Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: bucse fata/spate + pompa servodirectie
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Piese auto - Dacia Logan
augustin123
Salutare. Am un Logan 1.6 mpi din 2006, 59000km. Cand i-am facut service-ul in iarna, mecanicul mi-a recomandat sa schimb capul de bara stanga si bucsele(cred ca s-a referit la cele din fata).
Cap de bara am gasit, 82 de lei original dacia. Am inteles ca nu e nevoie sa fie schimbate in pereche.
Cautand bucsele, nu am inteles exact de cate/care este nevoie. Avand in vedere ca masina are peste 11 ani, trebuie schimbate si bucsele de spate?
Ma puteti ajuta cu un cod pentru bucse si cate ar trebui sa cumpar?
Pentru fata am gasit lemforder, dacia nu am vazut pe nicaieri. E nevoie de 2 pe fiecare parte?

De asemenea, am vazut niste scurgeri de ulei pe la pompa de servodirectie. Lichidul de servodirectie nu a fost schimbat niciodata.
Mecanicul mi-a zis ca e posibil sa fie nevoie sa o inlocuiesc in viitor, dar am vazut ca una Dacia costa peste 700 de lei. As vrea sa stiu daca e posibil sa mai trag de ea dupa un schimb de ulei, eventual sa completez. Mentionez ca nivelul uleiului este deasupra semnului minim, desi se vede ca a scazut.

Multumesc.
Urs
Dupa schimb capat sau capete bara, trebuie refacute unghiuri directie. Deci 80-100 ron. Daca dupa ce schimbi unul din capete, pica celalalt, (destul de probabil pentru ca si asta are 60.000 km), din nou vizita stand unghiuri, alti bani. De asta e recomandat sa se schimbe ambele, sa cheltui odata pentru unghiuri, nu pentru fiecare separat. Bucsele de la basculele fata originale, din fabrica, pica mai greu, am aprox. 100.000 km cu bratele din fabrica, la care am schimbat doar pivotii. Sau poate ai luat vreo gura de canal fara capac, ori o groapa facuta cu cupa excavatorului. Pompa de servodirectie la preferance-ul meu din 2005, prelinge ulei din 2008 de cand am luat-o, are 170.000 km de atunci. Doar schimb ulei servo la 2-3 ani si-i dau inainte, nu-mi bat capul s-o schimb. Bucsile la puntea spate, la fel, au 170.000 km si alearga aproape zilnic Siret - Cindesti (jud.Bt), 13 km, un drum destul de denivelat, inca nu le schimb. Daca ai masina de noua si esti sigur de km din bord, nu-ti fa griji cu ele, foarte bune cele originale din fabrica. Bafta, sa ne spui ce-ai rezolvat.
augustin123
Masina este luata de noua.

O sa vad cum stau cu banii, poate iau ambii pivoti. Stiu ca trebuie refacuta geometria.
La bucse mi-au recomandat 2 mecanici sa le schimb in ultimii ani, avand in vedere varsta. Ideea e ca nu merg cu masina mult, cam 5-6000 de km pe an si am vazut ca au inceput sa imbatraneasca, cauciucurile pe la articulatii. Nu s-au schimbat niciodata.
E ok daca iau 4 bucse ca cele din linkul de mai sus? Mai sunt alte bucse pentru puntea fata?
La cele de la spate nu umblu deocamdata, s-a uitat la service la puntea spate, a curatat si tamburii, mi-a zis ca e totul ok.

Legat de pompa de servo, inteleg ca nu e problema mare daca inlocuiesc uleiul si eventual mai completez. O sa cumpar 1 litru de ulei si il schimb odata cu pivotul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.