Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Oil catch can 1.5 dci 90cp
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Imbunatatiri - Dacia Logan
RazvanF
Salutari!
Sunt proaspat posesor al unui Logan MCV Stepway 1.5dci 90cp Euro6 si vreau neaparat sa ii montez un oil catch can. M-am uitat in compartimentul motor si sincer mi-a prins urechile, nu ma asteptam sa fie o asa intortocheala de furtune si furtunele.
Mai detin un Clio 2 din 2006 1.5 dci de 68 cp la care am reusit fara nicio problema sa instalez un oil catch can si pot zice ca functioneaza.
Am nevoie de putin ajutor, sa imi zica cineva care este furtunul cu pricina in care trebuie pus oil catch can-ul, ce trebuie demontat sa ajung unde trebuie ajuns.
La Clio l-am inseriat cu acea ciuperca care este conectata cu capacul culbutorilor si furtunul de admisie, cel care coboara spre intercooler.
p.s daca este vre-un topic deschis pe tema asta, la acest tip de motor rog directionare catre topic iar acesta se poate inchide/sterge.
andreig1982
cauta pe tutoriale logan, o sa gasesti niste filmulete
torquemada
Ce a pățit acel K9K626 de are nevoie de oil catch can?

K9K626 e cel din poză, nicio legătură cu tutorialul
RazvanF
Da, exact acela este motorul. In tutorialul de pe net este diferita tubulatura motorului si foarte usor de montat un occ pe cand la asta de 90 euro 6 e intortocheala mare.
Doresc sa ii montez oil catch can pentru ca la Clio am vazut ca functioneaza, colecteaza ulei in el, golesc la fiecare schimb undeva la 150 de ml. Tin sa cred ca acea ciuperca are membrana uzata.
Tot odata , daca acel ulei este colectat si impiedicat sa ajunga in camera de ardere ajuta la pastrarea uleiului mai curat si previne depuneri de carbon pe supape.
Cred ...ca furtunul incercui ar fi cel pe care trebuie sa il inseriez cu occ.
einstein1984
Si garantia ce zice?
RazvanF
Cu siguranta se pierde garantia, dar se poate demonta cand trebuie facut schimbul de ulei. biggrin.gif
torquemada
Ai văzut vreun X52 cu K9K612(Euro5) sau K9K626(Euro6) cu probleme de genul ăsta, că eu nu am auzit/văzut/întâlnit.

oil catch can pe motoarele astea e ca în povestea cu drobul de sare de pe sobă.
RazvanF
Chiar nu stiam de asta, eram de parere ca orice motor cu injectie directa ar avea nevoie de asa ceva.
trabinatorccc
torquemada,te invit sa scoti furtunul ala gros care vine din partea dreapta jos de la intercooler(cum privesti din fata masinii) si sa vezi ce surpriza vei avea. Eu a trebuit sa il scot cu ocazia inlocuirii antigelului doarece nu puteam scoate colierul de la furtunul de la radiator (era pus colierul in asa fel ca sa nu il poti desface) si am gasit furtunul umed iar intercoolerul era ud bine de ulei.Masina avea vreo 4,5ani si vreo 35000km.Adevarat ca eu am x90 euro5,dar sunt convins ca *asa face toate*.
Primul meu gind a fost sa imi fac si sa imi pun si eu un oil catch can cum vazusem ca si-a montat Cristi Streulea dar dupa ce am mai studiat un pic problema am renuntat.Nu mai retin exact motivul(ca sunt mai bine de doi ani de atunci),dar problema era exact acea ciuperca de plastic negru de linga egr.Exista posibilitatea la euro5 sa se sparga membrana de cauciuc dinautru si ori sa arunce ulei pe acolo ori sa traga tot uleiul in motor.Asa ca decit sa stric eu ceva cu mina mea am hotarit s-o las in pace.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.