Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: PSD va câștiga următoarele alegeri
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2
nasty
PSD are niște atuuri clare față de partidele din opoziție de a câștiga alegerile.
În primul rând au niște consilieri, care îi pun să repete zilnic niște idei, din care până la urmă rămâne imprimat ceva în mintea bulversată a românului.
Singura problemă de rezolvat ar fi candidatul la președinție, care s-ar rezolva numai cu ordonanța de amnistie, ceea ce i-ar da dreptul să candideze lui Dragnea. Deci miza nu e să scape de închisoare ci miza e să poată să candideze! De asta îl ține în șah pe Tăriceanu și nu-l declară candidatul comun!
De închisoare oricum a scăpat, complexul tras la sorți îi e favorabil:
ultime analize, aici
Interesant că Adevărul îl citează ca sursă pe Tăpălagă!!!
Honorius
Ups! Postacul propagandist a făcut un nou topic de propagandă. De data aceasta negativă.
nasty
De ce negativă?
E o analiză neutră, realistă ca și celelalte, recitește din urmă, dacă vezi vreo părtinire, semnaleaz-o fără ezitare.

1) Nu trebuie să uiți un lucru esențial, pe DC sunt oameni inteligenti, cu carte, care au niște opinii clare, sigure și de neschimbat. Deci nu te aștepta ca datorită postărilor de aici unii din psdiști să-și schimbe culoarea și normal că nici invers.

2) O opinie pro unei formațiuni, nu trebuie interpretată ca o injurie personală la cei cu alte afinități.

3) Deci n-are rost să folosești injurii, că un pnlist nu va deveni psdist și nici invers, suntem toți aici hârșiți și bazați pe convingerile proprii.

Aaa, la țară, la cârciumă, în 5 minute, după o dușcă de 1 leu paharul, interlocutorii schimbă partidul, chiuind de bucurie!
Honorius
Se plătește mai bine pentru inițierea unui topic nou decât pentru o simplă postare?

Dacă te uiți cine a inițiat topice politice ai lista de postaci propagandiști. Restul, cu anumite excepții, sunt doar masă de manevră.

22 Dec 2018, 14:15:
Chiar așa, aflocis pe unde mai este? Își scoate flocii dintre dinți? Se mai întâmplă în meseria asta a voastră. Flocii joacă rol de ață dentară și vă mai curăță resturile de kkt.
radian
Honorius de ce esti asa de furious?
Honorius
Eu? Furios? Ți se pare.
Merced
Inca un topic ? huh.gif
Honorius
Da! Oamenii muncesc. Trebuie să pună și ei o pâine pe masă de Crăciun și nimic nu este gratis.
RDK
Cine nu are pâine, să mănânce cozonaci.
Honorius
Deocamdată mănâncă kkt gol.
ady77
QUOTE(Merced @ 22 Dec 2018, 13:30)
Inca un topic ?  huh.gif
*


Unul pe zi!

PSD va câștiga alegerile pentru că are vreo 4:topice pe daciaclub biggrin.gif
axabrt
Io cred ca se poate imtampla , vor castiga la modul urmator

Psedeaua mareste pct de pensie la 17xx ron.
Euro sau inflatia sau ambele explodeaza
Psedeaua vine cu texte. Noi v am dat, dusmanii va ia banii

Care dusmani se stie; agenturili, strainii, soros, multinaționale, etc

Pensionaru patriot comunist si cu 3 clase va vota partidul. Din fericire pt noi s au mai rarit si ei. Ii asteapta doamna cu coasa.

Ah, sa nu uitam de aparatul administrativ. Cu cine vor vota ei.oare ?

Noi astia anti psd suntem din ce in ce mai putin. Da tot ma duc sa votez împotriva patridului.
De al dracu si de ambitios. Dragosp ai legatura. Explicaca ne tu...
Honorius
În plus PSD va câștiga alegerile și pentru taxa pe lăcomie în urma căreia va scădea robor. PSD va câștiga alegerile când votanții vor vedea opoziția grupată în jurul lui Cioloș, nepotul securistului Ardelean de la doișiunsfert... și din multe alte motive. Dar principalul motiv este că opoziția este extrem de proastă și securistă.
ady77
QUOTE(axabrt @ 22 Dec 2018, 13:44)

Pensionaru patriot comunist si cu 3 clase va vota partidul. Din fericire pt noi s au mai rarit si ei. Ii asteapta doamna cu coasa.
*


Asa-i că simți nevoia să semnalizezi din când în când?
axabrt
Este. M am referit DECAT la o ANUMITA categorie de pensionari: aia comuniști cu 3 clase care voteaza aiurea dupa cum au aflat ei dimineata la cârciumă sau dupa caz la biserica din sat.
Cunosc destui pensionari care nu pun botul la propaganda rosie. Dar sînt prea putini ca sa conteze. Acestia au tot respectul meu, sunt fosti salariați care au facut ceva in viata nu au stat sa astepte ajutorul social...
Honorius
Mda, semnalizezi. Bine totuși că nu te doare.
ady77
QUOTE(axabrt @ 22 Dec 2018, 13:57)
Este. M am referit DECAT la o ANUMITA categorie de pensionari: aia comuniști cu 3 clase care voteaza aiurea dupa cum au aflat ei dimineata la cârciumă sau dupa caz la biserica din sat.
Cunosc destui pensionari care nu pun botul la propaganda rosie. Dar sînt prea putini ca sa conteze. Acestia au tot respectul meu, sunt fosti salariați care au facut ceva in viata nu au stat sa astepte ajutorul social...
*


Eu zic sa mai citești ce scrii, înainte de a posta. Că sună cam a nazism ce postezi tu.
Îți dai seama că și cei cu 3 clase sunt părinții/bunicii unor români?
Honorius
Nu sunt ai lui. Pe ai lui i-a executat de mult.
axabrt
No. Psd va castiga din cauza educatiei, mai precis lipsa ei.
In rest ca sa raspund inițiatorului.

Da . Psd va castiga fiindca in tara asta au ramas mai multi prosti decat oameni inteligenti.
Din diverse motive.
Pt motive, intrebati in kiseleff 10..

In rest mai jos e una lectura copiata de pe facebook
DE CE PSD NU VA PUTEA INSTAURA DICTATURA IN ROMANIA

Băi valcoave ! Băi livache ! Bă ce consultanți tâmpiți aveți - vai de capul vostru cu Asaf Eisin&team. Vă îngroapă ăștia. Hai ca va explic eu ca fost consultant (foarte) deștept 🙂

Aștia copiază identic ce au livrat lui Orban. Playbook-ul KGB. Puteați sa dați un Google și îl găseați, nu aveați nevoie de spionii ăștia de 2 lei sa va dea o copie răsuflată. Problema e - NU se aplica la noi, asta nu ați înțeles - pentru că și Asaf și voi sunteți niște cretini și niște porci. Premizele de baza sunt total diferite, și nu aveți nici o șansa să executați “până la capăt” strategia voastră nenorocită. Ia uite de ce:

1) DISCURSUL ANTI-OCCIDENT
- Maghiarii și turcii nu au încredere in Vest, e ușor sa le induci ura și sa ii faci sa creadă ca “sunt speciali”. Pt unguri - din cauza Trianonului impus de puterile din Vest și a pierderii a 50 la suta din teritoriul lor de atunci. Pentru turci, din cauza luptei de sute de ani împotriva creștinătății vestice și a pierderii imperiului in primul război mondial
- Românii se simt latini, parte din Vest însă pierduți intr-un colț greșit geografic. Noi credem că cei din Vest ne sunt superiori; am avut regi străini (foarte iubiți) și am ales un Presedinte etnic german (doar pentru ca nu era “ca noi”)
- Ați încercat sa va folosiți de religie ca instrument anti-occidental la referendum. In care ați eșuat lamentabil. Alte optiuni nu aveți

2 ) E NEVOIE DE UN LEADER POPULAR
- Este imposibil sa impui repede un regim semi-dictatorial fără un leader iubit de majoritatea populației, care este cunoscut și care inspiră speranță . Orban, Erdogan, Trump - au fost foarte populari ÎNAINTE sa încerce sa preia puterea totala - ei trag partidele lor în sus (nu invers)
- Leaderul trebuie să aibă o aură de cinste, oamenii să creadă că el lucrează pentru popor (“prietenii lui se îmbogățesc, dar el măcar e cinstit”). Iliescu știa asta. Ceaușescu la fel. Putin a ascuns orice avantaj direct, și nu se afișează cu nimic (nu se știe nici măcar ce consoartă are). Hitler, Stalin - toți știau asta.
- Livache al nostru este cel mai detestat om din Romania . De departe. Și cel mai corupt și lipsit de morală. Nici oamenii din PSD nu îl plac, nu reușește sa isi aducă lângă ei nici un om nou sau competent (depinde de Carmen Dan, Vasilica, Vâlcov, Codrin Ștefănescu și deputatul mitralieră - niște retardați de cea mai joasă speță)

3 ) TREBUIE SA LIVREZI ECONOMIC , SA ARAȚI COMPETENȚĂ
- Hitler, Stalin, Orban, Erdogan, Xi, emirii din Golf - toți și-au consolidat puterea prin investitii vizibile și o imagine de mare eficiență. Și au creat locuri de muncă pentru mulți oameni puțin educați, percepția de inegalitate în societate scăzând (chiar dacă câțiva din sfera puterii se îmbogățesc masiv)
- La noi - ăștia cresc salariile din pix la stat, însă mare parte a banilor merg la o minoritate de politruci (cu salarii și pensii speciale nesimțite). Și nu sunt capabili să livreze nici o investiție - nici măcar o amărâtă de autostrada sau un spital, care puteau sa fie construite ușor și acum 80 de ani. Percepția este catastrofală - până și cel mai simplu om din Romania râde de guvernul ăsta de analfabeți și se sperie de haosul generalizat în care suntem .

4 ) TREBUIE SA CONTROLEZI ECONOMIA ȘI SA AI SURPLUSURI
- Toți dictatorii de succes au controlat direct firmele cheie din sistemul economic (in special băncile mari, companiile de petrol). Care erau folosite ca pârghie de unde puteai extrage resurse și investi in programe vizibile. Orban de exemplu - controlează indirect OTP (cea mai mare bancă) și MOL in energie
- nu poți sa consolidezi o putere dictatorială dacă nu ai surplusuri (budgetare și/sau de cont curent) și dacă depinzi de datorii de la alții. Asta explica și nebunia lui Ceaușescu de a rambursa datoriile
- La noi - tot sistemul privat este controlat de multinaționale nu de stat. Nu exista nici o banca care răspunde la comenzile lor, orice ar face. Petrom, Dacia etc au acționari pe bursa. Dacă dai cu tunul in tot sistemul privat, nu ai nici o companie pe care sa o forțezi să compenseze șocurile create. In plus - avem deficite enorme, depindem masiv de finanțare bancară / externă.

Deci mai idioților - ce incercati sa faceți ? Nu va dați seama ca sunteți de mult pe arătura și vine nota de plata pentru voi ? Când joci la nivelul asta și nu reușești, consecințele sunt dramatice. Sa va fie frică !!!!
nasty
Da, e o opinie!
Dar ce arată sondajele?
SONDAJ CURS

Atenție! Sondajul e făcut în BUCUREȘTI. Nu în Teleorman, Moldova sau la țară!

"Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității datele privind un sondaj realizat pe aproape 1.000 de respondenți, doar în Municipiul București. Potrivit răspunsurilor date, dacă mâine ar fi alegeri europarlamentare,
38% dntre cei chestionați ar vota PSD,
în timp PNL și ALDE ar avea fiecare câte 15%

USR, partid care la alegerile din 2016 a ieșit pe locul al doilea, ar lua, potrivit datelor, 8%, în timp ce Pro România, formațiune condusă de Victor Ponta, are o intenție de 9%. Mișcarea România Împreună are o intenție de vot de 7%.

Important de menționat e faptul că 35% dintre cei chestionați nu au vrut să-și exprime opțiunea !!!
"

Deci PSD+Alde = 53%
ady77
Pai tu te contrazici singur. Pui un sondaj cu 25% și unul cu 38% wacko.gif
dizzy
o fi fost altul pe cont.
deh, desincronizare la postaci.
DragosP
Cred totuși că pentru Nasty fac rost de un desktop. nedumerire.gif
nasty
QUOTE(ady77 @ 22 Dec 2018, 16:10)
Pai tu te contrazici singur. Pui un sondaj cu 25% și unul cu 38%  wacko.gif
*



Chiar nu te înțeleg! Cu ce mă contrazic? Nu fac decât să consemnez! Am făcut eu sondajul?
Care e adevărul? Îl cunoști tu?
Dacă vreo 40-50% sunt indeciși și vreo 70% NU s-au prezentat la vot, e normal să fie diferențe între sondaje, făcute la comanda unor partide diferite și în zile diferite.
dizzy
amuzant, din nou.
ia zi-ne si noua cum se fac sondajele?
axabrt
Da faceti ma un sondaj aici
Avem atatea topice dar nici un sondaj
nasty
din pix, la cerere cu dop!

să nu uităm că PSD a mărit salariile ( brute e adevarat, dar arată bine pe fluturaș) și a dublat sau va dubla pensiile! Legea e la promulgare. Cine taie pensiile? Cine nu le promulgă repede, repede!
Bilă albă pt cine? Bilă neagră pt cine?
Cine a mărit salariul minim de la 1 ian? L-o fi dublat și pe ăsta de când sunt ei la guvernare...
bion
Roaga pe cieva sa te impuste. Suferinta ta si dilemele tale politice sunt mai ceva ca chinurile lui Oedip. biggrin.gif
axabrt
Nea bioane, avem nevoie de o parere avizată
Deci, poate sa doarmă bine noaptea sau nu?
Io zic sa i zici ca castiga psd ul, ca sa aibe cosmaruri
Honorius
QUOTE(axabrt @ 22 Dec 2018, 16:22)
No. Psd va castiga din cauza educatiei, mai precis lipsa ei.
In rest ca sa raspund inițiatorului.

Da . Psd va castiga fiindca in tara asta au ramas mai multi prosti decat oameni inteligenti.
*


Manipularea asta e fumată de mult. Nu mai pun botul prea mulți să voteze cu cine le cere axabrt pentru a nu fi luați de proști, needucați, țărani, mituiți cu un mic și o bere, pomanagii, asistați social etc. Au votat o dată educația lui Băsescu și apoi pe a lui Iohannis. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
ady77
QUOTE(axabrt @ 22 Dec 2018, 15:22)
Da . Psd va castiga fiindca in tara asta au ramas mai multi prosti decat oameni inteligenti.

*


Sunt convins că dacă ai pleca și tu s-ar mai echilibra un pic situația.

QUOTE(axabrt @ 22 Dec 2018, 15:22)
2 ) E NEVOIE DE UN LEADER POPULAR
*


Daca scria lider i se strica tastatura?
crintea1949
Ori care ar fi candidatul coalitiei de guvernare anuntat azi la ora 10, maine va fi chemat la DNA in calitate de martor, a doua -a treia zi in calitate de invinuit si apoi inculpat.
Intreb si eu, daca un denunt este fals, justitia care a fost indusa in eroare nu se autosesizeaza impotriva falsului denuntator? Cine plateste cheltuielile exorbitante ci intocmirea dosarului penal, pentru ca salariatii respectivi nu au salariul minim pe economie, la fel instantele de judecata chemate sa judece pricina. Raspiusul este simplu, noi contribuabilii platim...Sa auzim numai de bine.. ca la europa libera.
nasty
Cum să anunțe candidatul acum? Pe cine? Tăriceanu, care nu e din PSD? Firea care e în disgrație?
După amnistie are dreptul Dragnea să candideze? Pai?
DNA ? E emasculat! De DNA nu mai are nimeni frică, acum lupta e pt ÎCCJ. Președinta e în cercetări.
dizzy
QUOTE(axabrt @ 22 Dec 2018, 16:22)
No. Psd va castiga din cauza educatiei, mai precis lipsa ei.
In rest ca sa raspund inițiatorului.

Da . Psd va castiga fiindca in tara asta au ramas mai multi prosti decat oameni inteligenti.
Din diverse motive.
Pt motive, intrebati in kiseleff 10..

In rest mai jos e una lectura copiata de pe facebook
DE CE PSD NU VA PUTEA INSTAURA DICTATURA IN ROMANIA

Băi valcoave ! Băi livache ! Bă ce consultanți tâmpiți aveți - vai de capul vostru cu Asaf Eisin&team. Vă îngroapă ăștia. Hai ca va explic eu ca fost consultant (foarte) deștept 🙂

Aștia copiază identic ce au livrat lui Orban. Playbook-ul KGB. Puteați sa dați un Google și îl găseați, nu aveați nevoie de spionii ăștia de 2 lei sa va dea o copie răsuflată. Problema e - NU se aplica la noi, asta nu ați înțeles - pentru că și Asaf și voi sunteți niște cretini și niște porci. Premizele de baza sunt total diferite, și nu aveți nici o șansa să executați “până la capăt” strategia voastră nenorocită. Ia uite de ce:

1) DISCURSUL ANTI-OCCIDENT
- Maghiarii și turcii nu au încredere in Vest, e ușor sa le induci ura și sa ii faci sa creadă ca “sunt speciali”. Pt unguri - din cauza Trianonului impus de puterile din Vest și a pierderii a 50 la suta din teritoriul lor de atunci. Pentru turci, din cauza luptei de sute de ani împotriva creștinătății vestice și a pierderii imperiului in primul război mondial
- Românii se simt latini, parte din Vest însă pierduți intr-un colț greșit geografic. Noi credem că cei din Vest ne sunt superiori; am avut regi străini (foarte iubiți) și am ales un Presedinte etnic german (doar pentru ca nu era “ca noi”)
- Ați încercat sa va folosiți de religie ca instrument anti-occidental la referendum. In care ați eșuat lamentabil. Alte optiuni nu aveți

2 ) E NEVOIE DE UN LEADER POPULAR
- Este imposibil sa impui repede un regim semi-dictatorial fără un leader iubit de majoritatea populației, care este cunoscut și care inspiră speranță . Orban, Erdogan, Trump - au fost foarte populari ÎNAINTE sa încerce sa preia puterea totala - ei trag partidele lor în sus (nu invers)
- Leaderul trebuie să aibă o aură de cinste, oamenii să creadă că el lucrează pentru popor (“prietenii lui se îmbogățesc, dar el măcar e cinstit”). Iliescu știa asta. Ceaușescu la fel. Putin a ascuns orice avantaj direct, și nu se afișează cu nimic (nu se știe nici măcar ce consoartă are). Hitler, Stalin - toți știau asta.
- Livache al nostru este cel mai detestat om din Romania . De departe. Și cel mai corupt și lipsit de morală. Nici oamenii din PSD nu îl plac, nu reușește sa isi aducă lângă ei nici un om nou sau competent (depinde de Carmen Dan, Vasilica, Vâlcov, Codrin Ștefănescu și deputatul mitralieră - niște retardați de cea mai joasă speță)

3 ) TREBUIE SA LIVREZI ECONOMIC , SA ARAȚI COMPETENȚĂ
- Hitler, Stalin, Orban, Erdogan, Xi, emirii din Golf - toți și-au consolidat puterea prin investitii vizibile și o imagine de mare eficiență. Și au creat locuri de muncă pentru mulți oameni puțin educați, percepția de inegalitate în societate scăzând (chiar dacă câțiva din sfera puterii se îmbogățesc masiv)
- La noi - ăștia cresc salariile din pix la stat, însă mare parte a banilor merg la o minoritate de politruci (cu salarii și pensii speciale nesimțite). Și nu sunt capabili să livreze nici o investiție - nici măcar o amărâtă de autostrada sau un spital, care puteau sa fie construite ușor și acum 80 de ani. Percepția este catastrofală - până și cel mai simplu om din Romania râde de guvernul ăsta de analfabeți și se sperie de haosul generalizat în care suntem .

4 ) TREBUIE SA CONTROLEZI ECONOMIA ȘI SA AI SURPLUSURI
- Toți dictatorii de succes au controlat direct firmele cheie din sistemul economic (in special băncile mari, companiile de petrol). Care erau folosite ca pârghie de unde puteai extrage resurse și investi in programe vizibile. Orban de exemplu - controlează indirect OTP (cea mai mare bancă) și MOL in energie
- nu poți sa consolidezi o putere dictatorială dacă nu ai surplusuri (budgetare și/sau de cont curent) și dacă depinzi de datorii de la alții. Asta explica și nebunia lui Ceaușescu de a rambursa datoriile
- La noi - tot sistemul privat este controlat de multinaționale nu de stat. Nu exista nici o banca care răspunde la comenzile lor, orice ar face. Petrom, Dacia etc au acționari pe bursa. Dacă dai cu tunul in tot sistemul privat, nu ai nici o companie pe care sa o forțezi să compenseze șocurile create. In plus - avem deficite enorme, depindem masiv de finanțare bancară / externă.

Deci mai idioților - ce incercati sa faceți ? Nu va dați seama ca sunteți de mult pe arătura și vine nota de plata pentru voi ? Când joci la nivelul asta și nu reușești, consecințele sunt dramatice. Sa va fie frică !!!!
*




livache nu e detestat, nici iubit. E invidiat. E idolulu manelistilor. are bani, femei, masini de lux. In plus, se pise pe lege.

Bor a scos 21% din populatie la un referendum fara miza. Cu 21% e peste toate partidele, mai putin psd. Nu consider asta un rateu.
axabrt
Pai in regula. Sa inteleg ca exista manelisti educati ?
dizzy
pe dos, exista educati care sunt manelisti.
nasty
PSD ar putea introduce un punctuleț în programul de guvernare, că tot umblă după PPP, pt diferite proiecte, deci după model chinezesc:

În 2 ani China a produs mai mult ciment decât SUA în tot secolul XX.
– Lungimea drumurilor - 4 milioane de kilometri.
Sunteți sigur că vă puteți imagina atâtea zerouri?
- 300 de mii de poduri în toată țara, din ele 1000 cu lungime mai mare de 1 km.
Până la sfârșitul anului va fi construit un pod din Hong-Kong până în Macao !
– Într-un an parcul auto se mărește cu 20 de milioane de automobile, iar în Pekin
în general poți merge doar dacă ultima cifră a numărului semnului tău are permis in ziua
respectiva.
– În fiecare an se construiesc 100 de aeroporturi.
– Viaducturi gigantice cu lungime a de 150 de km,
- 236 de tuneluri prin care trenul trece cu 250 km/h.
– În 30 de ani, chinezii au mărit piața imobiliară a țării de 8 ori. Apartamentele, în China,
se dau gratuit oamenilor muncii.


– Toată această statistică are la bază o singură cifră: din anul 2000 și până în prezent,
în China au fost executați 10 mii de funcționari corupti…!!!!

Punctulețul:
- Corupția este declarată crimă de stat, care se pedepsește cu moartea!
4x4
Psd castiga cu peste 70%. Garantez.
miki
mda.....se pare ca greu gasesti un PC duminica
axabrt
QUOTE(4x4 @ 23 Dec 2018, 15:38)
Psd castiga cu peste 70%. Garantez.
*


Am facut eu un calcul, mi a dat 69%
dizzy
QUOTE(nasty @ 23 Dec 2018, 15:50)
PSD ar putea introduce un punctuleț în programul de guvernare, că tot umblă după PPP, pt diferite proiecte, deci după model chinezesc:

În 2 ani China a produs mai mult ciment decât SUA în tot secolul XX.
  –  Lungimea drumurilor - 4 milioane de kilometri.
Sunteți sigur că vă puteți imagina atâtea zerouri?
  -  300 de mii de poduri în toată țara, din ele 1000 cu lungime mai mare de 1 km.
Până la sfârșitul anului va fi construit un pod din Hong-Kong până în Macao !
  –  Într-un an parcul auto se mărește cu 20 de milioane de automobile, iar în Pekin
în general poți merge doar dacă ultima cifră a numărului semnului tău are permis in ziua
  respectiva.
  –  În fiecare an se construiesc 100 de aeroporturi.
  –  Viaducturi gigantice cu lungime a de 150 de km,
  -  236 de tuneluri prin care trenul trece cu  250 km/h.
  –  În 30 de ani, chinezii au mărit piața imobiliară a țării de 8 ori. Apartamentele, în China,
se dau gratuit oamenilor muncii.
  –  Toată această statistică are la bază o singură cifră: din anul 2000 și până în prezent,
în China au fost executați 10 mii de funcționari corupti…!!!!

Punctulețul:
- Corupția  este declarată crimă de stat, care se pedepsește cu moartea!
*




Mai lingi mult pe chinezii comunisti?
Populatia chinei, spre 1.3... 1.5 miliarde, in crestere. Populatia Romaniei, oficial 20 milioane, real, poate 15-17, mai putin, oricum in scadere. Deci chinezii sunt de vreo 80...100 de ori mai multi.
Normal ca au nevoie de din ce in ce mai multe locuinte. In Romania vei avea din ce un ce mai multe localitati depopulate.

Ai fi de acord sa faca statul apartamente si sa le dea oamenilor muncii?
Daca te uiti la sistemul romanesc de politie si justitie, ai avea incredere sa le dai dreptul sa execute oameni?
Merced
Iti dai seama ca si acolo se executa tot asa cum s-ar executa si pe la noi. Executa aia de au acu' fraiele partidului pe cine vor ei, fara stres.
Singuru' pe care l-as fi lasat sa faca executii pe stadioane era Vadim, dar s-a dus si ala... icon_mrgreen.gif

Nu ne putem compara noi cu chinezii. Podul ala e deja inaugurat. Vezi de unde-ti iei informatiile, sa le ceri update. Am fost de doua ori si prin China si nu e chiar cum va imaginati. Sunt si parti bune, dar si parti de rahat. Sa vezi tu blocuri relativ aproape de Beijing, (cam la 100km asa, in camp practic), cu zecile, poate sutele, goale, construite si lasate asa. Si nu sunt date gratis oamenilor muncii, astea sunt povesti pescaresti. Ti-or da cum se dadea si la noi, daca te repartizeaza pe undeva la mama dracu', o cutie de conserva din aia de 20mp, dar prin zonele civilizate, alea de le vezi la TV, platesc oamenii aia rate pe viata, preturile la apartamente prin Beijing fiind de sute de mii de euro. Si nici nu sunt cine stie ce constructii, repede le fac, dar foarte prost finisate, multi dupa cativa ani se trezesc ca le cad tavanele in cap, le bubuie tevile in pereti sau mai stiu eu ce. Si ma repet, le platesc oamenii. Chiar discutam cu o ghida care se vaita ca ar fi plecat de la parinti dar nu isi permite. Mai inainte era un avans mic initial, dar prin 2017 cand am fost ultima data se vaitau ca au facut avansul ala mult mai mare si nu prea are oricine 300.000 de dolari sa dea avans. Am stat in Grand Beijing Hotel doua nopti si nu am putut decat sa ma minunez de finisaje, totul facut cu picioarele, dadeai cu apa pe jos si se ducea apa in toate partile, numai spre scurgere nu, usa de la dus nu se inchidea bine, multe chestii marunte de genu' asta, si ala-i ditai hotelul pe acolo.
Pentru cine are cunostinte, job bun si isi vede de treaba, viata e buna. E cam cum era si pe la noi pe vremea lu' Ceasca. Ca tot ma contraziceam cu frate-meu care e din ala ca "nu era grozav dar se descurca toata lumea atunci". Zic ba, daca tu cand erai copil ai stat intre oameni care se descurcau, ca de bine de rau mai luai o gaina de la tara, mai cunostea pe unu' sau altu' sa faca rost de doua portocale sau o mana de masline, dar nu toti oamenii se descurcau.

Daca prinzi si smogul ala, e belea. Prima data am avut cumva o soarta ca era foarte ok, vizibilitate buna, chiar daca era la inceput de primavara. In 2017 insa, in cele trei zile, s-a agravat de la o zi la alta. Ultima zi deja nu vedeai mare lucru in Beijing, ai fi zis ca e ceata daca n-ai stii ce e de fapt. Drumuri au facut dar sunt si alea precum casele. Pline de gropi, autostrazi cu patru benzi pe sens denivelate, de ma simteam tot ca pe vapor.

Nu are nimeni pretentia sa construim cu viteza lor, dar macar cu viteza cu care au facut-o ungurii, polonezii. Ma refer mai ales la drumuri aici.
DragosP
QUOTE(miki @ 23 Dec 2018, 16:29)
mda.....se pare ca greu gasesti un PC duminica
*


Eu cel puțin, am și laptopul și desktop-ul la birou și doar pentru un ban pe care nici măcar nu-l iau ci-l dau, nu mă stresez să ajung acolo. De pe 28, încolo...
Așa că da, greu cu un divais care să nu fie mobil...
gabize
Te dai singur de gol, ești conștient că 5 zile ești egalul lor? tongue.gif
nasty
QUOTE(dizzy @ 23 Dec 2018, 18:22)
...
Daca te uiti la sistemul romanesc de politie si justitie, ai avea incredere sa le dai dreptul sa execute oameni?
*



A fost cam metaforic, le-aș comuta pe viață, scuze și asta e cam metaforic, le-aș da cu executare de la 5-10 ani, fără drept de reducere DACĂ nu s-a recuperat TOT prejudiciul.
Hai că și asta e cam mult, le-aș da cu executare la domiciliu, iar în cazul că au mai multe domicilii, să-și aleagă în fiecare lună unul...
dizzy
Pai mortul e mort, nu mai vine înapoi.
Și acum condamna justiția romana pe cate unu și te trezești ca la CEDO ii găsește nevinovați.
Unii ar merita pe deplin pedeapsa capitala, întrebarea e unde pui limita?
nasty
Dai amnistie și grațiere, pui limită minim 500 000 de euro, scoți corupția de la fapte penale, o treci la lobbing și ai scapat de CEDO definitiv.
Și dacă ai 70% sau chiar și 69% înseamnă că populația e de acord cu aceste măsuri.

Ce fac alții?
""Politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori, când vine vorba de corupție. Orice indiciu minuscul de abuz în serviciu înseamnă că ți s-a terminat cariera politică, într-o țară ca Danemarca. Iar aceasta este una dintre diferențele pe care le-am sesizat aici.", spune Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei la Bucuresti care mai crede ca Bruxellex-ul ar putea fi doar dusmanul câtorva persoane care ar beneficia în urma schimbării regulilor, dar în niciun caz al românilor."

Asta-i amestec în afacerili interne?
DragosP
QUOTE(gabize @ 23 Dec 2018, 19:53)
Te dai singur de gol, ești conștient că 5 zile ești egalul lor? tongue.gif
*


Noi sa fim sănătoși!
dizzy
https://medium.com/@manac/taxarea-%C8%99i-m...LmqSG9arUxlEuC0

Taxarea și Meandrele Concretului

Isteria ultimelor zile din peisajul politic românesc mă duce cu gândul la mass-media americană. Orice face Trump, diavolul, este rău, pentru că e făcut de Trump, diavolul. La noi, orice face PSD, e rău, pentru că e făcut de PSD. Sau, dimpotrivă, e foarte bun, pentru că e făcut pentru popor de PSD!
E ușor de văzut că sunt 2 curente de propagandă, ambele cu discursuri intelectual jignitoare. Tabăra PSD este hiper pragmatică și se adresează omului simplu, dependent, cu puține resurse intelectuale. Opoziția (nu o să le zic TFL, dar sunt cei cu +, statul de drept, justiție, influenceri) nu e la fel de coagulată, se adresează omului aparent inteligent, cu acces la new media, care vrea o țară altfel și are job la privat, nu sinecură la stat.

Prin prisma celor 2 tabere, totul este iminent, alb și negru. Fie țara este salvată și bunăstarea e crescută, fie e distrusă și mâine plecăm toți.
Ambele poziții sunt false. Fundamental, înclin către opoziția PSD, însă sunt foarte departe de a fi de acord cu ei, pentru că livrează și digeră multe jumătăți de adevăruri, ca și dușmanul lor de moarte.

Să analizăm ultimele decizii ale PSD, legate de creșterile de taxe, fixarea prețurilor și pensii private. Dacă e să ne luăm după opoziție, ele vor distruge economia națională, iar din ianuarie vor emigra toți românii ce lucrează în privat. Fals. PSD a bugetat greșit sau inconștient “bunăstarea” și acum are nevoie de bani. A găsit câteva surse de bani care se încadrează în agenda sa de comunicare populistă. Ca orice creștere de taxe, vor avea un impact economic, dar nu vor duce la prăbușirea nimănui, ci doar la prelungirea sărăciei țării.
Mă gândesc totuși că e de apreciat că PSD-ul a ales să taxeze sectoare și indirect prin sistemul de pensii, și să nu scadă TVA-ul, după cum a promis. Ar fi putut merge pe sistemul clasic de crescut TVA și taxare directă. Va aduceți aminte de creștrea TVA-ului de la 19 la 24% de către PDL în 2010? Altă perioadă de management de țară iluminat, făcut de unii care azi sunt în opoziție.

Taxa pe lăcomie, adică taxarea băncilor, este vândută că un beneficiu pentru publicul PSD și văzută de opoziție că un amestec inacceptabil al statului pe o piață liberă, care va duce la prăbușirea băncilor. În primul rând, sistemul bancar este hiper reglementat pe alocuri și lăsat liber în alte zone, astfel încât să fie profitabil pentru operatorii existenți și greu de accesat pentru concurență. În al doilea rând, statul este principalul partener de afaceri al băncilor. Deci, departe de o piață liberă, sistemul bancar va avea o creștere mai mică în viitor datorită noilor obligații. Costul va fi suportat de bănci, stat și populație, rămânând de văzut care va fi cel mai puternic dezavantajat de noile reguli — probabil clienții băncilor.

Înghețarea prețurilor energiei pentru consumatorul casnic este o altă măsură văzută că un pas spre comunism, pentru că afectează piață liberă. Dar, ce să vezi, nici în energie piața nu este atât de liberă. Atât gazele, cât și energia electrică sunt hiper reglementate și au statul ca acționar principal al unor jucători esențiali, ca Romgaz, Hidroelectrica, Electrica, Transgaz, Transelectrica șamd. Ca și la carburant, mare parte din costul final (60–80%) îl reprezintă o structură de taxe sau costuri care ajung direct sau indirect la stat. Deci înghețarea e o măsură incestuoasă, care aduce un beneficiu de imagine și schimbă balanțele de putere față de partenerii statului pe această piață. O să câștige partidul imagine, niște băieți influenți bani (cronysm/nepotism), iar publicul o să piardă pe termen lung din degradarea rețelelor și scăderea interesului investitorilor reali în energie, deci servicii mai proaste și costuri mai mari. De notat că opoziția vede comunism în înghețarea prețurilor, dar nu ar fi de acord cu privatizarea totală a pieței de energie, datorită “interesului național”.

Telecomunicațiile, în schimb, nu sunt foarte reglementate, probabil pentru că a fost un interes național mai mic la mijloc. Din acest motiv, stăm foarte bine la nivel mondial pentru calitatea serviciilor și prețuri. Statul are nevoie de bani, deci vinde drepturi pentru emisiile radio ale operatorilor de telefonie mobilă — adică fix nimic prin aer, pentru care ia bani pe care clienții îi regăsesc în prețul plătit pe servicii. Taxa pe cifra de afaceri are același rezultat, se vede în costul final și mai reduce din câștigurile operatorilor. Nu sunt beneficii de imagine în această taxă, doar bani și o scatoalcă prietenească între PSD și RCS/RDS, două organizații cu acoperire națională care au mai făcut afaceri în trecut ;-)
Prăbușirea bursei, actul prin care PSD a văduvit economia națională de 3 miliarde de euro și care reprezintă subminarea economiei naționale, este, în schimb, propaganda opoziției. Pentru cei 99% care nu știu, prețurile companiilor de pe bursă reprezintă o evaluare curentă a câștigurilor viitoare. Ele nu sunt o evaluare contabila a bunurilor companiilor. Scăderea de la bursă a Băncii Transilvania, de exemplu, înseamnă că azi cei care trazacționează consideră că potențialul de câștig viitor al băncii scăzut masiv, deci acțiunile lor valorează mai puțin. E o pierdere de potențial, cu implicații economice pe termen lung, dar de aici nu rezultă că se va prăbuși economia. Altfel, orice formă de taxare este subminare a economiei naționale, idee cu care sunt de acord, mai ales dacă duce la reducerea spre zero a taxelor. Cu sub 100 de companii listate, cu o pondere foarte mare a statului în acționariatul lor, Bursa de la București nu este barometru semnificativ al economiei naționale, din punctul meu de vedere.

Desființarea pensiilor private, alt subiect de bătaie. Aproximativ a 6a parte din contribuțiile salariale obligatorii se duce, tot obligatoriu, la un un grup de fonduri private de administrare (acest pilon 2). Restul merg la fondul de stat (pilonul 1), care este în practică o schemă piramidală, adică un fel de Caritas. Toată lumea contribuie forțat, că altfel ajunge la închisoare. Statul ia banii și îi cheltuie pe ce crede de cuviință, dar menține un fond virtual, pe care îl crește din pix că să pară performant. Când trebuie să plătească pensiile, ia de la actualii deponenți, împrumută, taxează, și plătește o vreme, mai taie, mai modifică. La pensionare, banii primiți în viitorul incert vor fi după resurse și priorități politice de moment. Ca și până acum, în mod real, pensiile oferite nu vor fi calculate strict în funcție de contribuții.

PSD vinde măsura ca pe o opțiune de retragere anticipată a banilor. Opțiunea de retragere este una bună, de principiu, dar un cadou otrăvit. Odată retrași banii, ei vor fi păstrați în contul de la casa de pensii până la pensionare, deci nu sunt accesați sau consumați. Viitoarele contribuții se vor duce în totalitate (100%, nu 85% cât se duc azi) către pilonul 1, Caritasul de stat. Această este și speranța statului, de a-și crește încasările din retrageri și contribuții la pensii pe care le poate cheltui imediat.
Fondurile care administrează Pilonul 2 investesc 60% din bani în titluri de stat, adică împrumută statul. 20% din bani se duc pe bursă, dominată de companii care au statul acționar. O afacere frumoasă, tot cu statul în mare parte. Pentru dreptul de a plasa banii luați cu forța de stat, aceste companii iau o taxă de administrare contribuabililor de 2.5%, tot cu voia statului, procent foarte mare pentru domeniul și condițiile privilegiate în care activează. PSD s-a supărat pe ele și le-a limitat la 1% câștigul, obligându-le și să crească masiv capitalul social, ca să mai blocheze niște bani local.
Un alt avantaj al pensiilor private este că la pensionare beneficiezi de toți banii sau plata eșalonată, iar în cazul decesului poți lăsa pensia moștenire. Pensia de stat se bazează pe faptul că mori repede și nu trebuie să primești nimic. Fiind o schemă piramidală este permanent nevoie de mărirea vârstei de pensionare.
Problema pensiilor este de departe cea mai complicată și cea mai prost comunicată de ambele tabere, pentru că o soluție eficientă economic e în dezavantajul tuturor.
În primul rând, pensiile de stat trebuie desființate, fiind nesustenabile economic. Sună oribil, dar e singură soluție reală. Pensionarii curenți trebuie achitați în timp sau pe loc. Contribuabilii de azi trebuie transferați în totalitate către case de pensii private, astfel încât statul să nu se mai poată atinge de banii lor. Desigur, nu cred că se va întâmpla asta până nu dă faliment tot sistemul de pensii, lucru care mai durează probabil 20 de ani cu evoluția curentă a populației.
Soluția pentru o pensie reală este ca fiecare să își gestioneze nevoia de pensie de-a lungul perioadei productive din viață. Sună că o obligație majoră, iar apărătorii statului social de drept insistă că poporul e format din proști care trebuie să fie obligați să economisească. Cum fiecare își gestionează nevoia de locuință, mijloc de transport, mâncare, haine, șamd., la fel trebuie conștientizată nevoia de a îți asigura bătrânețea prin investiții și economii.
Pensia în sine este răsplata unei acumulări, economisiri, investiții. Așadar, fiecare persoană matură trebuie să aibă această grijă, nu să o delege statului. Sună complicat, dar nu e atât de greu să contribui la o casă de pensii privată, să investești într-un fond index care urmărește bursa sau într-un imobil care va aduce un venit în timp. În plus, persoanele care întâlnesc situații deosebite sau își pierd viața înainte de vârsta de pensionare vor lasa ceva în urmă celor apropiați, nu doar cadouri făcute statului.

Alte măsuri propuse de PSD în ultima perioadă au fost dezincriminarea construcțiilor ce afectează monumentele istorice, precum și încetarea urmăririi penale pentru evaziune fiscală dacă se recuperează prejudiciile față de stat (o singură dată). Aici opoziția a luat foc, reacția subliniind clar că interesul ei este apărarea unei forme de stat represiv. Crimele respective nu au victime, sunt împotriva unor legi ale statului.
Într-o țară în care evaziunea este generalizată, se cere ipocrit menținerea pedepsei cu închisoarea. Cum taxarea forțată este imorală, nu găsesc incriminabilă evaziunea, mai mult decât ca încălcarea unui contract în care ai fost forțat să participi.
Ce păcat că nu se duc banii în aparatul de stat unde sunt cheltuiți cu sârguință de înalții demnitari ai statului în interesul poporului… Știu, e o poziție radicală foarte discutabilă, motiv pentru care invit apărătorii dreptății să-și declare bunurile când se întorc în aeroport din excursii smile.gif
Avem o țară cu monumente istorice decrepite, multe pe mâna statului, cu legi complexe care fac aproape imposibilă intervenția legală. Avem monumente construite acum 100+ de ani, de oameni cu bani, într-o perioadă în care nu se emiteau legi care să îi oblige să construiască monumental. Avem o birocrație aberantă la nivelul autorizațiilor de construcție. În loc să atace problema, structura de legi, PSD a atacat rezultatul, încercând să dezincrimineze acțiunile interzise de o înlănțuire de legi proaste și ineficiente. Mlaștina în domeniu este atât de adâncă, încât nici în forma actuală PSD-ul nu a reușit să își treacă propria lege.
Ambele măsuri au fost aspru criticate de opoziție, deși ar aduce o îmbunătățire sistemului actual, chiar dacă sunt date din meschinării de moment.
Trăgând linie, măsurile curente și reacțiile publice denotă lipsa unor principii fundamentale oneste, în ambele tabere.

PSD-ul, în forma curentă, acționează pragmatic, ca un animal care trebuie să rămână în viață și să protejeze interesele grupului de conducere și de susținere.
Opoziția subliniază efectele negative ale măsurilor, însă nu dintr-o perspectivă foarte liberală, ci doar din poziția unora care au alte interese, însoțiți de o mâna de tineri isterizați de PSD, care împing orice mesaj fără discernământ.

Cu siguranță nu e în interesul celor care se agită diminuarea puterii statului, liberalizarea reală a piețelor bancare sau de energie, scăderea taxelor și a birocrației, privatizarea sistemului de pensii pentru reducerea dependenței față de stat șamd.
Nu, nu o să se prăbușească economia și nici nu o să murim. O să fie o prelungire a stării de puțin și neputință, un fel de sărăcie întinsă în timp. Unii vor fi mai abili în a primi la redistribuirea făcută de statul de drept, capturat de oportuniști sau condus de tineri cu idealuri socialiste neîntinate.
Adevărul nu este undeva la mijloc, ci este în afară disputei curente, dar nu va fi descoperit curând, deoarece necesită educație, discernământ, asumare și responsabilitate, calități ce ne lipsesc colectiv și de care ne ferim individual.
bion
Postache macar de Craciun lasa-ne. Valabil si pentru ceilalti propagandisti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.