Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Piese Renault 19 pe 1310 Berlina
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Imbunatatiri - Dacia Clasic
CN3Matte
Salut!

Șrotul de la care iau piese pentru CN3-ul meu a adus recent un Renault 19. M-am saturat de tampenia asta de Carfil, si ma intrebam daca se poate monta galeria + carb de R19 la motorul de 1.4 (inca nu stiu ce motor are Renaultul pentru ca nu m-au lasat tiganii sa ma uit). Am incercat cu Solex dublu, chiar si doua Solexuri duble, dar mi s-a/s-au dereglat intr-o zi/2 de functionare, Weber nu am reusit sa gasesc ca sa incerc.
Imi puteti oferi si alte idei pentru cresterea puterii?
freddybb
in mod normal diametrul difuzorului se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica si turatia la care dezvolta motorul puterea maxima, daca doresti sa adaptezi un alt carburator este indicat sa fie de la un motor de capacitate cat mai apropiata si sa lucreze la aproximativ aceasi turatie, daca vei monta un carburator cu difuzor sau doua mai mici (suma sectiunii difuzoarelor!! nu suma diametrelor) vei obtine un consum mai mic datorita pulverizarii mai fine un amestec mai omogen si putere mai redusa, o mare importanta are si pozitia montarii noului carburator, in momentul in care masina urca o panta, carburatorul trebuie sa se inclina astfel incat nivelul benzinei sa creasca datorita inclinatiei drumului deasupra jigloarelor, sper ca aceste sfaturi sa te ajute sa adapezi un carburator mai performant pe masina, o alta chestie importanta este si preincalzirea carburantului, cu ajutorul lichidului de racire, mai ales iarna pt ca ajuta vaporizarea
Iti doresc multa rabdare si mult succes!

apropo, cu ce fel de solexuri ai incercat si ce galerie ai folosit?
CN3Matte
Initial pentru unul am pus galerie de dacia nova (cred ca era), pentru doua am facut flanse gen monocorp artizanale ca sa le potrivesc pe amandoua. Nu inteleg ce zici prin ce tip de solex dublucorp. Te referi la diferenta dintre cel frantuzesc si cel romanesc cu licenta frantuzeasca? Au fost romanesti amandoua carfil cred le-am dat

27 Mar 2019, 00:57:
Ii multumesc aici lui Busu 12 pentru sugestiile sale deoarece nu pot raspunde in PM. Este un sumar cuprinzator dar nu cred ca ai mentionat Weber 32 DRT-ul de care am auzit. Este bun de ceva?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.