Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Restaurare Motor 1300
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Botond
Buna ziua!
Am luat decizia de a restaura Dacia 1300 al lui bunicu', el fiind unic proprietar si masina avand o valoarea sentimentala mare.
As vrea sa va intreb daca stiti pe cineva care restaureaza (si stie cu adevarat sa restaureze) 1300 in Cluj-Napoca sau Judetul Cluj. Oricie experiente personale sunt binevenite.
Precizez ca masina ii fabricata in 1982 (motor romanesc) si are mai mult de 100.000 km parcursi. Nu se stie exact cat.
Va multumesc!
motosanty
Salut. Cu toate ca eu sunt din Iasi, iti dau niste sfaturi pentru restaurarea motorului, asa cum am facut si eu cu dacia mea:

Incearca sa il pornesti. Pune ulei, apa, ulei in cutia de viteze, regleaza-l si vezi cu merge. daca merge bine, rotund, nu da rateuri(prea mari, are 100 000km totusi..), eu zic ca nu are rost sa umbli la el. Dupa cum zicea tata: daca nu e stricat, de ce sa il repari? In caz ca nu merge, nu porneste, etc, incepi sa il puricesti. carburatorul, delcoul, pompele. vezi ce are, ce trebuie inlocuit. si nu uita sa mergi putin cu el sa vezi cat ulei si apa consuma/pierde. eu am patit sa imi piarda uleiul in apa. in cazul asta, verifici blocul si chiuloasa sa fie drepte si etansate cu garnitura buna. poti rectifica chiuloasa, dar in cazul meu, era blocul de vina si nu am mai avut ce face...

Acuma, la caroserie e mai mult de treaba si sunt mutle fineturi. tot ce inseamna rugina trebuie inlocuit. daca repari, iti infloreste inapoi in cateva luni. poti sa te gandesti si sa o recarosezi daca nu ai ce salva din dansa.

Daca o vopsesti, iti recomand sa dai tot jos de pe dansa si sa te duci la cineva care stie meserie. Iti ia 2-3 zile sa dai totul jos de pe ea daca ai pe cineva sa te ajute. Grija mare cand pui la loc sa nu te trezesti ca ai zgariat vopseaua proaspata.

Spor la treaba!
vercingetorix
Misi din Cluj sau mai exact Mihaly Dezso Erik.
Adresa de mail : classiccarclubcluj @ gmail.com
Il gasesti si pe facebook cu numele Mihaly Dezso, e mecanic, electrician, tot ce vrei...
victor394
Eu am apelat ultima data la dl. Varga de la Autoservice SCM de pe Calea Floresti nr. 42, Cluj-Napoca, pentru probleme care necesita calificare si scule. Se stie ca repara Dacii clasice. Eu nu ma amestec la ce nu ma pricep. Nu mai am nici eu unde sa merg in alta parte. Acolo este un service complet, cu tinichigerie, strungar, si atelier electric. In alte parti nu se prea mai repara Dacii, desi mai pot fi gasiti mecanici amabili, dar cu greu, iar cei tineri nu se angajeaza la asa ceva pentru ca nu se pricep. Trebuie sa-i intelegem si pe ei. Doar nu au invatat diagnoza computerizata ca sa mai repare o astfel de masina. Ca sa iasa ieftin, trebuie cautat cineva care lucreaza la domiciliu, un mecanic de alee, cum spun unii. E vorba de aleea din spatele blocului.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.