-ar fi necesare in cazul asta, dar trebuie sa faca o cerere de radiere (pe numele celor 3 (si sa se prezinte toti 3) sau ceilalti 2 sa-l imputerniceasca la notar pe-al 3-lea sa se ocupe de radiere.
vallixx
Ori o procura de la ceilalti 2 ori o renuntare la partile lor din masina. Dupa ce au renuntat masina nu va mai avea 3 proprietari. Alegeti varianta cea mai ieftina si mai rapida.
cj98czh
Aia trebuia facuta la succesiune .... noi, eu si mama, am cedat partile noastre din masina tatalui meu la notar cand am facut succrsiunea, fratele meu a inmatriculat-o pe el in baza actelor .
b06fcn
Teoretic, se merge la fisc sa se treaca cei trei coproprietari in devalmasie ai masinii pe rolul acesteia (sau se deschide alt rol, nu mai stiu cum s-a intamplat cand am facut succesiune dupa tata), dupa care se depune o cerere de radiere din partea fiecaruia dintre coproprietarii in devalmasie, insotita de hartia de la un centru de colectare de fier vechi cum ca masina s-a depus la ei (insotita la momentul ala de actul de mostenitor).
Cu hartia de la fisc si cu hartia de la centrul de fier vechi, se face radierea la SRPCIV, unde se completeaza cate o cerere de radiere din partea fiecarui coproprietar.

Asta ca sa nu mai faceti partaj voluntar, in care unul din cei trei primeste cotele celorlalti doi si isi intregeste dreptul de proprietate pana la 100%, dupa care deschide singur rol pentru masina la fisc si urmeaza aceeasi procedura ca mai sus (radiere de la fisc, in baza hartiei de distrugere, respectiv depunerea CiV, placute si certificat fiscal in urma radierii la SRPCIV).

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.