Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ajutor cumparare Dacia 1300
DaciaClub - Forum Dacia > Oldtimers > Oldtimers > Restaurari
czdaciacz
Buna, am pus ochii pe o Dacie 1300 “romaneasca” din 1979.
Masina a stat nemiscata intr-un garaj din 2014, pana atunci a fost rulata 82.000 de km. In schimb, masina a fost ingrijita la viata ei si tinuta doar in garaj, o stiu de mai mult timp.
Caroseria nu are rugina, inafara de niste pete marunte de suprafata pe interiorul aripii din stanga si pe o margine a mastii fata, pentru varsta ei si dat fiind faptul ca a fost folosita atatia ani, as zice ca se prezina bine. De asemenea, toate elementele de caroserie si ornamentele sunt originale, are pana si stergatoarele cromate din fabrica. Are si consola cu radio predeal si luneta cu dezaburire, proprietara zice ca tot din fabrica.
Problema e alta, sub motor am observat ca s-a format o balta destul de mare de ulei.
De cand sta a fost data jos bateria, iar sa o pornesc la manivela nu am incercat din cauza petei de ulei, ma temeam sa nu o afecteze cumva.
Merita cumparata masina?
Ce ar trebui sa mai verific la ea?
Mentionez ca nu am foarte multa experienta in domeniul mecanicii, dar mereu mi-am dorit o Dacie 1300 si pentru mine aceasta pare a fi o baza buna pentru o reconditionare.
[attachmentid=1628088448]
xmisterx
Uleiul ala poate fi din motor si/sau din cutia de viteze, se stie ca motorul pierde ulei pe la semeringul din fata de la arbore iar cutia de viteze poate pierde pe la imbinarea carcasei, oringuri planetare si semering schimbator de viteze.

De verificat ar mai fi franele fata/spate, ambreiaj pedala sa nu aibe cursa moarta foarte mare in partea de sus si sa nu fie foarte tare la apasare, de asemenea jocul la planetare, in rest verifica-i nivelul de ulei eventual da-i bujiile jos vezi cum sunt, da-i o cheie si vezi cum suna motorul.
czdaciacz
Multumesc de sfat
Ov
in niciun caz sa nu pornesti motorul cu ulei vechi in el!

Da jos uleiul vechi, scoate bujiile, pune putin (subliniez putin) ulei in fiecare cilindru, invarte motorul de cateva ori, baga ulei si filtru noi si abia atunci porneste-o ca sa vezi daca e ok motorul. In orice caz daca e buna la tabla (lonjeroane, podele) atunci merita achizitionata. Mecanica si motorul se pot rezolva relativ usor.
Alex1300BV
pare "dreapta" Daciutza... mai multe poze...
Spor la cumparat!
czdaciacz
Va multumesc de sfaturi

Poze nu prea am putut sa fac, spatiul era destul de stramt pe acolo, de-abia m-am indesat eu pe langa ea sa ma uit
Le mai am doar pe astea, cu bordul si cu pata de rugina de care ziceam mai sus
Oricum, o sa ma ocup mai serios de ea luna viitoare dupa ce termin cu admiterea la facultate, pana atunci nu prea am timp
[attachmentid=1628088642] [attachmentid=1628088643]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.